Lezersvraag: Hoe zit het in Thailand met een wapenvergunning?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 december 2013

Beste lezers,

Zijn er misschien mensen die iets weten over een wapenvergunning Thailand?

Ik heb een wapen met alle vergunningen, nu kom ik over een paar maanden naar Thailand om mij daar te vestigen. Vanuit hieruit kan ik mijn wapen op laten sturen, naar een land wat ik wil, maar ik weet niets over de Thaise wetgeving.

Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groet,

Robert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het in Thailand met een wapenvergunning?”

 1. H. Numan zegt op

  De Thaise wet staat buitenlanders niet toe een vuurwapen aan te schaffen. De wapenwet is heel wat strenger dan de Nederlandse wet: o.a. luchtdrukwapens zijn ook verboden.

 2. chris zegt op

  De Thaise wet is 1. De praktijk is 2.
  Ik ken een Nederlander die hier over een vuurwapen beschikt en daarvoor een vergunning van de politie heeft gekregen. Hij woonde in een min of meer verlaten gebied waar menige moord werd gepleegd. Hij wilde zich beschermen voor ongewenste bezoekers en overvallers.
  Kwam laatst na een bezoek aan Pak Klong boemenmarkt terecht in de Indiase buurt, Pahurat. Daar is een straatje met alleen maar winkels die wapens verkopen, en niet alleen revolvers. Ik was hogelijk verbaasd.

  • BA zegt op

   Volgens mij hebben de meeste farang hun wapens op naam van hun vrouw staan.

   Dat gezegd hebbende, je hoort overal ook weer verschillende verhalen en zoals met alles in Thailand lijkt elk politiebureau weer zijn eigen interpretatie te hebben.

   Ik was gisteren nog op de schietbaan en dat werd mij door de instructrice ook aangeraden, koop er 1 op naam van je vriendin.

   Sowieso kan je al 2 soorten permits krijgen. Je kan er 1 krijgen voor bezit en transport naar een schietbaan maar je kan er ook 1 krijgen om hem ten alle tijden bij je te dragen, een carry permit.

   Dan heb je volgens mij ook nog wat limieten aan het materiaal. Semi automatische geweren voor publiek gebruik zoals een M4, M16 of AK-47 kan je alleen in .22 kopen. Ziet er dus wel heel stoer uit maar uiteindelijk kan je er net een rat mee van het pad af schieten, het is geen zwaar materiaal. Enkelschots geweren, shotguns, jachtgeweren enz kan je wel op een permit kopen. Handvuurwapens zijn wel vrij qua kaliber bij mijn weten.

   Verder weet ik niet of er nog een import duty op wapens zit, de prijzen voor wapens zijn in Thailand echt veel hoger als in de VS of in de EU, daar zou dus ook nog een bezwaar kunnen liggen.

 3. Eddie Lap zegt op

  Als je Thaise partner een huis heeft kan die een wapenvergunning aanvragen. Zitten wel wat formaliteiten aan verbonden(o.a. antecedenten-onderzoek). Wapen mag alleen thuis bewaard worden of op transport van en naar de schietclub.
  Als buitenlander mag het alleen als je een permanente verblijfsvergunning hebt, en ook alleen weer voor bescherming van het huis. Hoe het zit met het meenemen van je eigen wapen uit Nederland weet ik niet.

 4. Tino Kuis zegt op

  Op bijgaande link staan de wettelijke regels voor het verkrijgen van een wapenvergunning.

  http://www.thailawforum.com/database1/thailand-gun-law.html

  Ik geloof niet dat het specifiek verboden is voor buitenlanders een wapen te bezitten. Maar het wordt je wel heel moeilijk gemaakt. Je zult vooral een goede reden moeten opgeven waarom je een wapen wilt.
  Vroeger woonde ik zeer eenzaam, het dichtsbijzijnde huis was 3 kilometer verderop. Een neef van mijn ex, een politieman, bood aan een wapen voor mij te verkrijgen, met vergunning en al, voor de som van 20.000 baht. Niet gedaan, we hebben 4 honden genomen, goede bescherming en verder ongevaarlijk.

 5. Jan Geluk zegt op

  Hallo
  Wapen opsturen lijkt me moeilijk
  Maar als je graag wil schieten kan je hier in Udonthani bij de politie schietschool tegen betaling met hun mee schieten op hun buiten schietbaan.Ik ben daar geweest met een Nederlandse vriend.Je kunt dus gast lid worden dan betaall je een bedrag hope hoog ben ik vergeten maar dan mag je met hun mee schieten.Ze staan daar met omngeveer 8 persoonen naast elkaar ieder heeft zijn eigen baan.Ze hebben oorkleppen op en ze schieten op een papieren doel waarvan je dan later een exemplaar mee naar huis kan krijgen waar je resultaat op staat.De school ligt ergens aan de rondweg van Udonthani verscholen in een bosrijke omgeving, je betaald dus een soort lidmaatschap en jke betaald voor de doos patronen.
  Ze doen daar ook revolvers na kijken en geheel verzorgen..Dat is alles wat ik er van af weet.

 6. luc.cc zegt op

  Moderator: graag een reactie geven op de lezersvraag.

 7. luc.cc zegt op

  Ok, ik ben af geweken van de vraag, het is zo dat enkel je thaise vrouw of vriendin een wapenvergunning kan krijgen
  Tenzij, zoals Tino zei, de nodige steun van Politie achter de hand hebt, alhoewel in geval van een incident is dan de vergunning wel geldig? Ik betwijfel het, wat staat er op de vergunning, (Thaise taal), kan je het lezen?
  Ik betrouw het niet
  Mijn vrouw was ook in de running voor een Smith en Wesson aan te schaffen, op haar naam
  heb het af geraden
  Maar TIT, alles is hier mogelijk, doch ik raad het af
  Moderator, dit is mijn zienswijze.

 8. Robert zegt op

  Bedankt voor alle reacties,als ik al die reacties lees begrijp ik dat het een heel doolhof is,en ben dan ook verrast met enkele reacties,zoals een hele straat met wapens.wat mij het meeste verbaast is het op naam zetten van je Thaise partner,hoe verzinnen ze het.een wapen is persoonsgebonden en normaal in de wet kan alleen diegene een wapen bezitten en eventueel dragen ,waarop de vergunning is uitgegeven,dus niet op je naam van je partner en dat jij er mee rondloopt.ik heb hier in Dominicaanse Republiek 2 vergunningen,een voor het in bezit hebben van een wapen ,de ander voor het dragen,maar het kan per land verschillen,in Nederland is de wet anders en kan je niet,als particulier een wapen dragen.vanuit hier kan ik het opsturen,dat is geen probleem,maar wat staat mij te wachten in Thailand,dat is mij tot op heden niet duidelijk,volgens mij word er met meerdere maten gemeten.misschien is het beter te wachten,en eerst naar Thailand komen en kijken wat de mogelijkheden zijn,en dan eventueel laten opsturen.

  • BA zegt op

   Volgens de regeltjes moet je vrouw of partner mee naar de schietbaan als het wapen op naam van je vrouw staat.

   Alleen in de praktijk word dat niet of nauwelijks gecontroleerd. De schietbaan hier in Khon Kaen is ook van de politie en als ze je een beetje kennen dan is het allemaal niet zo’n probleem.

 9. LOUISE zegt op

  Hallo Robert,

  Als eerste: ” Waar vandaag nee opgezegd wordt, kan morgen ja zijn
  Daarom de alom bekende uitdrukking TIT.
  Wij hadden een redelijk grote verzameling antieke pistolen en revolvers.
  Hebben deze dus naar Amerika op de veiling gebracht, want dit mocht niet mee naar Thailand.

  Ik denk dat je moet beginnen met hier op een schietclub te gaan, waar ook de politie oefent.
  Hier in Jomtien, Thepprasit road, soi 17, direct naast een olifant-gebeuren is er ook een, waar ook de politie oefent.
  Kom je een heel eind lijkt mij.

  Succes en veel geluk in een heerlijk Thailand.
  LOUISE

 10. Rico zegt op

  Jongens,jongens,jongens.Ieder heeft een uitleg van ik denk ,ik geloof.volgens mij.
  Dit is geen antwoord op de vraag.
  Het juiste antwoord is. Vanuit Belgie.
  Ja, je mag je wapens meeneman naar Thailand. NADAT je het uitvoerdocument en het invoerdocument(dit is een speciale afdeling. De ambassade Brussel zal jou graag het adres meedelen.
  Nadat je wapens op naam van je vrouw staan, idem op de invoerdocumenten.
  Verder moet het wel met container verstuurd worden.
  Wat betrefd vergunning. Op naam van je vrouw.in Thailand aanvragen op he gemeente huis.Geen enkel probleem met het blauw boekje van haar woonst.
  Ik vergeet haast de tax Ja spaar maar goed 80% met wat goede wil van Custom.
  En wie voor 20000B een smit&Wesson kan kopen met vergunning is dom dat niet te doen, de vier honden zullen zeker meer kosten.
  Ik raad u aan doen.en ga voor het wapen. tenminste als het een hobby is zoals ik uitoefen.
  Groetjes aan allen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website