Lezersvraag: Is de wijngaard bij Hua Hin interessant?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 september 2016

Beste lezers,

Ik heb al enkele keren gehoord dat het bezoek aan de Hua Hin wijngaard zeker de moeite is. Ik vind echter weinig of geen informatie terug. Zelfs op hun eigen website staat er weinig informatie. Wel dat ze rondleidingen doen, dat je er kan dineren en
proeven. Maar nergens geen prijzen of duurtijd van zo’n toer.

Kent er iemand van de lezers deze wijngaard en de mogelijkheden? Iemand al ervaring mee, is het de moeite?

Graag hoor ik het van jullie.

Groetjes,

Erik

12 reacties op “Lezersvraag: Is de wijngaard bij Hua Hin interessant?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  1700 Baht, incl. wijn en driegangen-maaltijd, excl. optionele en overbodige olifantrit, aldus de omschrijving bij deze video op YouTube.
  .
  https://youtu.be/Usmpfvp8f6A
  .
  Busje vertrekt om 10.30 en 15.00 vanaf de gelieerde winkel in Hua Hin, en is om 13.30 resp. 18.00 weer terug.
  Zoeken op vineyard hua hin op YouTube levert nog een paar filmpjes op en bij de winkel kan men u vast meer vertellen.
  Met alle respect, het lijkt me toch meer een curiositeit, leuk om te bezoeken om wat de doen te hebben, dan dat hier een gedenkwaardige oenologische belevenis zal worden ervaren.

 2. HarryN zegt op

  Beste Erik, ik ben daar idd al een paar keer wezen lunchen. Ziet er verzorgd uit en reserveren is mogelijk en zelfs aan te raden voor de week-ends. Heb het ook mid weeks gereserveerd omdat je nooit weet of er grote groepen toeristen aan zitten te komen. Je kunt er ook per olifant een rondrit maken maar vanaf het balkon is het uitzicht op de wijngaarden best wel mooi. Tja de prijzen heb ik hier ook niet maar voor een eenvoudige lunch betaalde ik al gauw meer dan 2000 Baht voor 3 personen. Wanneer je een wijn liefhebber bent gaat de prijs aardig omhoog voor de lunch en voor een diner met wijn betaal je fors meer. Leuk om dat wel eens te doen maar zeker niet iedere maand en wel leuk omdat met bezoek te doen en je bent weer een paar uurtjes onder de pannen.

 3. leon zegt op

  Ik ben er eind 2012 geweest. Wijngaard is niet echt groot. Als je er bent, kun je aanmelden voor een rondleiding. Rondleiding was ook mogelijk op de rug van een olifant……….
  Wordt hier en daar wat verteld. Wijnen en eten is voor Thaise begrippen aan de prijs maar lekker is het wel! Het is geschikt voor een “kort” uitje.

 4. Thea zegt op

  Ik zou zeggen ga zelf eens kijken en proeven! Het is en was voor ons de moeite waard en zeker niet voor 1x.

 5. Marianne zegt op

  De wijngaarden bij Hua Hin zijn het bezoeken meer dan waard. Omdat wij in HH wonen komen wij er tenminste 3 à 4 keer per jaar, met of zonder gasten, steeds in een ander seizoen, dus iedere keer een andere aanblik. Je kunt de Vineyards bereiken:
  – zelf met de auto of de motorbike vanuit HH (ca. 35 km), een mooi tochtje met prachtige vergezichten of
  – je kunt je met een taxi laten brengen, kosten onbekend of een tour boeken. (Persoonlijk vind ik dat niet
  nodig maar wie ben ik?)
  Aan het bezoeken van de Vineyards zijn eigenlijk geen kosten verbonden, Je mag er zelf vrij rondwandelen, rondrijden of je huurt een terreinwagen met chauffeur. Ze verbouwen er verschillende soorten druiven, o.a. Souvignon, Merlot, rood, wit, zoet en droog. Je kunt ze proeven in het bijbehorende restaurant waar je een schitterend uitzicht hebt, genieten!!! De prijzen voor eten een drinken zijn Europees te noemen maar blijven redelijk. Verder kun je er, niet aan te raden, een ritje op een olifant maken maar naar ze kijken is zeker zo leuk en spaart hun rug. Bij de olifanten hebben ze ook nog een interessante kruiden- en groententuin voor eigen gebruik, altijd weer een feestje om even de verschillende kruiden te ruiken en te proeven. Wat mij dus betreft een aanrader!

 6. Han zegt op

  Wil ik ook graag weten.

 7. Eric zegt op

  Ja is zeker leuk om een keer te kijken. Je waant je in Italië met een grote wijngaard en olijfbomen. Het hoger gelegen restaurant heeft een mooi uitzicht. Leuk om op het terras een hapje te eten met een glaasje wijn erbij. Het is allemaal heel mooi en kwalitatief aangelegd.

 8. robert zegt op

  Het is een prachtig gebied en vanuit het restaurant heb je een grandioos uitzicht over de wijngaard en de omliggende bergen. Toen ik er een tijdje geleden was kon je een begeleide toer doen in de wijngaarden, kreeg je nadien een wijndegustatie en een 3-gangen gastronomisch lunch (of diner) aan 2500 bath pp. Dit was toen het enige pakket verkrijgbaar. Enorm duur maar toch een prettige ervaring. Wat de wijnen betreft, het zijn maar Thaise wijnen en dus niets speciaal. De wijngaard en het wijnhuis liggen op de Pala U road, circa 20-25 km ten westen van Hua Hin.
  Hua Hin Wine Hills : huahinhills.com
  Zij hebben een ook degustatieruimte en restaurant rechtover Vila Market in het centrum. Regelmatig is er een promotie aan 80 bath voor een glas wijn.

  Robert

 9. Henk zegt op

  Vond de omgeving daar erg mooi. Het prachtige restaurant bij de wijngaard is heel goed. Niet echt goedkoop, maar zeer verzorgd! We vonden het zeer de moeite waard! We waren er drie jaar geleden, denk dat er nu veel meer te zien is.

 10. Peter V. zegt op

  Wij zijn er vorig jaar geweest.
  Eten was relatief prijzig en niet heel erg goed maar dat laatste is mogelijk een momentopname.
  De omgeving is wel leuk en fotogeniek en het breekt een beetje met alle wat’s etc die je anders ziet.
  Al met al wel de moeite waard.

 11. RobHH zegt op

  Ik was er in maart met familie en toen deden we een toertje door de wijngaard. Overal stoppen, druiven proeven en vervolgens de wijn proeven die van die betreffende druiven is gemaakt. Crackers erbij. Heel leuk, smakelijk en gezellig.

  Dacht dus hetzelfde te doen afgelopen week met vrienden die over waren. Maar helaas doen ze die toertjes dus alleen in februari en maart als er druiven aan de ranken groeien…

  Nu dus wel zelfstandig een kijkje genomen. Een rit op de rug van een olifant was nog wel een optie, maar daar zagen we maar vanaf.

  Verder is het een prachtige, zij het vreselijk dure plek voor koffie, lunch en diner.

  Wat mij betreft wel een aanrader dus. Maar ga in het seizoen als je die keuze hebt.

 12. Erik zegt op

  Bedankt allemaal voor de nuttige reacties.
  Groeten ,
  Erik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website