Lezersvraag: Wat kost water en elektriciteit per eenheid in Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 september 2014

Beste lezers,

Ik ben voornemens een condo te huren voor meer dan 3 maanden in Hua Hin. De eigenaar geeft terecht aan dat de kosten voor water en elektriciteit achteraf in rekening worden gebracht.

Weet iemand de water en elektriciteit prijzen per eenheid in Hua Hin?

Groetjes,

Jurgen

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Wat kost water en elektriciteit per eenheid in Hua Hin?”

 1. Albert van Doorn zegt op

  Maaktu zich over de kosten van het in rekening brengen van water en elektrischiteit ,geen zorgen dit
  is niet als in Europa, ik verbruik per maand in bangkok nog geen 1000 th bath, heb 24 uur perdag en nacht mijn ventilator aan met bijspringen van airco, douchen 3x per dag 2 personen.
  geniet van uw vakantie ga niet kijken op deze kleine bedragen die in rekening worden gebracht.

  • Hendrikus zegt op

   Verbruik afhankelijk van het aantal uren gebruik airco. Ik betaal voor 12 uur airco per dag 3000 Baht per maand. Water per maand 400 Baht

 2. Hans Bos zegt op

  Een eenduidig antwoord is onmogelijk. Het hangt helemaal af of water en elektriciteit direct door de overheid wordt geleverd of via de eigenaar van de condo (of het complex). Directe levering is goedkoop, terwijl veel eigenaren van condo-complexen door een opgehoogde rekening een extra graantje proberen mee te pikken. Maar ook dan liggen de prijzen een stuk lager dan in Nederland.

 3. Christina zegt op

  Natuurlijk wil de verhuurder een graantje meepikken. Het moet toch mogelijk zijn een ongeveer prijs aan te geven en zorg dat het op papier staat. Vrienden van ons huurde ook een condo en bij afrekening bleek het in eens veel duurder te zijn dan de eerste maand. Toen was het inclusief.

  • Daniel zegt op

   In CM in de condo waar ik verblijf is het verbruik van het (ondrinkbaar) water gratis. Voor elektriciteit heeft ieder huurder een meter en rekent men 7 Bt per kilowatt De meterstanden worden na de maand genoteerd en verrekend bij de volgend huur die moet betaald worden voor de vijfde van de maand.

 4. Arie & Maria zegt op

  Wij betaalden in Hua Hin ongeveer 700 bath per maand voor electriciteit. En 100 bath voor het water. Alles dus p/m. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je leeft, wij aten meestal buiten de deur of haalden eten van de markt, kant en klaar. De was ging de deur uit, dus alleen voor airco ‘s-nachts en overdag computers, ventilator, koffiezetapparaat. ‘s-Avonds verlichting.

 5. Breugelmans Marc zegt op

  Veel hangt af of ze inderdaad een graantje willen meepikken , maar in de resorts is het meestal zo
  De prijzen meestal die gerekend worden zij 5 bath /kw elektriciteit en water dat kan sterk varieeren, zo betaalde ik 30 bath per m3 voor opgepomd water in de resort en daarna als we aangesloten werden op de Pranburi watercompany was het 12 bath /m3 omdat de rekening komt naar men Thaise vrouw , is dat niet zo dus de rekening aan farang , dan betaal je 18 bath/m3
  Aldus de situatie voor mij in Hua Hin

 6. Dik zegt op

  Ik had een huis in HuaHin met 2 slaapkamers en 2 Badkamers met 1 persoon.
  Waterkosten ong. 50 à 60 baht per maand. Electro 7 a 8 baht per Kwt.

 7. Henk zegt op

  Ik heb wat ervaringen met het huren van een Condo. Was meestal 4000 Thb per maand kwijt. Heb nu met mijn vrouw een huis en betaal ongeveer 3000 Thb per maand voor elektriciteit en water. Vriezer, 2 koelkasten, een airco in de slaapkamer, wasmachine, en omdat de woonkamer groot is, kan niet met airco, gebruiken we 2 grote ventilatoren. Dus veel goedkoper dan NL!

 8. Dirkphan zegt op

  Ik betaal in onze mobaan :

  Elektriciteit: 5 thb per kWh
  Water: 18 thb per kubiek meter

  Dit is duurder dan normaal, maar het anse energie net ligt netjes verwekt onder de grond.

  Volgens mij is dit de info die Jugen vraagt.

 9. Jurgen zegt op

  Bedankt allemaal 🙂

 10. RichardJ zegt op

  Wij betalen de electricteitsrekening rechtsreeks aan het electriciteitsbedrijf en we betaalden in augustus 4,63 bt / KWH inclusief BTW etc.

 11. eddy zegt op

  Ik woon in de provincie Chumphon, 550km ten zuiden van Bangkok , ongeveer 250km van Hua Hin en de elektriciteit kost hier ongeveer 5Baht/KW .
  Ik kook dagelijks elektrisch, heb alle huishoudapparatuur, koffiezet, microwave, ventilators …. heb heetwaterboiler van 100l …. en betaal ongeveer 800 Baht/maand …. ben wel spaarzaam met de aircon … De aircon gebruik ik enkel in de slaapkamer ( 28°C) gedurende gemiddeld één maand per jaar …. voor de andere maanden ben ik reeds genoeg gewend aan de heersende temperaturen . In belgikistan had ik maandelijks een verbruik voor ongeveer hetzelfde elektrisch confort ( zonder verwarming ) van 3500 Baht/maand … dus NIET klagen hoor !!!

  khun Lung addie

 12. Malee zegt op

  Als je puur naar de kilowatt prijs kijkt is het duurder dan in nederland. Enigste is dat men hier geen transportkosten rekent..

 13. Cor van Kampen zegt op

  Beste eddy. 28 c in de slaapkamer gemiddeld een keer per jaar.
  Ik moet er niet aan denken. Wat zou ik elke nacht zweten. De meest arme Thai in mijn leefomgeving
  betaald meer dan 800 Bht. Die hebben niet eens Koffiezet ,microwave en een heetwaterboiler.
  Kookt ook nog op elektrisch. Niet te geloven.
  Khun Lung addie.
  Een zeer ongelovelijk verhaal
  Cor van Kampen.

  • noah zegt op

   Beste Cor,

   Ik huurde in Jomtien een condo. Ijskast, bij thuiskomst altijd de airco aan, electro charging telefoon, computer, altijd de vaste programmas bvn kijken. Boiler met warme douche. Zat iedere keer ook op 800 tot 900 bht! Verbleef er 5 maanden altijd in de winter. Betaal nu Filipijnen maandelijks 1500 pesos ( omgerekend 100 bht duurder, maar met vrouw en 2 kids. Dus zo ongelooflijk vind ik het niet!
   Ben ik nu ook een cheap charlie? Kent u de man die dit schrijft? Kent u mij? Jammer zo een reactie, nergens voor nodig, sorry!

   ps, ik kook op gas nu!

   • DirkphanDirkphan zegt op

    Hangt natuurlijk sterk af van de oppervlakte die moet worden gekoeld.
    Als je in een hok van 5 op 5 leeft is dat anders dan een leef ruimte van 80 sq m.
    Ik heb Amerikaanse ijskast, airco enkel in de slaapkamer en geen volledige nacht, elektrische boiler 150 liter, verlichting in en rondom huis, elektrisch koken ( niet alle dagen), stofzuiger, tv toestel, 2 iPads, 1 computer, waterverwarmer, …
    Maandelijks 3000 à 3500 thb.
    Misschien ligt het wel aan de juistheid van de meters,

    Neem nu eens een prijs van 5 thb per kWh en zoals jij schrijft 1 airco constant in werking van 1000 watt dan kost je dat 24 Keer 5 Barth = 120 Barth per dag.
    Laat ons deze bewering halveren dan kom je op 60 Barth keer 30 dagen = 1800 Barth per maand.
    Dit zonder enig ander verbruik.
    Moet jij mij eens uitleggen hoe jij aan 900 Barth per maand in totaal komt ???
    Of redeneer ik verkeerd?

    • Henk zegt op

     Daar ben ik ook benieuwd naar, hoe je aan 900 bath per maand komt. Ik kom al vele jaren in Thailand, de eerste jaren huurde ik, altijd met airco, nu een eigen woning, maar betaalde altijd minimaal 2000 bath. Nu elke maand rond 3000 bath.

     • noah zegt op

      Jomtien beach Condominium was het. Had het gehuurd van een Nederlander. Die zijn 42 vierkante meter. Het enige wat ik eerlijk kan zeggen is dat ik gewoon verbruikt hebt wat ik meende te verbruiken. Ik heb eigen bedrijven, overwinter altijd in Azie omdat ik zomers mijn geld verdien. Heb meer dan zat, ga echt niet bezuinigen op mijn Bourgondische levensstijl, dus heb ook nooit geinformeerd of geweten hoeveel de stroom zou zijn en dat boeit mij ook niet. Ga echt niet bij die hitte in het zweet zitten, ben wel gek. Zoals gezegd in mijn eerdere posting. Iedere maand kwam netjes een bonnetje onder de deur en moest je gaan betalen ( ik dacht in gebouw 2? ). Heb in die 5 maanden nog nooit meer dan 900 betaald! Ik kan het niet mooier of slechter maken zoals ik het zeg. Ben wel blij Dirk en Henk dat jullie netjes formuleren, waarvoor hulde!

 14. bal bal zegt op

  Ik betaal in Nederland 80 euro per maand en krijg nog geld terug ook en hier in pattaya 150 bath voor Water en 380 bath voor Electra voor twee kamers met drie Fantilators en douche met heet water.
  Gebruik elke week mijn wasmachine en douche drie keer per dag maar betaal wel rechtstreeks aan het Electra bedrijf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website