Wifi netwerk aanleggen in mijn condo in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 december 2018

Beste lezers,

Ik wil een wifi netwerk aanleggen in mijn condo, om zowel een computer als smart tv te kunnen gebruiken. Er is geen kabelaansluiting dus moet ik gaan voor een router met simkaart.

Ben al bij diverse providers in Pattaya geweest zoals Dtac, AIS en Truemove, maar daar wordt ik niet wijzer van. Medewerkers daar vertellen elk een ander verhaal.

Zijn er lezers die een advies kunnen geven wat betreft provider en welke optie het beste is?

Het gaat dus niet om een kabelaansluiting.

Alvast bedankt

Groet,

Jan

8 reacties op “Wifi netwerk aanleggen in mijn condo in Pattaya”

 1. Frans zegt op

  Beste Jan
  Hebben wij ook gehad ga naar T.O.T leggen binnen uur kabel aan
  Groet Frans

  • Facttester zegt op

   Ik was vorig jaar bij TOT in Pattaya, vroeg om een aansluiting, maar omdat ik op de 2e etage woonde kon ik geen aansluiting krijgen… Hoger dan de begane grond legt men dus blijkbaar geen kabels aan!

 2. Martin zegt op

  Als je een oude telefoon extra meeneemt en daar een simkaart in doet bij voorbeeld van True daar unlimited 4g a 600 bath p maand kun je een wifi hotspot opzetten. Zo heb je voor al je andere apparaten wifi.

  • Facttester zegt op

   Je hoeft geen oude telefoon te hebben. In mijn nieuwe telefoon zit een simkaart van AIS. Daarop zet AIS maandelijks voor 600 Baht diezelfde unlimited 4G met 6 Mbps. Dit doen ze ook in alle filialen van Telewiz. Met de hotspot heb ik de hele maand onbeperkt internet van goede kwaliteit zowel op mijn TV (EuroNLTV) als op mijn iPad als op laptop en zelfs op het strand kunnen al mijn vrienden gratis meeliften op mijn hotspot. Dus altijd en overal internet op al je apparaten, zelfs die van iemand die binnen 10 meter bij je vandaan zit!
   Ik woon nu in Viewtalay 2 in Jomtien en ik kan dus zonder kabels in mijn condo alle internet ontvangen en dus zelfs mijn TV kijken, zonder haperingen, storingen of ongemakken.
   Een alternatief voor bewoners in mijn flatgebouw is om een internet abonnement te nemen bij TrueMove voor 799 Baht per maand (jaarcontract) en Viewtalay een kabel aan te laten leggen van de begane grond naar je condo ergens boven, voor 1750 Baht eenmalige kosten.

 3. Maryse zegt op

  Ik ben heel tevreden met 3BB over de service en de kwaliteit van internet. Maar ik heb geen condo maar een huis waar een kabel geïnstalleerd kon worden (10.000 Baht). Toch zou ik zeggen ga daar eens informeren.

 4. Tom zegt op

  Er woont een kennis van mij in Thailand , zijn naam is Marco Weegerink.
  Via facebook kun je proberen contact te leggen.
  Hij is ICT expert en heeft een eigen bedrijf in Thailand.
  Succes

 5. Bob zegt op

  Ik ben een 3bb router en betaal per jaar. Mijn laptop, mijn topbox en 2 mobiles werken perfect. Kantoor 3bb thepressit road vlakbij Sukhumvit road tegenover Bangkok Bank

 6. harm zegt op

  Wij hadden eerst air net wat regelmatig uitviel als het ergens regende
  Vervolgens TRU vanwege de bij geleverde dienst voor TV signalen en voor het eerst een glasvezel verbinding. Voorheen was dat niet mogelijk in het gat waar ik woon.
  Ook TRU viel regelmatig uit of stopte gewoon tijdens het bekijken van een film tot wel 20 x op een avond.
  TRU eruit en 3BB glasvezel erin geen tv signaal want daar doet 3BB niet aan maar wel perfect internet geen stoppende films meer geen uitval en dat voor 640 Bath. Met smart tv ook geen tv signaal meer nodig werkt gewoon op internet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website