Op zoek naar een passende ziektekostenverzekering in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 september 2018

Beste lezers,

Ik ben momenteel op zoek naar een passende ziektekostenverzekering in Thailand. Ik heb natuurlijk het dossier op dit blog gelezen en aan het Googlen. Ik ben op zoek naar praktijkervaringen.

Ik woon permanent in Thailand. Ik ben dus uitgeschreven in Nederland en dus geen Nederlandse basisverzekering. Omdat ik in Thailand met mijn Thaise vrouw en dochter woon hoef ik geen dure internationale verzekering met repatriëringen dergelijke. Vrouw en kind hebben al verzekering.

Ik hoef ook niet de top privé ziekenhuizen met privékamers. Wel keuze uit goede staatsziekenhuizen. Ik ben 51 jaar, goede gezondheid en zoek een verzekering zonder einddatum.

Zijn er lezers die een verzekering in Thailand hebben afgesloten? Bij welke maatschappij.

Groet,

Jan Si Thep


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

42 reacties op “Op zoek naar een passende ziektekostenverzekering in Thailand”

 1. Nok23 zegt op

  Ligt het er ook niet beetje aan hoe oud je bent? Waarom in Thailand een dure ziektekostenverzekering waarvan je geen gebruik kunt maken? Ben je ouder dan 65 jaar dan heb je te maken met uitsluitingen. Bij het afsluiten dien je naar waarheid te melden aan welke kwalen je lijdt. Heb je b.v last van diabetes, nierafwijkingen, hartritmestoornissen, e.d.? Deze kwalen worden in je polis buiten de verzekering gehouden. Kortom: als je e.e.a. mankeert, ben je daar niet voor cq tegen verzekerd.
  Blijft over hartinfarcten en opdoemende kankers? Maar ga eens in je familiehistorie na of infarct en/of kanker voor komt, en zo ja bij wie, wanneer en van welke aard? Zoals gezegd: heb je enig last van hart of kanker, dan is dat pakket al niet verzekerbaar.
  Betaal kleine ziekenhuisbezoeken met uitgespaarde maandelijkse premiebetalingen. Haal je poliklinische (prostaat)medicatie waar de Thai die ook haalt, dus niet in de veel te dure ziekenhuisapotheken. Sluit zeer betaalbare ongeval-verzekeringen af, bv via de bank waar je een (spaar)rekening hebt lopen of via de maatschappij alwaar je een auto-allrisks-verzekering afsluit.
  In Thailand is het niet zo dat “men” in het algemeen een ziektekostenverzekering heeft. Dat is afhankelijk van je baan, je positie, uiteraard je salaris/loon, van familieleden met goede betrekkingen en connecties.
  Denk niet in Nederlandse verhoudingen: omdat het in Nederland (wettelijk) gemeengoed is (verplicht) verzekerd te zijn, met acceptatieplicht bij de maatschappijen, ligt dat in Thailand geheel anders. Daarbij is het in Nederland opgelegde solidariteit dat we allen premie betalen. In de VS en de VK is dat ook weer anders. Behalve maandelijkse premies, betalen we in Nederland ook nog een een ziektekostenheffing via de inkomstenbelasting, de bijdrage ZVW. De overheid voegt daar dan nog grote geldbedragen aan toe. Om de gezondheidszorg overeind te houden, maar ook via de zorgtoeslag om de premies draaglijk te houden voor lagere inkomensgroepen. Al deze principes gelden in Thailand niet. Blijft: dat je in Thailand meer gezondheidsrisicio loopt en als je met een AOW en klein pensioen alhier wilt verblijven, je gewoonweg niet in staat bent een ziektekostenverzekeinf af te sluiten. Lees eerdere discussies.

  • Tino Kuis zegt op

   Vrijwel alle Thais hebben een ziektekostenverzekering. Ambtenaren een heel goeie, werknemers bij bedrijven een redelijke (uitgaven gemiddeld een 10.000 baht per jaar) en het plebs (ongeveer de andere twee derde) moet het doen met de universele ziektekostenverzekering (het oude 30-baht systeem door Thaksin (wie is dat ook al weer?) in 2002 opgezet. Voor deze laatste groep is gemiddeld 3.000 baht per jaar beschikbaar. Go figure. De veerschillen in inkomens in Thailand werken eveneens door in onderwijs en gezondheidszorg.

   • Els zegt op

    Waarom noem je de arme bevolking plebs. Sorry ik vind dit te ver gaan.

    • RichardJ zegt op

     Els, No worries! Ik weet zeker dat Tino dit ironisch bedoeld heeft!

     • Tino Kuis zegt op

      Ja, inderdaad. Plebs betekent letterlijk ‘laagste volksklasse’. Ik volg de Thais die ook heel goed zijn in in ironie en sarcasme. Ze zijn meestal afkomstig uit het plebs. Ze noemen het ‘prachot prachan’. De sociale media staan er vol mee. Van Prayut hoorde ik nog nooit een grap, of het moest zijn dat hij een paar jaar geleden opmerkte dat mooie vrouwen zich niet moesten kleden in bikini’s want dat was vragen om aanranding. De zaal vol hooggeplaatste heren moest er om lachen.

    • HansG zegt op

     Denk niet alleen negatief. Plebs betekent niet alleen schorremorrie, gespuis….etc
     Maar ook: Het gewone volk.
     Niets mis mee!

 2. Cornelis zegt op

  Lang verhaal, maar je geeft geen antwoord op de gestelde vraag. Vraagsteller is 51 en wil horen van lezers die in Thailand een zorgverzekering hebben afgesloten.

 3. Driekes zegt op

  Je zou assudis kunnen proberen, deze is niet leeftijd gebonden en kan je de hele famillie mee verzekeren voor 1150 euro, voor jou alleen 450 Euro.
  Dekt de schade tot 12500 Euro per geval en heeft geen uitsluitingen??
  Er zijn contact personen in Thailand die dit regelen misschien kunnen die er wat meer over zeggen.

  • John Chiang rai zegt op

   Ook ik heb onlangs van deze Assudis Axa verzekering gehoord,die voor een premie van 450 Euro (alleen), en 1150Euro voor het( hele gezin),zonder uitsluitingen ieder geval tot 12.500 Euro vergoed.
   Zelfs zou er voor het afsluiten van deze verzekering geen enkele beperking qua leeftijd bestaan,zodat ik mij werkelijk ga afvragen waar hier dan de haak zit.
   Als dit allemaal werkelijk zo zou zijn,zouden dan al diegenen die(VEEL) meer betalen,en dagelijks met uitsluitingen en leeftijds aanpassingen betreffende hun premie te maken hebben,allemaal verkeerd verzekerd zijn??

   • David H. zegt op

    DE angel die je zoekt is eigenlijk geen angel, maar er moet een verbinding zijn met je “HERKOMSTLAND” ,nl daar moet je nog via de nationale ziekteverzekering in aanmerking komen , vb Belgen zijn via Belgische nationaliteit zelfs bij tijdelijke terugkeer verzekerd van medische kost in Belgie , vandaar ook die repatrierings optie in polis,

    Is ook niet enkel een ongevallen verzekering zoals foutief vermeld door iemand, maar verzekert alle plotse opduikende calimiteiten , geen aanslepende aandoeningen voordien reeds gekend. Ook kan je ev. borgstelling en advocaatkosten tot zeker bedrag voorgeschoten krijgen ,wel terugbetalen !!

    Hun voordeel zit hem in de repatriering indien kost te hoog wordt bv. dan kan , of wordt je afgewenteld op de Nationale Belg. Ziekteverzekering waar Belgen nooit in wachtlijst komen als expat , voetje op Belgenbodem en je bent terug in basispakket .

    Verkeerdelijk wordt gedacht dat die 12500 per schadegeval is, fout , 12500 max. per jaar beschikbaar op=op , zou beetje te mooi zijn voor 450 euro maar, heb dit alles nagevraagd en zo beantwoord gekregen .

    Ben rechtstreeks verzekerd bij hoofdbureel , en hou deze expatverzekering enkel met bedoeling voor zaken die ik zelf te hoog in kost zou vinden , die repatriering optie is goud waard voor ons expatts

    info gegevens AXA Assudis:

    http://www.assudis.be/

    Virginie BOGAERT

    AXA Assistance Broker Solutions
    Dienst Productie – Assudis n.v.
    Sleeckxlaan 1 – 1030 Brussel
    Tel.: +32 2 247 77 10

    • David H. zegt op

     Meer nog ik vergat te vermelden dat ingeval van overlijden je terplaatse kunt begraven of gecremeerd worden op Assudis kost , ofwel een repatrierring inclusief kist tot Belgie , en dan is het verder voor x y z
     Uitgebreide nfo in polis , te lang om hier vermelden .

    • Nicky zegt op

     Ik heb dit ook nagevraagd en men heeft mij verzekerd dat de 12000 euro toch werkelijk per geval is per jaar. Heb er zelfs een e mailbevestiging van

    • RonnyLatPhrao zegt op

     David,

     Dan moeten ze toch hun “Algemene voorwaarde” eens aanpassen op hun website, want nu staat er duidelijk in de “Algemene voorwaarde” dat het per schadegeval en per verzekerde persoon is.

     3.12.1 Verzekerde onkosten
     In functie van de gekozen optie, is de waarborg geldig voor de gehele duur van het verblijf in het buitenland. Ze is beperkt tot 12.500 EUR of 1.000.000 EUR per schadegeval en per verzekerde persoon, voor zover deze persoon verzekerd is bij het DOSZ of een andere voorzorgsinstelling. Bij gebrek aan een dekking bij het DOSZ of een ander organisme van de Sociale Zekerheid, is de waarborg beperkt tot 12.500 EUR.
     Van de verschuldigde som zal een vrijstelling in mindering gebracht worden van 50 Euro per schadegeval. ”

     Misschien moet Virginie Bogaert hier eens meer duidelijkheid over verschaffen.
     Kan natuurlijk altijd zijn dat ze hun “Algemene voorwaarden” hebben aangepast maar nog niet op de website, wat dan wel heel onprofessioneel zou zijn maar het gebeurt.

     Kijk misschien ook eens wat er staat in je eigen polis.

     https://www.assudis.be/files/nl/pdf/avexpat.pdf

  • tooske zegt op

   Assudis is een ONGEVALLEN verzekering geen zorgverzekering,

   • RichardJ zegt op

    Mijn indruk is dat dit een type doorlopende reisverzekering is voor o.a. medische kosten zowel door ziekte als ongeval.

    Assudis is de tussenpersoon. AXA Alliance is de verzekeraar.

    Lees meer op de website: https://www.assudis.be/nl/expattar.aspx

    In de Algemene voorwaarden wordt uitgebreid aandacht besteed aan repatriering. Het is niet duidelijk maar het is mogelijk dat je wordt gerepatrieerd naar NL/BE als de kosten in TH te hoog oplopen.

   • Casper zegt op

    U bent niet goed geinformeerd
    Assudes is voor ziekte arts of ziekenhuis !
    Bij mij is de arts ook verzekerd alles vergoed het eigen risiko was 50 euro
    Binnen 1 week terug betaald aan mij .

    • Nicky zegt op

     Als je vooraf meld, doen ze de kosten ook rechtstreeks met het ziekenhuis verrekenen. Mijn man heeft diabetisch gekregen en staat in het Bangkok hospitaal onder behandeling. Alles word rechtstreeks geregeld. en idd. 50 € eigen risico betaald.
     Inclusief alle onderzoeken, labo, medicijnen voor 3 maanden. kosten 28000 baht.

  • Jan zegt op

   12500 euro per geval, daarmee MAG je in Bangkok Pattaya hospitaal juist 3 dagen liggen, met de nadruk op liggen! Een belg die ondertussen in België overleden is werd na 1 maand zelf teruggehaald door zijn belgische ziekenbond en overleed daarna na 2 weken (levercirose). Hij lag enkel in een kamer zonder dat er ooit een ingreep gebeurde. 165000 baht ! PER DAG !!!

   • Nicky zegt op

    Dan weet ik niet in welk Bangkok Hospitaal, maar in chiang mai kost een IC kamer per dag 25000 baht. en een gewone kamer vanaf 12000 baht incl. verpleegster en eten

    • jan zegt op

     Je leest het toch, Bangkok Pattaya, een persoonlijke vriend, 6 – 7 jaar geleden, 2 stents geplaatst 700.000 baht. Ik wil hiermee alleen maar zeggen dat een waarborg van 12500 euro op jaarbasis, niks voorsteld

  • Wim zegt op

   AXA Assudis is een reisverzekering en die sluit wel degelijk reeds bestaande aandoeningen uit. Iedere reisverzekering overigens.

 4. Rocky zegt op

  Hallo ik ben inmiddels 59 en woon al ruim 10 jaar in Thailand , inmiddels een paar keer verhuisd kris kras door het land ivm vrijwilligerswerk als docent Engels en verzekerd via ACS Worldwide Health Insurance in Hua Hin .
  Ik heb de eenvoudige basis verzekering Formule 1-Module 1 die precies in jouw vraagstelling past en aansluit.
  Ik ben erzelf zeer tevreden over, heb 4x tot nu toe gebruik van moeten maken en de gehele afwikkeling ging zonder problemen, waar ik ook op dat moment woonde, ik beveel hem je dan ook van harte aan!
  Vraag naar matthiue of Andre .
  Ook in eerdere vraagstelling over dit onderwerp hebben andere lezers hen genoemd in positieve zin vh woord.
  Succes en groeten, Rocky

 5. Jan zegt op

  Bupa is een goede verzekering hebben nu naam veranderd naar aetna ga daar eens kijken voor 5000 baht ben je goed verzekerd

 6. Gino zegt op

  Beste Jan,
  Kijk eens bij http://www.assudis.be/nl/expatgen.aspx.
  Is een expatverzekering bij dochtermaatschappij Assudis van AXA.
  In Uw geval kost het jaarlijks 450 euro en heb je een dekking tot 12.500 euro.
  Geen leeftijdsgrens en geen medische vragenlijst.
  Telt voor in – en outbound.
  Zij regelen alles met het ziekenhuis i.v.m betaling.
  Uit ervaring zijn ze zeer correct in de afwerking van Uw dossier.
  Veel succes en groetjes.
  Gino

  • john zegt op

   beste Jan, je geeft een link naar deze verzekering. Als je die link opent krijg je een verhaal waarin wordt be schreven WAT men vergoed maar er staat nergens WANNEER men het vergoed. Ongeval? Ziekte? Alleen tijdens .? Kortom een volstrekt onvoldoende informatie. Omdat Toos hierboven heeft aangegeven dat het een ongevallenverzekering betreft was ik hier attent op. Volstrekt onvoldoende, gewoon lokkertje lijkt mij.
   Ben benieuwd wat men schrijft als je wat zij noemen het aanvraagformulier “onderschrijft”. Als men net zo vaag blijft als op deze website dan ga je de boot in.

   • Cornelis zegt op

    Even doorklikken, John, en dan kun je de voorwaarden etc. lezen……..
    ik zie in deze verzekering weinig anders dan een qua reisduur niet beperkte reisverzekering.

 7. Kanya zegt op

  Kijk eens bij assudis 450 Euro en niet leeftijd gebonden, bestaande kwalen worden mee genomen.
  Verzekerd tot 12500 euro per schade geval?
  Ik weet niet of hier meerdere mensen bij verzekerd zijn en of je info kunt krijgen van iemand die in Thailand woont.

  • Cornelis zegt op

   Ik zie toch wel uitsluitingen voor een aantal chronische kwalen en bepaalde ziekten…….. Voorwaarden goed lezen is wel aan te raden.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Met de bestaande kwalen of alcohol zou ik toch maar oppassen…..

   4. UITSLUITINGEN
   Worden gedekt noch terugbetaald :
   …..
   – de geestelijke ziekten die reeds het voorwerp hebben uitgemaakt van een behandeling;

   – chronische aandoeningen die een verzwakking veroorzaken van het zenuwstelsel, de ademhaling, de bloedsomloop, de nieren of de bloedcellen ;
   – ziekten, het hervallen en de herstelperiode van alle bekende aandoeningen die nog niet geconsolideerd zijn en waarvan de behandeling nog aan de gang is voor de vertrekdatum en die een reëel gevaar van snelle verergering inhouden;
   ….
   – de nood aan bijstand die ontstaan is terwijl de verzekerde zich in staat van dronkenschap of strafbare
   alcoholintoxicatie bevond of in een vergelijkbare staat ontstaan als gevolg van andere producten dan alcoholische dranken ;

   https://www.assudis.be/files/nl/pdf/avexpat.pdf

 8. john zegt op

  beste Jan, je geeft een link naar deze verzekering. Als je die link opent krijg je een verhaal waarin wordt be schreven WAT men vergoed maar er staat nergens WANNEER men het vergoed. Ongeval? Ziekte? Alleen tijdens .? Kortom een volstrekt onvoldoende informatie. Omdat Toos hierboven heeft aangegeven dat het een ongevallenverzekering betreft was ik hier attent op. Volstrekt onvoldoende, gewoon lokkertje lijkt mij.
  Ben benieuwd wat men schrijft als je wat zij noemen het aanvraagformulier “onderschrijft”. Als men net zo vaag blijft als op deze website dan ga je de boot in.

  • Gino zegt op

   Beste John,
   lees eventjes beide aandachtig na en ik spreek ook uit HELE positieve ervaring.
   https://www.assudis.be/nl/expatwar.aspx .
   https://www.assudis.be/files/nl/pdf/avexpat.pdf .
   Bij deze zult U wel Uw mening herzien.
   Groeten Gino.

 9. Kanya zegt op

  @ Tooske, kijk eens op de polis van Assudis en dan bij de punten 1.5 medisch incident, 1.6 ziekte en 3.12
  Terugbetaling van medische kosten ten gevolge van ZIEKTE of ongeval??

  • tooske zegt op

   Ge hebt gelijk, ben ik toch nog beter verzekerd fan gedacht.
   Wel uitgezonderd chronische aandoeningen onder punt 4 zoals zenuwstelsel, bloedsomloop, ademhaling, nieren. En we worden een dagje ouder en er zit wat slijtage aan.
   Toch maar een aanrader die AXA assudis polis, al heb ik hem hopelijk nooit nodig.

 10. jan scheys zegt op

  omdat mijn mutualiteit, die vroeger een gratis reisverzekering MUTUAS had maar daar vorig jaar blijkbaar mee gestopt was, waarschijnlijk door de vele misbruiken van profiteurs en dat was ook zo voor de Filipijnen, was ik genoodzaakt om bij een andere privemaatschappij aan te kloppen en ik vond Ethias, die een Belgische verzekeraar is.
  op het laatste ogenblik, nog net voor mijn vertrek in december 2017 en ik heb er al onmiddellijk gebruik van kunnen maken omdat ik op de Filippijnen na één maand Thailand en dan 14 dagen Filipijnen, ziek geworden ben de laatste 14 dagen maar ook later nog altijd ziek tijdens mijn extra maand in Thailand. al het mogelijke gedaan, bloedonderzoek, urineonderzoek, verschillende dokters geraadpleegd zodat ik nogal veel onkosten gemaakt heb maar toch nog een redelijke som kunnen recupereren voor die onderzoeken en doktersvisites; uiteraard mits voorlegging van de juiste bewijsstukken. nadat ik alle stukken doorgestuurd had heeft men me zonder problemen terugbetaald bijna evenveel als de jaarpremie voor die reisverzekering dus, alleen maar lof voor Ethias!
  toppunt van alles: zowel op de Filipijnen als in Thailand hebben ze nooit de oorzaak van mijn problemen gevonden en eenmaal thuis bij mijn huisdokter die me onderzocht bleek ik een virus in mijn maag te hebben! na een week en de nodige pilletjes was ik ervan af!!!!
  moraal van het verhaal: de medische scholing van onze dokters is blijkbaar toch nog een stukje beter dan ginder. de verpleegsters in die chicque kliniek in BKK lopen er wel ZEER prachtig, verzorgd en kraaknet bij en mooi om naar te kijken maar het eindresultaat laat toch te wensen over haha!

  • eddy zegt op

   Beste
   Langs de rode vakbond met MUTAS Die zyn er niet mee gestopt

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ja, geen probleem zolang het beperkt is tot een verblijf van maximum 3 maanden per jaar.

    “je tijdelijk en om recreatieve redenen in het buitenland bent. De periode is beperkt tot een maximum van 3 maand over de periode van 1 jaar. ”

    https://www.devoorzorg.be/antwerpen/voordelen-advies/terugbetalingen-ledenvoordelen/In-het-buitenland/op-reis/Medische-zorgen-in-het-buitenland/Reisbijstand-Mutas/Pages/default.aspx#tab=ctl00_PlaceHolderMain_hreftab2

 11. Serge zegt op

  Kijk eens bij het Zwitserse Allianz! Zij kunnen over ganse wereld dekken.

 12. Driekes zegt op

  @ Jan, dit is wel per maand!! denk ik?? en heeft dit bedrijf heeft wel uitsluitingen want ik ben zelf bij Bupa verzekerd geweest.

 13. Gino zegt op

  Beste Jan,
  Nog eens een toelichting op alle die reacties die ik lees i.v.m Assudis.
  Ben op 3 jaar tijd:- 1 x opgenomen 4 dagen =65.000 bath – 3 x ambulant telkens 10.000 ,15.000 ,20.000 bath in Memorial Hospital Pattaya.
  Nooit geen problemen,ziekenhuis regelde alles met Assudis en ik moest geen enkele bath vooruit betaling.
  Enkel paspoort in pand geven tot zij bevestiging kregen per e-mail van Assudis.(was telkens na 2 dagen in orde)
  Wel iedere verzekering heeft zijn eigen dokters.
  Bij ernstige gevallen kunnen zij beslissen U te repatrieeren naar NL.
  Medische kosten Nl vallen dan wel ten laste van de zorgverzekering Nl niet Assudis.
  Wordt door Assudis bekostigd en eens na bv.operatie en herstel betalen zij ook Uw terugvlucht naar TH.
  De kosten van de repatrieering worden niet meegerekend in de medische kosten van 12.500 euro maar apart.
  Voorbeeld:Medische kosten TH 10.500 euro.Repatrieering + terugreis 7500 euro.
  Alles wordt betaald door Assudis.
  Hopelijk bent U met deze JUISTE info geholpen?
  Groetjes Gino

  • Ger-Korat zegt op

   De vraagsteller is uitgeschreven uit Nederland dus dan heeft een verzekering van Assudis geen zin in geval van repatriering. Anders had hij net zo goed een Nederlandse doorlopende reisverzekering kunnen afsluiten voor minder dan 100 Euro per jaar met dekking voor extra medische kosten en dan met de optie lang-op-reis ook verzekerd.

   Kijk bij AA Insurance in Hua Hin, vraag een offerte per email en je krijgt een overzicht van diverse ziektenkostenverzekeraars in Thailand met de premie per jaar. Duidelijk overzicht helpt je een keus te maken. Zelf heb ik DavidShield verzekering. Voor mij is belangrijk de premie en het verzekerd bedrag. Als 55-jarige betaal ik 1700 USD per jaar, ongeveer 55.000 baht.
   Met mijn financiele achtergrond kan ik adviseren om elke maand 1/12 van de jaarpremie in baht opzij te zetten als je inkomsten hebt; na 1 jaar dan genoeg bijelkaar om de jaarpremie te betalen. Maar ja hoe dat mag een ieder zelf weten maar ik ben van de planning en overzicht dus dit is een algemene tip.

 14. Facttester zegt op

  Kijk eens op http://www.verzekereninthailand.nl
  Dat is het kantoor van AA Insurance Brokers. Schrijf of bel naar Matthieu op kantoor Hua Hin, of naar Wim in kantoor Pattaya. Dit zijn Hollandse mensen, dus je kunt gewoon je eigen moerstaal spreken. Dit kantoor verkoopt alle mogelijke ziektekostenverzekeringen. Je krijgt objectieve voorlichting over alle mogelijkheden om je “In-patient” of “Out-patient” te verzekeren bij diverse maatschappijen. Ze weten precies hoe hoog de premies zijn voor jou zijn, nu en ook op langere termijn. Vragen staat vrij! Een betere en volledigere info krijg je nergens!
  Ik zelf heb bij hun het Ambassadeplan van April – een Franse maatschappij – afgesloten. Een voortreffelijke ziektekostenverzekering met een dekking in vrijwel heel Azië en Europa.

 15. fred zegt op

  De indianen verhalen blijven maar komen. Nochtans is het allemaal simpel en zijn er geen mirakels. Ik spreek voor Belgen . Er zijn precies twee mogelijkheden. Of u blijft uw domicilie behouden in België dan kan U een goede resiverzekering nemen die alle dringende medische hulp dekt inclusief repatrieringen ed. Bij sommige maatschappijen mag U tot zes maanden opeenvolgendin het buitenland vertoeven. U kan langer blijven maar betaalt dan ongeveer 60 euro per maand bij. Blijft U ongeveer een jaar dan zal U bv bij Europ Assistance ongeveer 450 euro betalen.Problemen met uw heup of nierproblemen zullen ze niet vergoeden.Ook geen kankerbehandeling zelfs geen medische ingreep wegens niet dringend. Met uw tumor kan U huiswaarts keren.
  Laat U zich uitschrijven uit België kan U NIET genieten van deze verzekeringen. Krijgt U echt een ziekte kome dit soort verzekeringen NIET tussen. U moet dan huiswaarts keren. Dus enkel voor dringende medische hulp. Indien uitgeschreven gelden andere maatregelen en moet U een privé ziektenverzekering nemen. Een goede vezrekering zal tussenkomen zowel bij dringende hulp als bij langdurige chronische ziekten. Een goede ziektverzekering is bv April. Afhankelijk van leeftijd mag je alvast rekenen op 3000 euro per jaar en nog meer. U zal dan verzorgd worden zolang je leeft. Deze is te vergelijken met de Belgische ziekteverzekering zijnde de mutualiteit alsook hospitalisatie verzekering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website