Wat is er aan de hand met het weer in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 februari 2022

Beste lezers,

Wat doen Nederlanders? Natuurlijk klagen over het weer… Ik ben nu al zo’n 11 jaar rond deze tijd in Zuid Thailand mede omdat dit de droge tijd zou moeten zijn, echter is het dit jaar anders. Veel regen en zelfs grijs Nederlands weer in Pattaya… behalve de temperatuur natuurlijk.

Ben ik de enige die dit opvalt of is dit toch vaker rond deze tijd….?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.67/5. From 9 votes.
Please wait...

15 reacties op “Wat is er aan de hand met het weer in Thailand?”

 1. Roger zegt op

  Ja Jan, uw waarneming is correct. Het weer mag toch ook wel eens depressief zijn 🙂

  • borderkid zegt op

   Inderdaad opvallend veel regen in dit droge seizoen, 3 keer forse regenval in de laatste 3 weken in Aranyaprathet. De temperatuur blijft ook wat achter, normaal is het midden februari al brandend heet en droog… Waarschijnlijk iets te maken met het veranderende klimaat? Ik vind het vooralsnog prima. We zijn intussen jammergenoeg alweer terug in Nederland na een maand thuis in Aran

   • HansNL zegt op

    Wees blij voor extra regen, het is hard nodig.
    De opvang zit nog lang niet vol.

 2. Chris zegt op

  Als ik hier al 10 jaar opeenvolgend mooi weer heb in deze periode en dit jaar het weer opeens opvallend slecht is, dan weet ik dat dit eerder een uitzondering is.

  De bloglezers kunnen daar weinig aan toevoegen vrees ik.

  • Annie zegt op

   Nou Chris,

   Als je van je zuur verdiende centjes dan eindelijk naar Thailand kan voor 2 weekjes weg uit het bagger weer hier dan kan ik eraan toevoegen dat het mooi balen is hoor !!!

   Ik zou mij ook totaal niet druk maken als ik een lange periode in Thailand zou zijn maar tja dat is niet voor iedereen weg gelegd helaas

   • Karel Sriracha zegt op

    Wel Annie, ik stel me ook de vraag waarom men over het weer komt klagen op een blog?

    Als het weer tegenvalt tijdens je vakantie, dan is dit inderdaad balen, dit is niet prettig. Als je hier al 10 jaar lang, dezelfde periode mooi weer hebt dan weet je toch dat het nu een uitzondering is.

    Het zou nu inderdaad de droogste periode van het jaar moeten zijn, het is helaas niet zo. Door je druk te maken zal het weer niet veranderen hoor, je maakt het voor jezelf alleen maar erger. Maar wees gerust, na regen komt altijd zonneschijn!

 3. ruud zegt op

  Hier in Isan is gisteren ook een regenbui geweest.
  Die druppelt op het moment nog een beetje na.
  Heerlijk koel, maar volgende maand zal het wel in de richting van de 40 graden gaan vrees ik.
  Zelf vind ik het regenseizoen het prettigst – zolang er niet halverwege mijn avondwandeling een stortbui met stormachtige windvlagen losbreekt tenminste.

 4. Lung addie zegt op

  Ja beste Ja,
  ook hier, een 700km meer Zuidelijk van Pattya, is het weer doodziek. Gisteren en vandaag: gans de dag zeikende regen. Normaal is deze maand een heel droge maand, nu dus niet… dat zijn de grillen van de natuur. Gelukkig regent het enkel buiten en niet binnen, dus klagen doe ik niet.

  • Gerard zegt op

   Haha Addie, is dit een grapje?
   Als je van Pattaya 700km zuidelijker gaat dan ben je bijna in Maleisië. Of ben je verhuisd?

   • Lung addie zegt op

    Beste Gerard,
    ik denk dat jij niet goed weet waar Chumphon gelegen is. Het ligt reeds op een 500km zuidelijk van Bangkok, maar dan ben je nog niet in Pattaya.
    Indien je van hieruit naar Malaysia wil dan heb je nog een lange reis voor de boeg. Indien je, van hier, 200km meer zuidelijk gaat dan ben je amper in Surat Thani. Vandaar zou ik niet graag te voet naar Malysia willen gaan daar je nog meer dan 500km te gaan hebt. Ik heb Thailand genoeg met de motor doorkruist on een goed besef van de afstanden te hebben.

    Kijk eens op een landkaart en dan zal je weten dat dit geen grapje is en dat ik niet verhuisd ben.

    • Gerard zegt op

     Het weer verplaatst zich niet over de weg Addie. Vooraleer ik mijn reactie geplaatst heb, heb ik wel degelijk op de landkaart gekeken.

     Trek een horizontale lijn door Pattaya en trek een horizontale lijn door het bovenste puntje van Maleisië. Meet de afstand tussen de 2 lijnen en dat is precies 700 km Addie (dus in vogelvlucht).

     Maar ja, tussen gelijk hebben en gelijk krijgen ligt er soms een groot verschil hoor.

 5. Martin Wiertz zegt op

  Dit komt door de opwarming van de aarde.
  In 2006 viel de laatste regenbui en op 1 maart 2007 de eerste weer
  Door de opwarming zijn die data’s steeds meer naar elkaar toe verschoven.In 2006 was het zicht in Januari en februari niet meer dan 500m in Chiang Rai, brandende ogen en geïrriteerde keel. 10 jaar later vielen er regelmatig buien in december, januari en februari. En na iedere flinke bui een verademing, kon je weer genieten van “frisse” lucht voor de duur van 1 week.

 6. Gerard zegt op

  Dat noem ik nu het perfecte voorbeeld van een retorische vraagstelling 😉

 7. Ger-Korat zegt op

  Elke 7 jaar is vindt er het weersverschijsel El Nino plaats en daarvoor in mindere mate El Nina, deze laatste zorgt voor iets koeler weer en meer neerslag. Ga me niet helemaal verdiepen in deze materie wat Thailand betreft maar nu in februari al 2 weken bewolkt, soms de gehele dag door en op sommige dagen regen terwijl in een normaal jaar na oktober 4 maanden droogte hebt met hooguit 1 dag wat regen in Korat.
  zie de link:
  https://public.wmo.int/en/our-mandate/climate/el-ni%C3%B1ola-ni%C3%B1a-update

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan inderdaad van invloed zijn.
   Er is op TB in 2016 ook al eens een artikel over verschenen

   https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/el-nino-en-straks-la-nina/

   http://asmc.asean.org/asmc-el-nino/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website