Beste lezers,

Ik wilde in het ziekenhuis met een Bangkok Bank debet card betalen, maar dat accepteerden ze niet. Wel, dan maar de platinum card van ING, waar ik de laatste maanden steeds mee betaalde. Nu had ik zaterdag een rekening van 17800 bht, maar ook dat wilde ze niet. Een platinum creditcard, maar ik kon er niet mee betalen?

Na veel gezeur kon ik uiteindelijk dan toch met de debitcard betalen. Weet iemand hoe dat zit? Waarom kon ik niet betalen met de creditcard van ING? De limit was ruim voldoende.

Groet,

Piloot


» Laat een reactie achter


8 reacties op “Lezersvraag: Waarom kan ik in Thais ziekenhuis niet betalen met ING credit card?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Of en zo ja, welke credit en debit cards geaccepteerd worden verschilt per ziekenhuis. Net zoals je niet in elk restaurant of in elke winkel met een card kan betalen. De informatie staat veelal uitgebreid op de websites van de ziekenhuizen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Cornelis zegt op

  Misschien aan het ziekenhuis vragen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. khao noi zegt op

  Normaal gesproken zou je met beide genoemde kaarten in de meeste ziekenhuizen moeten kunnen betalen. Wat de drijfveren zijn van dit specifieke ziekenhuis is een vraag die alleen dat ziekenhuis kan beantwoorden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Rene Martin zegt op

  In diverse ziekenhuizen in Bangkok kon ik gewoon met mijn Visa en ING card betalen. Ik begrijp niet dat je met je Bangkok Bank debitcard de rekening in eerste instantie niet kon betalen. Zelf nooit gedaan maar zoals Fransamsterdam al naar voren bracht is het dus verstandig eerst de website van het ziekenhuis te bekijken voor de betalingsmogelijkheden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Kris zegt op

  Volgens mij kan men geen enkele handelaar verplichten om debet- of creditkaart te aanvaarden.

  We kunnen alleen maar raden naar het waarom:
  Een reden zou kunnen zijn dat het ziekenhuis tot 3% kosten worden ingehouden bij creditkaart betaling. Ook elders in de wereld zijn er handelaars die hierom geen creditkaarten aanvaarden. Bij debetkaarten is de kost over het algemeen veel kleiner. Misschien staat er aan het ziekenhuis een ATM, en dan was de kost voor jou. Maar geldafhaling aan ATM is beperkt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. Wil zegt op

  De ING Platinum card loopt via VISA service of MASTERCARD service (is bij een platinum kaart een keuze van de pashouder). Op je kaart staat duidelijk het logo van één van de twee maatschappijen zichtbaar vermeld. Kijk even welk logo dat is en check dan eens of het betreffende ziekenhuis de creditcard van die logo maatschappij accepteert. Sommige ziekenhuizen accepteren niet altijd alle creditcards.

  Wil

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Khun Hallie zegt op

  Enkele jaren geleden heb ik met mijn ING Platinum MASTERCARD service de rekening van Bangkok Hospital Hua Hin betaald. Het was geen enkel probleem om met creditcard te betalen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. LOUISE zegt op

  Lang geleden toen wij nog bij onze Visa-card ook American Express hadden, werd de laatste bij de meeste geweigerd.
  De reden was dat American Express een veel hoger percentage commissie berekende.
  Zelfs in Amerika werd dit ons medegedeeld.
  Toen A.E. er maar gelijk uitgegooid.

  Bangkok pattaya hospital nog nooit problemen gehad met Visa.

  LOUISE

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website