Waarom liberalisering van soft drugs in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 december 2022

Beste lezers,

Ik kom al ruim 30 jaar in Banglampoo, Bangkok, maar heb s’avonds nog nooit zoveel daklozen gezien als hedendaags. Het gros lijkt mij methamfetamine verslaafden. Is het vrijgeven van softdrugs een daad van de Thaise overheid om daarmee te trachten de harddrugs te verminderen?

Ten tijde van Thaksin had je nog de war on drugs… maar die strijd lijkt gestreden.

Iemand enig idee over de gedachtengang van deze liberalisering?

Groet,

Ruud

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Waarom liberalisering van soft drugs in Thailand?”

 1. Jacques zegt op

  Het is een verdien model en er gaat veel geld in om. Dus voor een aanzienlijk aantal mensen een manier om hun kapitaal te vergaren of uit te breiden en zeker onder de verslaafden kent dit product heel veel aftrek. Dat gezondheidsaspecten hierbij een ondergeschikte rol spelen, mag ook niet verwonderlijk worden genoemd. We kennen dit fenomeen bij de alcohol en tabak industrie, waar ook zeer veel geld in gemoeid gaat en waar de uitwassen van bekend zijn.

  • Leo zegt op

   Verdienmodel is een bijeenkomstigheid, het gaat veel verder.
   Het liberaliseren van drugs (nu nog soft) is een mondiaal plan, iedereen moet high worden.
   Ook abortus ook legaal nu in Thailand tot aan zelfs de geboorte toe in de VS valt onder het mondiale plan., maar het aantal maanden verschilt nog per land. Ik noem dit moord Maar dat terzijde.

   Hier op de beachroad Pattaya heeft de Politie hele jonge kinderen betrapt op canabisgebruik, dit zou verstrekt zijn door een nog onbekende farang.

   Heel gek genoeg zag ik in de 7/11 een bordje hangen dat onder de 20 jaar geen canabis verstrekt werd, he? Wat?…. verkoopt 7/11 canabis??? Nee dat gebruik ik niet, dan maar een biertje?… Nee kan niet, het is nog geen tijd, koelkast zit nog op slot!

   Nu is het wel zo dat er nog nooit een dode is gevallen met hasjies paffen, maar niettemin is dit hasjiespaffen niet mijn cup of tea.

   Paar dagen terug een zwaar onder invloed van canabis 74 jarige Amerikaan die op de beachroad pontificaal een joekel van een een Ukrainse vlag ten toon spreidt. Dit om reacties van Russen uit te lokken volgens zijn eigen zeggen, ik haat russen zei hij tegen mij. Een wonder dat ze hem nog niet inelkaar hebben geslagen.
   Diep triest allemaal.

 2. fred zegt op

  Heeft er volgens mij niks mee te maken. Ik woon in de Isaan en daar liggen de verslaafden letterlijk languit op straat te creperen. Die zijn niet verslaafd aan de meth maar dan wel aan de flesjes harddrugs (Lao Kao) die vrij te koop zijn bij 7/11.
  Het is beetje belachelijk van katapulten illegaal te houden terwijl als riotguns vrij te koop zijn.

 3. Khun moo zegt op

  Ik denk dat de regering probeer het gebruik van Meth tegen te gaan
  Dat is sterk in opkomst in Thailand en omgevende landen
  Veel mensen hebben problemen in dit land ,grijpen naar de Thaise whisky en meth of gaan stelen.
  Wellicht toch beter dat ze aan de cannabis gaan.
  Het verdient model zie ik niet zitten omdat dit aan meth veel groter is. Bij cannabis hebben de lieden eigen plantjes.

  • fred zegt op

   Heb me ook al dikwijls de bedenking gemaakt dat het in de Isaan het een pak minder erg moest zijn mochten die lieden daar in plaats van hun sloten whisky af en toe een jointje roken. Uiteraard is dat ook niet de meest gezonde oplossing maar volgens mij een pak minder ingrijpend.
   Spijtig genoeg worden de twee substanties in veel gevallen samen gebruikt.

 4. verplaatsing zegt op

  Ben nu zelf na 3 jaar niet kunnen weer 3 weken in datzelfde Banglamphu. Aantal is gegroeid maar ze zijn ook flink verplaatst en van hun ouwe stekkies weggejaagd en daardoor hier veel meer zichtbaar. En gelukkig zijn die farang erg gevoelig voor zieligheid en goed willen doen dus dat komt ook nog mooi uit.
  ´s Avonds langsheen die prachtavenue Ratchdamnern ligt het helemaal vol, ook nu met die pracht Kerstverlichting. Elke dag komen er wel etenuitdelers langs om goed te doen.
  De erg medisch-clean uitziende cannabis verkopers, dus heel anders als al die cf-shops in NL, zijn veel, veel sterker aanwezig in farang-zones, dito langs Sukhumvit.

 5. Jacques zegt op

  Het vrijgeven van softdrugs is meer het inzicht hebben van een belachelijke situatie.
  Alcoholische dranken zijn wél toegestaan, maar een zuiver natuurlijk product was verboden.
  Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat het ook als medicijn kan worden gebruikt.
  De mensen die het hardst tegen de vrijlating zijn, consumeren zelf wel een heerlijk glas wijn of een lekker koud biertje.

 6. Khun moo zegt op

  Bijgevoegd een artikel van deskundigen over voor en nadelen van legalisering.
  Het geeft een breder beeld van alle facetten.

  https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat-zijn-argumenten-voor-en-tegen-legalisering/

 7. Leo zegt op

  Wat mij opvalt is dat altijd het argument van alcohol naar voren wordt gebracht zodra het over drugs gaat.
  Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat er behoorlijk veel blowers op Thailand blog zitten.
  Maar is het niet zo dat zoals met alle genotsmiddelen het om de hoeveelheid gaat?
  Ik heb mensen gekend die de hele dag en avond stoned zijn, en ja dat heb je ook met dronkaards.
  Welle is dan beter? Geen 1 van de 2 vermits ( of is het tenzij 🙂 ) je het met mate doet en anderen er niet mee stoord.

  Een hasjroker is doorgaans geen onruststoker, dat wil ik best toegeven maar ik heb een hekel aan die stinkende rommel, en zulke lieden komen er bij mij niet in, en ik heb het meegemaakt dat iemand zo’n kannon aanstak in mijn woning zonder het te vragen toen het nog iligaal was, stel je voor, buurman ruikt wat, politie komt, en dan ook ik het hok in, ik heb die persoon dringent verzocht dat ergens anders te doen, nu het legaal is is mijn boodschap het zelfde. Geldt ook voor sigaretten.

  Met het vrijgeven is een hele nieuwe markt aangebroken voor jonge mensen die het normaal niet zouden gebruiken, straks bij de Albert Heijn ook maar een bordje naast de sigaretten voor weed en hasjies.
  Erg jammer dat ook niemand ziet waarom dit overal nu dit aan de gang is o.a. USA, Canada, etc.een enkeling op dit blog weet het wel, de rest complete out of touch.
  Volgende stap snuifje coke?

 8. Johnny BG zegt op

  Het decriminaliseren van cannabis en kratom heeft alles te maken met het verloren gevecht tegen de ya baa uit Myanmar. Ya baa kost nu slechts 5 baht per pil en maakt van sommige mensen ongeleide projectielen.
  Niet iedereen met een drang naar verdovende of stimulerende middelen zoals alcohol, tabak of cannabis zijn van plan hun leven te verwoesten. Met mate is altijd het antwoord op excessen maar het onverstelbare percentage van mensen met een overgewicht met de megakosten voor een samenleving komt ook niet uit de lucht vallen. Een suikerverslaving is ook een verslaving met ongewenste kosten voor degene die wel discipline hebben maar daar hebben de suikermaffia verliefde overheden minder boodschap aan.
  De een heeft een groentetuin met sla en geniet van de opbrengst en een ander heeft zijn eigen cannabis of kratom. Het is zoals met eten, wat jezelf maakt is altijd lekkerder vanwege de moeite die er inzit.

  In TH zit nu een aardig gat tussen decriminaliseren en nieuwe wetgeving en dat is dan wel weer duidelijk wat daar de reden van is. Het aanbod goede kwaliteit cannabis op zo’n korte termijn kan er nooit zijn zonder voorkennis en gezien de investeringen in sommige verkooppunten op AA+ locaties kan het niet anders dat er een langjarige discussie in het parlement blijft over de nieuwe wet en ondertussen worden de excessen af en toe benoemd.
  Kortom, zolang niemand gekke dingen doet dan kan je gewoon op cannabis vakantie naar TH als je het maar laat om de directe omgeving ermee lastig te vallen. In dat soort gevallen is kratom ook lekker en schaadt het de longen niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website