Waarom is de kwaliteit van het schoeisel in Thailand zo slecht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 augustus 2018

Beste lezers,

Wat mij sedert het begin opvalt in Thailand is de slechte kwaliteit van het schoeisel in Thailand en dan voornamelijk bij kinderen. Iedereen weet natuurlijk dat slippers de nationale schoenendracht is, maar bij het school uniform horen nu eenmaal ook schoenen. En wat ik vaak zie, is dat net als bij het uniform, de schoenen vaak op de groei gekocht worden.

In Nederland en België word er steeds op gehamerd, dat de pasvorm perfect moet zijn, geen schoenen afdragen van andere kinderen etc. Daar hebben ze in Thailand nog nooit van gehoord. Ook bij volwassene zie ik vaak, dat als ze al schoenen dragen, deze zelden de goede pasvorm hebben. Ik weet niet hoe het staat met latere voetproblemen bij de Thaise bevolking? Ook de flipflaps zijn nu niet direct gezond te noemen.

Ikzelf heb ook doorgezakte voeten en zou eigenlijk steunzolen moeten dragen, maar ik zie mij in Thailand nog geen gesloten schoenen met steunzolen dragen.

Hoe denken andere lezers hierover?

Groet,

Nicky


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Waarom is de kwaliteit van het schoeisel in Thailand zo slecht?”

 1. Lijkt mij een kwestie van geld. Goede (lederen) schoenen zijn duur en wat als je geen geld daarvoor hebt? Daarnaast zijn schoenen niet erg praktisch om de hitte en het feit dat je steeds uit en aan moet doen als je een woning binnen gaat.

 2. Tino Kuis zegt op

  Een paar goede kwaliteit schoenen in Thailand, en die zijn er echt wel, kostten daar ook 2-5.000 baht, een half maandloon voor de meeste mensen. Dat zou in Nederland 750-1000 euro zijn voor een paar gewone schoenen.

  Schoenen voor mijn zoon, basketbal, hardlopen, volleybal, school, heeft me een fortuin gekost. Ik moet nu op een houtje bijten.

 3. ruud zegt op

  Aangezien iedere voet anders is, kan een schoen nooit een perfecte pasvorm hebben.
  Tenzij je je schoenen door een goede schoenmaker laat maken natuurlijk.

  Ik kan mij trouwens de tijd van puntschoenen voor heren herinneren en de hoge hakken voor dames.
  Ook niet direct goed voor je voeten.

  En in een warm en vaak vochtig klimaat zijn gesloten schoenen waarschijnlijk een broedplaats voor bacterieen en schimmels., en niet te vergeten zweetvoeten

 4. Ceesdu zegt op

  Als je goede schoen of slipper wilt hebben is er een ruime keus maar alle waar is naar zijn geld ik draag slippers van Scholls die zij fantastisch, schoolschoenen kosten weinig ze hebben ze op school ook niet vaak aan en ze verslijten geen 4 paar per jaar met 4 paar zit je ongeveer op de prijs van een goede schoen. Hand gemaakte schoenen leder kosten hier 1500 Baht. Ik draag geen steunzolen meer maar met een goede slipper heb ik ze niet nodig

 5. bert zegt op

  Ik ben nog niet zo oud (555), maar kan mij herinneren dat ik vroeger ook de schoenen van mijn oudere broer of neef kreeg. En met mijn voeten is tot op heden geen enkel probleem.
  Ook loop ik al ruim 6 jaar op slippers in Thailand, meestal wel iets betere kwaliteit, maar ook gewoon van ADDA.

  En voor steunzolen kun je volgens mij goed terecht bij dhtr van der Lubben in Pattaya, die ook ortopedische slippers verkoopt volgens mij.

 6. Ger-Korat zegt op

  Heb een dochter welke naar school gaat in Thailand. Mij valt het juist op dat tenminste de schoenen voor school wat steviger zijn en de gymschoenen ook. Dus in vergelijking net Nederland niets mis mee. Er wordt ook weinig gelopen en in de klas of speelterrein gaan de schoenen uit. Na een jaar zien de schoenen er nog als nieuw uit, alleen een grotere maat kopen.
  Als ik sport zie ik bij het joggen dat vele Chinese of B-merk sportschoenen dragen want goedkoper. Al merk je wel op de sportafdelingen dat Adidas, Nikes en andere merken populair zijn maar voor velen te duur, kost al snel 3000 baht of meer.

 7. brabantman zegt op

  Lederen schoenen, maar dit geldt ook voor lederen kleding, hebben vanwege de klimatologische omstandigheden in Thailand geen lange levensduur. Vallen gewoon uit elkaar na enige tijd.
  Je moet wel aan erg goed onderhoud doen, veel invetten, om nog enige tijd van het produkt te genieten. Maar meestal tevergeefs.

 8. John Chiang rai zegt op

  Beste Nicky,iemand die wel eens in Thailand geweest is,en zich een werkelijk beeld gemaakt heeft van het inkomen waar veel Thais van leven moeten,zou deze vraag nooit stellen.
  Goede kinderschoenen en overigens ook schoenen voor volwassenen,zijn voor de meeste Thais een onbetaalbare luxe.
  Veel Thais kunnen van hun magere loontje hoogstens een paar goedkope slippertjes kopen,en zouden er in hun wildste dromen niet aan denken,om een paar goede schoenen te kopen,die ook in Thailand tenminste 3 a 4000 Baht kosten.
  Dat men voor schoolgaande kinderen vaak schoenen op de groei koopt,ligt simpel aan het feit dat men hoopt het volgende jaar niet meteen de zelfde kosten te hebben.
  Een nicht van mijn vrouw werkte als kamermeisje in een 5x hotel in Chiang Rai waar een gast na het kopen van een paar nieuwe schoenen,zijn reeds afgetrapte exemplaren in de afvalemmer wierp.
  De nicht van mijn vrouw heeft deze overigens goede merkschoenen,die voor haar 17 jarige zoon veelste groot waren haar zoon geschenkt,die ze trots als een pauw nog gedragen heeft.
  Iets wat in onze westerse wereld vol overdaad, ontvredenheid en chronisch gezeur,al erg lang tot een ongekende bijzonderheid behoord.

  • Ceesdu zegt op

   Dag John,

   Ter aanvulling op je schrijven veel schoenen en kleding wordt tweede hands gekocht

   Gr Cees Roi et

 9. Rob Tha Mai zegt op

  Waarvoor schoolschoenen: juist van de poort tot onder de vlag en door naar de klas. Voor de klas worden de schoenen uitgedaan en in een rij in de buitengang opgesteld voor de hele dag, tot dat de school uitgaat.

 10. Mark zegt op

  Op de heenvlucht naar Thailand stoppen we een tiental paar lichte zomerschoenen in onze koffers. We krijgen die van familie, kennissen, collega’s en vrienden. Zij weten dat gedragen zomerschoenen (nog in goede staat) de mensen in het Thaise geboortedorp van mijn vrouw van pas komen.

  Kwaliteitssandalen, (half)open damesschoenen, kinderschoenen, sportschoenen (lichte wandelschoenen), en steviger slippers zijn gegeerd. Een keer hadden we 2 paar echte voetbalschoenen en dito sokken mee. Twee Thaise jongens juichten van blijdschap toen ze die mochten aantrekken. Gedaan met sjotten op blote voeten 🙂

  Als we zelf kwaliteitsschoenen in Thailand kopen verschillen de prijzen nauwelijks van die in België. Voor de meeste Thai is dat uiteraard onbetaalbaar duur. Meer dan 5 daglonen voor een paar schoenen, tingtong 🙂

  Omwille van het klimaat dragen mijn vrouw en ik meestal open of halfopen schoeisel in Thailand. Mijn vrouw verkiest in Thailand teenslippers van de betere soort. In de omgeving van de woonst draag ik meestal sleffers. Buitenshuis een halfopen lichte sportieve wandelschoen en soms sandalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website