Wat moet ik regelen voor een overstap in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 januari 2022

Beste lezers,

Mijn vrouw heeft een transfer in Bangkok. Ze moet haar koffer ophalen in Bangkok door Immigration en weer inchecken voor haar aansluitende vlucht naar Manila met Thai Aiways. Ze vliegt vanaf Amsterdam naar Bangkok.

Welke papieren zijn nodig?

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

21 reacties op “Wat moet ik regelen voor een overstap in Bangkok?”

 1. Cornelis zegt op

  Naar mijn beste weten kun je een dergelijke overstap waarbij je feitelijk Thailand daadwerkelijk binnengaat omdat je Immigration etc. passeert, in de huidige situatie niet maken zonder aan de geldende inreisregels – Thailand Pass etc. – te voldoen. Maar ik laat me graag verbeteren……..

  • Erik zegt op

   Denk dat Cornelis gelijk heeft. Maar waarom kan die koffer niet in Europa een label krijgen voor Manila? Dan blijft zij in Bangkok in transit en komt ze Thailand helemaal niet in.

   • Ger-Korat zegt op

    Er staat: Ze moet haar koffer ophalen in Bangkok door Immigration en weer inchecken voor haar aansluitende vlucht naar Manila met Thai Airways. Wie vertelt haar dat dit moet ? Van die vragen waar men naar de bekende weg vraagt; een ieder weet toch dat je een label krijgt met de eindbestemming op je koffer en het transit-vliegveld, Bangkok in dit geval, zal zorgen dat de koffer in de juiste toestel naar Manilla gaat.

    • Erik zegt op

     Tenzij het anders is dan wij denken. Stel dat die koffer NIET meevliegt vanaf Schiphol en pas in Bangkok door haar wordt opgepikt. Tja, dan zal ze Thailand even in moeten OF iemand moet in transit op haar wachten. Maar die moet dan wel voorbij de Immigration kunnen komen.

    • Cornelis zegt op

     Ger, wanneer je niet één doorgaand ticket hebt, of je de trajecten met maatschappijen vliegt die op dit punt niet samenwerken, loop je altijd het risico dat je bagage niet doorgelabeld wordt. Wil de vraagsteller weten of dit mogelijk is, dan moet hij contact opnemen met de maatschappij waarbij zijn vrouw op Schiphol incheckt.

    • Pieter zegt op

     Zelf meegemaakt op een vlucht naar Saigon via Shanghai.
     Zat teveel tijd tussen de vluchten.
     Dus helemaal door customs (met alle bagage) een 3 dagen visum voor China.
     Daarna weer met alle koffers inchecken.
     Was (niet..) blij verrast.

    • TH NL zegt op

     Beste Ger-Korat, het klopt wat er staat maar het is mij in ieder geval niet duidelijk of het de koffer betreft die mee gaat uit Amsterdam OF dat het hier een koffer betreft die door een bekende naar de luchthaven Is gebracht.
     Daar zit toch een wezenlijk verschil in, dat ben je met mij eens toch?

    • Cornelis zegt op

     Aanvulling op mijn eerdere reactie:
     Het onderstaande m.b.t. transit op Suvarnabhumi is te lezen op de website van Lufthansa – maar geldt natuurlijk ongeacht de maatschappij waarmee je op Suvarnabhumi aankomt

     Check eligibility to transit

     Lufthansa customers can now transfer through Bangkok Suvarnabhumi International Airport between international flights only. It is currently not allowed to transfer onto domestic flights.

     The transfer time is limited to 12 hours.

     When making a reservation

     Your flights must be booked on the same ticket and not separate tickets to ensure compliance with various authorities’ health and safety measures for travel during this period.

    • rob zegt op

     De eindbestemming wordt alleen doorgelabeld als de airlines bij dezelfde alliantie horen. Als bijvoorbeeld met KLM naar Bangkok wordt gevlogen en met Philippines Airlines (niet bij de Flying Blue alliantie) vervolgens naar Manila, dan wordt niet doorgelabeld.

     Maar er zijn vluchten van KLM naar Manila die een tussenstop maken in Bangkok en dan blijft de koffer dus gewoon in het vliegtuig.

    • Nico zegt op

     Tenzij het 2 verschillende vluchten zijn natuurlijk. Er staat dat ze vanaf Amsterdam naar BKK vliegt en dan met Thai Airways naar Manilla. Naar mijn weten vliegt Thai Airways niet vanuit Amsterdam.
     Ik denk ook dat Cornelis gelijk heeft.

    • Henriette zegt op

     Als de hele route als een ticket is gekocht dan kan de baggage doorgecheckted worden naar de eindbestemming. Mogelijk is hier sprake van twee losse tickets. Vaak kan de bagage dan niet in een keer worden doorgechecked. Als dat hier het geval is dan denk ik dat Cornelis gelijk heeft. Ik zou hier ook wel een duidelijk antwoord op willen hebben.

  • Hans zegt op

   Kan Ik snel een Thailand pas regelen ?
   Ik heb wel een Covid verzekering af kunnen sluiten voor 2 dagen !
   Zal toch niet zo zijn dat je in quarantaine moet om je koffer op te halen in Bangkok.

   Groetjes

   Hans

   • dirk zegt op

    Hans,
    Je informatie is nogal summier.
    Koffer ophalen in Bangkok, wat bedoel je daarmee ? Bij vrienden ? bekenden ? hotel ?

    Indien de koffer van de band gehaald moet worden:
    Neem contact op met je maatschappij in Amsterdam.
    Vraag of ze je koffer door kunnen labelen naar Manilla.
    Zeg dat het niet mogelijk is om opnieuw in te checken vanwege corona, Ik vermoed dat ze dat wel begrijpen en de baggage kunnen doorlabelen.

    Inchecken / ticket voor de vlucht naar Manilla eventueel in Amsterdam laten uitprinten bij de zelfservice-zuil.
    Indien dit niet kan even naar de servicebalie van Thai airways alvast het ticket vragen.

    Ticket in Bangkok transferzone verkrijgen zal wel mogelijk zijn maar dat zal wel niet makkelijk gaan.

 2. Wibar zegt op

  Hoi, je hebt het over een transfer. Dan ga je helemaal niet door immigratie heen maar blijf je in de doorgangszone. Zodra je Thailand binnen komt vanuit je vliegtuig staan er duidelijke borden die de transfer groep afscheid van de thailandgangers. Gewoon die borden volgen en het komt goed. De grote bagage wordt automtisch gelabeld met je eindbestemming en gaat ahtomatisch door. Hoeft ze helemaal niet op te halen tussendoor. Dus wie haar dat verteld heeft is blijkbaar van de klok horen luiden club maar weet niet waar de klepel hangt. Succes verder. 😉

 3. willem zegt op

  Moeilijk om een antwoord te geven als je niet vermeld met welke maatschappij de vlucht is van AMS naar BKK.

 4. Willem zegt op

  De vraag kan best relevant zijn: er staat nergens met welke maatschappij zijn van amsterdan naar bkk vliegt? Als dat thai airways is – dan kloppen de antwoorden. Als ze met klm of een andere maatschappij vliegt: andere situatie

  • Hans zegt op

   smitje67@hotmail.com
   Willem
   Ze vliegt van Amsterdam naar Helsinki van Helsinki naar Bangkok met Finnair
   Daar moet ze overstappen naar Manila haar koffer ophalen en weer inchecken voor haar vlucht naar Manila met Thai Airways International. De transfer in Helsinki zal wel goed gaan maak me zorgen over het ophalen van de koffer in Bangkok. Ze heeft 6 half uur voor de overstap.
   Ik heb een Covid 19 verzekering bij Axa voor 2 dagen als Ik Thailand pas moet aanvragen waar kan Ik dat doen en kan het op korte termijn ?

   Groetjes

   Hans

 5. Eddy zegt op

  Hans, wat je beschrijft is in vliegverkeer termen geen transfer, dus is een Thailand pass met quarantaine en pcr testen vereist.

  Er zijn maatschappijen die via Bangkok Suv. een internationale transfer doen, doch ik vraag me af of die de route Bangkok-Manila doen.

 6. Martin zegt op

  Als de tickets in 1 boeking staan. Dan gaat de koffer automatisch door. Als het los geboekt is heb je een probleem want wat jij beschrijft ‘koffer ophalen en inchecken voor volgende vlucht’ mag momenteel niet.

 7. Steven zegt op

  Hans is vaag… valt uit zijn 2e bericht te concluderen dat het een koffer is die blijkbaar momenteel in BKK is en dus niet meereist vanaf Amsterdam?
  Ergens bij iemand in huis in BKK?

  Dan zal zijn vrouw toch echt een Thailandpass nodig hebben.

  Is het niet slimmer om die koffer door iemand in BKK naar Manilla te laten opsturen, met DHL/UPS? Kost wel een flinke duit, vrees ik.

  (Tenzij die koffer zich in een kluis op de airport bevindt…)

 8. Henriette zegt op

  Beste Hans,

  De website voor de Thailand Pass is https://tp.consular.go.th

  Je zegt ‘op korte termijn’. Dat maakt het lastig. Op het moment krijg je voor Bangkok alleen een Thailand Pass na boeking van 7 nachten in een AQ hotel en 2 PCR tests.

  Dit gaat veranderen per 1 Febr om 9 am. Dan kun je een Thailand Pass aanvragen na het boeken van 2 overnachtingen in een speciaal hotel. Op dag 1 en dag 5; beide met PCR test. Wellicht is het mogelijk om als de eerste test negatief is je reis te hervatten. Dus de 5de nacht boeken in een hotel met dat refundable is.

  Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website