Beste lezers,

Mijn trip naar Thailand staat gepland in de eerste week van januari. Alle benodigde Test & Go papieren liggen al klaar. Ik verwacht dat Omicron nog roet in het eten zal gooien – ten eerste een verlenging van de verplichte ASQ quarantaine van 1 naar 5 of 7 dagen, en een grotere kans dat meer medepassagiers in het vliegtuig Covid positief zullen zijn, waardoor je als medepassagier ook meer kans hebt om verplicht een 14 dagen quarantaine te moeten ondergaan.

Naast een basiszorgverzekering heb ik via Emirates een reisverzekering, die een quarantainevergoeding van 150 USD per dag kent. Voor een ASQ hotel is dit bedrag voldoende. Voor een privé-ziekenhuis is dit verre van voldoende. Ik heb bedragen gezien van 6 a 7.000 baht per dag.

Dus ben ik benieuwd of een van jullie zich extra verzekerd hebben voor deze situatie. Ik heb gekeken naar AXA Sawadee Plan 1 en LUMA Thailand Pass Plan 1. Ik wil ook kijken naar de NL reisverzekeringen die nog geldig zijn bij reisadvies Oranje: https://www.reisadvies.nu/verzekering/, waaronder Allianz en ANWB.

Kunnen jullie mij adviseren welke van de genoemde verzekeringen de beste voorwaarden bieden t.a.v. de clausule “door de overheid verplichte quarantaine”? Of zijn jullie van mening dat kans op verplichte quarantaine in een ziekenhuis kleiner is, als je al gepland staat voor een ASQ quarantaine.

Alvast bedankt.

Groet

Eddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Welke verzekering het beste bij een “door de overheid verplichte quarantaine”?”

 1. Ginette zegt op

  Wij hebben AXA thai genomen zelf als niet ziek ben en ze doen je naar hospitaal betaald de verzekering van thai uit

 2. Jan van Ingen zegt op

  Dan hoef je op het moment nog geen zorgen te maken lees dit bericht punt 1 maar:
  KENNISGEVING: Test & Go-aankondiging: Thailand Pass is tot nader order vanaf 00.00 uur op 22 december 2021 gesloten voor alle nieuwe Test and Go- en Sandbox-applicaties (behalve Phuket Sandbox). Voor alle aanvragers van de Thailand Pass gelden de volgende nieuwe maatregelen; 1. Aanvragers die hun Thailand Pass QR-code hebben ontvangen, kunnen Thailand binnenkomen volgens het schema dat ze hebben geregistreerd. 2. Aanvragers die zich hebben geregistreerd, maar hun QR-code niet hebben ontvangen, moeten wachten tot hun Thailand Pass wordt overwogen/goedgekeurd. Na goedkeuring kunnen ze Thailand binnenkomen volgens het schema dat ze hebben geregistreerd. 3. Nieuwe aanvragers kunnen zich niet registreren voor Test and Go en Sandbox-maatregelen (behalve Phuket Sandbox). Thailand Pass accepteert alleen nieuwe aanvragers die Thailand willen binnenkomen onder Alternative Quarantine (AQ) of Phuket Sandbox.

  • Erik2 zegt op

   Beste Jan, geen idee wat jouw antwoord met de vraag van Eddy te maken heeft, hij geeft zelf al aan dat omicron voor hem waarschijnlijk tot een (langere) ASQ quarantaine zal leiden. Zijn vraag gaat over hospitalisatie na een positieve corona test, ik zie het verband dus niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website