Wat zijn de wachttijden bij Immigration Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 december 2018

Beste lezers,

Op dit moment zijn wij in Hua Hin op vakantie, onder andere om ons te oriënteren op een langduriger verblijf in Thailand vanaf najaar 2019. Wij weten nog niet of we permanent jaarlijks of gedeeltelijk jaarlijks naar Thailand trekken. Dat hangt af van meerdere factoren, bij voorbeeld ook van hoe wij bij Immigration worden behandeld.

Gisteren zijn we gaan kijken bij Immigration kantoor Blueport, en we zijn eigenlijk wel een beetje geschrokken. Ondanks een normale maandag zagen we maar 2 beambten aan het werk, binnen was het druk, en buiten het kantoor hingen nog veel meer farang zich te vervelen wachtend totdat men aan de beurt was.

Het is ook mogelijk dat wij ons te Chiang Mai vestigen, en als het te erg wordt met de smoke/fog dat we dan enkele weken in Hua Hin een condo huren.

Maar op dit blog zijn vaak ervaringen te lezen van mensen dat het in Chiang Mai nog drukker is bij Immigration, en dat men ‘s ochtend om 05.00 uur zich al melden moet om er zeker van te zijn die dag te worden geholpen? Wie kan ons vertellen hoe het in Chiangmai aan toe gaat?

Groet,

Frits


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Wat zijn de wachttijden bij Immigration Chiang Mai?”

 1. Geert zegt op

  Dag Frits,

  Op 16 oktober jl. heb ik voor de eerste keer een jaarverlenging aangevraagd bij immigration Chiang Mai.
  Ik had het visum dossier van Ronny op deze site goed gelezen en ik was goed voorbereid, dwz dat ik alle benodigde documenten, kopies en pasfotos etc. klaar had voordat ik naar Immigration ging.
  ‘s Ochtends rond 7:45 aangekomen en om iets over 09:00 was alles klaar.

  Ik heb ook wel verhalen gehoord dat men ‘s nachts al moest gaan aanschuiven om een volgnummer te kunnen krijgen, maar dat was voorheen op de oude locatie bij Promenada. Op de huidige locatie, nabij de luchthaven waar Immigration trouwens voorheen ook gevestigd was, gaat het erg vlot.
  Ik kan uiteraard alleen maar spreken van mijn persoonlijke ervaring.
  Mijn inziens is het vooral belangrijk dat je alle documenten klaar hebt voordat je naar Immigration gaat en dan verloopt het vlotjes.

  Succes.

  Tip : lees het visum dossier op deze site aandachtig!

  Geert.

  • Nicky zegt op

   Oh, goed dat u dit zegt. Wij willen as vrijdag gaan en wilden eigenlijk onze medewerkster weer op 4 uur laten aanschuiven. Maar dit hoeft dan niet meer???

 2. HarryN zegt op

  Nou nou geschrokken van immigration in de Bluport. Het valt wel mee. Ben er nu 2x geweest voor de 90 dagen. De eerste keer niemand,dus direct aan de beurt geen formulier nodig en binnen 3 min. weer buiten.De tweede keer inderdaad drukker. 2 man aan t werk maar een halfuurtje later ook weer alles geregeld.
  Vriendelijke meneer achter de balie ,geen formulier nodig. Het grotere kantoor is nodig voor het jaarvisum. Daar kan het wat drukker zijn omdat het vernieuwen van je visa iets meer tijd kost maar als je de juiste paiperen hebt sta je binnen 15 min. ook buiten. Al 13 jaar geen enkel probleem in Huahin.

  • wil zegt op

   Klopt als een bus, alleen maar positieve ervaringen, zowel bij Bluport als bij het Immigration kantoor zelf.

 3. e thai zegt op

  denk eens aan Chiang Rai goed alternatief immigration vriendelijk
  een stad niet te groot en niet te klein en goedkoper en niet te druk en alles is er
  en de smog is minder dan in Chiang Mai Groet E Thai

  • janbeute zegt op

   Alles is in Chiangrai aanwezig zelfs aardbevingen.
   En volgens mij is de immigration niet in de stad Chiangrai zelf maar in MaeSai bij de grens met Myanmar.

   Jan Beute.

   • Cornelis zegt op

    Nee Jan, Chiang Rai heeft wel degelijk een eigen vestiging van Immigration. Vriendelijk en efficiënt, ook dat nog………
    Overigens kun je als inwoner van Chiang Rai ook zaken doen met het door jou genoemde kantoor in Mae Sai, maar daarvoor moet je wel ruim 60 km naar het noorden.

 4. tom bang zegt op

  In Bangkok 2 maanden terug ” Thai Wife ” visum gehaald, hele dag duurde dat en tussendoor nog even naar huis om extra foto’s te maken want wat we allemaal bij hadden was niet goed genoeg.
  1 maand later afhalen ging gelukkig iets sneller en daarna de multiple enrtry erin ging ook redelijk snel.
  Mijn gedachten bij iedere gang naar een overheidsinstantie is neem er je tijd voor ,die heb ik gelukkig want ik werk niet en heb dus alle tijd.
  Natuurlijk komt er wel eens een gedachte naar boven, waarom moet dit allemaal zo lang duren maar ja zo zijn allemaal die medewerkers ook van de straat en verdient er nog iemand een boterham.

 5. janbeute zegt op

  Wat te denken van de lamphun immigration.
  Ik ben blij dat ik eindelijk na Jaren van de CM immigration af ben.
  Vroeger bij de airport en later op de promenade mall was het altijd vroeg opstaan, topdrukte en lange wachttijden.
  Hoe het nu is in het nieuwe gebouw bij de airport weet ik niet, maar kwam er gistermorgen vroeg nog langs om mijn stiefzoon naar de airport te brengen.
  En zo te zien was het weer bomvol met geparkeerde autoos en brommers.
  Lamphun heeft nu een eigen kleine immigration aan de super highway bij de Doi Thi naast de grote gouden monnink op de top van de berg.
  Zijn vriendelijk en vlot, je bent als de papieren en de gestelde eisen uiteraard kloppen snel weer weg.
  De stad Lamphun ligt op steenworp afstand van Chiangmai en is ook voordeliger als je iets wilt huren of kopen .

  Jan Beute.

 6. jan zegt op

  Vandaag naar C.M immigration geweest voor mijn jaar visa, 0640 uur aanwezig, was voldoende parkeer gelegenheid en kreeg ticket R9 betekent retirement visa en 8 personen voor mij. De werkzaamheden van het personeel starten om 0715 uur wat vroeger wel anders was. 1005 was ik klaar en kreeg mijn paspoort terug. Het gaat beduidend sneller als vroeger maar voor elke dienst een aparte balie!!!!! Af en toe is het personeel niet vooruit te branden dat gevoel heb ik dan maar als ik dieper kijk en ik zou dat werk elke dag moeten doen dag in dag uit en altijd druk druk en nog eens druk zou ik misschien ook wel mijn werk doen maar ook tijd nemen voor een praatje in ieder geval mij niet gek laten maken !!!! Trouwens toen alles getekend was werden alle stukken door dezelfde persoon nog 3 maal nagekeken betekent voor mij dat er heel veel druk op staat en de ambtenaar mag geen fout maken. Nieuw was dat er twee nieuwe formulieren ingevuld dienen te worden niets bijzonders maar weer extra werk. Verder ja het is altijd druk bij de immigration en als je pech hebt kost het je een dag maar ik kan niets negatiefs zeggen over het personeel wat daar tewerkgesteld is. Vwb de organisatie zouden er wat verbeter punten zijn maar ….

 7. Marcel zegt op

  Vrij recent nog in Phuket mijn “retirement” visum verlengd, als je alle gevraagde documenten bezit is het snel geregeld, bijna geen wachttijd als je op tijd (8.00 am) daar je meldt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website