Welke ziekteverzekering moet ik nemen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 juni 2019

Beste lezers,

Mijn adres is in België maar ik verblijf meestal ongeveer een jaar in Thailand. Welke ziekteverzekering moet ik nemen in Thailand, daar dat nu verplicht zal worden?

Mijn vrouw is Thai en ben 15 jaar gehuwd.

Groet,

De Laender

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Welke ziekteverzekering moet ik nemen in Thailand?”

 1. stevenl zegt op

  Er is voorlopig alleen sprake van een verplichte ziektekostenverzekering indien je in Thailand verblijft op basis van een O-A visum. Dus op welke basis verblijf je in Thailand?

 2. RuudB zegt op

  Beste De Leander, je bent abuis. Een ziektekostenverzekering is niet verplicht gesteld. Een medische verzekering is alleen van toepassing wanneer je een Non-immigrant “O-A” visum aanvraagt. Dat visum vraag je aan bij de TH ambassade in jouw thuisland, dus BE, en daar zal je vanaf juli (dat is de richtdatum) een bewijs van medisch verzekerd moeten voorleggen. Kom je naar TH op basis van een andere visum dan Non-immigrant “O-A” visum hebt, dan is die verzekering dus niet aan de orde.

 3. Filip zegt op

  Ik ben ook geinteresseerd in deze vraag. Ik vroeg me af of een Belgische reisverzekering zou volstaan ? Beste groeten. Filip

 4. Rob zegt op

  Als je nog een domicilie hebt in Belgie, kan je bv bij Touring een verzekering afsluiten. In principe gaat dat maar voor een verblijf van drie maanden maar je kan door bij te betalen die termijn verlengen. Als je vrouw ook haar domicilie bij jou in belgie heett, is zij daarmee ook verzekerd.

  • Patrick zegt op

   Bij Europ Assistance 6 maanden !

 5. lung addie zegt op

  Beste Mr De Leander,
  U verspreid berichten die niet kloppen. Wie heeft U wijsgemaakt dat U verplicht een ziekteverzekering MOET nemen als U naar Thailand komt? Ergens gehoord aan de toog of fout gelezen? Er werd hier op het blog, door Ronny, reeds verschillende keren gemeld dat dit enkel voor het Visum O-A zal zijn en niet voor de andere visa. Stop aub met het verspreiden van foute info daar dit volkomen nutteloos is en enkel onrust zaait. Indien U niet met een O-A visum naar Thailand komt voor een jaar dan heb je die ‘verplichte’ ziekenverzekering NIET nodig.

 6. Jeffrey zegt op

  Volgens mij vervangt een reisverzekering nooit een zorgverzekering de naam zegt het al.

 7. Luc Nongkhai zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn in hetzelfde geval , wij verblijven 10-11 maanden per jaar in Thailand en hebben ons huis en domicileadres in B dit sedert nu bijna 10 jaar . Ik heb een o-a non immigrantvisum dat ik in Nongkhai jaarlijks verleng , mijn vrouw heeft de Thaise en Belgische nationaliteit . Wij hebben als koppel een reisverzekering , tot maart dit jaar bij Europ Assistance (polis “prestige”) . Deze verzekering dekt maximum 6 maanden onafgebroken verblijf in het buitenland en kostte 215 euro/jaar na verloop van 6 maanden vroeg ik dan een verlenging aan van 5 maanden hiervoor betaalde ik 65euro/pers./maand dus in ons geval 650 euro .Dit jaar vroeg ik dus in februari terug een “uitbreiding dekking” aan met positief antwoord maar met een met een enorme prijsverhoging tot 170euro/pers./maand in ons geval dus 1700 euro . Na navraag en mails bleek dit het nieuwe tarief . Ik ben dan bij andere maatschappien gaan kijken en heb bij AXA assistance een nieuwe reisverzekering (polis Exellence) afgesloten basispremie (gezin) 342 euro verlenging tot 11 maanden + 599 dus 941 euro . Europ Assistance zou nu dus op 1915 euro komen . Indien de Thaise immigratie in de toekomst ook voor bestaande o-a non immigrant visa houders een ziekteverzekering vraagt dan zal ik voor mij moeten kijken voor een verzekering die ze aanvaarden .

  • stevenl zegt op

   “Ik heb een o-a non immigrantvisum dat ik in Nongkhai jaarlijks verleng , mijn vrouw heeft de Thaise en Belgische nationaliteit .”
   Je verlengt je verblijf, niet je visum. Dus het vereiste voor een ziektekostenverzekering is (nog?) niet op je van toepassing.

 8. Roger zegt op

  kijk ook maar eens de verzekeringsvoorwaarden na. Ket kan niet dat Axa dit verzekert voor minder dan 1000euro….als je niet om de 3 maanden naar België terugkeert.

 9. Luc Nongkhai zegt op

  De exacte formulering van Axa .
  “De contracten zijn geldig voor reizen van maxmun 90 opeenvolgende dagen voor een contract Reference of 6 opeenvolgende maanden voor een contract Exellence . U kan uitbreiden tot maximun 12 opeenvolgende maanden in een contract Exellence mits bijpremie in functie van de duurtijd van de reis .”
  Dus Excellence . Basispremie gezin “Exellence 342 euro , bijpremie gezin : 9maanden +75 , 10maanden +337 , 11 maanden +599 , 12 maanden +861 euro .
  Polis afgesloten na grondig advies bij erkende Belgische makelaar .

  meer info website http://www.axa-assistance.be .

  • RonnyLatYa zegt op

   Luc NongKahai heeft gelijk wat de “Exellence” reisverzekering betreft.
   Ik heb de “Exellence” familie van AXA al enkele jaren.

   Zie https://www.assudis.be/nl/excyearwar.aspx
   ……
   Bijstand aan personen
   Duur van het verblijf (opeenvolgende dagen in het buitenland)
   6 maanden
   Optie verlenging verblijf in het buitenland
   Tot maximum 12 maanden
   ……

   Op aanvraag krijg je trouwens een attest in het Engels en daar staat op tot welk bedrag je gedekt bent
   (3 000 000 Euro per verzekerde), hoelang je opeenvolgend in het buitenland mag blijven in dagen om nog verzekerd te zijn en verder het contractnummer en wat contact gegevens van AXA voor het geval het ziekenhuis contact wil nemen.
   Ingeval we een ongeval moesten krijgen kan het ziekenhuis daar alle info bekomen. Onze buren weten ook waar ze deze gegevens kunnen vinden in geval van

   Ik heb het nog nooit effectief nodige gehad (en ik hoop dat dit zo blijft). Die ervaring kan ik dus niet delen.

 10. Jan Scheys zegt op

  Ik heb een reisverzekering bij Ethias België en dat kost me niet erg veel op jaarbasis.
  Zo ga ik het ganse jaar verzekerd met vakantie zowel in Europa als Thailand.
  Het eerste jaar heb ik zowat het betaalde bedrag terugverdiend omdat ik 1,5 maand ziek was zowel in Thailand als op de Filippijnen en verschillende onderzoeken heb laten doen zoals o.a. bloedonderzoek en alles werd netjes terugbetaald uiteraard mits voorlegging van de medisiche facturen bij terugkeer in België.
  Vroeger had ik bij de CM een gratis reisverzekering maar die is al een jaar of 2 stopgezet omdat er denk ik teveel misbruik van gemaakt werd en dit ook voor de Filippijnen dus ik ben zeer tevreden over Ethias…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website