De eerste keer is altijd heel speciaal en ook spannend. Je weet niet wat je kan verwachten en je bent benieuwd wat je mee gaat maken. Je hebt er al veel over gehoord en velen vonden het geweldig. De opwinding neemt toe wanneer het gaat gebeuren. De voorpret doet je hart sneller kloppen. Je treft de nodige voorbereidingen om alles in goede banen te laten lopen. En dan eindelijk…. is het zover.

Je gaat je eerste reis naar Thailand maken (wat dacht je anders?). In je gedachten zit je al op een tropisch strand met een heerlijke cocktail in je hand. Je stapt in het vliegtuig. De komende 11 uur kan niet snel genoeg gaan. Je wilt Bangkok zien waar je al zoveel over gehoord en gelezen hebt. Je wilt Thais eten maar dan in een omgeving waar de smaak het best tot zijn recht komt en als de duisternis invalt verdwalen in het bruisende nachtleven. Kortom je wilt Thailand ontdekken.

Herinner jij je nog de eerste keer dat je naar Thailand ging? Ik wel, en heb er al eens een verhaal over geschreven: www.thailandblog.nl/column/eerste-keer-thailand/

Maar nu is het de beurt aan jullie, beste lezers. Wanneer vloog jij naar het eerst naar Thailand? Wat is je daarvan het meest bijgebleven? Was jij ook zo verbaasd over wat je er aan trof? En hoevaak ben je al in het Land van de Glimlach geweest? Heb je de tel bijgehouden? Vertel, vertel, vertel…. en vooral de leuke anekdotes.

No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Wanneer was je eerste keer en hoe vaak heb je het gedaan?”

 1. Khun Peter zegt op

  Mijn eerste keer was in 2005 met een groep vrienden. Een onvergetelijk avontuur. We waren destijds groentjes op het gebied van het nachtleven. Zo verbaasde wij ons er over dat er zoveel serveerster in de bars werkte…. wisten wij veel.
  Iedere keer dat ik in weer in Thailand arriveer heb ik een gevoel van thuiskomen. De geuren, de kleuren, de warmte het voelt vertrouwd. En natuurlijk de vele leuke herinneringen die ik koester.
  Hoe vaak ik naar Thailand ben gevlogen weet ik niet meer. Ik ben gestopt met tellen. Het zal rond de 15 keer liggen.

 2. Cornelis zegt op

  Over mijn eerste keer valt niet zoveel bijzonders te vertellen. Het was in 2009 en ik moest, werkend voor ASEAN als consultant, naar Bangkok voor vergaderingen met overheidsinstanties. Weinig anders gezien dan de hotelkamer en vergaderzalen, onderbroken door taxiritten naar de volgende afspraak. Wel was m’n belangstelling gewekt, en nu, vele bezoeken later, verblijf ik 8 maanden per jaar in de omgeving van Chiang Rai.

 3. De Inquisiteur zegt op

  In 1990. Meteen overweldigd door het klimaat, de mensen, Bangkok. Zodanig dat ik 3 maanden later al terug kwam.
  En het uitgaansleven leerde kennen. Naief tot en met maar snel geleerd.

 4. Cees zegt op

  Eerste keer was in 2002. Ik heb me over laten halen door een groep vrienden/collega’s op een bedrijfsfeest. Zij gingen al een aantal jaren eerder. Heb er natuurlijk geen spijt van gehad 🙂 Was de mooiste vakantie die ik had gehad.
  Sindsdien elk jaar weer terug. Inmiddels al veel gezien maar nog lang niet alles. Ook in 2008 mijn vrouw leren kennen en inmiddels al weer 6 jaar getrouwd in Nederland. Zij woont nu ook in Nederland, over 2 a 3 jaar verhuizen we naar Thailand, Petchaburi.

 5. Geert zegt op

  Mijn eerste keer was is 1979, het rare was dat ik mij gelijk thuis voelde.
  Ik was samen met een vriend en ondanks dat we een ruim budget hadden waren de geplande 3 weken net een weekje te lang.
  Die laatste week werden wij “onderhouden” door de mensen die wij in de eerste 2 weken hadden vrij gehouden,dat heeft toen zo’n grote indruk op mij gemaakt dat ik na 3 maanden al weer terug was.
  Pattaya was toen alleen maar walkingstreet, met Dolf Riks op de hoek waar nu de taxi’s afdraaien, het deed mij denken aan zo’n cowboy stadje uit de westerns.
  Inmiddels ben ik al 27 jaar samen met mijn thaise vrouw en hoop ik over 2 jaar definitief in “ons” dorpje in de isaan te gaan wonen.

 6. Willem zegt op

  Eerste keer in 1988 als 26 jarige gast met mijn toenmalige Belgische vriendin. Bij terugkomst is de relatie met deze vriendin vrij snel gedaan geraakt – nadien elk jaar minstens 2 x terug geweest voor 4 tot 6 weken (sommige jaren zelfs 3 x). Dus toch al 30 jaar op de teller met ongeveer 75 vluchten naar ginder. Ondertussen bijna 20 jaar getrouwd met nog steeds dezelfde Thaise vrouw (zelfde leeftijd). Waarschijnlijk zal Thailand tot het einde van mijn dagen met mij verbonden blijven. Hopelijk binnen 5 jaar definitief naar ginder (of op en af voor steeds 6 maanden – de seizoenen liggen nu eenmaal goed voor ons) !! En geloof het of niet ….. nog steeds heb ik geen klare kijk op het denken en doen van de doorsnee Thaise burger (niettegenstaande Thaise vrouw; 2 volwassen Thaise kinderen; de Thaise taal toch vrij goed onder de knie; zo goed als alle problemen meegemaakt die zowat iedereen ervaart die met Thailand/Thaise partner te maken heeft. Wat me soms wel erg verbaast (stoort) is dat ik soms hoor van andere westerlingen dat ze laten uitschijnen dat ze Thailand vrij goed kennen …. als je dan iets dieper doorpraat verneem je dat ze eigenlijk Pattaya niet zijn uit geweest …. tja, het zit toch wel iets dieper !!

 7. fernand zegt op

  mijn eerste keer was in jan 91 met de Golfoorlog,2 weken pattaya in de Merlin Pattaya ,nu het Hardrock hotel.ik was meer dan groen en het was de mooiste reis van mijn leven want ik wist niks van dat soort nachtleven met die ooo zo mooie lieve dames.Dat lekkere thaise eten,die warme temperaturen,en in vergelijking met Europa zo goedkoop.Onmiddellijk dacht ik hier wil ik wel de rest van mijn dagen spenderen.
  t is er tot nu,nog niet van gekomen,andere keuzes gemaakt ,maar altijd blijven teruggaan naar diverse plaatsen in Thailand, en the Thai way of life blijft knagen.Hoeveel keer ik er al geland ben???de teller staat op 181 ongelooflijk maar waar,en binnen 2 weken word het 182 en hoop wel aan de 200 te raken,
  maar dat nummer is niet belangrijk,belangrijker is daar te kunnen genieten van d e thai way of life en met beide voetjes op de grond te blijven.

 8. Will Wokke zegt op

  Mijn eerste bezoek was 6 maart 2006. Was zo druk met mijn werk en het bouwen van een accommodatie voor de handbal klub. Om de klus te klaren heb ik een planning gemaakt. Om de oplever datum heilig te maken heb ik een reis geboekt bij Fox. Rondreis noord Thailand. Geweldige ervaring preutse ik. De laatste drie dagen in Jomtien, bij aankomst gelijk rondje lopen door Jomtien, roept er een meisje, mister massage. Ik loop door weet ik veel, toch maar terug en genoten van een Thaise massage in spijkerbroek. Later op de dag bij haar poolbiljarten en naar Pattaya volle bak met vrienden. Whiskey, beer een feest. De laatste dag samen naar eenvisrestaurand in Jomtien. De dame, To, bracht mij naar het hotel daar aangekomen zeg ik: I will kiss you to say goodbye, see say wen you will kiss me you have to come back again. Dat is er 4 maanden later van gekomen ik was terug in Thailand. Het is iedere keer weer een beetje thuis komen. Helaas lukt het mij niet om een vaste vriendin aan de haak te slaan. Ben er al en paar keer door besodemieterd. Wellicht vis ik in de verkeerde vijver. Neemt niet weg dat ik overal kom veel geniet en blijf komen. In de 12 jaar ben ik zeker 25 keer naar Happyland gegaan. Nu in met pensioen ben ga ik in de winter 89 dagen en tussen door ook nog eens 29 dagen. Heer altijd vanuit Jomtien immers met binnenlandse vluchten kan je alle kanten op: Jammer dat er zoveel andere nationaliteiten als de West Europeanen komen het wordt er niet gezelliger op.

 9. kees zegt op

  Mijn eerste keer was in september 1989 toen ik met een vriend een rondreis Indonesië had geboekt , en deze reis begon met 4 dagen in Bangkok voor we naar Jakarta gingen. Hierna was ik verkocht aan Thailand. En omdat ik al mijn oude paspoorten nog heb weet ik dat de teller nu op 75 keer Thailand staat. Waarschijnlijk wordt dat in juni 76.

 10. Rob Tha Mai zegt op

  Mijn eerste keer was 6 januari 1991, echter niet op vakantie maar als hoofd-werkvoorbereiding Don Muang Tollway, dus werken. 6 tot 7 dagen werken per week en dat voor 14 maanden.

 11. EdThaLi zegt op

  In november 2006 op uitnodiging van en vriend voor het eerst mee geweest naar Bangkok en het dorp waar zijn vrouw woont. Al mijn ‘vooroordelen’ over Azië verdwenen als sneeuw voor de prachtige zon. Na kennismaking met ‘op een andere manier in het leven staan’ en de vriendelijkheid van de Thaise mensen, verliefd geraakt op dit prachtige land. Mijn mooie ’10 jaar jongere vrouw’ in Chiang Mai ontmoet, waarmee ik nu een fantastische 11 jarige dochter heb. In de loop der jaren zijn we een aantal keer terug geweest voor vakantie en om o.a. de familiebanden aan te halen en in stand te houden. Nu na ruim 13 jaar hebben wij een bescheiden huisje in het oude stadscentrum van Chiang Mai, waar we ons thuis voelen. Over enige tijd willen wij hier vaker en langer en op den duur misschien permanent verblijven.
  Doordat ik mijn leven op waarde ben gaan inschatten en nu ook in staat ben om het beste uit mijzelf te halen, wordt het straks zeker werkelijk voor ons. Dankbaar ben ik voor al die fantastische mensen, die op mijn levenspad zijn gekomen en mij tot bijzonder mooie inzichten hebben laten komen. Mijn visie is om anderen te mogen helpen om dit ook te bereiken. Het leven draait niet alleen om hard te werken, waarna je misschien de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en daarna pas de zoete vruchten van het leven mag plukken. Kop Khun Krap.

 12. Rob V. zegt op

  De eerste keer was in 2008. Ik ben toen een weekje in Thailand geweest op de terugweg van 3 maanden backpacken in Australië & NZ. Wist niet veel van het land, had een beetje het beeld dat Zuid Oost Azië gelijkstond aan jungle, tempels, eetstalletjes en een mierennest aan motorbikes, fietsen etc. In Bangkok wat hoogtepunten gezien en Koh Chang bezocht. Mijn eerste indruk was dan ook het bekende “mooi land, prachtige natuur, lekker eten”.

  Mijn tweede bezoek was in 2010, toen deed ik de Isaan aan (regio Khon kaen) met verblijf in een dorpje. Daar kwam ik op laatste avond mijn lief tegen die net enkele maanden terug was uit Ayutthaya nadat ze daar wegens getouwtrek (ze werkte voor 2 afdelingen voor een bekent Japans bedrijf) op werk haar baan had opgezegd. Ook pas in 2010 kennis gemaakt met Pattaya, geen idee dat dat bestond. Later daar nog 1x terug geweest (2011) met mijn schat omdat zij ook wel nieuwsgierig was naar de a-go-go shows.

  Ook na het verlies van mijn vrouw blijf ik er elk jaar terug komen om mijn vrienden, schoonfamilie enzo te zien. Ik breng mijn 3-4 weken vakantie dan door met musea en andere culturele bezoeken, vrienden weerzien en er op uit in het land. Overal behalve daar waar mensen zich klem zuipen aan een bar. Ieder zijn ding.

  NB: is dit een herplaatst bericht? Het stuk komt mij bekent voor. En als jonge moeilijke man knagen dat soort vragen.

 13. Huub van Riel zegt op

  Als of ik thuis kwam gevoel

 14. Hans1956 zegt op

  Mijn eerste keer was in 2008. Na een echtscheiding in Nederland ging ik naar Pattaya om lekker te ontspannen. Ik ontmoette toen mijn vrouw Ying aan de Beach Road. In mijn ogen was zij een prachtige meid. Na een wilde nacht hielden we contact en later nam ik haar mee naar Ko Chang. Eenmaal terug in Holland bleef ik haar geld sturen en in 2010 vroeg ik haar ten huwelijk.
  We schelen weliswaar 36 jaar maar dat staat onze liefde niet in de weg. Nog altijd gelukkig getrouwd.

 15. RonnyLatphrao zegt op

  1993 was de eerste keer dacht ik. Met vrienden. Was ook mijn beste verlof in Thailand. Alles was nieuw. In 97 of 98 mijn vrouw leren kennen en in 20O4 getrouwd. Sinds 2011 bijna permanent in Thailand. Vanavond nog eens richting Belgie voor een laand. Is ook leuk, alleen jammer van dat vliegen.

 16. nicole zegt op

  Onze eerste keer was een rondreis in 1997. wel luxe. een priverondreis met chauffeur en gids.
  Nadeel was dat we onze gids totaal niet verstonden. Die man sprak zo slecht engels, dat we van zijn uitleg maar weinig begrepen. Dan de bekende ijsblokjes in het bier, de beroemde uitspraak, Yes we not have.
  De keiharde matrassen. En toch zijn we ergens verliefd geworden op dit land, waar we nu alweer 8 jaar wonen.

 17. henk zegt op

  De eerste keer zijn wij met 3 mannen van ongeveer 60 jaar naar Thailand geweest dat was in het jaar 2000.
  Alle 3 de koffers moesten achter in de kofferbak en werden met een snelbinder van een fiets vast gemaakt,
  de chauffeur reed verschrikkelijk hard met onze koffers half uit de auto, we hebben hem er op aangesproken en toen werd het beter. Maar tot mijn verbazing had de chauffeur maar een arm wat mij nog niet opgevallen was. Een van ons 3 was er al eerder geweest en zei tegen mij dat hij een goede massage salon wist, ik ben er binnen gegaan en hun zaten buiten te wachten en toen ik terug kwam zaten ze allebei te lachen zij wisten dat het met happy end was. Ik heb dit thuis verteld en mijn echtgenoot was er niet blij mee.

 18. Marijke. zegt op

  Wij gingen in 1990 voor het eerst naar thailand als stopover naar australie.We hadden een rondreis geboekt vermoeiend maar veel gezien.Sindsdien gaan we ieder jaar voor een paar weken feb maart als het hier koud is.We zijn verknocht aan het land en de mensen.Ik heb me er nog nooit onveilig of zo gevoeld.Kortom heerlijk het voeld iedere keer weer als thuis komen.

 19. fred zegt op

  Eerste keer in 1978. Pattaya was toen nog een dorpje. Overal waar nu condominiums staan en shopping malls was het een groene oase. Er waren nog heel wat Amerikanen. De Vietnam war kon je nog ruiken.
  Groot verschil was dat je tot een 15 tal jaren geleden alleen westerse alleenstaande mannen zag in Pattaya Phuket en Samui. Een westerse vrouw laat staan een stel zag je omzeggens nooit. Ook geen Chinezen Russen of Indiërs. Thailand en in het bijzonder Pattaya was toen echt een bestemming voor de single westerse mannen. Groot verschil was ook dat de Thai toen allemaal brommerden. Je had 15 brommers en daarachter reed één auto. Nu heb je 15 auto’s en daarachter 1 brommer.
  Het nachtleven was stukken gezelliger en leuker.
  Ik herinner me ook dat we in Phuket en Samui er vrolijk op los blowden. Thai weed was overal en gedoogd.
  Ik herinner me dat in Bangkok tot in de vroege uurtjes op straat echt werd gedanst op de leukste muziekjes. De Farangs leerden de meisjes swingen. De meisjes waren ook een pak gemoedelijker ….Ik herinner me nog dat ééntje een brief had gekregen met een briefje van 10 dollar. Ze dacht dat ze miljonair was geworden. Mentaliteit was er geen vergelijk met nu. Een farang leek er toen een halve god.
  Pattaya ging door 24 op 24 uur. Sluitingsuren waren onbekend.
  Internet bestond niet. Telefoneren naar Europa was een heel avontuur. Je voelde je toen echt wel aan de andere kant van de wereld.
  Ik ben dan terug gegaan eind jaren 80 en dat was voor mij de leukste tijd. 1978 was het me allemaal toch iets te primitief. In de jaren 80 was er wel het AIDS spook dat toch wat een domper legde op het nachtleven. Toen nog relatief weinig over geweten wat mocht en niet mocht maar geweten was wel dat het dodelijk was.
  Er waren ook veel meer ‘normale simpele ‘ barretjes. Relatief ook veel jonge(re) mannen in die bars. Nu is Pattaya bijna een bejaardentehuis geworden. De jongere mensen zijn traditionele stelletjes Chinezen of Russen.
  Prijzen vond ik niet echt zo veel verschillen met nu.Vliegen was zeker duurder. Visa voor Farang en Thai was pakken eenvoudiger.
  Maar sowieso was het leven toen in al zijn aspecten een pak simpeler. Tijden van vrijheid en blijheid.

 20. Chiang Moi zegt op

  Mijn “1e keer” was in 2007 rondreis geboekt met FOX, je kan het geloven of niet “ik was om”. Dat zelfde jaar nog een keer geweest en ik was verslaafd. Sinds dat 1e jaar elk jaar geweest soms wel 2x per jaar ik had nog maar interesse in 1 ding…..Thailand en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Een keer een zijstap gemaakt naar Vietnam en Cambodja maar dat is toch niet hetzelfde. in 2011 mijn Thaise vrouw ontmoet en ze woont nu al weer 5 jaar bij mij in Nederland en we zijn gelukkig en ik heb altijd een stukje Thailand bij me in de persoon van mijn vrouw. Over 2 jaar willen wij daar gaan wonen in Sattahip of omgeving tot die tijd zijn we afhankelijk van vliegtickets.

 21. Vincent Maria zegt op

  Mijn eerste keer was in tegenstelling met de meeste anderen via de zee ipv vliegen. Dit was al zo lang geleden als november 1963 zeevarende als marconist aan boord van een 3000t deense coaster. Wij kwamen aan in Bangkok onderweg van Singapore naar Saigon, voor een 4 daags verblijf in de “new harbour” in Klong Toey, Bangkok. Dit was lang voor de VN oorlog en het tegenwoordige massa toerisme, Wij kwamen de avond voor aankomst Bangkok ten anker aan de monding van de Chao Paya rivier om te wachten op een Thaise loods die ons de volgende ochtend de rivier op de begeleiden, een tocht van een goeie 3 uur door de kronkelende rivier van de monding tot de haven. De verrassing kwam vlak na de laatste bocht in de rivier, met een plotseling uitzicht over de Bangkok skyline, en vooral de drukke haven met allerlei schepen, snelle “long tail boats”, langzame rice barges en veerpontjes, noem maar op. De grote verrassing was sommige “long tail boats” vol met meisjes die langszij kwamen en aan boord klommen. Dit waren allen jonge vrouwen van tussen de 15 en 30 jaren oud en welke aan boord bleven tot ons vertrek van de haven 4 of 5 dagen later. Ze hadden drank mee voor ons, de bemanning, en voedsel voor zich zelf, alles onder opzicht van een wat oudere “Mama san”.De meisjes hielpen mee in de kombuis, ook met de was en natuurlijk om ons ‘s nachts te vergezellen (ook overdag, als er haast was). En dat alles voor honderd baht per man per dag, wat toendertijd vrij goed betaalt was. Ik ben er sindsdien nog vaak teruggeweest, omdat wij elke zes weken Bangkok aanliepen. Ben later in 1973 verhuisd naar Thailand, waar ik werk aan de wal vond tot 2011 en nu gepensioneerd als rubber farmer in Esan. Beste groeten aan allen die dit lezen. Cheers

 22. Erwin Fleur zegt op

  Beste redactie,

  Mijn vrouw heb ik leren kennen in 2000.
  Ik en een vriend van mij waren toe aan een vakantie en we hadden twee optie’s.

  Wij dachten aan Mexico of Thailand.
  De keuze viel op Thailand om het feit dat mijn vriend het een en ander al had vernomen
  van een vriend van hem die daar al tien jaar kwam.
  Het was voor ons dus makkelijker na zijn ervaring te hebben aan gehoord om deze keuze te maken.

  Wij zijn dus op het vliegtuig gesprongen en gaan met die…..(grapje).
  Na onze aankomst zijn wij naar Pattaya gegaan om het vooruit geboekte hotel te betrekken.

  Na drie dagen vroeg mij vriend aan mij waarom ik nog geen vriendin had om de vakantie mee door te komen.
  Tja, moeilijk ik was er niet echt op uit om een vrouw te ontmoeten die mij wat leek(had ik wel)maar
  niet voor de gehele tijd.

  Geeft niks zij hij, mijn vriendin kent een leuk meisje en als je wil kun je kennis met haar maken
  en zal een afspraak met haar maken Zo gezecht en gedaan, maar niet dus!

  Zo als overdonderd ik van Thailand was was ik deze afspraak geheel vergeten en na drie dagen
  werd ik er even door mijn vriend aan herinnert dat ik een afspraak had….oeps!
  dat was ik dus vergeten.

  Vervolgens een nieuwe afspraak met haar gemaakt en na gekomen.
  Vanaf dat moment zijn wij nog steeds bij elkaar en hebben wij een dochter en een zoon.

  Mijn vrouw nu, werkte in een kleding fabriek waar ik haar heb opgehaald toen het visum eindelijk
  rond was.

  Nog een grappig weetje is dat wij onze vakantie een paar dagen hadden uitgesteld omdat ik
  voor ons beide tickets besteld had voor het dertiende concert van Doe Maar.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 23. JCB zegt op

  Ik ben in mei 2003 voor het eerst naar Thailand geweest. Had daar een internet date. Leuke tijd gehad met haar in BKK en Koh Samui. Was gelijk helemaal verkocht aan het land en ben ieder jaar wel 2x een maand er geweest (sommige jaren zelfs 3x). Ben er dus zo ongeveer al 30x heen geweest. Inmiddels heel Thailand gezien van Noord naar Zuid en Oost naar West. Iedere keer voelt het weer als thuiskomen. Heb daar ook weer nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoet. Laatste jaren heb ik wel een vaste plek die ik eigenlijk altijd bezoek….Hua Hin. Ik ga ook nog regelmatig naar een plaats in de omgeving van Udon; ook heel leuk daar.
  In de jaren ook veel meegemaakt in het nachtleven, ”vriendinnen” (de bekende verhalen).

 24. Van Windekens Michel zegt op

  Eerste keer in 1991 met een groepsreis (nooit meer) 16 dagen rondreis. Was toch bezeten van het land.
  Zes maanden later vroeg een ex-collega om terug mee te gaan ls “getuige ” van zijn huwelijk met een Thaise.
  Die man kreeg problemen met zijn toekomstige, en ik keerde na 10 dagen terug naar Belgie.
  Twee weken later kwam een Thaise douane -delegatie naar Zeebrugge. Ik heb ze vriendelijk ontvangen in ons huis. En dan werd ik persoonlijk uitgenodigd.
  Uitgekeken op het onderwijs, besloot ik loopbaanonderbreking aan te vragen, en een Thaise geschenkwinkel te openen. Opmerkingen als: “je bent gek om een vaste benoeming te laten schieten” kom mij niet deren. Sindsdien gaan we elk jaar naar CM en omgeving om een deel- containertje in te kopen en te versturen naar Belgie. Na een drietal weken commerciele arbeid, trekken we dan steeds voor een drietal weken naar een naburig land als Vietnam of Cambodja of eenvakantieoord in Phuket of Huahin.
  Dit jaar zijn we op pensioen, maar gaan toch voor de 27 ste keer naar ons tweede vaderland . tenslotte hebben we er ongeveer 50 maanden= 4 jaar van ons leven doorgebracht. Niettegenstaande de enorme veranderingen houden we van dit land; zijn mensen; zijn gebruiken; vooral het eten; de tolerantie op elk gebied; zijn prachtige natuur; zijn aangenaam klimaat in dec.,jan.februari.
  Kortom: ik en mijn echtgenote zijn verslaafd aan dit land. Ik ben 68 en hoop nog een tiental jaar te mogen genieten van “amazing Thailand”.

 25. Hans Massop zegt op

  September 1989. Een vriend wilde erheen en had mij omgepraat om mee te gaan. Had er eigenlijk niet zoveel zin in. Te lang vliegen, te heet, te ordinair (sextoeristen) etc. etc. Toch maar gegaan. Aangekomen in het hotel in Bangkok was het reeds donker geworden en keek ik vanaf het balkon over Bangkok. Een warme deken viel over mij heen en ik zag de knipperende, rode lichtjes bovenop de gebouwen, terwijl ik onder mij de hectiek van Bangkok hoorde. Er kwam een heel relaxed gevoel over me, en vanaf dat moment zat het helemaal goed tussen Thailand en mij. Prachtige tijden waren dat, als jong ventje van in de 20! Amazing Thailand! Inmiddels zo’n 50 keer geweest, de laatste jaren telkens 3x per jaar voor een kleine maand. In de jaren 90 ook veel rondgereisd in vrijwel alle andere Zuid-Oost Aziatische landen, altijd in combinatie met Thailand. Hele mooie ervaringen, maar raakte uiteindelijk een beetje verzadigd en daarna was het alleen nog maar Thailand voor mij. Daar voelde ik mij toch het meest thuis. Heb in het verleden ook rondgereisd door Thailand zelf, maar kom nu eigenlijk alleen nog in Pattaya en af en toe Bangkok. Reis ook nog weleens met Thaise vrienden mee naar de countryside, maar ben toch altijd weer blij om terug te zijn in mijn verblijf aan de Beach Road in Pattaya, van alle gemakken voorzien. Thailand is mijn tweede vaderland geworden. Ik kan inmiddels doen en laten wat ik wil, en zou zonder enig probleem permanent in Thailand kunnen gaan wonen. Dat wil ik echter (nog?) niet, ik vermaak me in Nederland namelijk ook uitstekend. Maar wellicht dat dat in de toekomst verandert. Time will tell.

 26. Chris van het dorpje zegt op

  Mijn 1e keer was in 1986 .
  Met de rucksack te voet van Malaysia
  Thailand binnen gelopen en gelijk naar Koh Samui .
  Was toen een echte hippy eiland .
  Iedereen zat wiet te blowen , in de winkels
  kon je wiet koekjes krijgen en in de restaurant
  was magic mushroom soup en pizza op de menu kaart .
  Bungaow op de strand 50 baht .
  Een echte paradijs !
  Toen ook kort in Hua Hin geweest , maar je zag er bijna keen farang .
  Heb toen de eerste keer Songkran mee gemaakt , achter op een pick up
  met een groep jonge Thais , een belevenis . waar ik nog altijd met plezier terug denk .

 27. rentenier zegt op

  1 ste keer in 1989 met mijn Nederlandse vrouw een 4 weekse rondreis inklusief ‘n laatste week in Patong op phuket waar ik me vreselijk verbrandde en niet kon slapen en ik had tegenover een shop gezien waarop stond , sauna, skin and health care. Mijn ex sliep dus ik trok de stoute schoenen aan en stak de weg over. De eigenaresse wou de zaak net sluiten en zag mijn probleem. Ze wist wat ze er aan moest doen en noemde de acceptabele prijs. Ik moest met haar in de sauna, beide een handdoek om en er niets onder. Het werd heel persoonlijk maar geen sex. Ze raadde me aan om ‘n massage te nemen en er was nog 1 meisje uit Korat. Ik genoot van die massage en mocht dat meisje maar verder niets. Ik was gecharmeerd van de manier waarop men mij verzorgde. Ik heb die nacht verder prima kunnen slapen. Terug in Nederland kon ik Thailand niet vergeten en had heel moeite met het ritme in Nederland weer op te pakken. 5 maanden later had ik nog steeds veel overuren staan en mijn ex was door haar vakantie dagen heen. Ik verkocht een van mijn klassieke wagens en vertelde mijn ex dat ik me 2 maanden in Thailand zou gaan orienteren of ik daar een nieuw bestaan kon gaan opbouwen. Ik had mijn ex beloofd dat we niet voor ‘n avontuurtje uit elkaar zouden gaan en dat ik realistisch zou blijven. Ze haalde me na 2 maanden op van Schiphol op en in de wagen vertelde ik haar dat ik naar Thailand wou verhuizen. Zij vertelde dat ze niet mee zou gaan. We hadden geen kinderen. Daarna heb ik alles stop gezet en opgezegd, zijn we gescheiden en vertrok ik alleen. Het lukte m’n ex niet om de woonboerderij te verkopen waarvoor ik nog voor Pasen terug naar Nederland ging om een ‘open huis’ te organiseren. Sindsdien draait mijn leven om Thailand en heb ik in alle streken gewoond en gewerkt, getrouwd en weer gescheiden, 3 kinderen in mijn eentje opgevoed, eigen bedrijfjes gehad, voor anderen gewerkt….ik denk dat ik veel weet ha, ha…

 28. chris zegt op

  Nadat ik met ongeveer 25 studenten een periode van 7 weken les had gegeven in Jakarta (2004) en Xiamen (2005), was de volgende stop Bangkok. Daarvoor had ik gesollicitrerd op een baan als dean van een nieuw BBA-programma dat onderdeel voprmde van een samenwerking tussen mijn oude universiteit in Nederland en Rangsit University. Terwijl ik hier met die 25 studenten aan het werk was, hoorde ik dat ik de baan in Bangkok had gekregen. Het was april 2006. Na de terugreis moest ik mij gaan voorbereiden op mijn definitieve vetrek uit Nederland, en mijn nieuwe baan in Thailand. In juni 2006 was ik weer terug in Bangkok maar nu voorgoed. En ben hier nog steeds.

 29. Martin zegt op

  Mijn Thailand teller is begonnen in nov. 2016. Toen zetten ik voet (voor de 1e keer) op Thaise bodem. 1 weekje BKK en bijna 5 maanden Isaan, alwaar mijn vriendin woont. Afgelopen winter er 8 maanden geweest en rond oktober ga ik weer naar mijn meissie. Mss. in de toekomst definitief maar dit land en haar volk hebben mijn hart veroverd. Nu nog de rest van het land gaan verkennen, met of zonder
  mijn lief.

 30. Bert zegt op

  Eerste keer 1990 met een rondreis. Sindsdien ieder jaar teruggeweest, in 1993 mijn huidige vrouw en dochter leren kennen en in 1998 samen in NL gaan wonen met vrouw en dochter. Ieder jaar 1 of 2 x terug voor familiebezoek en vakantie.
  2012 de kans om vervroegd te stoppen met werken en definitief naar TH vertrokken.
  Dit zat al heel lang in onze planning en ook wel naar toegewerkt, ik had naast mijn full timebaan nog een baantje voor 20-25 uur per week en mijn vrouw werkte ook fulltime vanaf 2001.
  Veel gespaard en dit was natuurlijk de kans.
  Veel geld ingeleverd, maar wel een fijner leven voor terug gekregen.

 31. Marc zegt op

  mijn eerste keer was in 1973 , nog vrijgezel en altijd onder de kerktoren geleefd mocht ik, als beloning. mee met een studiereis voor reisagenten, ingericht door de reeds ter ziele gegane touroperator Eurosun, In Bangkok was alles gepland. De verantwoordelijke ter plaatse , dhr Sathit, directeur van het toenmalige Viking tours, kwam ons ophalen op de luchthaven , in gezelschap van twee wondermooie dames,die hun uterste best deden om ons een warm welkom te geven. We werden naar een vier sterren hotel , het Narai hotel, in Bangkok gebracht. Dat hotel werd toen veel gebruikt door de Sabena crews
  ‘s avonds ,met dhr Sathit, begeleid door weer twee andere bloedmooie dames, een karaoke voorstelling meegemaakt. Dhr Sathit lag op kussens met de twee cherubijnen aan zijn voeten, die aanblik zal ik nooit vergeten.
  Ondertussen was 1 lid van de groep spoorloos verdwenen. Onwetend van de geneugten die het bruisende bangkok te bieden had en heeft, vroeg ik mij toch ongerust af waar die man gebleven was. en vroeg de groepsleiding om toch navraag te doen bij de politie. Ik herinner mij nog steeds de meewarige alwetende blik van die man. De volgende dagen zagen we die man slechts bij de maaltijden terug en hij zag er zeer gelukkig uit.
  Ondertussen ook al 12 getrouwd met een thaise , wel geen cherubijn maar toch een engel.

 32. timker zegt op

  Eerste keer feb/mrt 1991 – alleen op reis van Chiang Mai tot Koh Samui en daarna met de trein naar Singapore op bezoek bij mijn broer…
  De tweede keer sept 2014 – op bezoek bij mijn Internet vriendin in de de Isaan, daarna april 2015 met vervroegd pensioen geemigreerd naar de Isaan. Nu bijna 3 jaar gelukkig getrouwd nabij Sawang Daen Din – ergens halverwege tussen Udon Thani en Sakon Nakhon.

 33. Bennie zegt op

  Eerste keer naar Thailand geweest in januari 2009 met net een langdurige maar hopeloze relatie achter de rug.
  Geboekt voor de klassieke rondreis met het voormalige Besttours en de trip toen af Parijs met Thai airways en uiteindelijk met 3 koppels de trip afgelegd als groep.

  Bij de strandvakantie echt onverwachts verliefd geraak en dat jaar dus nog 2 x teruggeweest zodat ik er in 2009 in totaal 11 weken ben geweest.

  In 2010 ben ik met mijn Thaise aanzienlijk jongere liefde in België gehuwd en binnenkort mij 14de trip naar het land van mijn eega.

  Ik voel mij daar thuis en behalve familiebezoek reizen we à rato van 5000km/ trip per motor het hele land door…..met de glimlach.

  Gegroet

  Bennie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website