Lezersvraag: Hoe kan ik de zoon van mijn Thaise vrouw adopteren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
4 mei 2018

Beste lezers,

Graag had ik willen vernemen of het mogelijk is om mijn vrouw (Thaise, we zijn getrouwd in Thailand en heb haar laten inschrijven in België) haar zoon van 8 (uit een vorige relatie) te adopteren.

Wat moeten we daar allemaal voor doen, wetende dat haar zoon haar achternaam heeft en we samen nog twee dochters hebben die zowel de Thaise als de Belgische Nationaliteit hebben?

We leven nu reeds een 2-tal jaren in België en wensen haar zoon dus te laten overkomen. Een eerdere poging om via long stay visum te laten overkomen, is hem geweigerd. Dus willen we het op deze manier proberen.

Alle nuttige informatie is van harte welkom, waarvoor reeds dank.

Groet,

Bruno (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik de zoon van mijn Thaise vrouw adopteren?”

 1. Stan zegt op

  Straks zal uw echtgenote de Belgische nationaliteit verwerven (3 jaar): indien haar zoontje dan nog geen 12 jaar is, wat het geval zal zijn, heeft hij automatisch recht op de Belgische nationaliteit, ook al verblijft hij in Thailand. Van dat ogenblik af zal alles stukken vlotter verlopen!
  Ofwel gezinshereniging, of nog sneller: met hem in de Belgische ambassade in Bangkok een voorlopig Belgische reispas vragen en daarmede naar België reizen.
  Hier krijgt hij dan onmiddellijk een Belgische ID-kaart in je woonplaats.

  Ik weet niet of je mijn mailadres kan opvragen aan de redactie, voor mij geen bezwaar: ik kan je ruime info geven omtrent de laatste zeer ongebruikelijke maar snelste werkwijze.
  Vriendelijke groet én succes!

 2. willy zegt op

  Vergeet zeker de handtekening niet van de natuurlijke vader .

  • Stan zegt op

   Willy, uw opmerking is zéér terecht, maar ik heb geen opsomming willen maken van papieren. Het blauwe boekje van de woonst waar hij verblijft: alle bladzijden kopiëren, geregistreerde toelating van tante of grootouders, enz.
   Ik heb via een voorlopige Belgische reispas het zoontje van mijn Thaise echtgenote alléén gaan ophalen, wat nog meer papieren noodzakelijk maakte.
   De Thaïse douane was zéér achterdochtig, temeer daar ik niet kon communiceren met mijn “toekomstige” zoon, en de douane ook merkte dat hij nog nooit Thailand verlaten had.
   Maar ik had wel alle nodige paperassen in mijn handbagage, te veel om hier op te sommen, met ook een verklaring van de Belgische Ambassade van Bangkok, waarom zij een Belgische reispas hadden verstrekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website