Beste lezers,

Ook nu de Thaise inreismaatregelen per 1 maart (enigszins) zijn versoepeld, geldt volgens mij nog altijd de Nederlandse verplichting om voorafgaand aan de terugreis naar Nederland een PCR-test in Thailand te ondergaan.

Mijn vraag is welke consequentie er vast zit aan een eventuele positieve test. Kun dan wel de geboekte terugvlucht gebruiken, of is een verlengd verblijf in Thailand noodzakelijk? En als het laatste het geval is, welke consequenties heeft dit?

Groet,

Dick

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Wat bij positieve test vlak voor de terugreis van Thailand naar Nederland?”

 1. Paul zegt op

  Met een positieve test mag je niet terug vliegen. Alleen bij hoge uitzondering. Staat op de site van Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gewoon vlucht 2 weken verzetten en zorgen voor een geldig visum

  • Rob zegt op

   + extra kosten voor je vliegreis.

 2. BramSiam zegt op

  Dat je bij een positieve test niet mag vliegen lijkt me vanzelfsprekend, waar test je anders voor. Maar wat gebeurt er nog meer? Thuisquarantaine? Verbanning naar een ziekenhuis? Er gaan horrorverhalen rond op het internet, maar hoe het precies zit is me niet duidelijk.

 3. john koh chang zegt op

  heb begrepen maar vraag me niet waar dat er regels zijn wat er gebeurt als je positief test. Het enige wat me is bijgebleven dat als je boven de 65 bent het protocol voorschrijft dat je verplicht naar een ziekenhuis wordt overgebracht Denk dat dit voor veel lezers van thailandblog van toepassing is: 65plus!

 4. Patrick zegt op

  Ik ben net twee dagen terug uit Bangkok. Op het vliegveld staat een blauwe “container” waar je een een antigeentest kunt doen voor 500 thb. Binnen 20 min. Heb je de uitslag.
  Hiervoor moet je je legitimeren met je paspoort.
  Zonder negatieve tot mag je niet instappen in je vliegtuig.
  Word je positief getest dan staat er een busje klaar om naar een ” speciaal hotel” te gaan waar je ca. 8 dagen op je kamer moet blijven zitten
  Doe je dit niet dan of je denkt weg te lopen dan maak je je schuldig aan een officieel misdrijf.
  Hier staat een minimale geldboete op van 40.000thb (ca.1.052.-)
  Maar je riskeert zelfs een gevangenisstraf.
  Dit hangt er maar net van af welke agent je treft.

  • Charles zegt op

   Gewoon een antigeen test (800 bath)doen, als je naar je eigen land vliegt, anders wordt het een pcr test… Gewoon bij een privé clinic, dus geen politie of enge dingen bij een positieve test… Laat je niet gek maken…

 5. Gust zegt op

  Wij vlogen op 16/02 met Bangkok Airways van Koh Samui naar Bangkok en vandaar met KLM via A’dam naar Brussel. Nergens werd er ook maar een uitslag van een PCR-test gevraagd.

  • Conimex zegt op

   Per 16/2 maakt het voor Nederland niet meer uit welke kleur code het land heeft waar uit U vandaan komt, een pcr test binnen 48 uur voor vertrek of een antigeen binnen 24 uur voor vertrek geld voor elk land buiten het Schengen gebied, U vloog naar België, België heeft weer andere regels.

   • Cornelis zegt op

    Klopt, zij het dat dit op 25/2 is ingegaan.
    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/testbewijs-voor-inreizen-nederland

 6. Hans zegt op

  Tip. Koop 3 ATK tests bij de 7 eleven. Als allecdrie negatief blijken te zijn kun je met gerist hart een atk test op het vliegveld ondergaan. Koop altijd een flexibel ticket voor de terugreis en heb je zero stress.

 7. BramSiam zegt op

  Mijn conclusie is tot nu toe dat niemand weet te vertellen wat momenteel de Thaise overheid met je doet als je positief test bij een verplichte PCR test. Buiten het verhaal dat je 8 dagen opgesloten wordt. Maar dat ging over het vliegveld en ik heb het over test in een ziekenhuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website