Beste lezers,

Ik woon en werk in Rotterdam en mijn Thaise vriendin werkt als masseuse in Thailand. Begin volgend jaar willen wij trouwen en mijn vriendin naar Nederland laten komen. Maar zonder werk voor haar zal het moeilijk zijn hier haar draai te vinden.

Daarom wil ik vragen of er onder de Thaise inwoners van Rotterdam, lezers zijn die een werkplek weten voor een ervaren Thaise masseuse, eventueel met aanvraag werkvergunning, wat de integratie nog makkelijker maakt en zij voldoende tijd heeft om de Nederlandse taal te leren.

Is er iemand die als masseuse werkt in de regio Rotterdam, of een Nederlander die hier ervaring mee heeft, wil ik graag van jullie horen.

Het aanvragen van een verblijfsvergunning voor lange tijd met een werkvergunning is de manier waarop de Chinese gemeenschap zo hard groeit in Rotterdam, hiermee omzeil je de inburgeringsregels en heeft mijn partner, zowel tijd om te integreren, maar tevens direct contact met andere Thai, haar eigen bezigheden en wordt het gewennen aan de Nederlandse samenleving makkelijker, met meer kans van slagen.

Dus wie kan ons helpen?

Met vriendelijke groet,

Ruud

8 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek een werkplek voor een ervaren Thaise masseuse regio Rotterdam”

 1. Berry zegt op

  Het is niet echt in de buurt maar ook niet echt ver weg. “SawatdeeSpa” in Tiel. Zeer aantrekkelijk Spa met een super de luxe inrichting. Als je er binnen loop komt de warme deken over je heen zoals je dat in Thailand gewend bent. Nederlandse leiding en niet onbelangrijk te vermelden, 100% proper! Neem een kijkje op de site: http://www.sawatdeespa.nl

 2. Bauke zegt op

  Beter start je zelf een salon

 3. Roberto zegt op

  Hallo Ruud,

  Ik weet niet of er vacatures zijn, maar probeer het eens bij Sabayjai op de Rotterdamseweg in Schiedam. Een naar verluidt heel vriendelijke, kundige thaise dame is deze zaak een paar jaar geleden begonnen. Je kunt de zaak eenvoudig googelen.

  Succes, Rob

 4. pierre zegt op

  mijn advies is , kijk een beetje rond ,adressen vind je op internet en in de grote kranten ,zoek een huis waar je je prettig bij voelt. ze zoeken altijd meisjes.

 5. Wibart zegt op

  Hoi Ruud,
  Ik heb een Thaise Reflexmassage praktijk in Hellevoetsluis. Ik ben al bijna 2 jaar bezig om een werkvergunning te verkrijgen voor een werkneemster uit Thailand. UWV ligt dwars en het ligt nu voor de rechter. Het grote probleem met Thaise Reflex massage is de sticker die er al op wordt geplakt door een ieder zonder verstand van zaken (lees de meeste Nederlandse nooit Thailand bezocht hebbende mensen). Al heel snel wordt dit in de erotische hoek geplaatst. En met een pot van meer dan 600.000 werkelozen in Nederland stelt het UWV dat er geen bijzondere opleiding nodig is voor het geven van Thaise Reflexmassage (letterlijk door hun gesteld is het ongeschoold werk). Je ziet de bui al hangen denk ik. Vanuit die bekrompen opvatting is een ieder met geringe instructie volgens hun geschikt om dit soort werkzaamheden te verrichtten. En dus moet eerst de werkeloze pot leeg voordat er in het buiten Schengen gebied gezocht mag worden en een werkvergunning verstrekt kan worden. Dus ik geef je weinig kans om dat op zo’n manier voor elkaar te krijgen. Ergens tussen nu en 4 maanden heb ik mijn dispuut met het UWV bij de rechtbank ter afhandeling en hopelijk is de onafhankelijke rechter mij goedgezind. Al met al voordat e.e.a. dan is afgehandeld ben ik ruim 2 jaar bezig dus ik raad je deze weg niet aan. Veel succes.

 6. Rob V. zegt op

  Een werkvergunning gaat ze niet krijgen vrees ik, een werkgever die een vacature heeft moet eerst in NL zoeken, dan in Europa en als dat allemaal niet lukt dan van buiten de EU. Zelf over Aziatische koks doet/deed men nu moeilijk, al draait men daar voorzichtig weer wat bij omdat goed personeel niet makkelijk binnen Europa te vinden is. Maar een masseuse? Die vacatures zijn zo vervuld, maar werp je licht eens op bij de IND als je wilt of check hun website met brochures:

  Die schrijft over (reguliere) werkvergunningen:
  “Als je in Nederland wil werken dan moet hiervoor meestal een tewerkstellingsvergunning of een gecombineerde ver­ gunning voor verblijf en arbeid worden aangevraagd door de werkgever. Beide aanvragen toetsen of er ‘een wezenlijk Nederlands belang’ wordt gediend. Dat wil zeggen dat de werkgever in Nederland en elders in Europa geen geschikt personeel heeft kunnen vinden. ”
  Bron: https://ind.nl/Documents/3077.pdf

  Als je onder de inburgeringsplicht wilt uit komen zul je de “Europa route” moeten gaan doen. Of toch het reguliere partnermigratie traject (TEV) doorlopen, in dat geval heeft een huwelijk geen meerwaarde. Eenmaal in Nederland vind je vast wel een massagesalon in de omgeving (Gouden Gids, Google) of een ander baantje (bijvoorbeeld de kassen in het Westland). Succes met de voorbereiding en veel geluk!

 7. Irina zegt op

  Beste Ruud,

  Zoals al door Berry is aangegeven zijn wij voortdurend op zoek naar Thaise masseuses voor onze mooie en nog vrij nieuwe salon in Tiel. Kijk even op onze website en neem telefonisch contact met ons op mocht je interesse hebben.
  Dit geldt ook voor alle andere Thaise masseuses die op zoek zijn naar een flexibele en parttime baan als masseuse.

 8. Léon zegt op

  Hallo Ruud,
  Ik kom zelf regelmatig in Dordrecht bij Siwocco Welness. Een keurige zaak met een heel vriendelijke uitstraling. Niet ver van Rotterdam. Daar wisselt het nog wel eens van personeel en bovendien wil men misschien uitbreiden naar de Rotterdamse regio. Vraag naar Pla de Grauw, de eigenaresse. http://Www.siwocco.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website