Lezersvraag: Uren wachten in Phuket, wie heeft tips?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 februari 2017

Beste lezers,

We landen (in maart) om 7.50 uur ’s ochtends op Phuket, en nemen om 13.30 uur de boot naar Lanta. Maar om nou bijna 4 uur uren op die Rassada-pier te gaan zitten wachten…

Hoe komen we die uren op Phuket het aangenaamst door na een lange vliegreis? Heeft iemand een goed idee?

Dank alvast!

Groet,

 

12 reacties op “Lezersvraag: Uren wachten in Phuket, wie heeft tips?”

 1. ruud zegt op

  Ik denk niet, dat u veel opties hebt om met uw koffers in de hand wat leuks te gaan doen op Phuket.
  U moet toch ook ruim de tijd nemen, om op tijd bij de boot zijn, voor als er verkeersopstoppingen zijn.
  Ik zou gewoon 2 uurtjes in een restaurant op het vliegveld doorbrengen en dan eens op zoek gaan naar vervoer naar de boot.

 2. wibar zegt op

  Na een lange vlucht heb ik zelf het meeste baat bij een goede massage. Die kan voor 2 uur geboekt worden. Huur een grote taxi voor vervoer naar een goede Spa/ massage. Koffers meenemen. Zelfde taxi inhuren voor 2 uur later. Flinke tip en hij komt weer terug lol.

 3. Michel zegt op

  U land om 7.50 uur, als het vliegtuig op tijd is.
  Houd dus gerust rekening met 8 uur. Dan heeft U uw koffers nog niet en bent U nog niet door de douane. Trek daar gerust een uur voor uit.
  De rit van vliegveld naar Rassada pier kunt U ook gerust een uur voor uittrekken.
  Naar en op de boot komen mag U ook gerust een half uur voor uittrekken, blijft er 3 uur over, om met koffers zeilend wat te gaan doen.
  Ik zou lekker rustig aan doen na die lange vliegreis. Op de airport wat drinken en eten om na een uur op mijn gemak me naar de pier te laten vervoeren. Die laatste 2 overgebleven uurtjes vermaak ik me dan ook nog wel op en rond de pier.
  Voor die paar uurtjes, net na een lange vlucht in een vaak veel te koud vliegtuig, zou ik me niet drukker maken dan hoogstnoodzakelijk.
  Maak er een lekker rustig begin van de vakantie van. Je druk maken kun je het hele jaar nog.

 4. Miek Schenk zegt op

  Wij hebben er om die reden maar een nacht Phuket aan vastgeplakt met vroeg inchecken.

 5. Jan zegt op

  Een goede massage!! Genoeg mogelijkheden daar!!

 6. Willem zegt op

  Ik denk ook dat de wachttijd mee gaat vallen.
  De laatste twee keer duurde het ongeveer 45 tot 60 minuten voor dat ik mijn koffers had en buiten stond. Alles hangt af hoe druk het bij de immigration is. Vanaf het vliegveld naar Phukettown kan soms ook ruim een uur rijden zijn. Alles hangt af van de drukte.
  Dus aankomen even wat eten en water kopen, geld wisselen en een taxi nemen dan valt de wachttijd best wel mee. En om nu met je koffers bij de Big Buddha rond te lopen lijkt me niet echt een goed idee.
  fijne vakantie

 7. Rob zegt op

  Ik begrijp dat u een rechtstreekse vlucht heeft naar Phuket. Mogelijk als alternatief een vlucht naar Krabi? Ligt dichterbij Koh Lanta. Voor het vervoer van Phuket naar de pier zou ik toch maar wat speling houden, 2 uur!? Nog afgezien van de aankomsttijd op Phuket met mogelijke vertraging aldaar. Fijne vakantie gewenst.

 8. Bert zegt op

  Neem contact op met Boonsri Phuttipanya (Ell) van Emotion Travel. Spreekt goed Engels, is eigenaar van dit reisbureau en is correct is de omgang.Zij kent tijden e.d. als geen ander en geeft je tips en adviezen. Ze kan je ook op het vliegveld ophalen en bij de pier brengen en tussentijds “iets” anders regelen, zoals bezoek aan de waterval (dichtbij de pier) of zoals eerder geopperd een massagesalon.
  Veel succes en plezier in ieder geval. Haar gegevens zijn:
  Telefoon: 0066 – 0897 244703 of 0066 – 76 – 222 312
  Website: https://emotiontravel.co.th

 9. Fransamsterdam zegt op

  07.50 landen, dan mag je in je handen knijpen als je om 09:00 je koffers hebt en door de douane kunt.
  Evt. wat aanvangsgeld pinnen, toeristen-SIM kopen, 09.45.
  Hapje eten en wat drinken in restaurant, email en Facebook checken, wat fotootjes maken, allemaal naar het toilet en het is 10.45.
  Vertrek taxi 11.00, aankomst pier 11.45.
  Inchecken voor veerboot is dacht ik 45 minuten voor vertrek, 12.45.
  Blijft nog te ‘overbruggen’ : 1 uur.
  Dat is zo’n beetje de speling die je toch al moet nemen met het oog op eventuele vertraging, dus ik zie het probleem niet zo.
  Tenzij je vanaf de landing alles in het werk gaat stellen om zo snel mogelijk door te racen naar die pier, maar het is toch vakantie?

 10. jeroen zegt op

  dank voor jullie suggesties!

 11. SCHIPPERS FILIP zegt op

  doe in de buurt een voetmassage of een oliemassage dan kan je rusten kost maar 5 euro voor voet en oliemassage 8 euro als de baht 40 staat maar is wel spotgoedkoop groetjes

 12. Alain van geeteruyen zegt op

  Hallo,
  Ok run Relaxbay resort op Lanta.
  Waarom nemen julie niet gewoon ofwel een private van (4500 Thb), Kun je bestellen bij jullie hotel op Lanta, ofwel de lokale join van (4-500 Thb) per persoon en te boeken in her vliegveld.

  Je bent dan in 4 1/2 op Lanta.
  Reken erop dat je nog eens 4-5, eerder 5 uur reizen nodig hebt om via de boot te komen van rassada, ofwel moet je een privé speedboat nemen.

  De folders vermelden 3 uur bootreis, maar das larie. Inchecken – varen – overstappen op Phi-Phi. – varen – en dan ontschepen . En dan nog rit naar hotel of taxi zoeken.

  Mvg
  Alain


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website