Waarom moet ik bij mijn AOW aanvraag ook gegevens van mijn (ex) partner?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 april 2022

Beste lezers,

Bij de aanvraag van mijn AOW wordt door de SVB ook gegevens van de ex- partner van mijn vrouw gevraagd namelijk:

– voor- en achternaam ex. partner
– zijn geboorte datum
– datum getrouwd en gescheiden
– reden, gescheiden of overleden
– adres en woonplaats welk land
– zijn beroep

Kan iemand mij vertellen waarom deze vragen, als het gaat om mijn eigen AOW aanvraag? Mijn vrouw is meer dan 20 jaar gescheiden en haar ex. is inmiddels overleden.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groet,

Arnolds

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Waarom moet ik bij mijn AOW aanvraag ook gegevens van mijn (ex) partner?”

 1. Kees 2 zegt op

  Even ‘whatsappen’ met SVB: +31 (0)6 1064 6363 (kun je niet bellen).

 2. Ger-Korat zegt op

  Vertel de ambtenaren dat het vanwege privacy wettelijk niet is toegestaan informatie van derden aan hen te verstrekken, zelfs informatie aangaande je vrouw zelf dienen ze bij haar op te vragen en mag jij niet eens vertrekken.
  Het enige wat je kunt verzinnen dat het iets te maken heeft met de ex vanwege veranderende inkomen en invloed op eventuele alinebtatie van je vrouw , maar ja daar het gaat over jouw AOW hoeven ze alleen maar te weten of je wettelijk getrouwd bent en dat is hun bekend via de Basis Registratie Personen. Dus ik zou hun maar eens vragen waarom ze dit willen weten.

 3. Marcel zegt op

  Niet op reageren op dit soort vragen. Het zijn ambtenaren die menen zelf normen te mogen stellen. Toen wij weer in NL kwamen wonen in 2016 kreeg mijn vrouw een schriftelijke lijst van vragen toegestuurd om haar AOW tzt vast te kunnen stellen, was de uitleg. Haar werd gevraagd welke baan zij had in TH, wat haar maandinkomen was, op welk adres zij woonde, of zij een woning bezat, etc. Ik heb die ambtenaar gebeld en hem gezegd zich enkel bezig te houden met het tellen van het aantal jaren dat mijn vrouw in totaal in NL zou verblijven. Dat aantal vervolgens vermenigvuldigen met 2% van het AOW-bedrag waarop zij recht zou hebben. Hij sputterde wat, maar bond uiteindelijk in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website