Beste lezers,

Ik ben in 2002 getrouwd in Nederland met Thaise vrouw, maar ben wel altijd in Thailand blijven wonen (vanaf 1995). We zijn nu 3 jaar uit elkaar zonder ruzie, maar ik wil nu gaan scheiden omdat ik in de nabije toekomst weer terug naar Nederland wil.

Wat voor papieren heb ik nodig vanuit Nederland (momenteel ben ik op vakantie in Nederland). En wat moet ik vervolgens doen in Thailand om daar te scheiden?

Groet,

Jos

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Welke documenten zijn nodig voor een echtscheiding in Thailand?”

 1. teun zegt op

  Scheiden in Thailand is nog het minste problem. Samen naar de gemeente en scheiding daar regelen. Daar zijn m.i. geen documenten voor noodig vanuit Nederland.

 2. Cees zegt op

  Het Nederlandse huwelijk wordt niet in Thailand als legaal beschouwd. Indien je het huwelijk niet hebt laten registreren In Thailand dan ben je niet getrouwd voor de Thaise wet.
  Je hoeft dan alleen in Nederland te scheiden.

  • theoS zegt op

   Klopt niet. Het Nederlandse huwelijk en Nederlandse scheiding, met een Thais onderdaan,worden en zijn erkend in Thailand. Moet wel laten registreren bij Amphur. Been there done that.

  • teun zegt op

   Nou Cees, als je in Thailand wil trouwen dan dien je als farang wel aan te tonen, dat je in Nederland/buiten Thailand niet getrouwd bent met een ander dan je thaise vriendin. Dus dat houdt in, dat Nederlands huwelijk weldegelijk wordt erkend in Thailand.

 3. Yuundai zegt op

  Ook is de vraag bezit je een eigen huis op ” eigen grond ” in Thailand en of in Nederland of andere kostbaarheden en op welke basis ben je getrouwd. Mijn advies ga naar een goede advocaat in Nederland met kennis van de Thaise wet en doe dat ook in Thailand! Succes

 4. fernand zegt op

  ik ben ook in thailand getrouwd en toen we op het stadhuis waren vroeg ik wat als er ooit problemen komen en we willen scheiden?ze zeiden kom beiden naar hier met huwelijkscertificaat enin 15 min bent u gescheiden.Tuurlijk als je hebt laten registreren in jou thuisland weer laaten vertelen naar nederlands en in je thuisland de scheiding laten registreren.

  een vriend van mij was ook getrouwd in pattaya en daar ook gescheiden,is wel al enkele jaren terug,was gebeurd in 5 min zei hij en t heeft hem 200 bath gekost en een koffie voor zijn ex

 5. Jan Sithep zegt op

  Het gaat om een huwelijk dat is afgesloten in Nederland en geregistreerd in Thailand. Dan zal in eerste instantie de Nederlandse wet van toepassing zijn. Belangrijk is bv in gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden. Heb je bezittingen in NL of Thailand? Zoals eerder aangegeven zoek iemand met kennis van zaken. Stuur een mail naar de gemeente waar je getrouwd bent om te vragen wat er voor een scheiding nodig is. Bv beiden persoonlijk aanwezig zijn of mag zij in Thailand tekenen en daarna opsturen?
  Succes en hopelijk zonder al teveel problemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website