Lezersvraag: Hoe zit het met de zwangere Russische dames op Koh Samui?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 januari 2015

Beste lezers,

Wij wonen sinds 9 jaar in de Nederlandse wintermaanden op Koh Samui, waar we een huis gehuurd hebben. Zoals op zoveel plekken in Thailand, zijn er veel Russische of Oekraïense gezinnen in ons dorp neergestreken. Het is ons opgevallen dat veel dames zonder man zijn, en wat nog opmerkelijker is, vaak hoogzwanger.

Er is mij ter ore gekomen dat Russische dames, die een kind krijgen in Thailand, een flinke premie kunnen verwachten in hun vaderland voor een aantal jaren.

Het is genant om er naar te vragen, dus mijn vraag aan de blogleden..wie weet hier iets van?

Is dit waar?…

Met vriendelijke groet,

Daniel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de zwangere Russische dames op Koh Samui?”

 1. David zegt op

  Zwangerschapstoerisme?
  Een fenomeen dat enkele jaren terug ook in Europa opdook; Oost-Europese toeristen die massaal afzakten om in de klinieken te bevallen. Of dat voor de goede zorgen, of op kosten van de verzekering was, geen idee. Feit was dat vele ziekenhuisrekeningen onbetaald bleven, volgens ZNA, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Lees graag volgende antwoorden?

 2. Taitai zegt op

  Antwoord weet ik ook niet. Dubbele nationaliteit voor de kinderen? Dat is in ieder geval de reden waarom er altijd in Californië hordes zwangere Chinese dames verblijven. Tot het moment dat het nog mag, vliegen ze naar de VS. Een maand na de geboorte vliegen ze met de kleine incl. zijn/haar gloednieuwe Amerikaanse paspoort terug naar huis. Er zijn zelfs ‘reisorganisaties’ die dergelijke compleet verzorgde trips aanbieden.

  • noah zegt op

   Bese Taitai, waar hebt u die info vandaan? Hebt u een link? Denk het niet, zal u er een geven! Want u schrijft dingen die niet kloppen en dan druk ik mij netjes uit!

   http://nl.wikihow.com/Zo-word-je-Amerikaans-staatsburger

   Er zijn 4 manieren om dit te worden

   1) Green card naturalisatie
   2) Trouwen met een Amerikaans staatsburger
   3) Voeg je bij het Amerikaanse leger
   4) Staatsburgerschap door je ouders

   • samee zegt op

    Nee hoor, geboren worden in de US telt ook
    http://en.wikipedia.org/wiki/Birthright_citizenship_in_the_United_States#Statute.2C_by_birth_within_U.S.

    Ik hoor het ook veel van Koreanen die op deze manier onder hun dienstplicht uit hopen te komen.

 3. Vandezande Marcel zegt op

  Naar ik vernomen heb heeft een kind dat geboren wordt in Thailand automatisch ook de thaise nationaliteit waaraan dan voordelen verbonden zijn en vandaar ziet men zoveel russische hoogzwangere vrouwen hier volgens mij.Dit is ook zo in brazilie.

  • jasper zegt op

   Beste Marcel,

   Als je geen Thaise ouder hebt (moeder of vader) is de weg naar Thais staatsburgerschap erg lang, en bijzonder kostbaar.
   Wel is het zo dat een hier geboren kind voor altijd in Thailand mag blijven. Gaat het echter EEN keer Thailand uit, is het bij terugkomst gewoon een (russische) toerist.

 4. Ron zegt op

  Zeer interessant, ik verblijf momenteel in HuaHin sinds een maand en ook mij viel het op hoeveel alleenstaande Russische moeders hier op het strand zit ten met hun kind(eren)

 5. Alexander ten Cate zegt op

  Mmm lijkt mij een duidelijke zaak, wanneer het kind ook een Thaise nationaliteit krijgt , dan kunnen straks ….die Russen gewoon huizen en grond daar neerzetten op de naam van het kind met Thaise nationaliteit
  Igor Jaidee Petroski slim bezig die Russen!!

 6. cha-am zegt op

  Als vader en moeder beiden geen Thaise nationaliteit bezitten, dan heeft het nieuw geboren kind geen recht op de Thaise nationaliteit

 7. Daniel zegt op

  Er is mij toch ter ore gekomen dat de meeste zwangere vrouwen hier komen om te bevallen
  i.v.m. de betere kraamvoorzieningen in Thailand. Ook de lagere kosten spreken een rol.
  De kinderen die hier geboren worden krijgen geen Thaise nationaliteit.
  Veel alleengaande dames met kinderen zijn vaak vrouwen van echtgenoten die op de olieplatforms werken, en soms langer van huis zijn. Zij stallen hun gezin in Thailand, en verhuren hun huis in bijvoorbeeld Moskou..en hebben zo een riant leven hier…

 8. Piet K. zegt op

  Het antwoord is onthutsend eenvoudig. Deze mensen komen uit streken waar het 4-6 maanden streng vriest, niet iedereen houdt daarvan dus sturen de Russen met een redelijk inkomen hun vrouw naar een warm land. De echtgenoot moet werken, dus die komt niet langer dan een paar weken maar de vrouw zit er een paar maanden te overwinteren. Daar de grotere kinderen naar school moeten, zie je voornamelijk zwangere vrouwen en vrouwen met kleine kinderen. Dus niets geheimzinnigs aan, als ze al een andere nationaliteit zoeken dan toch zeker niet die van Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website