Beste lezers,

Vandaag hoorde ik dat mijn neef R. vastzit in een Thaise gevangenis. Het enige dat ik weet is dat hij heeft gebeld met zijn zusje in Nederland om te vragen of ze geld wilde storten omdat hij vastzit. Zij heeft het contact verbroken en is niet op de vraag ingegaan. Dit is ongeveer 4 weken geleden gebeurd.

Het laat me niet los en ik wil op zoek naar hem. Want hoe vreselijk is het dat je neef in een Thaise gevangenis zit. Waar kan ik informatie krijgen welke Nederlanders er in Thaise gevangenissen opgesloten zitten?

Groetjes,

Annette


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Hoe kom ik er achter in welke Thaise gevangenis mijn neef zit?”

 1. Pieter puk zegt op

  Ik zou Nederlandse ambassade proberen.

  • fons zegt op

   dit is de juiste weg alle buitenlanders in gevangenissen worden gemeld bij ambassade

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Volgens mij moet de Nederlandse ambassade die informatie wel hebben.
  Ik denk dat wanneer buitenlanders van hun vrijheid worden beroofd, men dit meldt aan de betreffende ambassade
  Of ze dit willen/mogen mededelen, zelfs al is het je neef, weet ik niet.

  Ik zou hun toch eens contacteren en de vraag stellen. Je ziet dan wel of ze op de hoogte zijn, of welke stappen je eventueel moet ondernemen om die informatie te bekomen.

  Succes gewenst.

 3. ruud zegt op

  Het lijkt me dat u de meeste kans maakt bij de Nederlandse ambassade in Bangkok.
  Ik weet niet of het automatisch wordt doorgegeven aan een ambassade als iemand wordt opgepakt, maar als hij verstandig is, heeft hij het zelf doorgegeven aan de ambassade.
  Hij mocht immers ook met zijn zusje bellen voor geld.

 4. Johnny BG zegt op

  Gaat het om Jos R……s?

 5. l.lagemaat zegt op

  Het gebeurt wel eens dat o.a. door de Roemeense maffia een zielig verhaal naar familie of vrienden gestuurd wordt met het verzoek geld te sturen.

  Ga eens grondig na waar het verhaal vandaan komt en of de neef zich wel echt in Thailand bevindt.
  De neef kon zelf bellen om geld?
  Gaf verder geen informatie waar hij zich bevond?

  Wees zeer alert op deze “hulpvragen”!

 6. Laksi zegt op

  Beste Annette,

  Het is uitgesloten, om je neef te bezoeken in een Thaise gevangenis, dit is alleen voor eerste graad familie leden toegestaan. Dit besluit is genomen om “toerisme” naar gevangenissen te voorkomen.

  Maar de sugestie van Dhr. Lagemaat is nummer 1

  Dan de Nederlandse Ambasade, ook deze zullen zeer terughoudend zijn. Als jouw paspoort dezelfde naam heeft, maak je misschien kans.

  Laksi

  • G zegt op

   Ik heb daar nog iemand bezocht die zelfs geen familie was.Een paar jaar geleden.Zijn de regels onlangs veranderd?

  • peter zegt op

   Beste Laksi,

   Ben eens, zomaar naar een gevangenis in Thailand gegaan en aan de poort gevraagd of er een Nederlander zat. Ja 1 persoon was het antwoord. Gevraagd of ik hem mocht bezoeken. Geen enkel probleem. Hem hem dus bezocht hij met een ketting aan zijn voeten. Was een verschrikkelijk gewaar wording allemaal.

   Maar wat mij bij is gebleven. Hij was blij dat ik kwam maar….. hij mocht maar bezoek ontvangen van 1 persoon per dag en dat was normaal zijn vrouw. Die dan eten mee bracht. Het toeval was dat die dag zijn vrouw niet kwam. Dus hij was absoluut niet blij geweest als ik was gekomen en zijn vrouw daar om niet binnen mocht komen met zijn eten.

   Dus jou informatie klopt niet helemaal. Is waarschijnlijk net zo als immigratie kantoren. Afzonderlijk willen ze nog wel eens andere regels hebben.

   • TvdM zegt op

    Het zou per gevangenis kunnen verschillen maar ik ben eens met 5 personen op bezoek geweest. Wellicht bedoel je dat iemand slechts één keer per dag bezoek mag hebben?

  • piet zegt op

   Hoe komt u bij deze wijsheid? ben zelf wel op bezoek geweest en dat was nog niet eens verrre familie!!

   Probeer via amassade , succes en als zusje van niks wil weten kan dat genoeg zeggen over bajesklant al is dat nooit leuk 🙁

   • marcel zegt op

    Erg voorbarig om te schrijven ´en als zusje van niks wil weten kan dat genoeg zeggen over bajesklantt´. Ik ken veel mensen, zowel op mijn werk als ook prive, die geen contact meer hebben of willen hebben met ouders en/of broers en zussen. Soms is het hun besluit, soms door de andere partij genomen. Maar in het algemeen stel ik vast dat het kan gebeuren dat men samen niet meer door 1 deur kan. Dat ligt zelden aan slechts 1 persoon. Elk verhaal heeft 2 kanten. Dus zelfs indien zus niets meer met de gedetineerde te maken wil hebben, hoeft dat niet aan gedetineerde te liggen. Wellicht is zus erg bekrompen van geest, en is gedetineerrde een ruimdenkend mens. Daar kan het al fout op zijn gegaan.
    Geheel los van dat …. wat is er mis met iemand bezoeken (en wellicht een beetje steun te geven) die iets fout heeft gedaan, wat wellicht zelfs nog bewezen moet gaan worden? Wat is er mis met het bezoeken van een gedietineerde die een delict, wellicht zelfs een moord, zou hebben gepleegd? Soms hebben ze spijt en worden een beter mens. Of moeten we ze voor altijd uit blijven stoten en buiten sluiten? Met alle respect, een erg kortzichtige reactie van Piet.

  • ruud zegt op

   Dat zal misschien van de gevangenis afhangen.
   Misschien dat het in de gevangenis voor zware gevallen moeilijker is.

   Ik heb zowel op Phuket als in Khon Kaen de gevangenis bezocht – slechts op bezoek, niet als loge en zonder familie van de gestrafte – en dat was geen enkel probleem.

   Het is wel mogelijk, dat het sinds kort niet meer kan, want ik praat over 2 tot 3 jaar geleden.
   Waarschijnlijk vind ik dat echter niet.

 7. G zegt op

  Dag Annette,

  Als hij in Bangkwan in Bangkok zit vind je hem hier misschien terug.Ik weet niet zeker als die site up to date is.

  http://foreignprisoners.com/pris-bangkwang-released.html

  • Henk zegt op

   Misschien ten overvloede.
   De persoon R. is wel degelijk bekend daar er door het department of corrections een document is verzonden naar alle gevangenissen of hij in hun gevangenis verblijft. Het document bevat zijn volledige namen. Ik heb het bewuste document gezien. Maar zoals gemeld wordt er alleen aan een contactpersoon info gegeven vanuit het department of corrections.
   Nogmaals: het is onduidelijk of hij zich überhaupt in de gevangenis bevindt.
   Men is wel degelijk op zoek naar hem. Dus in of buiten de gevangenis wil men weten.

  • Henk zegt op

   Deze lijst is geupdate in 2011/2012
   Hier kun je dus niets mee.
   Tevens is hij onvolledig.
   Ook de overige informatie is erg onvolledig en zelfs niet correct.
   Ook veel reacties zijn trouwens incorrect.
   De officiële bezoekregels zijn het laatste jaar niet soepeler geworden.
   Bezoek van niet family is lastig.
   Document van de ambassade is noodzakelijk. Voor degene die op zoek is naar neef R. Zie mijn reactie .dit is officiele info. En up to date van vandaag.

 8. Wil zegt op

  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlands Zaken wordt hiervan altijd op de hoogte gesteld. Daar zou U info kunnen vragen of dit geval bekend bij ze is.

 9. Prawo zegt op

  Misschien heb je wat aan algemene informatie, zie http://www.prisonlaw.nl/nieuwsberichten/50-consulaire-bijstand-en-rechtshulp-voor-nederlandse-gedetineerden-in-het-buitenland

  Je neef moet zelf hulp van de ambassade willen. Zo niet dan zal hij daar vaak ook niet bekend zijn. Lees ook even dit pdf document door: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2017/08/10/kamerbrief-betreft-jaarlijkse-rapportage-over-nederlandse-gedetineerden-in-het-buitenland-motie-pechtold-32500-v-nr.-137/3902017+dcv.pdf

 10. rentenier zegt op

  Het wordt door gegeven aan de Ambassade en dan zijn Buitenlandse zaken in den Haag ook op de hoogte. Die stellen dan een familie- lid of contact-persoon (indien de gedetineerde die heeft door gegeven) schriftelijk op de hoogte.

 11. Prawo zegt op

  Wellicht een idee je aan te melden om in Thailand gedetineerden te bezoeken?
  https://www.epafras.nl/lokalisering-helpen-nog-geen-helper-is/

  Hier nog wat informatie van de NL overheid:
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/hulp-bij-nood/gearresteerd-in-het-buitenland

 12. Roel zegt op

  Ministerie van buitenlandse zaken stellen altijd de familie in Nederland op de hoogte als er wat aan de hand is en hulp nodig hebben. Dus kijk of hij nog andere zusters,broers of ouders heeft, die moeten het weten als hij daadwerkelijk in de gevangenis zit. Ministerie van buitenlandse zaken in den Haag wordt door Ambassade op de hoogte gebracht.

 13. Henk zegt op

  In de bangkwang zit hij niet.
  Ik heb zijn volledige naam achterhaald.
  Onderneem deze stappen:
  1 vraag de ambassade om een brief op te stellen namens hun dat je contact persoon bent.
  2 met deze brief ga je naar department of corrections in nonthaburi floor 7
  Hier krijg je dan informatie waar hij zit.
  Men is trouwens niet eens zeker of hij in de gevangenis zit.
  De politie heeft nl rond gevraagd waar hij in de gevangenis zit.
  Het is dus een onduidelijke situatie.

 14. Gerard zegt op

  Wees ontzettend voorzichtig.
  Ik ben al twee keer benaderd door een wanhopige dochter die dringend geld nodig had. Een keer zou ze in de gevangenis zitten en de andere keer lag ze in het ziekenhuis. Maar het probleem is ……………… ik heb geen dochter !
  Met een hoge politiefunctionaris in Nederland heb ik over deze gevallen gesproken en hij vertelde mij dat hij met dit soort oplichtersgevallen meerdere malen al te maken heeft gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website