Weet iemand een alternatief voor Western Union in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 oktober 2018

Beste lezers,

Aangezien mijn Western Union account geblokkeerd is door WU, vanwege een voor mij onduidelijke redenen (ben daar wel mee bezig natuurlijk!), heb ik de volgende vraag: Kent iemand een ander bedrijf die werkt zoals WU? Dus dat ik het gewoon vanuit mijn bank kan betalen (liefst met iDEAL) en dat de ontvanger het geld in Thailand CONTANT op kan halen op het postkantoor of een bank?

Ben sowieso wel zat van WU. Ze zijn duur en hanteren een rampzalige wisselkoers, die soms wel 1,5 per 1 euro lager ligt dan normaal.

Als iemand iets weet, dan lees ik dat graag.

Bij voorbaat dank voor de reacties.

Groet,

Lonnie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “Weet iemand een alternatief voor Western Union in Thailand?”

 1. Jörg zegt op

  Misschien http://moneygram.nl/ ? Heb zelf geen ervaring daarmee. Of https://www.riamoneytransfer.com/ daarvan zie ik in Den Haag wel eens agentschappen. Ook geen ervaring mee.

 2. Noel zegt op

  Worldremit

 3. Ron Piëst zegt op

  Geeoon met de bank overmaken. Tegenwoordig ook binnen 2 dagen daar.

 4. Paul zegt op

  Hallo Lonnie,

  Ik gebruik Transfer Wise naar volle tevredenheid.
  Betalen met Ideal. Het geld staat na ongeveer 2 dagen op de rekening van de ontvanger.
  Kosten zijn minimaal (€3,01 voor € 200) en de koers is de beste die je kan krijgen.

  Suc6

 5. timker zegt op

  Waarom geen rekening openen bij een bank en daarop overmaken met TransferWise dmv IDEAL? Het scheelt een veel geld voor wat betreft de koers en redelijke kosten. De Thaise persoon kan mbv een opname formulier het geld er af halen.

 6. Rob zegt op

  Transferwise geeft een veel betere koers

 7. nick zegt op

  Transferwise

 8. Mike J. Feitz zegt op

  TransferWise
  https://transferwise.com
  Banks charge a lot for overseas transfers. We dont. Transfer money abroad easily and quickly with our low cost money transfers.
  Snel en uitstekende wisselkoers, zeer tevreden over dit bedrijf.

 9. Annie zegt op

  Hoi Lonnie,
  Het werkt iets anders maar ik vind PayPal tot nu toe heel goed gaan ( alleen werkt dat niet met contant maar via visa of bank)

 10. eduard zegt op

  ik maak met transfer wise alles over per i-deal

 11. Jörg zegt op

  Aan iedereen die Transferwise adviseert, lezen jullie de vraag niet? TW werkt niet als WU, waarbij het geld contant kan worden opgehaald. Ik ben zelf ook een tevreden gebruiker van TW, maar gezien de vraag van Lonnie is dat in dit geval niet de oplossing.

  • Ruud Vorster zegt op

   Mijn ervaring met TW is dat zelf met overmaken naar Bankaccount dit nu op dezelfde dag gebeurd .Ze hebben nu ook Borderless account .PERFECT !!

 12. Kim zegt op

  Lonnie , ik denk dat je het beste je geld kunt overmaken vanuit je bankrekening in Nederland naar een bankrekening in Thailand

  Scheelt je ook nog in de kosten en je krijgt een eerlijke koers.
  Kim

 13. Wil zegt op

  Transfer Wise online bank, heel betrouwbaar, goeie wisselkoers en kosten (van te voren te zien). En je kunt met Ideal of creditcard geld overmaken.
  €1000.= nu Bht 37.356 en fee €8,96

 14. George zegt op

  Ik herken het probleem met WU allerlei gegevens opgestuurd en dan toch mijn betaling niet uitvoeren. Ik ben geblokkeerd maar kan bij elk WU kantoor tegen een veel hogere prijs dat geld wel overmaken.
  Eventueel 10 keer zo veel dan die 200 euro’s die ik regelmatig over maak. Ben benieuw naar tips over andere Ik heb Small world en Azimo onder andere gebruikt. Ook niet een ongedeeld genoegen maar beter dan niets.

  • Leo Th. zegt op

   Ja George, WU blinkt niet uit in communicatie. Integendeel zelfs, mails worden eerder niet dan wel beantwoord. Zonder verificatie van je identiteit kon/kan je vanuit je account tot maximaal 1000 euro op jaarbasis overmaken naar een begunstigde in bijvoorbeeld Thailand. Bij overschrijding wordt je account geblokkeerd, waarschijnlijk is dat ook bij Lonnie het geval. Destijds verzocht WU mij een kopie van mijn identiteitskaart dan wel rijbewijs per antwoordenvelop naar hun kantoor in Zwitserland te sturen. Aan dat verzoek heb ik voldaan, waar ik achteraf wel spijt van had. (Had er beter aan gedaan de verificatie online te laten plaatsvinden). Daarna bleef het stil, kreeg geen bevestiging, mails werden niet beantwoord en van informatie via de telefoon werd ik ook niet wijzer. Voor mij geen WU meer. Om de vraag van Lonnie te beantwoorden, o.a. via MoneyGram en MoneyTrans is het mogelijk om bij een agentschap in Thailand CONTANT geld op te halen door de ontvanger. Voordeliger, zeker bij herhaalde overboekingen, is echter om de ontvanger in Thailand een bankrekening te laten openen.

 15. Prawo zegt op

  Kan me herinneren dat op dit blog enige tijd geleden Revolut (revolut.com) werd genoemd.
  Mogelijk zijn er inmiddels ervaringsdeskundigen.

  Zou dat iets voor je zijn? Hun wisselkoersen lijken me gunstig https://www.revolut.com/nl/help/getting-started/exchanging-currencies/what-foreign-exchange-rate-will-i-get Zelfs met de 1% opslag voor de Thaise Bath.
  Overboeken kan neem ik aan naar je eigen Thaise bankrekening (via de app op je mobieltje).

  Je moet wel een adres in een EU lidstaat opgeven als je je identiteit verifieert (wat overigens volledige online gaat) https://www.revolut.com/nl/help/getting-started/verifying-identity/what-countries-are-supported
  De bijbehorende credit card zal ook naar dat adres worden verzonden. Wat gedoe maar wellicht een geringer probleem als je nog vrienden of familie in Nederland hebt. De credit card voor online betalen is virtueel en kost verder niets.

 16. Prawo zegt op

  Sorry, de Visa of master Card waarmee je zelf geld kunt opnemen is bij Revolut een debet kaart, geen credit card.
  Google eens om Transferwise en Revolut met elkaar te vergelijken.
  Je kunt uiteraard ook beide nemen.

 17. Marco zegt op

  Het is ook mogelijk een ZOGEHETEN debit card te gebruiken, bijvoorbeeld van Skrill.
  Je kunt dan geld storten via ideal op de rekening van Skrill en in Thailand kan met die kaart dan gewoon gepind worden aan de ATM en online aankopen gedaan.
  Het is een debet card en dat betekent dat er NOOIT MEER KAN WORDEN OPGENOMEN OF BETAALD DAN ER OP DE REKENING STAAT. (In tegenstelling tot een credit card) Wereldwijd 2.1 miljoen ATMs.
  Overal waar je met mastercard kunt betalen, kun je ook met deze debit card betalen of pinnen.
  Voor meer info, zie http://www.skrill.com.

 18. fred klomp zegt op

  Probeer Moneytrans, is nog iets goedkoper ook.

  • Jos M zegt op

   Je kunt bij Transferwise een debet card krijgen.
   Als je die opstuurt naar Thailand kan de ontvanger contant geld uit de atm halen.
   Jij kan bijTransferwise makkelijk via ideal je rekening bijvullen.

   • Wim van Beveren zegt op

    Transferwise debitcard kan niet in Thailand, heb het geprobeerd

 19. Ernst@ zegt op

  Ik was ook geblokkeerd bij W.U. maar moest een kopie van mijn paspoort portvrij opsturen en nu gaat het goed. Vergeet niet dat deze blokkade maatregelen er zijn om het witwassen tegen te gaan. Vanuit je eigen bankrekening naar W.U. is ook iets goedkoper dan via een agentschap. Je kunt ook W.U. punten sparen als je een account aanmaakt waarmee je dan korting krijgt op de transfer.

  • George zegt op

   WU via IDEAL was duidelijk goedkoper dan via een agentschap. Ik heb braaf alle documenten gestuurd online en was eerst toegelaten. Daarna na een overboeking via een vage code, waarover telefonsich geen uitleg gegeven kon worden geblokkeerd. Ik moet contact leggen met WU in de VS. Gedaan en lange tijd niets gehoord.
   De bedragen die ik overmaakte waren in totaal 1500 euro op jaarbasis . Nauwelijks de moeite om wit te wassen 🙂 De korting is een euro per keer overigens. Die was ik kwijt toen mijn WU account geblokkeerd werd. .

 20. jeroen zegt op

  Wij gebruiken altijd worldremit, daar kan je kiezen voor contant afhalen door de ontvanger of het op de bankrekening van de ontvanger storten.
  https://www.worldremit.com

 21. Patrick zegt op

  Hou Lonnie

  Ik zelf gebruik Viabuy ( opwaardeer creditcard) stukken goedkoper.

 22. erwin vv zegt op

  Allen gegroet, ik hoor veel positieve berichten over TransferWise. Ik heb het dan ook zelf eens geprobeerd, account aangemaakt en als proef eens een relatief laag bedrag (150€) van mijn Belgische bankrekening (BNP Paribas Fortis) proberen over te schrijven. Alles ging goed tot en met de identificatieprocedure via kaartlezer die net zoals bij een normale bankoverschrijving opgestart werd. Het verkregen resultaat op de lezer werd echter keer op keer afgewezen zodat de transactie niet kon doorgaan, Noch bij TranferWise noch bij mijn bank kreeg ik een afdoend antwoord op mijn vraag wat er misgegaan was. Bij mijn bank kreeg ik een kort antwoord dat ze nog nooit van TransferWise gehoord hadden. Uiteindelijk scheelde het mij 12€ op een bedrag van 150€, toch wel de moeite.
  Erwin VV – Udon Thani

  • Leon STIENS zegt op

   Heb een neefje die in Sydney studeert en de laatste transactie was 2K€, vanuit België naar SYD, geen enkel probleem, de ontvanger betaald de kosten en volgens onze neef id dit de beste, vlugste en veiligste manier om geld te “transporteren”…Het is waar dat de banken TransferWise niet (willen?) kennen, ze doen alsof hun neus bloedt. Wij zijn alvast tevreden over het resultaat.

 23. Leon STIENS zegt op

  Misschien biedt Transferwise een goede uitweg voor je probleem, gewoon de app eens uitproberen. Het werkt héél snel en is in veel gevallen de goedkoopste, je hebt wel een kredietkaart nodig…

 24. Lonnie zegt op

  Hallo allemaal,

  iedereen bedankt,die de moeite heeft genomen te reageren.Ik heb veel reacties gekregen.Hoewel er ook veel reacties waren,waarbij de vraag blijkbaar niet goed gelezen is,(bijv.veel reacties die mij Transfer Wise aanraden,ongetwijfeld goed bedoeld,maar daar ging het nu even niet om.Zelf gebruik ik ook al Transfer Wise.),zitten er ook een aantal goede tips bij.Daar ga ik mee aan de gang.Dus nogmaals,bedankt!

  Groet,Lonnie.

 25. johannes zegt op

  Kben erg tevreden met World-remit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website