Wanneer is er geen smog meer in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 januari 2019

Beste lezers,

Wij zijn een rondreis van drie maanden door Thailand aan het plannen die eind januari moet beginnen. Nu lezen wij dat er begin van het jaar vaak smog voorkomt in Chiang Mai door boeren die akkers verbranden. Is dat ieder jaar zo? En wanneer begint de smog en wanneer stopt het? Dan kunnen wij er rekening mee houden met onze planning want wij willen van de natuur genieten zonder smog.

Groet,

Wil

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wanneer is er geen smog meer in Chiang Mai?”

 1. John Chiang rai zegt op

  In veel grote steden in Thalland,met als slimste Bangkok is alleen de luchtvervuiling al veel groter vanwegen het verkeer dan in veel steden in Europa.
  De luchtvervuiling door het afbranden van velden is meestal een beetje langer,dan alleen Januari,en kan afgezien van alleen Chiang mai, in het gehele Noorden optreden.
  Vaak zijn de daders van dit veld afbranden niet alleen in Thailand te zoeken maar ook in de aangrenzende landen zoals Myanmar en Laos.
  Tot nu toe heb ik persoonlijk altijd nog tot begin Maart last gehad van dit afbranden,hoewel ik vond dat het in 2018 iets minder slim was.

  • John Chiang rai zegt op

   Op de onderstaande link kun je zelf een stad aangeven waarvan je graag de luchtkwaliteit controleren wilt.
   Op dit ogenblik,wat dagelijks of per uur veranderen kan,is de luchtkwaliteit in Chiang Rai nog goed.
   http://aqicn.org/city/mueang-chiang-rai/m/

 2. Jaqueline zegt op

  Dan zou ik voor februari kiezen. Meestal begint het echte branden in maart. Ene jaar erger dan andere, soms merk je weinig maar vaak ook heel veel. Vooral dat het op je ogen en keel slaat en dat is niet prettig. Plus dat je bijna geen mooie vergezichten ziet. Februari is dan de beste keus.

 3. Kareltje zegt op

  Tja,

  De overheid heeft verbranden verboden op straffe van 1.200 Bhat Boete, maar ja, als je nauwelijks kan lezen hoe weet je dat?? Enne de politie die controleert toch niet. Maar er zijn ook Thai’s die zich wel de natuur aantrekken (welke?) en deze doen het dus niet meer en schoffelen het onder de grond. Er komt langzaam verbetering in, ook omdat sommige zeggen dat je van benzine (want dat gebruiken ze) een slechte rijst oost krijgt. Dus het wordt jaar op jaar beter, maar in Bangkok is het door uitlaatgassen veel erger.

 4. harry zegt op

  ik ga er van uit dat het om restanten van rijstplanten gaat? en de as wordt over de velden gebruikt als bemesting? indien niet is het totale waanzin van mensen die niet weten hoe ze landbouw moeten bedrijven, en onnodig de kostbare bodem laten verschralen en luchtvervuiling veroorzaken.
  enfin ik begrijp dat modernisering naar vruchtwisseling, poly en permacultuur langzaam kan gaan en ik begrijp dat rijstbouw een cultureel en religieus iets is maar gelukkig komt er door klimaatsverandering ervaring met ”alternatieve gewassen” zoals meloenen e.d.
  overal in de wereld zie je dat monocultuur met al zijn nadelen wordt losgelaten en duurzame landbouw terrein wint.
  ik hou mij aanbevolen voor een goede bron waarin de laatste stand van zaken hieromtrent te vinden is.

 5. Bennie zegt op

  Ik ben nu in Chiang mai maar heb nu geen last van. Her en der branden er wel wat dingen maar dat is voornamelijk buiten de stad bij de bergen. Als je gaat hikken bijvoorbeeld in de bergen dan heb je er geen last van. Het is heel plaatselijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website