Beste lezers,

Als ik online geld overmaak naar Thailand bijvoorbeeld via Transferwise of Werstern Union wordt er om een reden gevraagd (ook bij kleine bedragen). Volgens Transferwise en Western Union wil de Thaise overheid dat weten. Je hebt dan de keuze uit een paar opties: zoals een bijdrage in levensonderhoud of geld om de familie te ondersteunen, enz.

Ik vraag mij af waarom is dat? Wat gaat de Thaise overheid dat aan en hoe zit met met de privacy? Daarnaast denk ik dat ze er weinig mee kunnen want ik geef altijd expres een onjuiste reden op.

Kan iemand mij uitleggen waarom dit is? Het gaat toch niemand een sikkepit aan waarom ik geld overmaak naar Thailand?

Groet,

Wolf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Waarom moet ik een reden opgeven als ik geld overmaak naar Thailand?”

 1. wim zegt op

  Ja mijn bank wil dat ook weten. Is volgens mij geen vereiste vanuit Thailand maar een lokaal iets.

  Ik krijg een keuzemenu met 8 mogelijkheden. Ik klik gewoon willekeurig iets aan. Dat meekijken door de overheid of centrale bank gaat me veel te ver. Het gaat ze geen reet aan.

 2. Han zegt op

  Via de ING wordt dat niet gevraagd.

  • Khun Peter zegt op

   Klopt, banken vragen dat niet, maar Traferwise en WU wel.

  • Pamela zegt op

   In Nederland moet dat ook.
   Dat is mede ter bescherming i.v.m. oplichters, die vaak gebruik maken van Western Union om onzichtbaar te blijven. De reguliere banken zoals ING vragen daar niet om.

 3. RonnyLatphrao zegt op

  Mijn Belgische bank, AXA, vraagt dat ook.
  Ik heb daar geen probleem mee.

 4. Rob Tha Mai zegt op

  Rabo vraagt het niet, echter in Thailand wordt het soms wel gedaan, zeker toen ik zelf aan het bouwen was en grotere bedragen over gingen. Op mijn vraag aan de Bangkokbank waarom ze dat wilden weten: had met de wisselkoers te maken bij investeren krijg je een beter wisselkoers.

  • freddie zegt op

   rabo vraagt dat ook

 5. Peng zegt op

  Vreemd, ik maak zo vaak geld over van m’n nederlandse bank naar m’n thaise bank, flinke bedragen zelfs, wordt nooit iets gevraagd. Dat de overheid dat zou willen weten klinkt als een smoes.

 6. Ruud 2.0 zegt op

  Wellicht weleens gehoord van een kapitaal- en kapitaalopbrengsten balans van een land. Banken geven automatisch een code mee en gelden afkomstig van bankrekeningen worden gezien niet zijnde “witwassen van gelden”, want dat had de verzendende bank al moeten controleren.
  Western Union, transferwise, cryptocurrency overboekingen worden extra gecontroleerd daar de afzender zich kan verbergen.
  Bij regelmatig terugkerende grote bedragen gaan ze het pas controleren om witwasserij te voorkomen en verders wordt het gebruikt om de bedragen zoveel mogelijk in de juiste balans te plaatsen.

 7. Paul schiphol zegt op

  Puur voor statistiek, gewoon onschuldig bijhouden van handel, giften, etc. Dit zijn voor zo’n instituut sturing mechanismen. Je bewijst niemand een dienst om een verkeerde reden op te geven. Foute statistiek geeft alleen verkeerde beslissingen, en daar schiet niemand iets mee op.

  • Han zegt op

   Als ik 25000 euro svhenk aan bv een vriendin moet ik ruim 9000 eiro schenkbelasting betalen volgens mij. Dus dat zou ik toch maar niet als reden opgeven.

 8. Leo Th. zegt op

  Sinds enige tijd wordt vraagt Transferwise er niet meer naar. Was een vereiste van de overheid waar Transferwise haar hoofdkantoor heeft om inzicht in geldstromen te hebben en te voorkomen dat geld voor bepaalde doeleinden gebruikt zou worden. Hoogstwaarschijnlijk niet effectief.

 9. A.A.Witzier zegt op

  L.s.
  Ligt blijkbaar aan je bank, er is bij mij nog nooit gevraagd naar een reden en ik zou ook niet weten waarom de bank dat zou doen, het gaat overigens nooit om tienduizenden euro’s.

 10. Jan Ponsteen zegt op

  Voorheen toen ik geld overmaakte naar mijn vriendin i n Thailand kon ik dit niet meer doen , de Western Union wilderness Hearst mijn inkomsten verklaringen zien. Ik kon dáárdoor geen geld meer overmaken. Dit was een controle of ik geld aan het witwassen was of terroristen activiteiten werd mij verteld. Om zoveel geld ging het niet, het levensonderhoud van mijn vriendin. Ik vond het overdreven en belachelijk. Maar toch heb ik kopie van mijn inkomsten ingeleverd bij de bank van WU. Mijn vriendin maar wachten want het onderzoek duurde 5 dagen voor dat ik weer kon storten. Heb toen geld gegeven aan een vriend van mij en die heeft het toen overgemaakt voor mij. Dat kon wel. Het is een beetje overdreven ik stortte maar kleine bedragen
  Een Surinaamse vriend van mij zei. Het is als met een kanon schieten op een mug. Dat vond ik leuk gezegd .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website