Lezersvraag: Kan je zonder recept medicijnen in Thailand kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 januari 2018

Beste lezers,

Ik wil tijdens mijn verblijf in Thailand medicijnen kopen. Deze worden in Nederland niet vergoed en ze zijn in Thailand goedkoper. Maar hoe gaat dat? Kan je zo een apotheek binnenlopen en deze kopen? Heb je geen voorschrift van een arts nodig? En hoe zie ik het verschil tussen een drogist en een apotheek?

Groet,

Edwin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Kan je zonder recept medicijnen in Thailand kopen?”

 1. HarryN zegt op

  Geen enkel probleem: je kunt bij ieder apotheek medicijnen kopen zonder recept. Er zouden uitzonderingen kunnen zijn maar dat heb ik nog niet ondervonden. Regelmatig vraag ik aan de arts in het ziekenhuis mij de naam van het medicijn te geven en dan haal ik het zelf bij de apotheek( vaak ook goedkoper dan bv Bangkok hospital). Er zijn echter ook medicijnen die je niet kunt krijgen bij de apotheek maar dat zou te maken hebben met licenties: bv nieuwe medicijnen kan de apotheek nog niet verkopen en zijn het eerste jaar of tweede jaar alleen via het ziekenhuis te verkrijgen(aldus de info van een apotheker)
  De apotheek is makkelijk te herkennen aan de naam bv Pharmacy of Apoteke
  Bekende drogisterijen zijn oa Boots and Watsons.
  De naam van het medicijn kan anders zijn dan in Nederland maar kijk dan goed naar de werkzame stof.

  • Kevin zegt op

   Pharmacy is apotheen en drugstore is de drogist niet zo moeilijk en er zijn ook chinese pharmacies en soms nog goedkoper ook.

  • Cees1 zegt op

   Boots en Watson zijn veelste duur. Gewoon de locale farmacy. Echt spot goedkoop.

 2. klopt zegt op

  Vrijwel alle gangbare normale medicatie is zo te koop-de wat minder heftige vaak gewoon uit zelfbediening. Op verzoek van mijn zus neem ik elk jaar een tubetje van iets mee dat haar goed helpt-90 bt (in NL ruim 18 eur en enkel op recept).
  ER zijn echter WEL enkele medicijnen die ”beschermd” zijn en dat is niet enkel vanwege licentie/patent-bvb sommige anti-malaria wordt enkel op doktersvoorschrift uitgegeven. Dit om resistentie tegen te gaan, helaas is het in Cambodia wel zo te koop.

  • Tony zegt op

   Alvorens een meerdaagse uitstap te doen ging ik bij de lokale apotheek in Labuan Bajo, Indonesië, om “Mosquito After Bite” middel vragen. Daar gaven ze mij anti-malaria-pillen mee, zonder dat ik er zelfs om vroeg. Misschien verkeerd begrepen? “Ingeval van koorts 3 per dag in te nemen, en na terugkomst dokter raadplegen” zeiden ze daar. 12 tabletten aan omgerekend 80 THB. Daar hebben ze nog niet van resistentie gehoord.

 3. Van dijk zegt op

  Ja. Bijna alle medicijnen Zijn zonder recept berkrijgbaar
  Behalve opiaten en tranqiliers die Zijn op recept te koop
  Via de dokter van een ziekenhuis of kliniek.

 4. Henk zegt op

  Bijna alles is te koop bij de pharmacie.
  Echter er zijn uitzonderingen zoals bv prednison. E, hter heb je een goese band met je pharmacy dan krijg je het wel.
  In het andere geval even een ziekenhuis bezoeken.
  Medicijnen zijn relatief goedkoop.
  Bepaalde medicijnen zijn weer gemakkelijker te verkrijgen in cambodia tegen lagere prijzen.
  Het zijn gewoon producten van dezelfde fabrikanten en onder licentie gefabriceerd.

 5. bob zegt op

  en slaapmiddelen zijn enkel op recept verkrijgbaar. (officieel). Maar heb het ook anders ervaren, zonder recept.

  • Jean zegt op

   Meeste medicijnen kun je zomaar bij apptheek krijgen, uitgezonded dlaapmiddelen, ik zat eens zonder inslapers, kreeg er geen zonder voorschrift, maar kon wel rohypnol krijgen als ik dat wilde…. begrijpe wie kan? Let wel, soms verkopen ook apotheken, ook fake, aan dure prijzen, zoiets eens meegemaakt met viagra, aan bijna europese prijzen, maar waren fake…
   Dus toch wat opletten. Via hosptitaal krijg je wel echte medicijnen.
   Voor een dafalgan of zo zou ik er niet mee inzitten, maar voor speciale en typische medicijnen, zou ik toch wel via dokter of hospitaal passeren

 6. jan zegt op

  ja je kunt makkelijker bij een apotheek medicijnen kopen zonder recept van een dokter , omdat de apotheker daar meestal geschoold voor is, zoals antibiotica , zo kopen maar het zijn wel vaak een copy , en kijk inderdaad naar de werkzame stof , en zeg dat daar , vaak hebben ze het onder een andere naam , ook weer een copy maar hetzelfde , en als je moeilijkheden hebt ga je even naar een dokter, en die schrijft het vaak uit , je moet niet denken dat ze achter lopen in Thailand , ze weten heel veel net als hier en alles is er te krijgen

  • Nico Meerhof zegt op

   Veel is te krijgen maar niet alles. Sommige middelen zijn absoluut niet te vinden en ook niet van een ander merk. Flixotide ontstekingsremmer (Gluticasonpropionaat) is bijvoorbeeld alleen te vinden in combinatie met een luchtwegverwijderaar.

 7. Willem zegt op

  Inderdaad, gewoon binnenstappen en zeggen wat/hoeveel je moet hebben (1 doosje …. of een paar kilo’s …. het zal hen worst wezen). Als ze het hebben kun je het kopen …. het zijn gewoon verkopers die nu net een winkeltje hebben met medicijnen (maar het zouden net zo goed verkopers van schoenen of van gelijk welk ander product kunnen zijn). Hebben ze wel of geen medische opleiding gehad …. daar wil ik me niet over uitspreken (maar wie Thailand kent weet genoeg) !!! Wie in Thailand naar de dokter (of kliniek) gaat krijgt daar aan het loket gewoonlijk de nodige medicijnen mee die ze nodig hebben.

 8. P. de Jong zegt op

  Als u van uw apotheker een zogenaamd medicijnenpaspoort vraagt, kunt u in Thailand aantonen dat u deze medicijnen van een arts heeft voorgeschreven gekregen. In Bangkok en in Hua Hin is een Bangkok Hospital met een zeer moderne apotheek. Hier zult u zeker slagen.

 9. EdwinR zegt op

  Graag wil ik reageren op het bericht van Harry N , je hebt gelijk als je zegt dat medicijnen bij de apotheek te koop zijn. Maar niet alle medicijnen want als het bijvoorbeeld om anti- depressieve medicijnen of aan verwante nodig hebt dan moet je naar een groter ziekenhuis. dit omdat niet alle ziekenhuizen een vergunning hebben dit soort medicijnen te mogen voorschrijven. Wel is het zo dat het soms buiten Bangkok goedkoper is qua prijs. Maar bij een goede apotheker kunnen ze wel vertellen waar het dichts bij zijnde ziekenhuis is.

 10. eugeen zegt op

  Je kunt veel zonder voorschrift krijgen. De verpakking en de medicijnen zien er altijd goed uit. Maar of ze allemaal echt zijn, daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. In Azie zijn immers de hoofdfabrieken van fake medicamenten, die vaak goedkoper worden verkocht. In de grote ziekenhuizen zijn het wel echte. Vraag ook altijd de bijsluiter.

  • Cornelis zegt op

   Het gaat lang niet altijd over ‘fake’ medicijnen – vaak betreft het generieke middelen die volstrekt legaal worden vervaardigd en verhandeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website