Beste lezers,

Ik wil graag weten of er Nederlanders in Korat in de omgeving Changthong wonen. Ik ben van plan om op korte termijn naar Korat te gaan en hoop daar Nederlanders te treffen. Ik heb een adres gekregen, maar kan het niet op de kaart vinden. Anderen kunnen me ook niet helpen, vandaar dat ik het hier probeer.

Het adres/district/plaats(?): Moo 4, Tumbol, Changthong, Chaleamprakeiyrti.(?)

Ik zou ook graag willen weten wat je in die omgeving aan groenten en fruit kunt telen en kunt verkopen. Wat kan er o.a. qua temperatuur groeien en levert het financieel wat op om het product te verkopen.

Groeten,

Ton


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wonen er Nederlanders in Korat in de omgeving Changthong?”

 1. TheoB zegt op

  Na enig zoeken kwam ik tot de conclusie dat U het volgende adres bedoelt:
  Moo 4, Tambon Chang Thong, Amphoe Chaloem Phra Kiat, Changwat Nakhon Ratchasima.
  Moo[uitspraak: hmoe] = buurtschap
  Tambon[uitspraak: thambon] = wijk
  Amphoe[uitspraak: ampheu] = gemeente
  Changwat[uitspraak: tsjangwat] = provincie
  Het buurtschap ligt ongeveer 20km ten oosten van het centrum van Nakon Ratchasima aan Thanon(=straat) Phet Ma Tu Kla (wegnr. 226).
  Ik denk dat er wel wat NL-ers in en om Nakhon Ratchasima wonen, maar ik ken ze niet.
  Wat betreft het telen van groente en fruit kan ik U helaas niet verder helpen. Het Korat plateau staat bekend om zijn schrale grond, dus lage opbrengst qua landbouw. Op internet kunt U vast wel wat informatie vinden.
  Suuces.

 2. Soi zegt op

  Hetgeen een heel eind kan kloppen, en dan is dit op de kaart als volgt te zien: http://www.satelliteview.co/?lid=7510741_TH_AADM2_27&place=Amphoe-Chaloem-Phra-Kiat-Thailand

  Dit buurtschap is te vinden inderdaad via weg 226: volg de borden naar Buri Ram

  Boeren uit de omgeving van Wang Nam Khiao, een km of 75 zuidelijk van Khorat, kweken er, soms biologisch, hun groentes en verkopen op de diverse markten, oa in Khorat. https://en.wikipedia.org/wiki/Wang_Nam_Khiao_District

  In de supermarkt van The Mall in Khorat op de groenteafdeling is de verkoopster (50) hiervan afkomstig. Zij was in haar jonge jaren stewardess, en spreekt nog redelijk Engels. Desgevraagd laat ze jou een fotoalbumpje zien van haar biogroentekwekerijen, en ben je ten alle tijde welkom er een bezoek te brengen.

  • René Chiangmai zegt op

   “Desgevraagd laat ze jou een fotoalbumpje zien van haar biogroentekwekerijen, en ben je ten alle tijde welkom er een bezoek te brengen.”

   In Nederland eet ik vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch (96,13%? Haha.).

   Vorig jaar heb ik besloten dat ik dat niet meer per se hoef te doen als ik met vakantie ben; ik heb ontdekt dat ik dan teveel van de cultuur mis.
   Eten is blijkbaar een belangrijk onderdeel van de cultuur. Waar dan ook, maar in Thailand zeer zeker.

   Maar ik ben uiteraard altijd zeer geïnteresseerd in biologisch voedsel (eten, kopen, verkopen, verbouwen etc.).

   Dank voor je tip dus.
   Voor mij kan deze posting zomaar een reden zijn om naar Korat te gaan. 😉
   Je moet toch wat hè….

   (Misschien open ik hier nog wel een nieuw topic over.)

 3. TheoB zegt op

  Aanvulling/correctie:
  Tambon Chang Thong, Amphoe Chaloem Phra Kiat, Changwat Nakhon Ratchasima 30230 ligt ongeveer 30km ten oosten van Nakhon Ratchasima, pal noordelijk van het civiele vliegveld van Nakhon Ratchasima.
  Ten noorden van Thanon Phet Ma Tu Kla (wegnr. 226).
  Ik heb op Google Maps gezien dat Tambon Chang Thong 1 grote en minimaal 4 kleine woonkernen heeft.
  Succes.

 4. anton witzen zegt op

  Hi,
  Mijn vriending woont in Korat zelf, aan de mukamontri road, vlak bij het Sima Thani hotel en ik kom daar altijd 3 maanden in de winter. Zij heeft daar een noodleshop. Ik ken de groente afdeling van the maal wel, alles is daar peperduur:) maar t ziet er lekker uit.
  Misschien zien we daar elkaar wel een keer, ik ben van plan eind december te gaan.

 5. Peter zegt op

  Hallo Ton, ik zie aardige reacties op je vraag. Weet wel dat je niet mag werken in Thailand, als “buitenlander”. Laat je hierover eerst goed voorlichten om niet voor verrassingen te komen te staan. Veel plezier in Korat. Leuke stad.

 6. Chris van het dorpje zegt op

  Ik zit in Pakthongchai -30 km in het zuiden van Korat .
  Wij zijn aan het kweken van banaan , en we hebben veel groente en fruit
  wat van zelf groeit .
  @Peter
  Op je eigen land ( bedoel van vrouw ) mag je wel werken !

 7. Ton zegt op

  Allemaal bedankt voor jullie reacties, ik ben er erg blij mee.
  Groetjes
  Ton

 8. Arjan zegt op

  Ik ben van plan om mijzelf in Chakkarat te gaan nestelen en niet zoveel uit te vreten maar van het eten en het leven te genieten.
  Dat is een klein uurtje van Korat.
  Weet dat de grond hier erg schraal is en veel ijzer bevat en qua regen dat valt er niet veel.
  Het is hier nog erg droog en warm.
  Groet’n

 9. Soi zegt op

  Korat is mij bekend. Alhoewel ik zelf er niet woon. Mijn vrouw heeft er enkele familieleden en vrienden van vroeger. Het is een middelgrote stad zoals er wel meer van zijn in TH. Een winkelcentrum, het door mij genoemde The Mall. TescoLotus (2x), BigC, Makro: buiten het centrum. In het centrum een 2 tal TH winkelcentra. In de buurt van de Makro bouwt men een filiaal van Terminal21, in BKK zeer bekend. Ziet er futuristisch uit. Men denkt hier dat het een geduchte concurrent wordt van The Mall. Beide zijn zustermaatschappijen van bv Emporium BKK.
  De stad kent kent enkele universiteiten, colleges, highschools. Uiteraard naar TH maatstaven. Het heeft een groot sportstadion overgehouden van de SEA-games van weleer, en het kent een Zoo.
  Het centrum is druk, rommelig, chaotisch. maar zo zijn TH steden. Restaurants groot en klein te over, van allerlei smaak en geur, in diverse prijsklassen en garnituur.

  In The Mall en bv bij TescoLotus zie je groepjes farang zitten. Bij Starbucks bv, voor wie het zich veroorloven kan. Bij de goedkopere “coffeeshops” met name. Ook dat zie je in de andere TH steden. Soms buurten ze wat, soms kijken ze nors en zwijgend voor zich heen. Er zitten veel NL’ers, en ik vind het dan ook vreemd dat niet meer NL’ers op jouw vraag reageren!

 10. Pieter1947 zegt op

  Mooi beschreven, TheoB

  Zo leer je ook nog wat van de Thaise taal…..

 11. Ben zegt op

  Voor groenten kijk eens bij http://www.dutchgreenery.com. Facebook: dutch greenery. Een Nederlands/Thais bedrijf met een demo boerderij, gelegen bij Tambon Nongsarai, Amphoe Pakchong, Khorat. Sukses, groet van Ben

 12. Inge zegt op

  Hoi,
  Mijn (Nederlandse) zoon woont in Korat, maar ik moet eerst even
  aan hem voorleggen of ik zijn contactgegevens mag doorgeven!
  Groetjes, Inge


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website