Wat is er met het weer in Thailand aan de hand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
8 augustus 2022

Beste lezers,

Ik ben nu een aantal weken in Pattaya en wat ik zie is bewolking en regen. Ik snap dat het regentijd is, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt en ik kom al zeker 15 jaar in deze periode naar Thailand.

Ik heb medelijden met de toeristen die voor een zonvakantie naar Thailand komen, ik denk dat je in Nederland nu beter weer hebt.

Groet,

Otto

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Wat is er met het weer in Thailand aan de hand?”

 1. S zegt op

  Je ziet de laatste jaren een verschuiving van het regenseizoen. Je hebt nu in April en mei vaak ook veel regen (Zie Hua Hin, al 3 jaar aan een stuk) en Pattaya hetzelfde. En dan Augustus vaak ook nog als staart van het regenseizoen. Daar tegenover zie je dat het in Krabi/Phuket juist weer minder regent. Het is wel opvallend, ja. Zeker in April en Mei was het in Hua Hin gewoon echt slecht weer met dagen lang regen, regen en nog eens regen. Je werd er niet goed van.

  • Sjaak S zegt op

   Wanneer was dat dan? Ik woon 10 kilometer zuidelijk van Hua Hin. Dat het af en toe regende weet ik ook wel, maar dagen achter elkaar? Vreemd dat ik daar niets van gemerkt heb.
   We hebben wel een paar keer echt hevige neerslag gehad, dat waren vaak de uitlopers van de stormen die over geheel Thailand waaiden.
   Ik kan echt niet beweren dat het nou anders is. Alles wat ik zie, is dat er voldoende regen valt om alles groen te houden, maar ook genoeg droog is om lekker te kunnen fietsen. Meestal valt de regen ‘s middags… de beste tijd.

 2. Johnny BG zegt op

  Als je als vakantieganger voor de zon wilt komen dan is januari tot maart het veiligst. Nachtbrakers krijgen weleens het commentaar dat ze niet bruin zijn na hun Thaise vakantie. Ten eerste is dat alleen maar goed want niemand zit op huidkanker te wachten maar voor de ijdeltuiten of de mensen die sociale controle zat zijn is er in Bangkok een optie https://bkksun.com/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website