Wat te doen bij verhuis naar andere provincie in Thailand ?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 augustus 2018

Beste lezers,

Weldra verhuizen wij van een huurhuis naar onze nieuwgebouwde woning in een andere provincie. De grond en de woning staan op naam van mijn echtgenote en zij is reeds in het bezit van het blauwe boekje. Mijn vraag is wat mij te doen staat?

 • Moet ik mij laten uitschrijven uit onze huidige woonplaats?
 • Kan ik rechtstreeks bij immigration terecht met TM30 vanwege mijn echtgenote en TM28 op mijn naam of dien ik mij eerst bij de gemeente in te schrijven?
 • Kan ik, eens ingeschreven, een geel boekje aanvragen?

Uiteraard zal ik de Belgische Ambassade onmiddellijk op de hoogte brengen, alsook de pensioenkas, de belastingdienst, de ziekenkas, en de Belgische gemeente waar ik ingeschreven was.

Indien er belangrijke zaken zijn welke ik zeker niet mag vergeten, ontvang ik graag jullie raadgevingen en/of inlichtingen.

Mijn oprechte dank.

Groet,

Bona (BE)

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Wat te doen bij verhuis naar andere provincie in Thailand ?”

 1. john zegt op

  De algemene regel is dat als je 24 uur van huis bent je het nieuwe adres met een TM30(oa eigenaar) of TM28( huurder of gast) bij immigration dient te melden.Je krijgt dan van immigration een verklaring in je paspoort geniet.
  Als je in een hotel/gasthuis etc verblijft doen die dit voor je.Je hebt dan natuurrlijk geen bewijs maar hoeft dit ook niet te hebben.
  TM 28 of 30 is eenvoudig formulier, geinteresseerde kan het eenvoudig downloaden.
  In de praktijk zijn er velen die dit melden achterwege laten. In de praktijk geeft dat meestal geen problemen behalve als je bij een officiele instantie, bv immigration, landdepartment . Die willen no wel eens eisen dat je die verklaring hebt.Je geeft zelf al aan wat je denkt nodig te hebben: TM30 voor je echtgenote(eigenaar) en TM 28 voor de gast ( laat ik het zo maar even noemen). Veel genoegen in je nieuwe huis

 2. l.lagemaat zegt op

  De auto en motorbike moet ook overgeschreven worden en krijgen een ander kenteken.
  Met het oude kenteken mag nog ten hoogste 1 jaar in de nieuwe provincie rondgereden worden.

  Denk ook aan het 90-dagen formulier.

 3. Laksi zegt op

  Tja,

  Zeer belangrijk is om EERST naar je bestaande districts kantoor te gaan, met je gele boekje of een bewijs, (recidens formulier) daar schrijven ze je uit en krijg je een formulier (T49) voor je nieuwe districts kantoor, Dit formulier MOET je binnen 10 dagen aldaar inleveren, samen met een bewijs van je nieuwe huisadres (koopacte of zwartboekje van iemand die daar al woont) Dan krijg je of een nieuw geel boekje ??? of een formulier en MOET je, je binnen 24 uur melden bij de immigratie (T30) formulier.

 4. dirk zegt op

  U heeft uw vraag grotendeels zelf al beantwoord. Ga zodra u officieel in uw nieuwe huis woont eerst naar de immigratie en regel daar uw aanwezigheid , zij zullen uw precies vertellen welke formulieren u voor hen moet invullen. Vrouwtje mee, paspoort mee, eventueel pasfoto,s, misschien foto van uw nieuwe huiis, foto van beiden aldaar, beter mee verlegen dan om verlegen en een Thiase getuige die uw verhaal kan onderschrijven kan ook nooit kwaad. Gele boekje is van latere zorg. Succes ermee.

 5. bona zegt op

  Mijn oprechte dank voor de reacties.
  Blijkbaar ben ik op de correcte wijze bezig en zou alles keurig moeten verlopen.
  Wij zijn van plan op een vrijdag te verhuizen wat ons de tijd tot maandag zou geven om alles te regelen.
  Ik begrijp echter de reactie vanwege “Laksi” niet ? Wat is een T49 ? Daar heb ik nog nooit gehoord en ik vind er niets van op Google. Iemand enige toelichting ?
  Vriendelijke groeten en mooi week-end aan allen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website