Wat is er bijzonder aan Khao San Road?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 december 2018

Beste lezers,

Ik kom al jaren in Bangkok en verblijf meestal in het Nana district. Nu hoor en lees ik regelmatig dat Khao San Road helemaal het einde is. Nu hoor ik graag van anderen waarom? En is het ook leuk voor een man van 55 jaar of is het alleen maar voor backpackers?

De reden dat ik dit vraag is dat je er met de Skytrain niet makkelijk kan komen, dus voordat ik veel moeite ga doen…..?

Groet,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wat is er bijzonder aan Khao San Road?”

 1. John Chiang rai zegt op

  Als je al jaren in Bangkok komt,waarom ga je dan niet gewoon een keertje kijken?
  Smaken verschillen en om iemand daar advies in te geven, die afgezien van zijn leeftijd verder niets van zich prijs geeft,is erg moeilijk.
  Met de taxi,of een boot over de Chau Praya kom je er heel makkelijk.

 2. Pat zegt op

  Je geraakt er toch met de (super goedkope) taxi, dus waarom zou je daarvoor ergens wegblijven?? Khao San road bezoek ik elke keer dat ik in Bangkok ben (en dat is al enkele decennia), gewoon voor de gezellige drukte, de andere producten die men aanbiedt (eten, kleding, gadgets).

  Er heerst een goed verdraagzaam sfeertje waarbij jonge mensen dansen op straat en waar de massage op straat gebeuren.

  Je vindt er heerlijke restaurantjes waarbij alle leeftijden vertegenwoordigd zijn.

  Enige nadeel zijn de enorm opdringerige taxichauffeurs en tuk tuk chauffeurs, alsook de mannen die je naar een erotisch zaak willen brengen.

  Verder verneem ik wel dat de overheid tot mijn grote spijt enkele beperkingen wil opleggen aan deze straat, dat zal de sfeer zeker naar beneden halen.

  Haast je dus maar!

 3. l.lagemaat zegt op

  Het gemeentebestuur heeft de trottoirs weer vrijgemaakt voor voetgangers.

  Alle stalletjes en eetgelegenheden moesten weg.

  Misschien in deze tijd een kleine opleving anders is alles weg!
  Men herkent dit gebied niet meer.

 4. Sjaak S zegt op

  Voor mij is de Khao San Road niet de moeite waard. Ik ben er de laatste keer 3 jaar geleden geweest, maar in de 33 jaar daarvoor ook verscheidene keren. Met 23 reisde ik een half jaar door Thailand, MET rugzak, maar sinds ik voor een airline werkte, nooit meer. Altijd met een stevige koffer (Delsey of Samsung). Voor mij waren de snotneuzen die in Khao San Road rondliepen, nalopers, die met hun reisgidsen van Tony Wheeler (Thailand on a Shoestring en dergelijke) op zoek waren naar iets authentieks en ze wilden zich afzeilen van de mainstream toeristen, terwijl ze zelf een trekpleister opzochten dat bekend werd door de film “The Beach”, waarin de Khao San Road afgeschilderd werd als een drukke straat met donkere hotelletjes en ongure figuren… Ik had telkens het gevoel dat deze toeristen van mening waren dat backpacker géén toeristen zijn en dat zij allemaal individualistische travelers zijn, die het beter weten dan toeristen die zich een beetje fatsoenlijk kleden en niet met een rugzak rondlopen, gemakkelijk te openen is, waar alles gemakkelijk uitvalt, moeilijk te bereiken is en die geen bescherming biedt aan de souvenirs die je erin stopt.
  Vroeger ging ik er voornamelijk heen, omdat je daar een fake studentenpas of zelfs journalistenpass kon krijgen.. Maar dan was ik er ook snel weer weg.
  Voor jongeren die het eerst in Azië komen kan het best een goede ontmoetingsplaats zijn, maar het bleef voor mij juist het tegenovergestelde van wat velen dachten dat het was. Een plek waar individuele massatoeristen elkaar tegen kwamen, een ghetto van buitenlandse toeristen…

  • Sjaak S zegt op

   Sorry, ik reisde niet een half jaar door Thailand, maar door Zuidoost Azië, waarvan één maand in Thailand.

 5. Laurens zegt op

  Ik kom al 16 in Thailand en pak meestal 2 dagen bangkok (ben er nu ook) vind het altijd wel leuk voor 2 dagen maar meer ook niet, ook voor een 55 jarige is het leuk, goede sfeer, ik verblijf meestal in BuddyLodge, goed hotel,vriendelijke staf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website