Beste lezers,

Ik wil de komende tijd door de wereld trekken, waarbij Thailand ook regelmatig wordt aangedaan voor een paar maanden.
Zijn er mensen die ervaring hebben met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance: www.reisverzekeringkorting.nl/globetrotter_verzekering/

Hierbij zou je tot maximaal 24 maanden inclusief ziektekosten verzekeren kunnen voor een betaalbare prijs ca. € 1500,- voor deze periode. Voorwaarde zou wel zijn dat je bij het afsluiten van deze polis nog woonachtig moeten zijn in Nederland. Maar je zou je ziektekostenverzekering in deze periode kunnen beëindigen en je ben maximaal 21 dagen verzekerd in Nederland, als dat binnen je reisprogramma valt.

Groet,

Theo


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Wie heeft ervaring met de Globetrotter Verzekering voor lang op reis?”

  1. Mike zegt op

    Ik heb dezelfde verzekering. Voordeel is ook, dat indien je binnen 24 maanden retour bent en geen gebruik van de verzekering hebt gemaakt je resterende maanden retour krijgt.

    Die volledige ziektekosten zijn alleen van toepassing als jij jenlaat uitschrijven in NED. Dan inderdaad afsluiten voor je dit hebt gedaan.

    Mijn ervaring is positief.

  2. Leo Th. zegt op

    Heb geen ervaring met de Globetrotter Verzekering maar ik wil je wél attent maken op het feit dat je de Nederlandse ziektekostenverzekering niet zomaar kan beëindigen. Deze is namelijk verplicht voor iedereen die in Nederland staat ingeschreven. Je zult je dus moeten laten uitschrijven bij de Basisregistratie Personen (BRP) in de gemeente waar je woonachtig bent. Dat is trouwens verplicht wanneer je langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. De consequentie daarvan is ook dat je mogelijk gekort wordt op de toekomstige AOW uitkering, tenzij je vrijwillig een bepaald bedrag per niet ingeschreven jaar voldoet. Zo niet, dan vindt er tzt een levenslange korting van 2% per niet betaalde AOW-afdracht per jaar plaats. Een wereldreis maken kan een fantastisch avontuur zijn maar er zijn ook consequenties mee gemoeid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website