Zijn overal in Thailand zoveel Indiers?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 juli 2022

Beste lezers,

Na 3 jaar weer naar voor 4 weken naar Thailand gegaan. Heb een 4 sterren hotel geboekt in Pattaya bij Central Festival. Als ik s’ochtends naar mijn ontbijt ga heb ik het gevoel dat ik in India ben.

De Indiërs hebben de Russen weggejaagd lijkt het wel.

Zijn er meerdere mensen die dat ervaren?

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Zijn overal in Thailand zoveel Indiers?”

 1. jan zegt op

  Eigenlijk waren die er al ook, maar nu vallen ze dus te meer op. Omdat de Chinezen, Russen en Okraieners er allemaal niet zijn.

  Ik ben er bijna zeker van dat het op dit ogenblik de grootste groep “echte” toeristen is in Thailand. De meeste westerlingen die voor het ogenblik in Thailand zijn hadden al een binding met het land . Thaise vriendin of Thaise vrouw.

 2. Eric zegt op

  Henk, dat zal aan jouw hotel liggen, of aan de tijd van het jaar, of aan het weer, of aan andere dingen. Ik zat de laatste keer in een hotel nabij Pattaya en voelde me in Korea. Maar wat wel waar is, Thailand promoot actief in India en die aankomsten nemen toe. Overigens, er is toch niks mis met mensen uit India?

  Waarom er geen Russen meer zijn? Wat is er gebeurd met de waarde van de roebel? Iets te maken met Oekraïne misschien?

 3. e thai zegt op

  indiers zitten voornamelijk in het zuiden in het noorden zitten ze amper
  volgend jaar heeft India meer inwoners dan China
  dus er zijn dus heel veel indiers eenmiljard vier honder miljoen mensen

 4. Ruud zegt op

  Als 0,1 % van alle Indiërs op vakantie gaat naar Thailand dan lijkt heel Thailand Little India !
  Idem dito met de Chinezen…,maar dat valt iets minder op.
  Na 2 jaar corona,gaat het feest weer beginnen..

 5. keespattaya zegt op

  Indiërs zitten veel in de hotels in soi 7 en soi 8. Vooral het Sunbeam heeft haar prijzen flink verlaagd. En in de avond/nacht lopen ze over de boulevard en walking street. Ga je meer richting LK Metro dan zie je ze minder.

 6. Ik heb deze zomer gelogeerd in Pattaya hotel IBIS….2 weken..niet te doen.Hotel zat vol Indiers..soms 30 personen in het zwembad..meestal mannen..4 vrouwen gezien…gaan met hun kleren in het zwembad…ondanks het niet mag.Receptie komt reclameren maar ze trekken zich er niets van aan.

  • Martin zegt op

   Zeer juist Ferdinand,

   Ik was enkele weken terug ook een 5-tal dagen op hotel in Pattaya. Het hotel (5 sterren) zat bomvol met Indiers. Heel arrogant, luiddruchtig, heel wat overlast in het zwembad en tijdens het ontbijt. Ik was blij dat ik er weg was.

  • keespattaya zegt op

   In juni zaten ze met 4 man in 1 kamer in het Flipper Lodge hotel. Tot diep in de nacht rumoerig. Om 3 uur de receptie gewaarschuwd en toen werd het toch rustig. De volgende dag het hoofd van de receptie erop aangesproken. Zij vertelde dat ze meerdere klachten had gehad en dat zij hun een waarschuwing had gegeven. Bij herhaling werden ze uit het hotel verwijderd. Nu scheelt het natuurlijk wel dat ik haar al 20 jaar ken en al circa 30 keer in het Flipper Lodge ben geweest.

 7. Lung addie zegt op

  De Indiers hebben de Russen totaal niet verdreven. Dat er veel minder Russen in Thialand zijn heeft een andere, welbekende, reden.
  Een toeristische trekpleister stad, zoals Pattaya, geeft geen enkel totaal beeld van welke bevolkingsgroepen zich in bepaalde regio bevinden. Zo zal je hier, in de provincie Chumphon, waar ik woon, met heel veel moeite een Indier vinden. Hier zijn het voornamelijk Skandinaven. Laatste weekend was ik even in Phuket, en ja, daar waren wel Indiers te zien, hoewel het soms heel moeilijk uit te maken is, zeker op het eerste zicht, welke nationaliteit iemand heeft.

  • RonnyLatYa zegt op

   Naar Kanchanaburi komen ze ook niet denk ik.
   Kan me niet herinneren er al een gezien te hebben.
   Engelsen, Amerikanen, Australiërs wel in veelvoud…

 8. chris zegt op

  Nieuwe groepen toeristen komen niet vanzelf naar een gebied dat niet zo toeristisch is maar moeten worden ‘geholpen’. Dat helpen gebeurt door toeroperators die ook nog eens goedkope reizen aanbieden en delas sluiten met hotels en vervoerders.
  Zo kwamen de Chinezen in Giethoorn en niet in Ootmarsum, de Duitsers wel in Valkenburg maar niet in Workum.
  Kortom: als er een Thaise toeroperator opstaat die de Indiers naar Kachanaburi kan verleiden, komen ze ook daar. De rest is vaak mond op mond reclame.

  • RonnyLatYa zegt op

   Kanchanaburi niet zo toeristisch?

   Staat zowat op elke reclamecampagne van TAT in binnen en buitenland.
   In elk reisbureau in Thailand hangt het uit.

   Laat ons het maar houden dat die Indiers niet naar Thailand komen om er rond te reizen…

  • Mr. Bojangles zegt op

   Nou, ik denk het niet. Er is maar 1 reden waarom Indiers naar Pattaya komen. Want in India is het gewoon onmogelijk om in een bar een date op te doen.

 9. Arnolds zegt op

  Alles wordt over 1 kam geschoren, zijn het allemaal wel Indiërs ?Ik denk het zeker niet.
  Ik kom vanaf 1992 in een restaurant in Soi 3 van de Sukhumvit road en hier werken ongeveer 15 mensen die uitzien als Indiërs,maar in werkelijkheid zijn het mensen uit Bangladesh en Pakistan.

  Of het Indiërs zijn ,kan je ook vaak opmaken uit de naam van het restaurant, het woord Halal en hoe ze elkaar gedag zeggen of terwijl de taal die zij spreken. Vaak botert het niet tussen deze 2 geloven.
  Persoonlijk kom ik bij beide groepen voor mijn Shoarma,Sish kebabs en Mutton Curry.
  Ach ze zijn wel een beetje druk, maar wij zijn dat toch ook ?

 10. danneels pedro zegt op

  ind hier in krabi ook 70 procent indiers in het hotel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website