Beste lezers,

Wanneer ik foto’s en de beelden bekijk van de crematie en alle plechtigheden daarvoor, zie ik vooral Thaise vrouwen die rouwen en veel minder Thaise mannen. Wat is daar de reden van? Is dat een cultuurdingetje (mannen mogen niet huilen?) of zijn daar andere redenen voor?

Groet,

Eduard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waarom rouwen vooral vrouwen om de dood van Koning Bhumibol?”

 1. Eddy uit Oostende zegt op

  Ik denk dat dit typie’s is voor de vrouwen.Gaat ge naar een tempel of hier naar de kerk ziet ge veel meer vrouwen dan mannen -is dit omdat ze meer zondigen?

 2. KhunBram zegt op

  Gevoelens van een Thaise vrouw zijn sterk. Belangrijkste in hun leven.

  Mannen mogen gerust huilen, maar gebeurt niet zo vaak.
  Mannen zijn harder van binnen. Als dusdanig ook door omstandigheden vaak zo gevormd.
  Wat niet betekend dat de ene beter of slechter is. Maar anders.

  KhunBram.

 3. filip zegt op

  Eventjes aan mijn vrouw gevraagd. Volgens haar komt het omdat de Thaise mannen hun gevoelens niet willen tonen in het openbaar. Zou hun mannelijke eer aantasten, een teken van zwakte. Tja…

 4. Joop zegt op

  Kijk naar Europa, daar gaan veel meer vrouwen naar de kerk dan mannen. Naar een kerk of naar een tempel gaan past niet erg bij de macho-cultuur of macho-instelling.

 5. Fred Janssen zegt op

  Bij het ” verplichte” rouwen in Noord-Korea, toch ook Aziatisch, zie je ook de mannen openlijk rouwen. Macho cultuur en/of instelling daar dus ondergeschikt aan die “verplichting”.

 6. GuusW zegt op

  Mijn vrouw en ik hebben op de dag van de crematie een grote tempel op de grens van Hua Hin en Chaam (Wat Huay Sai Tai) bezocht. Om ca 10.15 uur stonden er twee gescheiden rijen van ca. 3 km lang voor de toegangspoort van het tempelcomplex. Eén rij voor mannen en één voor vrouwen. Op deze manier was het makkelijk waarneembaar dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen deelnamen aan de rouwplechtigheid. Voordat allerlei amateurpsychologen hun verklaringen op schrift stellen is het misschien goed om eerst vast te stellen of de bewering (meer vrouwen dan mannen) wel klopt. Ik heb reden om aan te nemen dat dit niet het geval is.

  • fons zegt op

   in hua hin kan dat zijn maar kijk eens in bankok waar het allemaal te doen is dus die amateurpsychologen en hun verklaringen kloppen zo te zien.

 7. Paul Cassiers zegt op

  Heel veel Thaise vrouwen missen de aanwezigheid van een man of vader en hadden koning Bhumibol, als het ware aangenomen als “hun vader”. Zijn heengaan is voor hen heel triest en droevig. Ze zouden echter moeten weten dat ze allemaal een echte ” Vader ” hebben die hen nooit zal verlaten en echt veel van hen houd. Helaas is dit in Thailand nog niet echt helemaal doorgedrongen maar daar wordt aan “gewerkt” met hopelijk spoedig een goed resultaat. May God bless the Thai people !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website