Beste lezers,

Omdat het door privé omstandigheden niet mogelijk was om met een geboekte Air Aisa reis mee te gaan, met hun contact gezocht of er iets van teruggave mogelijk was. Hun antwoord verbaasde mij enorm. Er was omzetting van data mogelijk of teruggave van de (div) belastingen.

Vooral dat laatste verbaasde mij. Als ik het goed heb begrepen worden de belastingen (ook) per persoon betaald aan e/o vluchthaven belastingen e/o in en uitgaan airport. Het was mij niet geheel duidelijk.

Wel was mij duidelijk op hun site kun je de dag na dat je de vlucht niet bent komen opdagen een formuliertje kan invullen…. en ongelofelijk een dikke week later was het geld op mijn rekening (internetsite airasia, mijn booking, refund).

Nu is het zo dat in het verleden ik een paar maal een EVA Air stoel leeg heb laten vertrekken. Erg zonde van het geld. Was ik toch gegaan moest ik een terug ticket kopen en had er ook niet echt zin er in. Zoekend op het internet kom ik bij andere maatschappijen o.a. EVA niets tegen over terug gaven van de belastingen bij no show.

Wel zie ik dat airport tax voor Bangkok en Amsterdam een hoop geld is. En ook betreden van de luchthavens word berekend.

Houden de vliegtuigmaatschappijen hun mondje dicht en steken de airportax en vliegbelasting in hun zak of kan je dat terug vragen of is dat alleen bij Air Asia zo.

Wie weet hier meer van?

Peter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Zwijgen vliegmaatschappijen bewust over teruggave taxen bij annulering?”

 1. Hennie zegt op

  Beste Peter,
  Waarschijnlijk heb je alleen een ticket geboekt maar geen pakket reis.
  Vorig jaar geannuleerd bij 333 en keurig mijn belastingen terug en de rest van de reis en annuleringsverzekering .
  Advies ,boek een ticket bij een tour operator en niet zelf ,kost iets meer ,maar maken wek van de terug gaaf
  Belasting.

 2. Hennie zegt op

  Ook de tickets van air asia terug van de reis en annuleringsverzekering .

  • Fransamsterdam zegt op

   Volgens mij doelt de vraagsteller op gevallen waarbij je juist níet met succes een beroep op je reis- en/of annuleringsverzekering kunt doen.
   Anders is het nogal wiedes dat je (ook) de belastingen terug krijgt.

 3. ruud tam ruad zegt op

  Ervaring met China airlines. Wij moesten ook annuleren. Kreeg van de maatschappij alles terug ( m.u.v. ticketprijs) Maar die viel weer onder mijn reisverzekering.
  Geen enkel probleem. Ging vanzelf. Niet om gevraagd.,

 4. ruud zegt op

  Ik neem aan dat ze gemakshalve niets zeggen, als u er niet om vraagt.
  Aan de andere kant hebben zij er ook kosten aan, als u er wel om vraagt.
  Aministratie en de kosten die zij betalen aan de creditcard maatschappij bijvoorbeeld.
  Over het geld dat zij later terugstorten hebben zij eerder wel een percentage moeten betalen aan de creditcard maatschappij, toen u de reis betaalde met uw creditcard.
  Dat krijgen zij waarschijnlijk niet meer terug.

 5. w.eleid zegt op

  Een paar jaar geleden een vlucht geboekt bij AirAsia met een vriend, die op het laatste moment verhinderd was.
  Op de airport bij de balie daarvan melding gemaakt; een formulier ingevuld en na ca. een week kreeg ik de airport-tax teruggestort.

  W. Eleid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website