Beste lezers,

Ik wil graag een fonds dat over 15 jaar een maandelijkse uitkering doet van 10.000 thb aan mijn Thaise vrouw uitkeert en dat gedurende 20 jaar. Ik wil dat fonds in 4 jaarlijkse termijnen volstorten om dat bedrag uit te kunnen keren.

Mijn vraag zijn er banken in Thailand die zo iets hebben?

Groet,

Eddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Zijn er banken in Thailand die een maandelijkse uitkering aan mijn Thaise vrouw uitkeren”

 1. Eric Donkaew zegt op

  Ik zou zeggen: welke bank niet.
  Het tweede deel van je vraag: dat kan gemakkelijk vanuit Nederland/België geregeld worden.
  Het eerste deel: ik doe precies hetzelfde, 10.000 baht per maand via automatische afschrijving. Via de website van (in mijn geval) de BangkokBank in te stellen.
  Er is misschien een complicatie omdat je die maandelijkse uitkering pas over 15 jaar wilt laten ingaan. Als je dat niet op de site kunt regelen, moet je even bij de bank langs gaan. Geen probleem, lijkt me.

 2. Erik Kuijpers zegt op

  Eddy, je geeft geen achtergrond voor jouw plan maar ik neem aan dat het gaat om een degelijke en betrouwbare voorziening in het levensonderhoud van jouw Thaise vrouw. Ik neem aan dat je met haar bent gehuwd.

  Is dit dan wel de betrouwbare methode? Daar twijfel ik aan.

  EEN. Kom jij te overlijden en erft zij alles dan heeft de afspraak met de bank geen betekenis meer. Zij erft alles, kan bij een pot geld en laat ik niet met een vinger wijzen maar je leest wel eens wat over de Thaise schoonfamilie…

  TWEE. Je bent bang dat na jouw overlijden claims uit een andere hoek kunnen komen en je wilt het geld veilig stellen. Dan is dit plan bepaald niet ‘veilig stellen’.

  Ik denk dat je eerder aan een uitgestelde lijfrente moet denken maar weet niet of het Thaise recht die figuur kent. Geen nood, in Thailand werken Nederlandse assurantietussenpersonen die de Thaise markt goed kennen. Ga daar eens mee in overleg over een lijfrentepolis bij een degelijke Thaise verzekeraar..

  Het voordeel van de lijfrente is dat het geld, door jou gestort, niet meer in de erfenis valt en door niemand geclaimd kan worden. Het geld wordt daarna volgens afspraak in termijnen van 10 k THB uitgekeerd aan jouw vrouw. Leef jij over vijftien jaar nog dan kan zelfs jij er niet bij.

  Maar er zijn een paar ‘mitsen en maren’. Stel, jouw vrouw komt te overlijden voor of na ingang van de uitkeringen. Wat dan? Gaat het resterende geld naar jou als je er nog bent, naar (klein)kinderen, familie, charity, de verzekeringsmaatschappij? Dat is een kwestie van overleg met de adviseurs en de polis die je kiest.

  Ook in Thailand is inkomen van lijfrente belastbaar inkomen. Maar, volgens de huidige tabellen, als die 120k THB per jaar haar enig inkomen is dan betaalt ze geen income tax vanwege de vrijstelling, de kostenaftrek en de nulschijf.

  Een andere ‘maar’ is dat het geld, eenmaal gestort in die polis, niet meer door jou gebruikt kan worden voor ziekte of andere calamiteiten. Ook als jouw vrouw heel jong komt te overlijden is bij een lijfrentepolis het geld niet meer van jou.

  Dus mijn advies is: overweeg jouw plannen nog eens en schakel een deskundige in om alle opties te bespreken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website