Worden watermeloenen in Thailand ingespoten met een chemisch goedje?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 april 2019

Beste lezers,

Ik ben gek op watermeloen en haal ze vaak op de markt. Mijn Thaise vriendin zegt dat ze worden ingespoten met een chemisch goedje en daarom zo mooi rood zijn van binnen. Dat goedje zou kankerverwekkend zijn.

Is dit een broodje aap of niet? Weet iemand er meer van? Het valt mij wel op dat de watermeloen op de markt dieprood zijn maar ze smaken prima.

Groet,

Willem

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Worden watermeloenen in Thailand ingespoten met een chemisch goedje?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Dat komt voor, hoe vaak weet ik niet, en hoe schadelijk die stof is weet ik ook niet. Het zou vooral in China gebeuren. Hier een discussie op de Thaise website pantip en een antwoord op de vraag hoe je het kan controleren.

  https://pantip.com/topic/30488749

  The first step in this test is to properly wash and scrub the fruit with Potassium Permanganate or vinegar or other such solutions to remove hydrophobic layer on the peel to cover the injection mark.

  Second step is to leave the watermelon for couple of days outside in kitchen. I never eat a watermelon right after I have purchased it. If its been injected It will ferment and start oozing in 2-3 days with white smelly foam(photo). Oranges ferment even faster. For 99% of oozing cases you will observe that inside is extremely red.

  Watermelon stays good inside even after several days to a month. Once I had a watermelon for two months and it was still good inside. Just be patient and wait for 2-4 days to cut open a watermelon. You will avoid lots of dangerous chemicals. So go ahead and enjoy this super cool fruit this summer. Just buy few days before you want to consume.

 2. Toon zegt op

  Helaas in Thailand spuiten ze maar raak op fruit en groenten zodat alles er mooi uitziet. En met eten gebruiken ze ook allerlei verboden smaakstoffen die kankerverwekkend zijn.succes

  • Ricky Hundman - zegt op

   Toon, als je doelt op Vetsin… dit is niet kankerverwekkend en blijkt zelfs een natuurproduct te zijn 😉
   https://favorflav.com/nl/food/is-ve-tsin-echt-slecht-voor-je/

   • brabantman zegt op

    Toch nog even hier een van de vele artikelen die op het gevaar van MSG wijzen.
    Maak zelf uw oordeel.
    Al in 1968 bleek uit een onderzoek van de Washington University dat overmatige consumptie van MSG tot schade aan hersencellen leidde bij proefdieren. In reactie daarop werd MSG uit veel babyvoeding gehaald.Juist voor hersenen die zich nog aan het ontwikkelen zijn is het gebruik van MSG een risico (Lima, 2013). Neurochirurg en voedingsdeskundige Dr. Russell Blaylock heeft een boek geschreven: ‘Excitotoxins: The Taste that Kills’, waarin hij uitlegt dat het vrije glutaminezuur uit MSG, evenals aspartaam, een excitotoxine is. Een excitotoxine is een stof die de hersencellen teveel stimuleert wat kan leiden tot beschadiging en uiteindelijk de dood van cellen waardoor permanente schade ontstaat (Blaylock, 1994).

    Onze hersenen hebben vele receptoren voor glutaminezuur en in sommige gebieden, zoals bij de hypothalamus, is de scheiding tussen bloedbaan en hersenen doorlaatbaar waardoor vrij glutaminezuur in de hersenen kan komen. Dit gebeurt vooral als er onnatuurlijk grote hoeveelheden vrij glutaminezuur in ons bloed zitten, zoals na het eten van MSG. Daar is de bloed/hersen scheiding niet op berekend. Als het glutaminezuur daar reageert met neuronen kan dit tot celdood en permanente schade leiden. (Xiong, 2009).[19] Dit speelt een rol bij allerlei hersenaandoeningen zoals beroertes, trauma en epilepsie en ook degeneratieve ziektes zoals parkinson, dementie en Alzheimer (Mark 2001),(Doble 1999).

    Ook autisme heeft te maken met afwijkingen in de glutamaat transport systemen. Bij mensen met autisme is er te veel glutamaat in het zenuwstelsel aanwezig. Er worden dan ook glutamaat-blokkers als medicatie gebruikt.De kans is groot dat overmatig MSG via voedsel invloed heeft op het ontstaan van autisme.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website