Welke Thaise simkaart is het beste voor mijn vakantie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 september 2023

Beste lezers,

Welke Thaise simkaart is het beste voor mijn vakantie?

Alvast bedankt!

Groet,

Erik

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

16 reacties op “Welke Thaise simkaart is het beste voor mijn vakantie?”

 1. Khunjan zegt op

  De 2 beste zijn True of Ais ik zelf heb True en werkt prima onbeperkt internet voor 600 baht pm.

  • Gust zegt op

   Ook mijn vrouw en ik voorzien ons op de vlieghaven van Bangkok van een True Tourist Simkaart: 599 bath voor 30 d. met onbeperkt Internet.

  • Miriam zegt op

   Ik ben zelf net uit Thailand terug gekomen en hen een simkaart van Dtac waar nog ruim 18 gigabite op staat. Dat mag je gratis van hebben, op te halen in Amsterdam.
   Ook heb ik nog ruim 4000 thaise baht over. Misschien dat je wilt wisselen tegen een gunstige koers? Hier in Amsterdam is terugwisselen helaas ongunstig bij gwk. De simkaart mag je je sowieso gratis hebben.
   Groet Miriam

   • johan zegt op

    Beste Miriam,

    Ik heb belangstelling voor je simcard en eventueel 4000 bath.
    Ik woon in Amsterdam centrum
    mijn mail is [email protected]

   • Freddy zegt op

    Ik weet niet hoor, maar een simcard die geregistreerd staat op jouw naam zou ik niet zomaar weggeven.

 2. Tommy zegt op

  Bij aankomst op het vliegveld ren je zo snel als je kan voorbij alle winkels op het vliegveld die simkaarten verkopen !!! Als je wit weten waarom dan informeer je even wat ze je kunnen aanbieden, ik beloof je dit is niet wat je zoekt, de prijs is hoger als wat ik je vertel, en waarschijnlijk ook nog lagere snelheid en meer beperkingen. Ze noemen het een tourist simkaart, maar deze wil je niet, en andere simkaarten verkopen ze niet want daar zit minder winst op !!!

  Als je buiten bent pak je je telefoon en zoek je naar een lokaal Dtac Center, in de Dtac winkel vraag om een simkaart met maximale internet snelheid op dit moment (10 MBPS) met unlimited internet voor 30 dagen. Voor de prijs hoef je het niet te laten die is maar 300 baht. Perfect internet, gebruik het al sinds ik in Thailand ben. Als je langer blijft dan een maand, vraag of de winkel de Dtac app voor installeert in het engels, na 30 dagen kun je via de app met je creditcard je tegoed opwaarderen.

  Dit is voor mij de meest makkelijkste en goedkoopste manier om gebruik te kunnen maken van mobiel internet.

 3. Pieter zegt op

  Hallo Erik,
  Ik heb zelf minder goede ervaringen met AIS, ik heb liever DTAC. Dit heeft ook met de dekkingsgraat te maken. In sommige regio’s in ISAN is DTAC stabieler (internet) en heeft beter signaal dan AIS of TRUE. Ga je alleen naar toeristengebieden dan maakt het niets uit , alle 3 zijn goed.

  Laat de sim in je telefoon doen en alles aanzetten ! ze kunnen dit heel goed bij de kantoortjes op de luchthaven. Je hebt in Thailand ook bij de meeste hotels wifi, maar denk je veel op sim internet te vertrouwen en het veel te gebruiken, koop dan ruimschoots GB’s in (rond 12Gb), het kost niet super veel voor 14 of 30 dagen. Let op het aantal dagen dat je in Thailand bent, kies goed.
  Doe het al op het vliegveld ! het is wel wat duurder (paar euro’s) dan bij een tel. winkeltje buiten het vliegveld, maar op het vliegveld zijn ze gewend aan buitenlandse talen op de tel. en doen het vliegensvlug zonder verder omkijken naar.

  • Roger zegt op

   Neem maar van mij aan dat het buiten de luchthaven een pak goedkoper is. En een SIM kaartje installeren is echt niet moeilijk hoor.

 4. Kurt zegt op

  Een gouden tip: Koop je sim kaart NIET bij aankomst in de luchthaven.

  Een pak goedkoper in de 7-11 shops.

  • FrankyR zegt op

   Beste,

   Ik moet wel, want anders kan ik mijn Thaise taxichauffeur niet contacteren na aankomst via LINE.

   • Joost zegt op

    Op Suvarnabhumi is er evt. ook gratis WiFi

   • Peterdongsing zegt op

    Dat kun je wel beste Franky,
    Op de luchthaven is gratis wifi beschikbaar..

 5. Johan 2 zegt op

  Ik heb jarenlang naar tevredenheid DTAC gebruikt.

 6. Joost zegt op

  Gebruik zelf ook al 8 jaar DTAC. In het eerst jaar roaming geactiveerd en vervolgens in NL af en toe opgewaardeerd, zodat het nummer “levend” blijft. Erg tevreden met DTAC, kaartje ooit eens van een Thaise verkoper via Ebay gekocht voor een paar EUR.

 7. Frank zegt op

  Ik heb al jaren true move. Heel tevreden over.

 8. Brabantman zegt op

  Erik schrijft niet hoe lang zijn vakantie duurt.
  Mijn advies, maak het jezelf gemakkelijk en koop gewoon een simkaart met gepland vakantie duur op de luchthaven. Zou niet voor die omgerekend paar euro goedkoper de straten afstruinen voor een 7-Eleven. Blijf je een paar maanden dan kan het zich wel lonen. Ik betaal zelf voor 100 GB per maand op een jaarcontract 1890 baht. Dat is 4 euro per maand. De provider met de beste dekking ook buiten de grote plaatsen is AIS. De grootste mede in Thailand met in de meeste shopping malls een balie voor je vragen en eventuele problemen op te lossen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website