Lezersvraag: Waar kan ik Thaise les volgen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 december 2013

Beste lezers,

Ja, het gaat gebeuren. Eerder met pensioen en wonen in Thailand. Het duurt nog een jaar maar ik heb iets om naar uit te kijken.

Nu wil ik dit jaar gebruiken om me voor te bereiden. Daarom wil ik ook wat van de taal gaan leren. Weet iemand of er in de omgeving van Assen Thaise les gegeven wordt? Of een andere tip om de taal wat te leren?

Vriendelijk groet,

Bert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik Thaise les volgen?”

 1. Maarten zegt op

  Probeer thaiwithjoy.com. Lessen via Skype. Uitstekende lerares Ladawan.

 2. Fred Helleman zegt op

  Ik ben ook geinteresseerd. Ik woon in Groningen en ben ook op zoek naar een goede leraar of lerares. Ik verwacht over 5 jaar te emigreren naar Thailand.

  Fred

 3. elly zegt op

  ook ik zou graag thaise lessen willen volgen in of omgeving groningen

  • BerH zegt op

   Dat zijn dus al 3 mensen die uit de buurt komen. Misschien dat er iemand uit Thailand hier in de buurt woont en ons de basis wil leren?

   • Han Wouters zegt op

    Mijn vriendin woont in thailand dus daar heb je niks aan. Misschien wel een idee om jullie “de beginners” te “verenigen” en samen iets gaan leren. Stimulerend en leerzaam denk ik. Ik zou toch als eerste de NHA cursus nemen, heb je alle theorie bij elkaar. En als je de basis een beetje beheert, een thaise lerares nemen.
    Groet
    Han

 4. rori zegt op

  Is wat uit de buurt maar goede thaise lessen worden gegeven in Antwerpen.

  • Han Wouters zegt op

   Lijkt me geen optie Antwerpen. In utrecht en Almere kun je ook lessen volgen, iets dichterbij maar voor mij was dat ook al te ver. Ik woon ook in drenthe en hoop over een jaar naar thailand te verhuizen. Ik heb gekozen voor de NHA cursus, die alle theorie geeft die je ooit nodig kan hebben, aangevuld met een Skypelerares uit thailand voor de uitspraak en praktijkoefeningen. Die heb ik een half jaar gehad en spreek nu, na anderhalf jaar, redelijk thais. Ben wel nog steeds bezig maar dat kan ik allemaal zelf doen.
   Groet
   Han

 5. Paul van der Hijden zegt op

  Ik heb in de voorbereidende jaren via lokale reclameblaadjes actief in het Engels en Nederlands gezocht naar iemand die me Thais wilde leren. Dat werd uiteindelijk de Thaise vriendin/echtgenote van een Nederlandse man dichtbij mijn werkplek dus ik kon er makkelijk na werktijd heen. Zij sprak redelijk Engels en ik schreef mijn gewenste (wat-en-hoe-achtige) woorden fonetisch op. Toen ik na een tijd echt in Thailand verder les nam kon ik al zo’n 1000 woorden goed uitgesproken produceren. Dat is het halve werk. Niet die uitspraak maar die voorraad in mijn hoofd! Of via Thaise restaurants in de buurt kunt u ook aan ‘docenten in spe’ komen. Deze horecamedewerkers zijn vaak graag bereid ook overdag wat bij te verdienen met lesgeven. Succes!

 6. Leo Vos zegt op

  Heren uit het noorden, misschien is deze site een voorlopige optie, totdat jullie een lera(a)res hebben gevonden.

  http://www.freelearningthai.com

 7. andre lenoir zegt op

  thai-language.com ook zeer interessant, grtjs ,)

 8. Han Wouters zegt op

  Hi Bert,
  Bijgaand nog even de link naar “mijn” lerares. http://www.iwanttolearnthai.com/learn-thai-with-me.html

  Universitair geschoold, aardig en punctueel. Spreekt prima engels. Kost ongeveer 10 euro per uur. Dat is het voordeel van een lerares in thailand, zie die hier maar te krijgen voor die prijs.

  Groet en succes
  Han

 9. jeffery zegt op

  In groningen en drenthe wonen veel thaise mensen
  een advertentie achterlaten bij de thaise tempel in musselkanaal is wellicht de snelste methode.

  • Han Wouters zegt op

   Hi jeffery
   Wist ik niet, die is er sinds juni zag ik. Dank voor de info, vind mijn meisje ook wel leuk als ze hier een paar maanden is.
   Groet
   Han

 10. BerH zegt op

  Hallo allemaal,

  Bedankt voor de reacties. Zitten hele goede tips bij. En Ellie en Fred, als er nog iemand zich aan biedt om ons les te geven moeten we elkaar op de hoogte houden ok?

  Groeten;
  Bert

  • Fred Helleman zegt op

   Hallo Bert,

   ik ben zeker geinteresseerd. Laat maar weten als je iets gevonden hebt.

   Fred

 11. Dre zegt op

  Thais leren is idd niet gemakkelijk. En toch….. Was vorig jaar geruime tijd in Thailand bij vrouw en schoonfamilie. De enige waarmede ik dan kon praten was mijn vrouw. Doch ik wou met méér mensen praten, vandaar dat ik soms uren bij schoonvader en -moeder zat te luisteren wat ze zoal vertelden. En met de tijd begreep ik dan enkele woordjes. Langzaam aan begon ik dan ook kleine zinnetjes te zeggen, gewoon de eenvoudigste dingen. Menige keer werd ik geholpen, zonder maar ooit één keer uitgelachen te worden. Nu kan ik me stillaan verstaanbaar maken en begrijp ik wat er soms gevraagd wordt. Ik kan nu zelf al vragen stellen.Zij het wel in de meest eenvoudige zin, maar het geeft zowel voor mij als voor mijn Thaise familie een grote voldoening. In het begin had ik het er moeilijk mee hoe “kort” sommige uitspraken waren,dat ik dacht dat ze boos waren. Vb. pai ti baan betekend naar huis gaan. Wel, schoonvader zei steeds ” pai ” . Het is in het zuiden van Thailand de gewoonte “kort ” te spreken zonder daarbij de intentie te hebben kwaad te zijn.Het is wel even aanpassen, maar eens je de kneep vast hebt……. Als je in Thailand laat merken dat je hun taal wil spreken, zullen ze je daar gretig bij helpen. Dus is mijn advies : gewoon de schroom-drempel over en doen. Let wel op de dialecten in de verschillende plaatsen. Thai’s in het noorden is niet hetzelfde als Thai’s in het zuiden. Groetjes, Dre

 12. Eugenio zegt op

  Het beste alternatief, indien er geen echte leraar voorhanden is. Of gewoon als een extra leraar, is deze fantastische door Thai opgezette internet les.

  http://www.learningthai.com/books/manee/01.html

  Dit boek met 22 lessen werd tientallen jaren gebruikt voor kinderen van de eerste klas lagere school.
  Omgezet nu met geluid en de verklaring van de Thaise leestekens om buitenlanders het Thais te leren. Als je dit onder de knie hebt, dan heb je echt een goede basis, waar je wat aan hebt!

  Ben je allen geïnteresseerd in de uitspraak? Gebruik dan alleen “Read with Teacher”.

 13. Dirk zegt op

  Ik heb een goede kennis in Marum wonen .
  Hij is getrouwd met een Thaise. Zij spreekt goed Nederlands.
  Ze woont hier meer als 10 jaar.
  Wellicht kan Zij je verder helpen. Gr Dirk.

 14. Roel zegt op

  Beste mensen,

  De taal leren kan je zelf, doch verbasterd thai leer je pas als je hier woont.
  Zie het als zoals in Nederland, verschillende dialecten.

  Hier een site waar je gratis 34 lessen krijgt om het thai wat te leren vanuit het nederlands.

  http://www.freelearningthai.com/lesnederlands0mp3.htm

  Zelf gebruik in Thaitrainer, moet je kopen maar de eerste 5 lessen zijn gratis.
  Mooi gemakkelijk programma in woord en gesproken taal met diverse foto’s met vetaling van het dagelijks gebruik aan groenten etc.

  Kijk maar op navolgende website voor dit zeer mooie programma.
  Alle eventuele vragen kunnen op volgend adres gebeuren :

  Email: wantana@gmx.net Homepage: http://www.wantana.com

  Succes er mee en alvast een groet,

  Roel

 15. Robbie zegt op

  Volgens mij een van de allerbeste computercursussen met een verantwoorde didactiek, zie:
  http://www.highspeedthai.com
  en laat u overtuigen.
  P.S.Ik heb geen enkele commerciële band met die organisatie. Wel overtuigd van de snelheid, kwaliteit en schappelijke prijs.

 16. harry zegt op

  De tempel in Waalwijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website