Waarom is het op sommige toeristische plaatsen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 oktober 2018

Beste lezers,

Ik kom al zeker 10 jaar met grote regelmaat in Thailand. Wat mij opvalt is dat ik het de laatste jaren steeds stiller heb zien worden. Op Koh Samui zijn de uitgaansgebieden en de restaurants zowat uitgestorven. In diverse grote restaurants speelde er een liveband voor welgeteld twee aanwezigen. Ook in Chiang Mai was het stil op straat.

Ik weet dat het nu laagseizoen is maar toch….?

Dit alles rijmt niet met de cijfers van het Thaise toeristenbureau die zeggen dat er steeds meer toeristen naar Thailand komen, waar zijn die dan?

Groet,

Mike

No votes yet.
Please wait...

52 reacties op “Waarom is het op sommige toeristische plaatsen in Thailand?”

 1. Peter Sapparot zegt op

  Helemaal mee eens.
  Dit merk ik eigenlijk al sinds 2005-2006.
  Sinds dat Taxin het land ontvlucht is eigenlijk die periode.
  De enige groep toeristen die je regelmatig op straat tegenkomt zijn de Chinezen.

 2. bert pot zegt op

  Valtvoor mij ook op,ondanks laag seizoen erg rustig,wat ze hier moeten doen,het versoepelen van visum veel vrienden van mij zijn massaal vertrokken,naar combodja,vietnam ,laos,daar is om de 5 jaar melden,stukken goedkoper hier is alles veel complexer,en alles veel te duur,

  • jan zegt op

   Bert jij meld dat er vele vrienden naar omliggende landen vertrokken zijn. Ik ben informatie aan het zoeken over vanuit Thailand met eigen auto naar Vietnam. Reizen met eigen auto in Thailand, Laos, Cambodja geen probleem. Het lijkt er op dat Vietnam dat als land waar het mooier is dan in Thailand dit toch heel slecht geregeld is. Kun jij of een van je vrienden mij hier meer over vertellen?

 3. ruud zegt op

  Ik neem aan, dat een land waar het leger aan de macht is, niet bovenaan ieders wensenlijstje staat.
  Verder zijn er de nodige artikelen veschenen over vervuilde stranden, en vervuild zeewater.
  Dat is ook niet wat de meeste toeristen zoeken voor hun vakantie.

 4. l.lagemaat zegt op

  U schrijft dat u al zeker 10 jaar met enige regelmaat Thailand bezoekt!

  Is u dan in die tijd niets opgevallen?

  De TAT (Thais toeristenburo) rekent zich rijk en moet wel met “fake”cijfers komen om geen gezichtsverlies te lijden. Ook een borderrun is een Thailand bezoeker c.q. toerist!

 5. rob zegt op

  Liegen bedriegen geld op een onbeschofte manier uit je zak kloppen. De Thaise glimlach doet het alleen als je er een paar Euro ingooit.Een Euro fooi is lang niet genoeg meer.En uiteraard ligt de malaise aan de toerist.Als je een visum aanvraagt wordt je 3 keer weggestuurd , elk jaar is het anders. Longstayers worden geweerd , de prijzen vliegen omhoog we zijn er 10 jaar met veel plezier gekomen sinds 2 jaar komen we er niet meer. Voor ons is Thailand een gesloten boek.

 6. van aken rene zegt op

  is mij ook reeds opgevallen. Ben al 11 jaar december en januari in Thailand de laatste zeven jaar in Pattaya. In het begin in Pattaya kerst en nieuwjaar wilden de taxi’s je zelfs niet naar het centrum brengen wegens de chaos. De laatste drie jaar kon je als het ware in je blootje lopen zonder dat iemand het had gemerkt.

 7. G.J. Krol zegt op

  Thailand boet aan aantrekkingskracht in. En dat is niet verwonderlijk want Thailand, voor mij Chiang Mai, teert op oude roem. De hotels zijn aan onderhoud toe, dat geldt ook voor een deel van het personeel. De hotels die ik ken dateren uit de tijd dat ze elkaar de loef probeerden af te steken door protserig grote lobby’s. Niemand heeft de noodzaak ingezien om met de tijd mee te gaan. En dat betekent dat veel van wat ik zie, alleen maar façade is. Ik heb, anders dan Bert Pot geen probleem met de prijs, alle waar mag naar zijn geld zijn, maar de Thai laten het zelf afweten. Een grote kamer is mooi, maar als er schimmel op het douchegordijn zit, of als het keukenpersoneel ongeïnteresseerd het ontbijt klaarmaakt, als de muren van de kamers vies zijn, dan heb ik liever een kleine, maar schone kamer. Eén duidelijk voorbeeld wil ik niet onvermeld laten: Als ik van mijn kamer naar het fitnesscentrum / zwembad ga, zit er een Thaise jongeling achter een balie niets te doen. En dat kan hij blijkbaar niet alleen want daar moet een andere jongeling hem bij helpen. Het opzetten van een parasol is iets dat de gast hier zelf mag doen. Het management laat het afweten en daarmee het personeel ook.

 8. boodhaa zegt op

  Was laatst in WalkingStreet, alleen kijkers en het stikt er van de indiaase vreettenten. Sfeer is compleet weg.
  Westerlingen willen niet meer komen omdat Thailand te duur wordt. De huidige chinese, indiaase en russen komen alleen even kijken en shoppen bij de grote shoppinghalls en zijn met een week weer weg. De kleine ondernemer in Thailand verdient aan hen totaal niets.

 9. Peter zegt op

  De “Farang” wordt het stilaan beu als melkkoe gebruikt te worden.
  Mijn echtgenote betaald 100 bath en ik als “farang ” betaal 300 bath, nee dat slikken we niet meer.
  Genoeg is genoeg en als de Thai dat niet wil zien dan wordt het steeds stiller en stiller op straat.

 10. Christiaan zegt op

  In Hua Hin en omgeving klagen ondernemers ook al een tijd, omdat er minder toeristen zijn. In de weekends is het daar wat beter, omdat er vanuit Bangkok en omstreken veel weekendtoeristen komen.

 11. Sander zegt op

  Het geld uit de zak kloppen van de toerist is echt geen exclusief Thais probleem, speelt ook in Cambodja, Laos en ja (echt waar) in ons westerse werelddeel. Het zou interessant zijn als er een serieus onderzoek met betrouwbare cijfers zou zijn. Oorzaken die dan mogelijk naar voren komen zijn dan het veranderen van het soort toerist (verhouding ‘rijke westerlingen’ vs. de pakketreizigers uit China (stereotiep, terecht…?), teloorgang van de ‘democratie’ (het je veilig voelen), toeristenplaatsen zijn niet vernieuwend (meer) (de zoveelste mall, de zoveelste beerbar,…) en wellicht zijn de prijzen meer gestegen dan in de nú nog veel minder ontwikkelde buurlanden. Maar voor al die redenen kan dezelfde vraag voor de buurlanden gesteld worden en dan blijkt er toch verrassend weinig verschil te zijn.

  Persoonlijk vind ik, dat de beroemde Thaise glimlach wat verbleekt is, als ik dat vergelijk met de mensen uit Laos, Cambodja, Indonesië. Wellicht dat dat bij de toerist meer de doorslag geeft, dan het gevoel dat je ergens iets teveel moet betalen of wat langer moet wachten dan je zou willen.

 12. Wim scharloo zegt op

  Kan een van de oorzaken ook niet zijn dat het voor ons, door de lage euro, bijna 30% duurder geworden is?

  • Frans Nico zegt op

   Klopt Wim. De koers van vandaag is circa 37,46 THB voor 1 €, exact 8 jaar geleden 49,76 THB voor 1 €.
   In die acht jaar zijn er verschillende fluctuaties geweest. De hoogste koers in die periode was in 2014 45 THB en in 2015 34,69 THB per 1 €.

   Wat je krijgt voor je Euro wisselt nogal. Maar of het leven in Thailand duurder is geworden kan je alleen weten door een mandje boodschappen in THB te vergelijken met eenzelfde mandje boodschappen een peildatum eerder.

  • Cornelis zegt op

   30%? Met welk jaar vergeleken?

   • Frans Nico zegt op

    Als je even je rekenmachine erbij pakt, nu 37,46 en acht jaar geleden 49,76. Dat is een koersdaling van circa 25 procent. Gemiddeld dus circa 2,5 procent per jaar. Buiten de inflatie in Thailand is het voor Europeanen in de afgelopen acht jaar dus circa 2,5 procent per jaar extra duurder geworden.

    • Bert zegt op

     Dan kijk maar wat verder terug, eind jaren 80 en begin 90 kreeg je voor FL 1,00 (één gulden) 10 tot 11 Thb. Dat is dan rond de 24-25 Thb voor één euro.
     Dus als je het zo bekijkt mag je met 37 Thb voor € 1,00 nog niet klagen toch

 13. quillaume zegt op

  De laatste jaren is er ook niet echt een hoogseizoen meer. Het is niet te hopen voor Thailand dat zij Spanje achterna gaan, dat stortte ook in jaren 80.
  Vervuiling van de zee ( toeristengebieden ) strandstoeltjes problematiek, de beslommering van het meldsysteem voor expats, bureaucratie van het visum systeem en de kosten daarvan zijn natuurlijk ook de reden van het steeds stiller worden. Kijk goed rond in de toeristengebieden, veel onroerend goed for sale en for rent door het wegblijven van toeristen.

 14. Leon1 zegt op

  Het wordt de toerist bijna onmogelijk gemaakt om op vakantie te gaan voor langere tijd.
  Het jaar 2017 heb ik overgeslagen om naar Thailand te gaan, nu bij 2018 de aanvraag voor een visum kwam ik er achter dat men geen drie maanden visum meer verstrekt met dubbel entree, voor eventueel bezoekje aan Laos.
  Het is nu Multiple entree visum geworden, wat weer een stuk duurder is.
  Ga al enkele jaren elke keer voor drie maanden naar Thailand met dubbel entree, zonder problemen.
  Nu moest ik voldoende bank saldo bewijzen.
  Moest bewijs overleggen dat ik met pension was.
  Moest bewijs overleggen dat ik voldoende verzekert ben.
  En nog een paar onbenullige vragen, alleen de kleur van mijn onderbroek hoefden ze niet te weten.
  2018 is de laatste keer dat ik naar Thailand ga, ben er zwaar over het nadenken om mijn vliegticket om te boeken naar Laos of Vietnam.
  Of heb ik soms wat verkeerd gedaan.???

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Toerist visa Single entry (30 Euro). 60 dagen bij binnenkomst en eventueel verlengen bij immigratie met 30 dagen (1900 Baht), of op het einde van de 60 dagen een “borderrun” maken naar Laos (je wil er toch heen) en nadien terug binnenkomen op 30 dagen “Visa Exemption”.

   Toch mogelijkheden genoeg om drie maanden te overbruggen….

 15. Pat zegt op

  Ik vind dat hier erg overdreven en verzuurd wordt gereageerd…

  Er is objectief gesproken nauwelijks iets veranderd, enkel in de perceptie en dat komt omdat we met het ouder worden steeds meer achterom kijken…

  • l.lagemaat zegt op

   Helaas kan ik je niet gelijk geven.

   De veranderingen ga ik niet opnoemen, die zijn vaak
   genoeg op het blog langsgekomen.

   • Pat zegt op

    Niemand ontkent ‘veranderingen’, maar hier worden veranderingen gedefinieerd als negatief…

    Ik ken het eindeloze lijstje met ‘zogezegde’ veranderingen, maar ik val er steeds bij in slaap vermits het niet meer is dan een vertaling van de eigen subjectieve gevoelens…

    Als het originele ervan is, vinden we alles nogal snel minder goed en dergelijke.

    Echt, ik kom sinds 1981 (!!!!) in Thailand en voor mij is het noch verbeterd noch verslechterd, maar er zijn wel veel veranderingen gebeurd.

    Oh ja, ik ben vooral veranderd.

    Onzin!

 16. henri zegt op

  Eerst even het leger, sinds de machtsovername wel zichtbare rust in het land. Neemt niet weg dat een democratisch gekozen regering de voorkeur verdient, tenminste als die een behoorlijk bestuur kunnen afdwingen. Onrust en gevoel van onveiligheid remmen het toerisme. De hamvraag is dan in een relatief rustig land waarom de westerse tourist en expat het momenteel laten afweten.
  In bovenstaande reacties is al veel benoemd, service, geldbejag, gestegen prijzen etc. Een grote inkomstenbron voor Thailand is het toerisme, het korte termijn denken hier, is een grote oorzaak van de terugloop van de westerse tourist, de kip met gouden eieren wordt nog dagelijks geslacht, service, education van personeel, onderhoud accommodaties, soms absurde prijzen, maken dit land minder aantrekkelijk. Een niet te onderschatten feit is, dat de reiskosten om hier vakantie te vieren prettig hoog zijn als eerste vakantie uitgaven. De logstay expat, meestal met pensioen, ervaart veel bureaucratie in Thailand verblijf , huisvesting, bezit, en rechtspositie als er iets mis gaat. Ook het thuisland maakt het hen soms niet gemakkelijk, hoewel eenzaamheid onder ouderen nu juist een topic is.
  Ondanks alles wat beter kan en misschien moet, is Thailand natuurlijk een prachtig land, met een merendeel nog vriendelijke mensen, die de moeite waard zijn om vriendelijk goedendag te knikken tijdens mijn fietsrondje in de vroege ochtenduren, dat laatste kan ik iedereen aanbevelen…

 17. RON zegt op

  Tja,

  Enkele weken geleden was er in Chiang Mai een vergadering van van het toeristen buro, hoteliers, tuk-tuk en taxi’s, toer organisatoren enz. z’n 120 man, die allemaal elkaar de schuld gaven waarom er minder toeristen komen. Slot van het liedje, geen verandering, maar er was wel eten na afloop.

 18. George zegt op

  Jammer dat je in Thailand steeds minder voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten,gelukkig zijn de buurlanden nog arm genoeg maar die krijgen het natuurlijk ook steeds beter door de touristen uit het rijke westen Het is niet te hopen dat al die derde wereldlanden die kant op gaan want waar moeten we dan naar toe. Misschien naar Scheveningen een hotel kamertje van 2×2 meter voor 100 Euro per nacht

 19. rori zegt op

  Ik heb een condo in Jomtien

  Er word hier nog tegen de klippen op gebouwd.
  Merk zelf dat als je zoekt er erg veel te koop staat.
  Merk het ook op de avondmarkt een stuk rustiger daneen jaar of 8 geleden

  Ook binnen tesco en big C valt het op.
  Minder buitenlanders.

  behalve in het weekend op Walking street bergen met chinezen in bussen.
  Uit laden aan het begin door de straat heen rennen en bij de pier weer in de bus.
  Zie ook dat het aantal bussen welke snachts op second beach road geparkeerd staan aan het afnemen is.

 20. PEER zegt op

  Pat en Henri,
  Jullie hebben ‘t bij ‘t “rechte eind”
  We willen steeds meer en steeds beter en steeds mooier. We zijn ‘n stelletje ouwe zuurpruimen aan ‘t worden!
  Ik kom hier in Thailand sinds 2001, elke winter 6 mnd. In het begin vd Euro kreeg je voor € 100,= maar liefst Th Bth 5000,- dus nu 25% minder. En juist dát is wat we erg vinden. We voelen het in onze ‘knip’ hahaa.
  Blijf toch genieten van ‘t mooie weer, de mooie, immer groene, natuur.
  Ik blijf hier steeds terugkomen en de Thai glimlachen nog steeds meer dan de Westerlingen.
  Chok dee khrub

 21. Daniel zegt op

  Na 12 jaar lang zes maanden in Thailand geweest te zijn, zijn wij er ook mee gestopt. Het begon al op de Thaise ambassade in Den Haag, waar mij een non immigrant O werd geweigerd omdat ik niet genoeg Thais sprak. Wij vinden de Thai momenteel erg hebberig. Alles moet het liefst vooruit worden betaald, en vraagt met hoge borgsommen voor een reservering. Wij hebben nu Turkije herondekt. Supergoedkoop, mooi land, aardige mensen, lage huren, mooie stranden, en veel dichterbij, dus goedkopere tickets. (Retourticket met Turkish airlines kost 220€ ).
  Ok in de winter is het hier wat kouder, maar 3 maanden in het regenseizoen op Samui is ook niet alles. Een 90 dagen visum is makkelijk aan te vragen en kost rond de 25€

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Als ze iedereen een visum zouden weigeren die niet genoeg Thais sprak….

   Veel plezier in Turkije.

   • Daniel zegt op

    Maar dit was wél de reden waarom mij een visum werd geweigerd..ik heb me nog nooit zó machteloos en gediscrimineerd gevoeld. Pure onwil en willekeur van de Thaise ambassade.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Neen, een visum wordt niet geweigerd omdat je geen Thais kent. Geloof ik niks van.

  • Jij bent waarschijnlijk de enige Nederlander die een visum is geweigerd omdat hij de Thaise taal niet sprak. Heb je wel vaker van deze fantasieën?

   • Daniel zegt op

    Na twee keer navraag was dit echt de reden die mij werd meegedeeld. Misschien snap je nu hoe ik me nu voelde. Dit is geen fantasie of verzinsel.

 22. l.lagemaat zegt op

  Nederland is er ook debet aan.

  Gepensioneerden hebben al 10 jaar geen indexatie gehad.
  Verder oplopende huren veroorzaakt door het opkopen van sociale huurwoningen door “investeerders ” en doorverhuren aan airbnb e.d.
  Stijgende energieprijzen, benzineprijzen,laag naar hoger B.T.W.tarief, e.d.

  Gevolg: gepensioneerden kunnen minder gemakkelijk een verre reis boeken en/of langer wegblijven!

 23. Frank zegt op

  Al 15 jaar bezoeker van pattaya, en ieder jaar rustiger. Zelfs in hoog seizoen zijn er barren en restaurants gesloten/verkocht/ in ieder geval dicht. Geen “buitenlander” die zich nog waagt en vertrouwen heeft om er weer eens een gezellige plek van te maken, en de thai zelf kan het financieel niet. Wat mij opviel in de jaren van terug loop was, dat de opkomst van mobieltjes de “wel gemeende” interesse van bv de thaise jongens iig, met sprongen achteruit ging. Gezellig gesprek duurt dan ook niet lang nadat ze drankje hebben ,of de mobiel komt te voor schijn. Een andere reden is de alsmaar stijgende prijzen. Uitgaan kost bijna het zelfde als in Nederland. Dan heb ik het nog niet over clubs. Het is jammer, maar Thailand heeft aan het dalende bezoek dat we allemaal zien, aan zich zelf te danken. Toch ga ik ieder jaar weer, het is “mijn tweede thuis”. Vooral de rechtstreekse vlucht vind ik ideaal, waar naar andere landen een overstap onoverkomelijk is.
  (wel moet ik toegeven dat ik nog nooit in cambodia of vietnam of ander mooi ander land gereisd heb. )
  misschien hoor ik hier nog wat…..

 24. Tony zegt op

  De laatste 10 jaren zie ik veel minder toeristen(Europa en Russen)
  De Thaise Bath die ons anno 2018 veel minder voor onze Euro geven speelt een belangrijke rol maar meest belangrijk is de Fake Smile waar vele Thailand gangers achter zijn gekomen.
  De Thai zijn niet meer zo vriendelijk als voorheen (1980 – 1990
  Ik kom al vanaf jaren 80 al naar Thailand en het gaat steeds en meer achteruit wat vriendelijkheid betreft….de goeie daar tussen gelaten.
  Firma List en Bedrog die overal komt kijken hoe goed je het met hun voor hebt om te helpen waar nodig er is altijd een verhaal die opkomt en ik terug denk die eerder gehoord te hebben.
  Hier enkele punten waarom ik denk dat de toeristen Thailand vermijden.
  1) Aankomst in Thailand langs douane.
  De ambtenaar bejegend de toerist op onfatsoenlijk manier alsof de persoon een crimineel is. Zeer onbeschoft en die glimlach…..
  Bent U die ambtenaar wel tegengekomen met een brede glimlach naar U toe?
  Het is visite kaartje als je vriendelijk naar de toerist bent…en een glimlach hoeft niet persé maar ze kijken allemaal nors en boos…..
  2)Het over vragen als je wat wil kopen en overdrijven…heel irritant
  3)De leugens en verzinnen van verhalen die later zal blijken dat het verzonnen was.Als je laat merken dat je door hebt dat ze liegen dan krijg je geheid ruzie
  De goede Thai daar gelaten…want er zijn goede hardwerkenden met alle respect.
  De zieke moeder of vader die op sterven ligt of vaker is overleden
  Ik denk dat een paar lezers dit soort verhaal wel zullen herkennen
  4)Veelvoud van entree prijzen die de toerist moet betalen terwijl de Thai zelfs een vierde vd prijs betaald.
  Zelfs restaurant hanteren stiekem ook zo een systeem dus.
  In bars en dancings bestaat dat ook en vindt dat het allemaal zeer slecht is voor het toerisme.
  5)Als toerist of buitenlander niet in gevecht gaan met niemand en zo ook niet met een Thai want ze nemen het allemaal op voor de Thai en ben je de pineut….een laffe daad en fake glimlach ten spijt…
  6)Vele toeristen die daar worden beroofd….(scam) en vermoord.
  Ga zo maar verder …….
  Thailand is niet meer aantrekkelijk dus gaan vele nu naar Vietnam,Laos,Cambodja,of Myanmar….
  De cijfers die Thailand opgeeft zijn zo fake als wat.
  De grote hotels die staan meer leeg en er wordt maar gebouwd denk dat het zeepbel op ploffen staat en dan denk ik dat Thailand weer aantrekkelijk zal worden voor de Russen en Europeanen maar nu laten ze Thailand voor gezien.
  Wie het echt weet….laat ff weten hoe of wat jullie ervaring ook mag zijn.
  Thailandblog is er voor ons allen en vindt ik heel informatief.
  TonyM

  • Bert zegt op

   Jammer dat je zo’n negatieve ervaringen hebt, voor mij is ook niet alles rozengeur en manenschijn maar dat is het in NL ook niet.
   Ben in 30 jaar nog niet 1x onheus bejegend of slecht behandeld.
   Sommige dingen weet je dat die gebeuren en dat moet je accepteren of anders links laten liggen.

 25. T zegt op

  Men zet in op de toeristen uit de BRIC landen en die uit de zandbak en dan blijft de rest erna al snel weg.
  Daarbij Thailand is al niet meer het exotische verre land wat het ooit was, iedereen is er bijna ooit geweest bij wijze van spreken.
  Als je tegenwoordig zegt dat je in Myanmar,Cambodja,Laos,Vietnam geweest bent klinkt dat veel spannender op een verjaardag. Vooral jongeren vinden het leuk als een vakantie bestemming apart klinkt.

 26. Frank zegt op

  Daar komt nog bij, op woensdag geen bedjes op strand. Roken op stranden tegenwoordig ook aan banden gelegd. Om maar over slechte infrastructuur niet te spreken, hele stoepen liggen open met diepe holen. Op straat lopen geen optie, of je moet graag ziekenhuis bezoekje willen. (maar dat is al zo lang ik in Pattaya kom, maar zegt natuurlijk niks over andere plaatsen) Gelukkig wordt er iets gedaan aan berovingen en vecht partijen, drugs en lady boys die van de pattaya beach/baulevard worden geweerd om de vele overlast naar toeristen. Houdt dit stand?? dat denk het echt niet. Maar voor de “normale touist” of gezin een reden om eens verder te gaan kijken in het volgende jaar.

  • Bert zegt op

   Denk dat de “normale tourist” Thailand wel heeft gezien na 1 of 2 keer en dan iets anders wil.
   Hele volksstammen zijn er al geweest en nu het aanbod van de buurlanden groter wordt is de spoeling dunner.
   By the way, als de regering in NL de zin krijgt is het roken in NL ook bijna overal verboden.

 27. Lex zegt op

  Of heb ik soms wat verkeerd gedaan.???

  Ja, lees het antwoord van RonnyLatPhrao van 8 oktober 2018 maar eens dan begrijp je het wel.

 28. fernand zegt op

  ik denk dat niemand van d e mensen die langere tijd wil verblijven in Thailand tevreden is over de gang van zaken wat betreft de visum.geen discussie mogelijk dat het een prachtig land blijft,MAAR de toerisctische plaatsen zijn te mijden voor diverse reden.ik was er onlangs bezocht een week Ubon Rachathani en omstreken,dan een week Khonkaen,dan een week Phrae,keertje geen zee,geen eilanden,maar beviel me prima,alles is e r goedkoper,ALLES maar alcohol is er ook duur,zeker in vergelijking met Cambodia en Vietnam.
  Ik hou nog altijd van Thailand,maar niet van d e toeristische plaatsen,te duur voor alles en alleen een dollar glimlach.
  mijn voorkeur gaat naar Vietnam,en vermijd daar ook de meeste toeristische plaatsen,dan is het echt spot goedkoop,maar alcohol overal goedkoop hihi

 29. Willem zegt op

  Ik ben het met Frans eens,het ontvangst in Thailand op het vliegveld is niet bepaald vriendelijk,dan die mobieltjes verslaving,(ook in andere landen) maar b.v op een markt denk je al gauw hoort er wel iemand bij de kraam mobiel bezig of in een hoekje t.v kijken,je kan niet meer zo makkelijk onbezonnen je vakantie vieren,constant opletten of je niet besodemieterd wordt (welke glimlach is gemeend en welke niet) jammer want op deze manier gaan we allemaal alternatieven zoeken.

  • Nicky zegt op

   Wij zijn altijd netjes behandeld op het vliegveld. Wat betreft de mobieltjes; is het in Europa dan anders?

 30. Naama zegt op

  Thailand is goed om eens te zien als toerist. Wel op voorhand je huiswerk maken ivm. scams en dergelijke. Om hier te wonen het hele jaar is het maar een saaie bedoening. Vrienden maken hier kan je ook op je buik schrijven, ze hebben allemaal wel iets nodig van je en je krijgt weinig of niets terug. Ook als je graag bier of wijn drinkt ben je op de verkeerde plaats wegens duur geworden en niet de beste smaak; prijzen gaan elk jaar wel een keer of 2 naar omhoog. Ook de sterke baht speelt niet in hun voordeel om maar te zwijgen van de rompsloop om je verblijfsvergunning te verlengen. Natuurlijk komt dat ook mede door die rotte appels die hier illegaal werken of louche zaken doen en de goeien moeten dat ook uitzweten. Wat natuurlijk ook in hun nadeel speelt is hun trots, ze wanen zich een superieur volk, alles is beter op de Planeet Thailand. Thaise mannen zijn ook echte venten, wij farang zijn maar jongetjes, heb ik persoonlijk meegemaakt dat ze me aan het uitlachen waren met z’n drieen en ik was alleen en dan hadden ze nog niet gedronken. Ook hun gedrag in het verkeer en het lawaai dat ze produceren houdt de mensen hier weg. Al die pickups zonder knalpot en brommers die door de straten racen en de politie doen niks. Als je ouder wordt wordt dat allemaal een beetje teveel van het goede en ik ben nog maar 55. Hun houding tegenover ons farangs zal nooit veranderen, wij zijn rijk en moeten geld dokken en voor de rest zijn ze in ons niet geiintereseerd. Toch hebben ze ons nodig wat ze niet gauw zullen toegeven. Vele Thais zien zwarte sneeuw, ook voor hun wordt alles duurder. Als ze eens moesten beginnen met hun hart te openen tegenover ons farangs zouden er misschien minder verhuizen naar de buurlanden of elders. Moest ik niet getrouwd zijn met een Thaise en geen huis en bezittingen hebben had ik allang het land van de valse glimlach voorgoed verlaten.Ik weet, het is overal iets maar dit gaat over Thailand.

 31. Norbert zegt op

  Ik ben verleden jaar en het jaar ervoor naar Thailand geweest. Ik vind het het meest zalige vakantie land ter wereld. De douane was bijzonder vriendelijk, ik had mijn papieren verkeerd ingevuld en de douane dame deed het voor mij met een grote glimlach. De prijzen vind ik belachelijk laag. Airport – ättaya met de bus kostte nog geen 10 € en is een bijna drie uur durende rit. Vanuit Antwerpen treinstation naar Brussel airport is 13 € en duur 30 minuten. Mijn hotel in centrum Pattaya kostte nog geen 16 € met balkon, airco, ijskastje etc. Daar betaal je hier in Belgie 80 € voor. Mits beleefd en voornaam en respectvol krijg je een vrouwtje mee voor heel de nacht voor 25 €, etc . . . Je kan zelfs een volle schotel eten met vlees en alles er op en er aan voor 40 Bth krijgen. (zonder biertje) . Ik stond versteld van de vriendelijkheid over het algemeen. En Walkingstreet is voor de ‘lowlifes’. Ik ben daar één keer geweest en als je de beerput wil zien van menselijk bestaan en je voelt je daar goed in dan moet je daar zijn. En in de zakken gezeten? ? ? Ik heb die ervaring niet. De enige die grof in mijn zakken heeft gezeten in PAttaya is een Belg geweest. Ik zeg niet Thailand for ever , maar toch. Ik vind dat de schrijvers alhier toch wel kneuterige mensen zijn. En vooral op hun geld kijken, maar daar zijn ze Hollanders voor.
  Norbert, de Belg

  • Naama zegt op

   Vele verhalen hier zijn van ervaren Thailand gangers en mensen die er al jaren wonen en weten waarover ze praten uit ervaring. Als jij hier 2 keer geweest bent zal je thailand niet zo goed kennen denk ik. Je betaalt bvb. 3 maal te veel voor de bus van de airport naar Pattaya die er volgens mij minder dan 2 uur over doet of had je lange files? Jij had dus ook het geluk om een lachende douanebeambte ( je bedoelt waarschijnlijk immigratiebeambte) tegen te komen. Keek ze je ook recht in de ogen als ze lachte? Was het een oprechte lach? Jij eet voor 40 baht ( zonder biertje) ? Amai, zo op je geld kijken als je op vakantie bent. En dan nog als Belg. Laat ook je volgende vakantie maar niet in je zakken zitten door de Thais want dat doen ze zelden, hebzucht komt hier niet voor.
   Naama, een kneuterige Belg.

  • TH NL zegt op

   Norbert, de belg ,
   Nederlanders zullen ook wel kneuterige mensen hebben maar om als Belg te denken dat je veel beter ben is wel kort door de bocht , maar ja als je andere mensen wil kritiseren moet je dat niet verbloemen dat je beter ben ken ook genoeg Belgen met een deze ziekte.

 32. slagerijvankampen zegt op

  Het wordt voor mij ook zo langzamerhand een soort tweede vaderland. Net zo saai als Nederland. alles minstens twee keer gezien. Ik ben er ruimschoots uitgekeken maar zoals zovelen: Ik ben getrouwd met een Thaise vrouw. Je moet wel. Mag het dit jaar eens ergens anders heen? Zuid Afrika bv? Nee! Ik wil naar mijn familie! Dat wordt dan weer weken lang boeken lezen. Leuke vakantie!

 33. Pat zegt op

  Wij beschouwen ons allemaal “ontdekkers van Thailand” en hebben er allemaal veel emotionele binding mee.

  Wel, dan is het normaal dat je na vele jaren vindt dat het niet meer zo goed is.

  Ik ken enkele alternatievelingen die Vietnam en Cambodja ‘zogezegd’ hebben ontdekt en die zich dat land bijna toe-eigenen, wel zij praten NU AL in dezelfde negatieve termen over ‘hun landen’ als velen hier over Thailand.

  Voor mij is het wat te doorzichtig en ik ben een eerlijke bron : er is veel veranderd in Thailand, zoals heel de wereld is veranderd, maar in Thailand is dat zelfs minder fundamenteel dan in Vlaanderen of Nederland…

  Ik onderschrijf dus heel weinig van wat ik hier steeds lees over de achteruitgang van Thailand, en al zeker leg ik het niet bij het land of de mensen daar.

  Enkel de regeltjes die er gekomen zijn van het nieuwe regime met betrekking tot bijvoorbeeld Walking Street en Khao San Road, vind ik correcte voorbeelden van een achteruitgang.

  Al zouden wij dat als Westerling moeten toejuichen, maar we houden nu eenmaal van het nonchalante van Thailand.

 34. Jan zegt op

  Het zal in Chiangmai nog wel rustiger worden als de smoke weer over ons komt !

  Vr. Gr. Jan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website