Beste lezers,

Op 23 januari 2017 ben ik met mijn partner (ik ben 59 en zij is 57 (beiden NL nationaliteit) om 09:30 uur naar de Thaise ambassade Den Haag gegaan om een Non-immigrant visa te verkrijgen voor 90 dagen, dit omdat we vanaf 7 februari tot 5 mei 2017 als toerist in Thailand willen verblijven. Vliegticket al geboekt etc. etc. Een reis waar ons enorm op verheugden (met de nadruk op: ..den…).

Naar Thailand reizen doen we namelijk al vele jaren (sinds 1983!) soms vragen we een double entry aan soms een single entry. Nooit serieuze problemen gehad daarover, en ook nooit zelf echte problemen gehad in dat mooie land zelf, behoudens een paar jaar geleden een overstay van 3 dagen waarvoor de boete direct is betaald. Daarna ook nooit problemen.

Ik weet niet wat er momenteel gaande is, maar ik ben na mijn aanvraag vanochtend verbijsterd door de ‘non-reactie’ van de Thaise ambassade.

Tijdens de aanvraag vertelde de loketmedewerker ‘dat mijn partner kennelijk driehonderd Euro te weinig op haar bankrekening had staan’. Ik was me daar echt niet van bewust (dat bedrag moest hijzelf overigens ook opzoeken) maar dat was geen enkel probleem, als ik het bewijs kon e-mailen dat de bankrekening was aangezuiverd tot het verplichte bedrag ad € 540,00 dan konden wij onze paspoorten met visa a.s. vrijdag weer ophalen. Zo gezegd zo gedaan. Onze beide inkomens voldoen overigens ruim aan de vigerende visumvereisten. Maar nu komt het.

Even later ontvang ik een e-mail van de ambassade met de volgende inhoud:
‘Dear Sir,
Please kindly be informed that the visa application for Mr….. and Mrs. … is rejected. The passports will be ready to pick up between 9.30-12.00 during the Embassy’s working day. Kind regards..’

Met andere woorden: Geen visum voor ons beiden! Wat zegt U mijnheer? Ik heb uiteraard direct de ambassade gebeld en uitleg gevraagd. Antwoord: ‘wij hoeven u geen uitleg te geven!’ Ja maar, antwoordde ik nog, ‘wij zij al zo vaak in Thailand geweest, wat is er nu aan de hand dat wij geen visum krijgen?’ (motiveringsbeginsel)

Wederom geen antwoord, ik moest maar een e-mail sturen aan de beslisser en vragen om uitleg. Dat heb ik gedaan maar ik verwacht geen antwoord (tot nu toe ook niet gekregen).

Ik heb inmiddels advies gevraagd aan deskundigen en wacht daar nu op, maar moet nogmaals bekennen dat ik compleet verbijsterd ben door deze non-communicatieve handelwijze vandaag van de Thaise ambassade in Den Haag.

Feitelijk hebben wij ook nu geen zin meer om naar Thailand toe te gaan (helaas voor alle bekenden en vrienden die we daar in de loop der jaren hebben ontmoet) omdat je maar moet afwachten of men aldaar nog bereid is om ons de gevraagde visa te verlenen (verlengingen etc). Ik weet dat niet.

Ik heb de ambassademedewerker nog wel gezegd dat ik uitermate teleurgesteld ben in hun (geen) reactie zeker omdat ik wij al zo vaak in Thailand zijn geweest. Ik krijg geen enkele motivering, wellicht is dat voor hun lastig omdat die er ook niet is.

Zijn enige niet terzake doende reactie: ‘misschien is dat wel het probleem dat u zo vaak in Thailand bent geweest’….

Nou, wie hier nog chocolade van kan maken is knap. Wij overwegen nu om niet meer naar Thailand te gaan. Het lijkt wel of we communiceren met mensen van een andere planeet.

Tot slot, ik heb me echt afgevraagd wat ik fout kan hebben gedaan, maar kom niet veel verder dat ik vanochtend in goed vertrouwen een visumaanvraag heb gedaan met de hierboven geschetste, zeer onbevredigende afloop, die ons overigens € 120,00 heeft gekost (geld krijg je niet retour). Er zijn mensen die zeggen dat wij gewoon naar Thailand kunnen gaan en een 30 dagen visum kunnen krijgen. Ja, en dan..? Verlenging? Dank je hartelijk. Wellicht kunnen wij dus nu na zoveel jaren afscheid nemen van Thailand, want hier heb ik geen zin in..

Weet iemand wat er aan de hand is momenteel qua beoordeling visumaanvragen, of ben ik een roepende in de woestijn?

Tot slot na zoveel jaren reizen door geheel Z.O. Azië. weet ik echt wel hoe de hazen lopen maar dit is geen reclame voor Thailand en ik ben zeker voornemens deze kwestie op een later tijdstip in de publiciteit te brengen. Wat een uiterst negatieve ervaring! Daar zullen ze in Thailand niet mee zitten.. maar het kan maar gezegd zijn.

Wie nog een gouden tip heeft heet ik van harte warm welkom! Maar.. What Went Wrong?

Groet,

Cees

40 reacties op “Lezersvraag: Waarom krijg ik geen visum van Thaise ambassade in Den Haag”

 1. Wim Heijstek zegt op

  In belgië opnieuw aanvragen

  • Eric zegt op

   Inderdaad, bvb.aan het Consulaat n Antwerpen. Héél vreemd verhaal.

   • patrick zegt op

    idd ik zou je ook naar het consulaat in antwerpen doorverwijzen…ikkan enkel denken dat er iets ergens niet correct is en toen ik voor mijn visum ging werden er 5 voor mij geweigerd en de man met eenlach zei dat ik de eerste was die met alles in orde was …probeer het !

   • rob joppe zegt op

    Ja ook hiervoor geld weer je weet niets zeker.
    Een kennis van ons, een belg , kreeg het niet voor elkaar om een visum aan te vragen voor 3 maanden hij kreeg slechts 2 maanden maar neem dit aan als kennisgeving het kan zomaar weer veranderd zijn zodat het ineens wel lukt. Is het nog wel leuk op deze manier ik denk het niet.
    Onze buurman verteld ons net dat hij kon altijd een verlenging krijgen voor een mnd. toen werd het 15 dagen en nu nog 7 dagen. Enige manier is het land uit gaan met een vliegtuig om een maand te krijgen.
    Btw. het betreft hier een Zweeds echtpaar.

 2. Peter wolters zegt op

  Het enige dat ik kan bedenken dat jullie ten tijde van de overstay op een zwarte lijst zijn geplaatst en dat die jullie nu eruit wipt. Overstay wordt steeds zwaarder aangerekend.

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Ik had ook overstay, met stempel 3 jaar geleden. Ik kreeg probleemloos een non-immigrant-) multiple afgelopen september. Wel werden er heel veel mensen afgewezen ter plekke, wegens kleine tekortkomingen, 1 formulier verkeerd of ontbrekend, onbeleefdheid en betalen met kleingeld was al voldoende voor een directe afwijzing in Den Haag.

 3. ted valk zegt op

  Probeer het eens het bij het Thaise consulaat in Amsterdam?

 4. bakero zegt op

  Goedemorgen Cees,

  Kan me idd goed voorstellen dat je zo uit je lood geslagen bent dat je motivering om naar Thailand te gaan weg is. maar waarom bedenk je voor jezelf niet een alternatief zodat je wel gewoon die kant op kan? Plan na 1 maand een uitstapje naar Laos; jullie zullen je verbazen over het land en de vriendelijke mensen. Niet voor niets dat er van Laos gezegd wordt dat het lijkt op het Thailand van 30 jaar geleden (vriendelijk en nog niet platgelopen). Het 2e uitstapje na 2 maand maak je bv naar Cambodia; Anchor Wat of de mooie onontdekte stranden. Op die manier varrassen en verrijken jullie je verblijf in ZO Azie, kunnen jullie toch je vrienden zien en kan je toch 3 maand van huis en heb je geen visum voor Thailand nodig. Je kan er ook nog voor kiezen om naar Vietnam te vliegen.. Er is zoveel te zien!!
  veel plezier!!

  Frank

 5. Gérard zegt op

  Cees,

  Probeer het zelfde nog eens op de Thaise Ambassade ( of Consulaat ) in Belgie of Duitsland, waarschijnlijk lukt het dan wel als je aan alle vereisten voldoet en dat genoegzaam kunt aantonen bij het indienen van de aanvraag.

 6. Tjitske zegt op

  Hallo Cees,
  Even contact opnemen mt de thaise ambassade in Essen Duitsland.
  Wij zijn daar in december geweest voor een toeristenvisum (2maanden)
  Je kunt er op wachten en het is tot eind februari gratis. Tenminste die van ons.
  Zeker de moeite waard om even te bellen met ze!!!
  Succes

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Ter verduidelijking: het toeristenvisum is bij elke lokale immigratiedienst te verlengen met een maand voor 1900 baht.

 7. Jo zegt op

  Bevreemd me, ik vraag ieder jaar een Imm Non O op basis van huwelijk met een Thaise schone.
  Nooit een probleem en uiterst vriendelijk personeel als je alles compleet hebt.

 8. RonnyLatPhrao zegt op

  Vervelend en het is ook maar raden wat er mogelijk kan gebeurd zijn.

  Het enige dat ik kan bedenken is dat je niet de pensioenleeftijd hebt, of bewijs levert dat jullie werkelijk op pensioen zijn.
  Normaal zou dit niet mogen uitmaken omdat officieel de leeftijd van 50 jaar is voorzien voor een Non-immigrant “O” op basis van “Retirement”, maar sommige ambassades houden rekening met de pensioenleeftijd van het land waar ze in gevestigd zijn.
  Misschien is dat nu ook van toepassing in Den Haag. Ik weet het niet.

  Het minste wat je toch mag verwachten is dat ze een degelijke uitleg geven voor de weigering, maar blijkbaar is dat teveel gevraagd. Triest.

  Ga misschien naar Essen. Denk dat je daar de meeste kans maakt. Ze zijn daar blijkbaar veel klantvriendelijker. Kost je wel opnieuw 2 x 60 Euro.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Vertrekken zonder visum zou ik niet doen.
   Ga je problemen krijgen bij het inchecken gezien de duur van je verblijf.

   Ofwel vraag je het Non-immigrant “O” aan in Essen zoals ik eerder zei, of je vraagt een “Tourist Visa” aan. Heb je alvast 60 dagen en momenteel is het “Tourist Visa” nog gratis dacht ik.
   Dit kan je dan verlengen in Thailand met 30 dagen, of je doet een “Borderrun” en dan bekom je ook nu 30 dagen, hetwelke je nog eens zou kunnen verlengen met 30 dagen.
   Normaal zou je geen probleem mogen hebben bij de vliegtuigmaatschappij als je vertrekt met visum. Zelfs als je terugkeerdatum later is dan de periode die je met dat visum kan bekomen.
   Je kan dat ook vragen via mail aan de maatschappij zo ben je zeker.

 9. erik zegt op

  Gaan; je krijgt een maand bij aankomst. Maak een visarun naar Laos en pak drie dagen daar (…. anders kom je max aan 88 dagen Thailand) en bij binnenkomst krijg weer een maand en die verleng je. Dan heb je de 90 dagen die je op het vliegticket hebt staan. Hoogstens kan men op Schiphol nog moeilijk doen omdat je geen visum voor 90 dagen hebt.

  Maar het advies naar een buurland te gaan (Bel of Dui) kan ook werken. Dat doen er veel.

  Waarom vraag je je af? Tja, misschien iemand niet uitgeslapen of de wind stond verkeerd. LOS: Land of Surprises, toch?

 10. Nico zegt op

  Tja,

  Het vliegtuig is al geboekt, dus 30 dagen heb je al, daarna gewoon naar één van de omringende landen gaan, toevallig net terug van Malaysia, is booming business, vriendelijke mensen, redelijke prijzen en geen enkel gedoe met de douane, geen visa, niets en net zulke mooie stranden als in Thailand.

  Groetjes Nico vanuit Lak-Si.

 11. Janinne zegt op

  Wellicht moet de inkomens eis 600 pp zijn

  Een overstay moet geen probleem zijn, had zelf vorig jaar nog een overstay en visum was geen probleem.
  Dit jaar ben ik voor het eerst naar Essen geweest, ontzettend vriendelijk personeel.
  Daar kunnen ze hier in Nederland niet bij in de schaduw staan.
  Je gaat even winkelen en met een uurtje is je visum klaar.

  Dit geeft de Thaise consulaat in Amsterdam aan.
  Non-Immigrant visum.

  Met een single entry mag u eenmalig maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand , uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig ze zijn op de dag van binnenkomst

  Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single entry

  U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum.

  De volgende formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd;

  -Uw paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens,2 recente dezelfde pasfoto’s , volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier, kopie van uw bankafschriften van de laatste twee maanden met daarop uw ter naam stelling,positief saldo,uw inkomstengegevens( minimaal € 600 per maand per persoon ) en alle af- en bijschrijvingen ,indien gehuwd kopie huwelijksakte/trouwboekje (geen samenlevingscontract). Heeft een partner geen inkomsten dan dient het inkomsten bedrag minimaal 1200,- euro te zijn.

  Bent u jonger dan 50 jaar en gehuwd met een Thaise ingezetene of bent u de ouder(s) van kinderen met een Thaise nationaliteit dan komt u ook voor dit visum in aanmerking
  We hebben dan naast de bovengenoemde formulieren/documenten, een kopie van het trouwboekje ,kopie van de geboorteakte van de kinderen,kopie van de Thaise vader/moeder van het kind.

  Kosten voor een single entry zijn € 60,-(alleen contante betaling mogelijk).

  * Financieel overzicht
  Dit overzicht moet aantonen dat U over voldoende middelen beschikt om geen financiele problemen te krijgen gedurende uw verblijf in Thailand.
  Aanvaard:
  – bankafschriften van de laatste 2 maanden met uw naam, huidig positief saldo , alle bij- en afschrijvingen en inkomen
  Niet aanvaard:
  – jaaropgave
  – alleen bij- en afschrijving
  – bankafschrift zonder naam
  – bankafschrift zonder huidig positief saldo
  – bank afschrift met zwarte strepen
  Het is zonde om van de reis af te zien, maar begrijp U ergernis

  • theoS zegt op

   Janinne, een overstay is altijd een probleem en word voor en door de Thaise Wet beschouwd als een Criminal Offence waar je dus voor gearresteerd kunt worden en een gevangenistraf + boete voor kunt krijgen, in het uiterste geval. Thailand past dit niet toe en laat je gaan na het betalen van een boete en blacklisted voor een periode, wees blij dat hun het zo zijn gaan doen. Zitten niet te wachten op een paar honderd Farangs met overstay in de lik. Ik had 2x overstay achter elkaar, dat was eind ’70, en kreeg de waarschuwing, in Penang, dat de volgende maal ik geen visum meer zou krijgen, dat was eind 1970er jaren. Nooit meer overstay gehad. Jullie denken daar te gemakkelijk over.

 12. Ricky zegt op

  Ik weet om welke medewerker het gaat en heb al eerder botte reacties mogen zien bij bv studenten die een uitwisselingsprogramma deden en van toeten nog blazen wisten.
  Echt horkerige reacties wat hij dan tentoon spreidt.
  Echter als je alles in orde hebt is er niets aan de hand. Zo ook als je een paar dagen later komt. Dan kan hij ineens wel de informatie verstrekken die je nodig hebt.
  Geen idee waar het aan ligt, maar heb het al eerder gezien.
  Ik zou in jullie geval gewoon teruggaan met bewijs dat er genoeg geld op de rekening staat en appeleren aan wat hij eerder beloofd had. Wellicht heeft hij dan een betere bui en omdat alles in orde is wordt het misschien toch nog toegekend.
  Ik zou mij reis naar Thailand niet laten verpesten door zo’n (af en toe) onbeschofte ambassade medewerker…
  Succes en ik hoop toch noch een fijne tijd in Thailand.

 13. Daniel zegt op

  Wij hebben ongeveer het zelfde meegemaakt. De aanvraag voor een ‘non immigrant O’ multiple entries werd afgewezen, omdat wij ‘niet genoeg de Thaise taal machtig waren’..terwijl we ons mond nog niet open hadden gedaan. Ik kreeg wel een 90 dagen visum. Terwijl ik 5,5 maanden in Thailand wilde verblijven, en daar ook mijn tickets op had afgestemt.

  Wij hebben een visumtrip naar KL geboekt, daar gratis 60 dagen gehad, wat we weer met 30 dagen kunnen verlengen..probleem opgelost.

  Oplossing: via een visumbureau of ANWB .. is wat duurder maar je hoeft niet 2x naar de Ambassade.

  Reden: ze willen ons niet meer..om welke reden dan ook. Wij ‘longstayers’ houden té lang hotelkamers en huizen bezet, en geven naar verhouding minder geld uit dan een toerist die zo’n 3 weken blijft, en volop wilt genieten van dit land. Dit is onze laatste lange periode in Thailand.

 14. Jose zegt op

  Vraag een 60 dagen toeristen visum aan. Deze is momenteel gratis (tot eind febr) en verleng die
  in Thailand voor (ik meen) 1900 Thb.
  Hoef je geen bankafschrift te tonen.
  Wil je niet meer naar Den Haag?? Kan ook in Amsterdam.
  Hoop alleen dat ze geen stempel in je paspoort zetten dat een visum geweigerd is,
  anders krijg je sws gezeur.
  Succes

 15. Somchai zegt op

  Als je maar 90 dagen in Thailand wilt blijven, is ’n single entry tourist visum ’n veel betere keus dan ’n non-immigrant visum (b.v. geen inkomens of leeftijds eisen).
  ’n tourist visum geeft je 60 dagen, maar is probleemloos in Thailand te verlengen met ’n extra 30 dagen.

 16. eduard zegt op

  Gebeuren idd vreemde dingen, de laatste tijd. Maar als ik U was, zou ik gewoon gaan met het 30dagen visum en hier verlenging aanvragen.

 17. René van Ingen zegt op

  Misschien de volgende tip: Ga naar het thaise consulaat in Amsterdam. Daar kunt U een toeristvisum voor 60 dagen krijgen. Momenteel geheel kosteloos tot eind februari. U hoeft ook dan geen inkomens gegevens te overleggen. Omdat U langer dan 60 dagen in Thailand wilt verblijven is een éénmalige verlenging van 30 dagen voldoende. Of even een bezoekje naar een buurland afleggen om zo een nieuwe entry voor de laatste 30 dagen te ontvangen.
  Zo heb ik het ook gedaan, kom morgen in Bangkok aan en vertrek op 13 April. Veel succes

 18. Hans Bos zegt op

  Twee mogelijkheden: of de visumaanvraag doen bij het consulaat in Amsterdam. Of binnenkomen met de 30 dagen visa exempt. Als je de juiste contacten hebt kun je die omzetten in een toeristenvisum voor nog eens twee maanden. Een non immigrant visum voor 3 maanden lijkt me schieten met hagel op een mug.

 19. Jay zegt op

  Ambassade en consulaat beide compleet nutteloos . Gewoon afreizen en je krijgt 30 dagen visa waiver op de luchthaven . Je kan dit met 30 dagen verlengen in Jomtien immigratie . Maak een kleine side trip naar Cambodia en bij binnenkomst krijg je weer 30 dagen . Andere mogelijkheid , ga na 30 dagen een paar dagen naar Cambodia en regel daar een tourist visa voor de resterende 60 dagen . Eenvoudig te krijgen via de diverse visa kantoortjes in Phnom Penh voor Ca 50US .

 20. Pieter zegt op

  What went wrong… niet voor de ambassade.
  De buit is binnen.. €120
  Het wachten is op de volgende €120.
  Er zijn al veel landen met hun geheel eigen visum spel, met elk jaar een herziene uitgave, ga terug langs af..

 21. Cora zegt op

  Verleden maand heb ik zonder problemen een toeristenvisum van 90 dagen gekregen in Amsterdam.
  Je krijgt dan 60 dagen in je paspoort. De laatste 30 dagen haal je bij een immigratiekantoor in Thailand.
  Zoals hierboven al geschreven werd is die op het ogenblik gratis.
  Kan alleen maar single entry tegenwoordig.
  Zie hun website.
  Ik heb wel eens meer gehoord dat men in Den Haag minder vriendelijk en moeilijker zijn.

 22. Rob zegt op

  Hoi Cees
  Ik weet dat je daar als een hond behandeld wordt het maakt niet uit Amsterdam of Den Haag.
  Alle twee zijn ze hetzelfde ze denken dat ze god zijn daar ,ik was daar weggestuurt.
  Want ze hadden me paspoort vergeten in orde te maken ,kan je weer op neer rijden .
  Terwijl ik een afspraak had om mijn paspoort op te halen.
  Nu ga ik altijd naar Essen Duitsland .
  Nooit geen problemen gehad ze zijn super vriendelijk en ze zeggen ga even bak koffie drinken hier naast dan maken wij het in orde kan je na 45 minuten het visum ophalen.
  Dus geen twee keer rijden en ze denken mee hoe ze een probleem op kunnen lossen.
  Want ik was iets vergeten mocht ik gewoon later door faxen ,super toch.
  Ik heb gevraagd waarom het in Essen veel makkelijker gaat ,als antwoord gaven ze dat je alles moeilijk kan maken als er geen wil is.
  Dus geen probleem ga naar Essen.
  Mvg Rob

 23. fernand zegt op

  Moderator: Graag alleen een reactie op de lezersvraag.

 24. Cornelis zegt op

  Daar waar in de voorwaarden voor het non-immigrant staat dat je – naast de inkomenseis – een positief saldo op je rekening moet hebben, blijkt de Ambassade ook een ondergrens te hanteren. Twee weken geleden kon ik onverrichterzake weer naar huis omdat er op de overgelegde bankafschriften over de laatste 2 maanden slechts een positief saldo van 200 euro stond. Terug naar huis, geld overschrijven van de spaarrekening, de volgende dag opnieuw de afschriften uitprinten en weer op naar Den Haag. Nu werd de aanvraag probleemloos geaccepteerd.
  Als ik in de schoenen van de vraagsteller stond zou ik opnieuw een aanvraag indienen met ditmaal de bankafschriften erbij die een voldoende positief saldo aangeven.

 25. Cornelis zegt op

  Overigens lees ik hierboven ook een paar maal
  iets over het “als een hond behandeld worden’, maar die mening kan ik niet delen. Vaak kwestie van zelf degene die achter het loket zit correct benaderen en daar ontbreekt het naar mijn persoonlijke waarneming nogal eens aan……

  • Leo Th. zegt op

   Zo is het maar net Cornelis. Vaak, ook met partner voor nieuw Thais paspoort, in Den Haag geweest en altijd correct en meestal met een glimlach behandeld. Vorig jaar was ik wel even verbaasd, ging voor een 60 dagen visum en had het gedownloade aanvraagformulier vast ingevuld. Werd niet geaccepteerd en moest een ter plaatse uitgereikt formulier opnieuw invullen. De layout van de formulieren was iets verschillend maar de vragen hetzelfde. Natuurlijk heb ik opnieuw het formulier ingevuld en vriendelijk overhandigd, met stroop vang je nu eenmaal meer vliegen dan met azijn. Net zoals Ricky zou ik Cees adviseren zijn plannen niet te laten dwarsbomen door een medewerker van de ambassade. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en die medewerker zijn jullie in Thailand snel vergeten.

 26. arie withaar zegt op

  beste mensen altijd problemen wat ik hoor. jammer
  zelf ga ik altijd naar essen in duitsland.
  alles in een half uur geregeld.
  makkelijk te vinden een paar leuke eet of koffie gelegenheden direct voor de ambassade,
  snel en vriendelijk geholpen al 4x .

  bezoekje waard.

  succes

 27. luc zegt op

  Geachte heer Cees,
  Overstay.
  In de oude dagen zonder computer kon je door de schakels heen varen, Nu met de moderne technologie sta je in de computer met een rood lampje voor “overstay”…. Of je nu de boete betaald of niet, bijna alle regeringen worden zenuwachtig voor “overstays”. Je zou hetzelfde probleem hebben voor de US als voor de Filippijnen …., maakt niets uit. Hoogstwaarschijnlijk zul je van Aziatische ambassades nooit een klaar antwoord krijgen, maakt deel uit van hun cultuur.
  succes!

 28. rob joppe zegt op

  Welkom in Thailand.!!!! We hebben al 3 jaar die problemen en daarom maar een bureau ingeschakeld in Den Haag kosten €25 per persoon. Ook die worden nog een of 2 keer weggestuurd , wij komen ook al 10 jaar in Thailand plenty geld op de bank en een riant inkomen , toch elk jaar moeilijk doen. Dit wordt ook bevestigd door de mensen die het voor ons regelen.
  Een ding kan ik u verzekeren ( voor diegene die het nog niet door hebben.)
  Ze willen niet van de toeristen af onzin, ze willen van de longstayers af.
  Waarom , we zien teveel leren teveel over het zgn. land van de glimlach we maken de Thais te wijs daar zitten ze niet op te wachten.
  Zie hoe makkelijk je met een toeristen visum het land binnen komt simpel toch , binnenkomen ontvangen worden met een betoverende glimlach de toerist met een roze bril op en op een behulpzame manier naar de financiele slachtbank leiden.
  Ik zal de woorden van m,n vismaat nooit vergeten:
  Robert zolang als jullie denken dat wij arm en dom zijn gaat het met ons goed.
  Denk daar maar eens over na , ik was geschokt toen ben ik gaan denken nee ik blijf hier niet lang meer.

 29. Henk zegt op

  Waarom niet vertrekken zonder visa . De eerste 30 dagen zijn geregeld bij aankomst.
  In Laos vientiena naar de ambassade en daar je non immigrant 0 regelen. Gaat eenvoudig gewoon de juiste papieren inleveren in de morgen en de volgende dag in de middag ophalen.
  Je krijgt dan in eerste instantie 90 dagen en die kun je verlengen met 4 x 90 dagen op de imimigratie kantoren in Thailand. Dit al of niet met een muliple entry.
  Indien je bang bent geweigerd te worden op je vlucht kun je evt zelfs nog een goedkoop ticket boeken ter plaatse op Schiphol. Kan online bij airasia of nok air.
  Ik ben in het verleden nog nooit geweigerd trouwens. En met het online inchecken wordt hier niet eens meer naar gekeken.
  Naar Laos met nok air of airasia via udon thani. Hier mini bus nemen naar de border en visa on arrival kopen voor Laos. Well dollars meenemen. 35 pp.
  Ben je in de morgen op tijd dan gewoon met de taxi van de border naar de Thaise ambassade.
  Je hebt lange rijen maar voor 50 baht kun je de express line nemen.
  De beste dagen zijn dinsdag en woensdag.

  • Ricky zegt op

   Dat klopt niet helemaal….
   Ik heb meerdere malen gezien dat onschuldige en onwetende studenten echt bot behandeld werden en geen info kregen over hoe te handelen.
   De balie medewerker vond dat je alles zelf moet uitzoeken en dan terug komen.
   Maar ja, als je geen info krijgt van de ambassade hoe moet je dan verder.
   Die zelfde medewerker was een andere x overigens wel super vriendelijk….

  • RonnyLatPhrao zegt op

   “Je krijgt dan in eerste instantie 90 dagen en die kun je verlengen met 4 x 90 dagen op de imimigratie kantoren in Thailand. Dit al of niet met een muliple entry.”

   Een Non-immigrant “O” kan je niet verlengen bij immigratie voor 90 dagen, en al zeker niet voor 4 x 90 dagen.
   (enkel met Non-immigrant “ED” of “B” kan dat en dan nog onder strikte voorwaarden).
   Je 90 dagen periode verlengen bij immigratie voor een jaar kan natuurlijk wel, indien je aan de gekende voorwaarden voldoet, maar die zijn hier al -tig keren op het blog uitgelegd.
   Eenmalig 60 dagen verlengen is ook mogelijk indien je met een Thai getrouwd bent, of een kind met de Thaise nationaliteit hebt, en indien deze in Thailand een adres hebben.

   Je kan in dit geval met een Non-immigrant “O” enkel een nieuwe 90 dagen periode krijgen als je een “Borderrun’ maakt, en hiervoor moet je in het bezit zijn van een Multiple entry visum.
   Vientiane geeft echter geen Multiple entries, enkel aan inwoner van Laos.

   NON-IMMIGRANT ( Multiple Entries ) 5,000 Thai Baht (ONLY for Resident Applicants )http://vientiane.thaiembassy.org/en/consular/visa.php

   Savannakhet is wat losser in die dingen en geeft wel een Non-immigrant “O” Multiple entry visa maar enkele wanneer men gehuwd is met een Thai.

 30. Pieter zegt op

  Kan gebeuren, zeker in Den Haag, het is hoe hun pet staat, dat is alles.
  Iets soortgelijk is mezelf zo ongeveer 16 jaar geleden ook overkomen. Had een Thaise partner, en ging voor een 6mnd visum type O nonimm. naar Den Haag. Kon praten wat ik wilde, alleen een 3mnd visum wilde ze geven. Op mkijn commentaar dat de Thaise ambassade wel heel moeilijk deed, kreeg ik als repliek: “dan moet u eens als Thai bij de Nederlandse ambassade komen”
  Tja, de ene ambtelijke kliek naar de andere, en als burger mag je daar het gelag voor betalen.
  Maar ook mijn ervaringen bij het Thaise consulaat in A’dam zijn aanzienlijnk positiever. En inderdaad, je gaat shoppen, namelijk toen was de Thaise ambassade in Belgie ook aanzienlijk coulanter.
  Nu heb ik een oude l*llen visum, en zorg wel dat ik aan m’n jaarlijkse verplichtingen voldoet. t.o.h. geen problemen, maar ook dat kan van de ene op de andere dag veranderen. ik maak me geen illusies! TIT


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website