Lezersvraag: Ik ben het wachtwoord voor mijn DigiD kwijt, wat nu?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 juli 2015

Beste lezers,

Door een computerstoring ben ik mijn wachtwoord voor DigiD kwijtgeraakt. Als ik het advies van zowel SVB als DigiD.nl opvolg stuit ik steeds weer op geen adres in Nederland en naar een balie komen.

Wie helpt mij hieruit?

Groeten,

Igor

4 reacties op “Lezersvraag: Ik ben het wachtwoord voor mijn DigiD kwijt, wat nu?”

 1. Peter zegt op

  Zelf woon ik in Duitsland, echter het geldt ook voor mij.
  Nederlanders die in het buitenland wonen en een uitkering via het SVB hebben, kunnen via de website een nieuwe DIGID aanvragen, heb ik ook gedaan

  Succes

 2. Geertg zegt op

  Even googlen en je kunt zo t antwoord vinden. Ga naardigid.nl en daarna naar veel gestelde vragen. Je kunt dit online oplossen.

 3. Peter zegt op

  Via de SVB website bedoelde ik.

 4. NicoB zegt op

  Beste Igor,
  De hele kwestie eind vorig jaar uitgezocht, het resultaat was als volgt.
  Je kunt dit oplossen via de website van digid, mits je bij digid bekende telefoonnummer een telefoonnummer is dat nog aktief is.
  Is je telefoonnummer nu anders dan dat bij digid bekend is, dan lukt dit niet.
  De reden hiervan is, dat als je de procedure volgt, je een email krijgt op het bij digid bekende emailadres, zover lukt het dan, maar vervolgens wordt je gevraagd of je een sms kunt ontvangen op je telefoonnummer, heb je nu een ander telefoonnummer dan kun je die sms niet ontvangen en kom je niet verder en heb je het probleem zoals je aan geeft. Men had hier eind vorig jaar nog geen oplossing voor, wat eigenlijk een ernstig gebrek is, je zit dan vast aan het aanvragen van een nieuw digid via balie uitgifte, info: http://www.digid.nl/over-digid/digid-via-balieuitgifte. Probleem is, digid stuurt geen brieven naar het buitenland! Het zou opgelost kunnen worden doordat ze een brief naar een door het slachtoffer opgegeven adres in NL sturen, maar daar is, nog, geen sprake van.

  Heb je Aow van de SVB dan kun je alles online regelen via de site van de SVB, die stuurt wel brieven mbt. digid aanvragen en codes naar je bij de SVB bekende adres in het buitenland.

  Succes.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website