Wat heeft u gedaan in Thailand wat niet mocht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
30 november 2018

Beste lezers,

Ik ben zo benieuwd naar wat u allemaal voor wetsovertredingen hebt begaan in Thailand. Ik bedoel dan niet wat u per ongeluk deed, want dat is bijna dagelijks. Nee, nee, wat u bewust en met opzet deed. Om u op weg te helpen geef ik een waarschijnlijk bijna volledige lijst van mijn misdaden, het kunnen er meer zijn. Als u nooit iets verkeerds deed mag u het ook zeggen…..maar denk niet dat ik het geloof….

 1. het jarenlang opgeven van een onjuist woonadres bij die lieve immigratie mensen (bij ex in plaats van nieuwe huurwoning…);
 2. paar maal prostitutiebezoek (lang geleden …..);
 3. twee maal een beetje wiet gerookt;
 4. heel vaak pijp leeg geklopt op de openbare weg;
 5. regelmatig gepist tegen een boom;
 6. met brommertje/motor vele malen tegen verkeer in gereden (7-Eleven: tegen verkeer 200 meter, met verkeer mee 2.000 meter);
 7. verkeerde kant weg geparkeerd (agente op bureau bij betalen boete ‘Bent u er al weer?’ was de derde keer in een paar weken…);
 8. bijna 20 jaar vrijwilligerswerk zonder vergunning (3 jaar Engelse les op monnikenschool, 15 jaar of zo oudere pensionado’s helpen;
 9. jaren zonder rijbewijs gereden;
 10. negatief gesproken over diverse Hoogstaande Personen;
 11. verboden boeken in de boekenkast;
 12. FB postings gelezen van Pavin, Somsak etc. en gedeeld;
 13. aantal malen illegale immigranten in mijn tuin laten werken.

Samen toch wel goed voor ruim 30 jaar bajes….. En als ook gedachten strafbaar waren pffff, minstens de doodstraf….

En nu u. Bedenk wel dit: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen…..

Beken en ik vergeef u…..

Groet,

Noti

13 reacties op “Wat heeft u gedaan in Thailand wat niet mocht?”

 1. Alex Ouddiep zegt op

  Moderator: Bij een lezersvraag is het de bedoeling dat je een reactie geeft op de vraag.

 2. ruud zegt op

  Ik heb wel eens in de struiken gepiest, maar dat beschouw ik als overmacht.
  Het in je broek doen zal waarschijnlijk zelfs de Thaise politie niet van je verwachten.

  De rest ontken ik.

 3. Rob x zegt op

  Ik ben de onschuld zelve. In Thailand:
  1. Toen ik 25 was enkele prostituees meegenomen, maar goede seks heeft passie. Dan moet je toch net iemand zijn waar een vonk mee is. Bij gebrek daaraan kun je beter gaan vliegeren zoals de Thai pogen te zeggen.
  2. Bijna nooit de immigrationcard volledig correct ingevuld. Mijn inkomen en verblijfsadres gaat ze niet aan.
  3. Bij hoge nood een enkele keer wild geplast.
  4. Wat korte stukjes gereden in de auto zonder internationaal rijbewijs op zak. Ook een kort stukje op de lichte motorfiets (brommers zijn er niet in Thailand) gereden maar wegens gebrek aan ervaring en alle papieren vermijd ik dat.

  Ik moet wel bekennen dat ik in Nederland boeken heb die de pizzawet overtreden, personen ontmoet heb die veroordeeld zijn of op de vlucht zijn wegens de pizzawet en ik regelmatig gesprekken heb gehad die in strijd zijn met deze wet. Ze kunnen dus maar beter niet in mijn telefoontje kijken.

  In Nederland ben ik ook vrij braaf: sporadisch wild geplast, 1 keer een blikje weggegooid en toen meteen gesnapt door een agent die me een waarschuwing gaf, 1 boete voor zonder licht fietsen. Rij wel regelmatig door het rood op de fiets: geen verkeer en toch rood licht = doorrijden. 1 maal met de auto door rood gegaan, midden in de nacht op een uitgestorve weg waar ik af wou slaan vanaf een grote weg een zijweg in.

 4. Nicky zegt op

  In deze negatieve lijst kunnen wij ons niet vinden. Hooguit verkeerd gedacht of beetje geroddeld over bepaalde zaken in Thailand. maar wie doet dat niet.

 5. Piet zegt op

  Ik wil ten opzichte van deze lijst graag u de eerste steen toewerpen…geen enkel punt op uw lijst zegt me ja…ik woon al 5 jaar in Pattaya…geen brommer maar wel auto…alles tip top in orde, rijbewijzen, jaarvisa etc….als ik heel hard nadenk weet ik niets te verzinnen behalve als ik in zee zwem moet ik wel eens pissen maar dat is niet tegen de wet denk ik…uw urine komt vlak naast me uit de rioolpijp naar boven.
  Ik hoop dat er niet te veel figuren zo als U zijn want dan wordt het echt een rotzooitje..en wij de chinezen, Russen en Indiërs maar van alles de schuld geven
  Gegroet
  Piet

 6. Valentino zegt op

  Heb een keer mijn Thaise buurman dronken gevoerd, daarna met zijn bloedmooie jonge vrouw de liefde bedreven, niemand in het dorp die het weet tot nu, elke dag als ze mij ziet zwaait ze vriendelijk naar mij, dus A.U.B.niet verder vertellen, laat het een lief geheimpje blijven !

 7. Carel zegt op

  Ja, wat is verboden, op zondag maken we vaak een tripje met de auto, wildplassen is een vaste prik, ben tenslotte over de 70, prostaatje brult af en toe. Wild wippen, maar goed in periodes zonder relatie en met relatie af en toe een ondeugende massage. Tegen het verkeer inrijden, is dat een overtreding in Thailand, ja wie niet af en toe. Als vrijwilliger les gegeven, zonder vergoeding ok, 5 jaar Engels aan volwassen Thaise mensen en bijna 2 jaar Thai aan voornamelijk Amerikanen. Konden ze ook eens zeggen doe de deur eens open tegen hun wijffie. Twee keer betrapt met teveel alcohol in het verkeer, kon het afkopen, de laatste keer alweer een paar jaar geleden scheelde het niet veel of het was bajes geworden. Dat was voor mij de ultieme waarschuwing , doe dat niet meer, is a-sociaal, moorddadig soms en totaal verwerpelijk. Ben daar een braaf jongetje in geworden. Wat ik nooit heb gedaan, is de immigratie belazerd altijd keurig volgens de regels en Thaise mensen altijd met respect behandeld. Vriendelijk groeten op mijn fietsje, dames over de datum genieten daar echt van. Tot slot houd altijd rekening met de gevoelens van mijn medemens, Thai of wat anders, ontmoette ook veel idioten die daar anders over dachten en die spraken ook nog vloeiend Nederlands, laat ik het daar maar bij laten.

 8. Peter zegt op

  Sigaret gerookt op het strand van hua hin.dat is echt stoer.
  Als je gepakt wordt kan je dat 5 jaar in gevangenis kosten.

 9. PEER zegt op

  Hee Noti,
  Ik kan me ook vinden in veel van jouw overtredingen,
  Maar wat moet ik denken bij punt 4 !!!!!
  Ik heb dat ook gedaan maar niet op de openbare weg. Daar zijn heel leuke etablissementen voor, je kunt er zelfs voor of er na ‘n drankje nemen.
  Groeten van ‘n overtreder.

 10. Caspar zegt op

  Nou teneerste heb mijn mia noi een horloge gekocht voor der verjaardag was in een mooi in een doosje maar ze weet het niet ik kocht het op een rommelmarkt in holland mooi cadeux papier erom heen.heel mooi loopt nog de nalika.
  Heb wel eens een keer verkeerd geparkeerd met de auto maar de agent scheurde de bon kapot vondt me een aardige peer 55555.Hij was dat trouwens ook!!!
  Oja en Rij altijd veel te hard met mijn motorbike PCX mijn vrouw durft nooit achterop??
  Heb weleens vis gevangen op een vijver en niet terug gezet (karper) en opgegeten aroy mak mak.
  Ja verder ja nooit wat gestolen ohhh niet nodig wel eens in het open veld gekakt liep met de hond was te ver om naar huis terug te gaan!!!
  Ja verder kan ik niks bedenken tot nu toe maar als me wat in valt meld ik me wel.

  Caspar

 11. Sjaak S zegt op

  Ik heb thuis zelf gestukadoord en help af en toe mensen met hun kompjoeterproblemen of koop en installeer kompjoeters, waarvoor ik zelf een kleine beloning krijg. Maar… ik had destijds bij de immigratiedienst om een werkvergunning gevraagd en de beambte zei toen tegen mij dat ik dat als vriendendienst mocht doen, zolang het geen openbare gelegenheden waren…maar legaal is het niet.
  Tegen het verkeer inrijden doe ik regelmatig en ook weet ik nooit wie voorrang heeft of niet op een rotonde. Meestal ben ik dat.
  Rij ook netjes over de gesloten strepen, zoals alle Thaise deelnemers dat doen en houd me aan geen enkele snelheidsbegrenzing…
  Heb ook al vaker een slokje te veel opgehad tijdens mijn rit naar huis. Maar daarom rijd ik dan ook op het fietspad met mijn Honda PCX – die ik nu jammer genoeg op verlangen van mijn vrouw verkoop.
  Deze week reed ik met mijn zijkar naar de Makro en had geen helm op. Er was een politie controle en de agent wees vriendelijk naar mij en toen naar zijn hoofd. en liet me verder rijden.
  Het laatste stukje naar de Makro reed ik dan aan de andere kant van de weg tegen het verkeer in (anders moest ik helemaal omrijden). Op de terugweg stond de controle nog steeds op dezelfde plek. Had nu toch maar mijn helm op en dezelfde agent stak een duim in de lucht toen hij mij zag! 🙂

  Oh ja en ik koop altijd te veel in Nederland en geef dat niet aan bij de controle op de luchthaven.

  Maar verder houd ik me niet aan drugs op, gewoon geen interesse.

 12. Leon zegt op

  Oei. Nou, ik smokkel soms 2 flessen van 750 ml elk het land binnen. Iedere fles bevat alcohol van 95% waaraan citroensmaak is toegevoegd. Eenmaal in Thailand meng ik dit met water en suiker waardoor limoncello ontstaan is. Heerlijk. Nog beter als ie in de koelkast gestaan heeft. Het mooie is dat na menging er meer flessen ontstaan.
  Nou, zo te lezen ben ik dus wel van het ergste soort overtreder.

 13. Chiang Moi zegt op

  Wat niet mocht….. er gebeuren veel dingen in Thailand die officieel niet mogen maar dagelijks gebeuren en als “normaal” gevonden worden. Maar OK over mijzelf, Ja vooral in de begintijd de mooie jonge Thaise vrouwen daar kom je niet omheen en ook een ondeugende massage kwam wel eens voor natuurlijk het lichaam is zwak. Rijden op een motorbike zonder rijbewijs c.q. helm (zou ik nu nooit meer doen) en die registratiekaart daar heb ik standaard een verkeerd adres ingevuld maar verder ben ik heel netjes hoor een voorbeeld voor velen gna gna gna


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website