Wat is een goede en snelle internetprovider in Surin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 april 2019

Beste lezers,

In mijn vorige vraag over welke VPN verbinding nu het beste en veiligste is in Thailand om Ziggo te ontvangen heb ik veel nuttige antwoorden gekregen. In ieder geval word het of ExpressVPN of VyprVPN dankzij jullie positieve reacties.

Echter is het ook belangrijk voor ons om in Thailand een snelle en goede vaste internetverbinding te hebben anders werkt het geheel natuurlijk niet goed samen. De 3 top aanbieders in Thailand zoals ik begrijp zijn 3BB, TOT en True. Nu zijn wij gevestigd in de Provincie Surin in de buurt van Sangkha. Kan mij iemand vertellen welke van deze 3 de beste en snelste aanbieder is in deze streek?

Onze voorkeur gaat uit naar snel internet, dus fiber geniet onze voorkeur, mits ook deze niet word leeg getrokken door game verslavende tieners die via deze kabel een abonnement hebben lopen.

Als voorbeeld: Mijn schoonouders hebben TOT 150/50 Mbps pakket, vorig jaar was dit redelijk in orde echter dit jaar een regelrechte ramp. Ik heb het idee dat het hele dorp dit pakket heeft (tijdelijke aanbieding) en hier nu op geabonneerd is en dat iedereen hier met zijn wifi telefoon de snelheid eruit haalt, met een speedtest daar kwamen wij erachter dat de snelheid er volledig uit lag op dit abonnement. Dit is dus niet zoals wij het willen.

Graag had ik hier wat meer info over gehad van jullie en niet van de internet aanbieders in Thailand, mij veel vertellen maar de praktijk vaak anders werkt, zeker als het om de snelheid gaat.

Groet,

Eric

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Wat is een goede en snelle internetprovider in Surin?”

 1. joop de boer zegt op

  woon in surin maar verhuis binnenkort naar lamdan 3 bb is het geste gewoon nooit geen probleem mail me eens wie ben je waar woon je

  • Eric zegt op

   Hallo Joop,

   Internet is straks voor gebruik in huis voor zowel Ziggo app alsook zakelijk, het zal dus een goede en degelijke up en download snelheid moeten zijn. En uiteraard niet zoals bij mijn schoonouders dat het halve dorp de lijn leeg trekt.
   Heb mijn vraag nog eens gesteld , krijg wel meerdere antwoorden maar helaas niet op mijn specifieke vraag, alleen van jou, tx
   Wij zitten in Buachet, 30 minuten van Lamduan.

 2. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Geen. Internet is in heel Thailand drama en zeker in plaatsen als Surin. Daar hebben de Thai nog geen kaas van gegeten….

 3. Hendrik zegt op

  Ik heb een mifi device met een onbeperkt internet via een ais simkaart. Er kunnen 10 apparaten tegelijk op. Ik doe alles met mijn laptop, tv, film en voetbal kijken.
  Overal in Thailand werkt het perfect.
  Werkelijk fantastisch overal je eigen snelle internet voor 699 bath per maand.

  • Jos M zegt op

   Hendrik , leg dit eens uit aan een digibeet…?

   • Hendrik zegt op

    Dat is een mobiel internet via wifi, geen kabels helemaal geen poespas. Kunnen 10 apparaten tegelijk op inloggen. Ik kijk voetbal en 2 kinderen zitten online spelletjes te doen via hun mobiele telefoon. Daarnaast nog 2 telefoons ingelogd. Geen haperingen.

 4. Pieter zegt op

  mifi router een van de vele…
  https://www.coolblue.nl/product/583338/tp-link-m7350.html

  • Sander zegt op

   Het gebruik van een mifi via een simkaart geeft een beperkte download snelheid. 4G is maximaal 60Mb, maar de netwerken in Thailand zijn niet zo snel. Gemiddelde 4G snelheid was begin 2018 10Mb of lager. Je bent ook erg afhankelijk van het gebied waar je zit. Zit je dicht bij een zendmast en weinig mensen dan zal het best hoger zijn, maar in het geval van veel abonnees zal het lager liggen. De gemiddelde Thai kijkt veel nieuws en films op zijn mobiel, dus je zal het moeten uitproberen. Informeer eens naar de snelheden bij de buren gedurende verschillende dagdelen, dan heb je een idee van de mogelijkheden.

 5. Eric zegt op

  Beste,

  Mijn vorige vraag was welke aanbieder van VAST internet is aan te raden in de provincie Surin.
  Nu krijg ik wel antwoorden maar deze wijken af van van wat wij graag willen. Het zal dus een bekabelde internet verbinding moeten gaan worden.
  Kan iemand mij die in deze provincie woont een aanbieder aan raden op zijn of haar ervaringen , het internet is straks voor zowel prive ( denk aan TV kijken) alsook deels zakelijk gebruik. Het zal dus wel degelijk moeten zijn zonder haperingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website