Lezersvraag: Wel of niet investeren in vastgoed in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 augustus 2017

Beste lezers,

Ik heb een discussie met een goede kennis die ik kwalificeer als Thailandkenner. Ik zal mijn situatie even uitleggen. Wij, man en vrouw van 68 jaar, komen al jaren in Thailand voor een vakantie. Nu hebben wij het plan opgevat om een twee bungalows te kopen (plaats nader te bepalen). Eentje voor ons zelf (waar we semi-permanent zullen verblijven) en een bungalow daarnaast voor de verhuur aan vakantiegangers. Volgens ons moet een rendement van ongeveer 7% op deze verhuurbungalow mogelijk zijn. Dat is meer dan we van de bank krijgen aan rente.

Een kennis van mij raad mij af om te investeren in Thailand. Volgens hem is Thailand een zeer onstabiel land met een junta aan de macht die onvoorspelbaar is. Daarnaast wordt Thailand momenteel overspoeld door Chinese en Russische, Arabische en Indiase toeristen daardoor zouden kwaliteitstoeristen uit het westen wegblijven.

Wie kan hier meer over vertellen? Delen jullie zijn mening of valt het allemaal wel mee.

Groet,

Jan Jaap

No votes yet.
Please wait...

47 reacties op “Lezersvraag: Wel of niet investeren in vastgoed in Thailand?”

 1. sjors zegt op

  Een kennis van mij raad mij af om te investeren in Thailand. Volgens hem is Thailand een zeer onstabiel land met een junta aan de macht die onvoorspelbaar is. Daarnaast wordt Thailand momenteel overspoeld door Chinese en Russische, Arabische en Indiase toeristen daardoor zouden kwaliteitstoeristen uit het westen wegblijven. Deze reactie lijkt mij voldoende , dus NIET DOEN !!!!!!!!!!!

 2. thimpe zegt op

  Jan, Ik ben ook benieuwd hoor. Naar alle schijn zou de situatie wijzigen in 2562 (binnen de 2 jaar dus).
  “obbetoh en prataan obbetoh” zouden afgeschafd worden. de administratie rond de eigendommen zou hervormd worden. Kan je de situatie nog even afwachten?
  Thimpe

 3. Ruud zegt op

  Om te beginnen kan je als buitenlander geen grond kopen, dus 2 bungalows is een onbegonnen en onbezonnen zaak.

  Succes Ruud

 4. Pete de jong zegt op

  Beste Jan Jaap
  Alleen als je vrouw Thaise is kan zij het op haar naam krijgen . Een buitenlander krijgt nooit de grond op zijn naam
  Jullie zijn bijna 70 .
  Huur gewoon en maak je geld op aan andere leuke dingen ipv kopen
  Gr peter

  • rob zegt op

   Hallo Jan Jaap,
   Helemaal mee eens. Zorgen dat je het kapitaal niet kwijt raakt. Het is nu erg risicovol daar.
   gr Rob

 5. Kees 2 zegt op

  Denk eens aan:

  Kosten van company oprichten?
  Werkvergunning om werkzaamheden te verrichten voor verhuur?
  En stel dat de verhuur vies tegenvalt? Slechts 3 maanden verhuur?
  (Een condo op eigen naam, dichtbij het strand verkoopt sneller.)
  En als jullie overliijden… kunnen je nabestaanden de woning gemakkelijk verkopen?

  Misschien beter om een woning in NL te kopen (ok, kost iets meer, dus een aanvullende hypotheek misschien noodzakelijk…2% hypotheekrente, misschien 3% voor 20 jaar vast?). Op de juiste plaats
  heb je een permanente huurder, in de toekomst gemakkelijk te verkopen door je erfgenamen.

  • NicoB zegt op

   Klopt, nee, de nabestaanden kunnen de woning vaak niet gemakkelijk verkopen, sterker, de nabestaanden kunnen de woning met grond niet eens op hun naam krijgen en moeten binnen 1 jaar verkocht hebben, anders lopen ze het risico, dat het geveild wordt met een te verwachten lage opbrengst.
   De oplossing is de woning met grond binnen 1 jaar aan een Company te verkopen en van daaruit verder gaan met de verkoop, in die Company kan maximaal 1 stuk grond en woning zitten, dan loop je geen risico op het nodig hebben van een werkvergunning. Voor het opzetten van een Company heb je wel betrouwbare Thai nodig, allemaal gecompliceerd en af te raden, beschouw ik als een noodhulp.
   In Nederland wat kopen als je toch zo nodig wilt beleggen is een beter alternatief.
   Maar dan bungalow 1 nog, zie mijn andere reactie.
   Dat afraders worden weggezet in andere reacties omdat ze zelf huren en niets hebben is een uit de lucht gegrepen eigen bedenksel, afraders kunnen zeer wel zeer ervaren zijn in zaken als deze in Thailand, vraagsteller geeft blijk weinig tot geen kennis te hebben van hoe e.e.a. er in Thailand aan toe gaat, vraagt terecht advies en juist die extra kennis is zo nodig om zaken als deze goed te laten verlopen. Huur eerst een tijdje, verzamel de kennis, zoek een deskundige en neem pas na alle ins en outs bekeken te hebben een besluit over kopen of huren.
   Het voert echt te ver om hier een volledig uitgewerkt plan voor vraagsteller te maken, daar zitten te veel, ook onbekende, elementen in, kopen, huren, leasen, vruchtgebruik, verhuren, beheer, Company, erfrecht, nabestaanden, laat u terdege informeren.
   Succes en welkom straks in Thailand.
   NicoB

 6. NicoB zegt op

  Best Jan Jaap, jullie zijn al 82 jaar voordat je via een rendement van 7 % per jaar de aanschafprijs van de 2e bungalow terug hebt verdient. Vanuit direct beschikbare geldmiddelen gezien lijkt het me dan weinig zinvol om in een 2e bungalow te investeren. Uiteraard kun je ook denken dat je de bungalow in die periode van 14 jaar verkoopt, de vraag is dan wel of je een hogere opbrengst kunt realiseren dan de aanschafprijs, dat zou kunnen, echter in Thailand is een bestaande woning niet altijd zo makkelijk te verkopen.
  Ook hebben jullie er kennelijk niet aan gedacht dat je in Thailand geen grond kunt bezitten, dus hoe je de bungalow 1 en 2 zou willen aanschaffen weet ik niet. Je kunt een company oprichten, maar die brengt ook weer kosten die ten koste gaan van het rendement. De vraag is ook of je wel 2 bungalows in die company kunt bezitten zonder er tegen aan te lopen, dat je een werkvergunning nodig hebt, dat spoort niet met in Thailand met pensioen zijn en verblijf op een retirement visa. 1 bungalow zou misschien nog kunnen, vraag een deskundige in Thailand, het gaat te ver om dat hier nu allemaal tot in detail uit te werken, zie de rest van mijn betoog.
  Ik kan nog wel even door gaan, maar mijn ervaringen in Thailand zijn wat dit soort plannen betreft niet positief. Uw vriend geeft u het juiste advies, maar ben van mening dat kwaliteitstoeristen wel naar Thailand blijven komen. De weerslag door de junta en instabiliteit acht ik niet zo relevant om u dit af te raden. 68 jaar en beleggen in een dergelijke zaak lijkt me gewoon geen goed plan. Er zullen anderen zijn die daar heel anders over denken, maar dit is mijn advies, niet doen.
  Wilt u toch een bungalow bezitten en bent u beiden geen Thai dan raad ik u dit dus ook af.
  Hoop dat u iets aan mijn gedachten gang hebt, bezint eer ge begint.

 7. eugeen zegt op

  Als je een woning of condo kunt verhuren op een plaats waar voldoende vraag is naar woonst, brengt dat beduidend meer op dan wat je in de bank krijgt. Je schrijft: “plaats nader te bepalen”. Dat is zeker zo belangrijk als de aankoopprijs van je gebouw. Verder is het belangrijk dat je klanten vindt die voor lange tijd willen huren. Halfjaar of jaarcontract. Ik denk dat kwaliteitshuurders niet zozeer te maken heeft met het land waarvan ze komen, maar wel of ze (bij een jaarcontract) de eerste maand huur en twee maanden borg kunnen betalen. Als dat geen probleem is, zal je weinig problemen hebben. Maar als het bij het betalen van de eerste huur al een probleem is om ook nog een borg te betalen, dan is er kans dat er problemen gaan opduiken. Wij verhuren bij wijze van voorbeeld liever aan een Russische zakenman die komt rentenieren, dan aan een Fransman wiens pensioentje net voldoende is om zuinig van te leven.

 8. Wil zegt op

  Je kennis heeft gelijk! Niet doen!
  In ons land zijn genoeg mogelijkheden met een goed gespreide portefeuille
  voor ‘n redelijk rendement.Risico is in Thailand veel groter ivm de onzekere
  toekomst verwachtingen.
  Ik wens je veel wijsheid

 9. tooske zegt op

  Lekker niet doen.
  (Grond) Kopen is alleen mogelijk voor thai of buitenlanders via een ingewikkelde constructie zoals een lease contract voor de grond of via een thaise BV waar je zelf voor max 49 % eigenaar kunt zijn.
  In de praktijk wordt je hiermee veelal belazerd.
  Voor een condo in Pattaya en Bangkok ligt dit anders, maar ik meen dat je in dat geval maar een condo mag kopen.

  • Nest zegt op

   Je Kan zoveel condos op je naam kopen als je maar wilt, enige voorwaarde: bewijzen dat het geld vanuit het buitenland komt

 10. Nest zegt op

  Ik woon 13 jaar in Chiangmai, heb hier verschillende huizen en condos,welke Ik verhuur, ombrengst+/- 7,5% netto.Ik heb wel ondervinding in bouwen, na 32 jaar een bouwbedrijf gehad te hebben in het Antwerpse.
  Politieke situatie: Ik denk niet dat er zich een probleem gaat stellen.Sommigen zeggen neem een voorbeeld aan Singapore maar het is een militaire dictatuur.Investeren In China…ok, ook een militaire dictatuur, Laos,Vietnam,Cambodia: hetzelfde,investeren waarom niet..
  Hier In Chiangmai wordt enorm gebouwd,Alles wordt gemakkelijk verkocht of verhuurd.
  Er wordt hier veel vastgoed verkocht aan Signaporezen,Chinezen,Japanners.

  • Erwin zegt op

   mijn vrouw (thaise) en ikzelf gaan in principe dit jaar nog een huis kopen in mo bhan (kleintje – max 20 huizen) en we gaan dan ook een Thais testament laten opmaken (Europees heeft geen waarde in Thailand, tenminste, is mij verteld) waardoor ikzelf als “farang” ook beschermd zou zijn (bij overlijden van mijn vrouw of wcs, een echtscheiding….dit zou je blijkbaar allemaal kunnen laten vastleggen in een testament)….vraagje aan Nest (Antwerpen)…klopt hetgeen ze me verteld hebben ?
   alvast bedankt
   Erwin (ook uit Antwerpen :0)
   PS heb je mogelijk een e-mail adres waarop ik je mag/kan contacteren ? Ik zit nog wel met enkele vragen en is altijd goed om goed geinformeerd te zijn, zeker door iemand die er al even woont en de klappen van de zweep kent

   • NicoB zegt op

    Erwin, met een testament naar Thaise wetgeving kun je een eind komen, zie mijn reactie mbt. het vererven van grond al of niet met een woning er op, binnen 1 jaar verkopen of Company oprichten, etc. Ga bij een Nederlandse notaris en bij een Thaise lawyer dieper op je plannen in, dit ligt complexer dan je denkt, maar kan.
    NicoB

 11. Jean zegt op

  Naar mijn idee kun je als buitenlander geen onroerend kopen…heel misschien een Condo.

  • Nest zegt op

   Condos 100% op je eigen naam. Grond :doormiddel van lease(100%legaal ,Wanneer geregisteerd op het landoffice De Chanotte( eigendomstitel) vermeld jouw naam. De gebouwen behoren jouw toe dan.

   • marcel zegt op

    Moderator: Graag alleen reactie op de lezersvraag.

   • patrick zegt op

    je ontsnapt evenwel niet aan ongecontroleerde onderhoudskosten … bewakingskosten, voor het gebouw bedoel ik dan. hier heb je geen enkele kontrole over als kleine eigenaar.

   • jm zegt op

    geachte Nest,
    zou ik je email kunnen hebben?
    mijn mailadress is vandoren_jm1@hotmail.com
    Ik ben Belg uit het Leuvense en wil later ook een condo kopen op mijn naam allleen

   • NicoB zegt op

    Nest, ik kan eenieder aanraden voordat er een leasecontract georganiseerd wordt contact op te nemen met een betrouwbare advocaat en het Landoffice, de mijne heeft mij gemeld dat 30 jarige lease niet meer kan en mag.
    NicoB

  • Piet zegt op

   Velen vergeten dat als ze een Condo op naam kopen dit ook maar deels waar is..stel flatgebouw met 100 condo’s…dat betekend dat 49 condo’s op naam buitenlander mogen maar de overige 51% moet op naam staan van een Thais persoon omdat een flatgebouw niet ‘zweeft’ dus op Thaise grond staat en nooit in handen van buitenlander mag komen..
   Ik weet dat de 51% met allerlei trucjes toch op naam kan komen door maatschappij op te richten en onderhandse verklaringen van de aandeelhouders onderling…allemaal half legaal…De Thaise regering kan met 1 pennenstreek al die onderhandse verklaringen uitschakelen
   Dus bezint voor gij begint

   • vhc zegt op

    Grond van een condominium staat op naam van de project ontwikkelaar. “51% moet op naam van een Thais persoon”, ook niet waar, de regel is max. 49% op naam buitenlander en dat is het.Mg dus ook leeg staan. Ik lees al 15 jaar dat mensen een condo kopen afraden. inmiddels zijn de prijzen skyhigh en de afraders blijven maar huren, dag geld!

 12. John mak zegt op

  Hoe willen jullie dit gaan doen, grond kun je als buitenlander niet prive kopen dus om een huis te bouwen lijkt niet zinvol. Ik zou dit ten zeerste afraden.

 13. gijs zegt op

  Hoewel Thaise onroerend goed wetgeving overeenkomt met wet- en regelgeving in veel West-Europese landen, is aankoop van onroerend goed in Thailand door buitenlanders een gecompliceerde aangelegenheid. Dit komt met name vanwege het feit dat de Thaise overheid buitenlanders verbiedt land op eigen naam te laten registreren. Bij aankoop van een huis door een buitenlander kan er geen overdracht van het land, waarop het huis staat, plaatsvinden.
  De Thaise wetgeving biedt buitenlanders wel mogelijkheden om lease-contracten, vruchtgebruik, opstal of hypotheek te laten registreren in het Thaise kadaster. De enige mogelijkheid tot volledig eigendom door buitenlanders is een appartement in een geregistreerd condominium.
  Ik denk niet dat het meevalt. Er is geen ‘huurbescherming’ zoals in Nederland.

 14. Jos zegt op

  Beste Jan Jaap,

  Als jullie een tweede bungalow in Thailand willen kopen , dan is dat geen slecht idee als investering.
  Maar ik denk dat een Condominium aan zee een betere investering zal zijn , omdat je dit makelijker verhuurt en je kan dit Condo ook nog voor 100% op je eigen naam zetten en dat kan bij een huis met grond niet , alleen met een company construction ….
  Als je gaat investeren in Thailand , kijk dan goed naar de locatie.
  Ik heb zelf ook wat condo’s gekocht om te verhuren , en het klopt wat jouw vriend zegt, er komen bijna geen Europeese vacantie- gangers, maar dan verhuur je toch gewoon aan die Chinezen of Russen , want dat doe ik ook.
  Geld op de bank zetten kost geld, en als je het goed investeerd in de juiste property in Thailand , dan kan je ook soms meer als 7% redement krijgen.
  Ik heb al heel veel mensen aan een goed investment geholpen , dus als u een EERLIJK ADVIES , wil hebben dan kan u mij mailen op:
  Info@888pattaya.com

  Mvg,

  Jos.

 15. Nest zegt op

  Nog vergeten: “Westerse kwaliteit toeristen “Vele toeristen van het Westen of Expats hebben het niet breed.
  Indiers,Chinezen,Japanners, Koreanen,Signaporezen daarentegen kunnen hier veel meer spenderen…..

 16. Fransamsterdam zegt op

  Is Thailand politiek instabiel? Ja, en dat zal het voorlopig wel blijven.
  Is er een junta aan de macht? Ja.
  Is die onvoorspelbaar? Dat is moeilijk voorspelbaar.
  Komen er veel c/r/a/i toeristen? Ja.
  Blijven daardoor de Europese kwaliteitstoeristen weg? De Chinezen geven per dag het meeste uit, Europeanen het minst. Zie: https://goo.gl/photos/je4iM4aRH821b5pTA
  Voorts moet u natuurlijk allereerst de plaats bepalen, u moet er tenslotte zelf wonen en de lokatie is bij vastgoed het voornaamste prijsbepalende element.
  Ga eens uit van een bungalow van 4.000.000, die u voor 35.000 per maand kunt verhuren, met een bezettingsgraad van 70%. Dan is het bruto rendement 7.35%.
  Hoe u het met de eigendom en de belasting regelt laat ik even buiten beschouwing.
  Ga eens uit van 2% onderhoudskosten per jaar, dan houdt u bruto 5.35% over.
  Bij een investering van 100.000 euro is dat 445 euro per maand. Met alle risico’s van dien woon je dan bijna permanent naast je huurders die natuurlijk nooit wat te mekkeren hebben.
  Moet het huis nog verzekerd worden? Regelt u de verhuur zelf?
  Als de situatie in Thailand verslechtert is de boel helemaal niet meer te verhuren, laat staan te verkopen. Neemt u uw 200.000 euro verlies voor de twee woningen zonder er slecht van te slapen?
  U heeft een goede kennis.

 17. kees zegt op

  Geachte,
  U bent beiden veel te oud om een dergelijke investering in vastgoed waar ook ter wereld te doen m.i.
  Straks wilt u hier vertrekken en dan bestaat er een groot risico dat u de woning(en) niet voor een redelijke
  prijs kunt verkopen.
  Dit alles nog afgezien van de instabiele situatie hier.
  Gewoon huren in Spanje en in de maanden dec. en jan./febr. hier op vakantie gaan en huren.
  Fijn onbezorgd genieten van uw geld.
  Succes.

 18. RonnyLatPhrao zegt op

  Als je investeert gedurende 5 jaar, voor minimum een bedrag van 10 miljoen Baht in ontroerlnd goed, heb je het recht op 1 Rai grond dat je mag bezitten. Binnen de 2 jaar moet je op die Rai grond een woning zetten die alleen voor eigen gebruik mag dienen.
  Vraag is wat je rechten zijn na 5 jaar….

  • Erik zegt op

   Beste Ronny ,
   Ik val bijna van mijn stoel ! Vanwaar heb je die informatie ? Staat dat ergens in een wettelijk artikel ? Dan ben ik zeer geïnteresseerd . Ben al bijna 3 jaar bezig met bouwprojecten in Thailand maar van deze uitspraak heb ik nog nooit gehoord .
   Mvg en alvast bedankt ,
   Erik

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Eric,

    Ik geef je een link en daar kan je mee aan de slag.
    (Sorry dat ik misschien zo kort ben, maar ik ga niet in een ja/neen spelletje meer mee zoals met visums)
    Lees en zie of het van toepassing is voor jouw situatie en doe er eventueel je voordeel mee.
    Succes

    http://thailawyers.com/how-foreigners-can-acquire-land-in-thailand/

    • vhc zegt op

     De 40 miljoen baht investerings regel. moet je goed vermogend zijn, waar in investeren?

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Ik ben zo vermogend niet en dus heb ik er ook niet verder naar gezocht.

      Maar er staat “For more information about Thailand BOI and the process of getting Thailand BOI promotion, visit http://thailawyers.com/thailand-boi

      Misschien vind je daar antwoorden op je vragen of neem eens rechtstreeks contact op met hun voor meer info.

 19. RonnyLatPhrao zegt op

  Moderator: Was er doorheen geglipt, is verwijderd.

 20. eugeen zegt op

  Ik heb de indruk dat de deelnemers aan dit topic die positief reageren, deelnemers zijn die wel verhuren en zij die het afraden, deelnemers zijn die niet verhuren en dus geen “ervaringsdeskundigen” zijn. Laat mij een eigen voorbeeld nemen. Wij (mijn partner en ik lease) hebben eind vorig jaar een bemeumeld huis gekocht om te verhuren in Pattaya Tropical Village. 3 slaapkamers, 2 badkamers, westerse keuken, ruime zit en eetkamer, zwembad, terrein 396 m2. De aankoopprijs was 3,500,000 baht. Als we dat bedag een jaar op de bank zetten, aan een netto rendement van 1,45%, dan brengt het 50,000 baht op. Het huis is dit jaar verhuurd geweest van januari tot en met juli aan 27,000 baht = 189,000 baht. Deze maand hebben we wat schilderwerk gedaan en sinds een week hebben we het opnieuw te huur gezet. Er zijn intussen weer drie mogelijk geinteresseerden geweest. Stel dat we het dit jaar nog 3 maand verhuren= (3 x 27000) 81000 baht. Totaal: 270,000 huur tegenover 50,000 van de bank. Stel dat we echt nonstop willen verhuren en we vragen een arsi lage prijs: 20000/maand dat is de inkom nog 240,000 baht.

 21. eduard zegt op

  Koop 2 condo s bij view talay 6 aan de beach road (walkingstraat kant) kosten ongeveer 4,7 miljoen baht, 48 vierkante meter, totaal in gericht. Verhuur het onder voor zo n 24000 per maand aan bedrijven die beneden zitten. gegarandeerd contractueel 12 maanden bezet Als u zelf weer terug naar Holland gaat ,gooit u de uwe ook in de onderverhuur. Totaal geen omkijken naar en vallen je niet lastig voor een slangetje wat lekt. Keurig iedere maand de huur op uw rekening.Mijn vriend heeft er 4 en komt ongeveer aan de 5,6,% rente.
  U kunt ook alles zelf in beheer nemen, maar dan is er veel werk, maar de omzet beduidend hoger, dan komt u op 8%.en alle storingen zelf oplossen.In het hoogseizoen vragen de bedrijven zo n 35000 per maand, maar in laagseizoen zo n 28000.Het voordeel van een condo is , dat het op uw naam staat en geen gezeur met company s en aandeelhouders.Het is ook voor erfgenamen overdraagbaar via een advocaat, testament kan zo gemaakt worden.Hou er wel rekening mee dat het te investeren geld via Hollandse bank naar Thaise bank het beste is

  • vhc zegt op

   Een App. in View Talay 6 walkingstreet side is gewoon een goede investering, goede lokatie naast het Hilton en een uitgang naar beachroad en makkelijk te verhuren. Er zijn in Pattaya nog meer App. die een goed rendement opleveren. Mensen die het afraden hebben zelf niets en ook geen ervaring. Misschien worden deze man en vrouw van 68 jaar wel 100 +, dan is deze investering zo slecht nog niet.

   • Fransamsterdam zegt op

    Ja, maar een appartement van 48m2 is toch wel heel iets anders dan een bungalow in mijn opinie.

 22. l.lagemaat zegt op

  Houdt er rekening mee dat in de toekomst “onroerendgoed” belasting betaald moet gaan worden.
  De overheid is het nog niet eens vanaf welk bedrag dat gaat gelden; de ingangsdatum staat voorlopig
  nog niet vast.

 23. Rene Martin zegt op

  Wanneer je permanent in Thailand zou wonen en goed ingeburgerd bent dan zou ik het ook overwegen maar zoals diverse mensen al naar voren hebben gebracht er zijn vele valkuilen wanneer je 2 bungalows wil laten bouwen. Dus waarom niet 1 bungalow in Thailand en 1 huis in 1 van de grote steden in Nederland welke je makkelijk kan verhuren.

 24. GYGY zegt op

  In 2000 hebben wij een condo gekocht in Pattaya.De eerste 2 jaar verhuurd op jaarbasis en lekker aan verdiend.Er was wel controle door landgenoten die ernaast woonden voor een groot deel van het jaar.Toen de controle minder werd,werd het ook steeds minder verhuurd.Wanneer wij naar Pattaya kwamen was het natuurlijk steeds verhuurd want het was hoogseizoen.Zo hebben we dik 10 jaar een condo gehad waar we nooit in verbleven hebben.We hadden wel steeds een goede spaarpot op onze Thaise bankrekening.Maar omdat er kosten aankwamen(al die tijd nooit 1baht kosten betaald)en toch niet van plan waren om het zelf voor meerdere maanden te bewonen,hebben we besloten om het maar te verkopen.Verkocht voor de aankoopprijs(kleine renovatie inbegrepen)zonder enig probleem.Het enige nadeel was dat in 2000 de baht veel hoger stond dan toen we verkochten.Dus aan wisselkosten zouden we veel verliezen.Hebben dan maar besloten om het geld in Thailand te laten.Kregen vijf of zes jaar geleden nog een mooie rente bovenop.Wanneer we nu op verlof gaan betaal ik alleen voor mijn tickets en terplaatse LIJKT het of alles gratis is,alleen niet te vergeten om op tijd naar de ATM te gaan.Tot besluit:ben blij dat ik ooit de investering gedaan heb,maar ben ook blij dat ik weer verkocht heb en kan nog vele jaren GRATIS op verlof

 25. Erwin Fleur zegt op

  Beste Jan,

  Huur eerst. alle verhalen daar.
  Het Land is zeker nog niet stabiel.

  Dit jaar zal de junta Thailand terug geven aan de bevolking 60/40 voor de junta.
  wacht dit even af want het veranderd elke keer weer.

  Speel voor je zelf op save en ga nog geen avontuur aan.

  Wat betreft alle nummers en statistieken die je overal kunt vinden op internet, die
  geven ook geen zekerheid.

  Verder veel geluk en een leuk verblijf.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 26. ann zegt op

  https://www.thephuketnews.com/phuket-condo-owners-warned-holiday-rentals-less-than-30-days-risks-fines-jail-time-58095.php#Rg7Sr14Zv4FrVlsD.97

 27. Bromsnor zegt op

  Laat u niet verleiden om op uw leeftijd nog iets te kopen,ga een mooie bungalow huren en neem een contract van minimaal 12 maanden, leg u uit waarom,stel u krijgt luidruchtige buren dan kunt zonder problemen vertrekken om ergens anders te gaan huren en ga nooit bij de condominium 6 investeren,daar Ligt nog een braak stuk grond waar ook zo’n pakhuis neergezet kan worden voor je uitzicht,weg geld
  Nee nooit doen he’ ,beleg uw geld bij een goede vermogens beheerder die zonder problemen een hoger rendement gaat halen,maar ook dat zou ik u niet aanraden,ga AUB zorgeloos genieten en misschien wil u in de toekomst wel weer naar een ander land ,ik wens u veel gezondheid en veel genot in het mooie Thailand

  • vhc zegt op

   Met een inzicht van als er naast View Talay 6 gebouwd gaat worden je geld weg zou zijn, kan je beter maar blijven huren.

 28. ruud zegt op

  Ik zou blij zijn met uw goede kennis.

  U hebt blijkbaar geen verstand van verhuren (in Thailand) en geen verstand van Thailand en haar wetten.
  Dus gewoon niet aan beginnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website