Beste lezers,

Waar dient de hoofdbewoner (Pa, Ma of partner) zich te melden als ik (farang) daar voor langere tijd verblijf? Kan dit op het gemeentehuis (Tetsabaan) of moet dit bij immigratie?

Bijvoorbeeld, ik verblijf bij familie in Sikhio, kunnen zij mij daar aanmelden of moet je daarvoor naar de immigratie Nakhon Ratchasima?

Groet,

Kees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Waar moet de hoofdbewoner melding maken van lang verblijf van een gast?”

 1. John Chiang rai zegt op

  Je kunt online een z.g.n.TM30 formulier downloaden,en dit ingevuld binnen 24uur afgeven op de Immigration.
  Zoals vermeld op het formulier kan het in sommige gevallen,als bijv de Immigration niet direct in de buurt is,ook bij de Local Police.
  In beide gevallen is de eigenaar van de woning verplicht dit binnen 24uur tedoen.

  • Theiweert zegt op

   Ik ben zelf naar politie Kantharalak met mijn vriendin. Maar die deden er niets mee en zeiden het is hier geen Bangkok.

   De volgende keer zijn we naar imigration in Sisaket gegaan was binnen 30 minuten geregeld incl bewijs voor mijn rijbewijs. Kosten nihil.

   Een week later controle in de wijk bij buurman deze kredg een boete van 1000 bath voor het niet op tijd melden ik kreeg een bedankje dat ik me wel had gemeld.

   • John Chiang rai zegt op

    Dit was onze ervaring op het Local Police Bureau ook,en moesten de zelfde dag nog naar de Immigration in Chiang Rai, die heen en terug toch 60km rijden betekende.
    Hoewel duidelijk op het formulier staat,dat de Local Police deze TM30 procedure ook verrichten kan,had op dit betreffende bureau nog nooit iemand een dergelijk formulier gezien,en ook nog nooit van deze wetgeving gehoord.
    Van een gewone Thai wordt echter verwacht dat ze op de hoogte zijn met deze wetgeving,en worden bij verzuim ook nog beboet.

 2. Willem zegt op

  Het maak geen verschil. Kort of lang verblijf. Bij ieder verblijf van 1 nacht of meer moet een alien, spreek buitenlander, middels een TM30 gemeld worden door de landlord/eigenaar.

 3. Kees de Jong zegt op

  Dank u voor de antwoorden. Nu leg ik de lat hoger. Haar moeder heeft een eettentje vlak bij het ziekenhuis, en mijn vriendin werkt en slaapt daar meestal en gaat alleen in het weekend naar haar eigen huis 15 km verder in een kleine dorp, wel amphur Sikhio. Dit zal dan ook gebeuren als ik er weer ben. Moet zij/wij dan 2 TM30 formulieren invullen.?

  • RonnyLatYa zegt op

   In theorie wel. Elk adres waar een buitenlader verblijft.
   Zo zal ook elk hotel waa

  • RonnyLatYa zegt op

   In theorie wel.
   Verander je elke dag van hotel, dan word je ook elke dag gemeld.

   Maar je kan geen 2 TM30 invullen. Enkel de laatste melding telt.

   Maar in de praktijk volstaat 1 melding op het hoofdadres ook wel hoor.

 4. Lung Theo zegt op

  TM30 dit en TM30 dat. Kan iemand mij in hemelsnaam vertellen wat een TM30 formulier is. Woon ondertussen al 13 jaar in Thailand, enkele malen terug naar Europa geweest, Enkele malen Belgische bekenden voor enkele weken op bezoek gehad om bij mij thuis te overnachten, maar buiten op dit blog heb ik nog nooit over TM30 horen spreken.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je er buiten dit blog nog nooit van gehoord hebt, tikt dan TM30 report maar eens in Google.
   Leesvoer genoeg.

 5. Adje zegt op

  Ik ga elk jaar, met mijn Thaise vrouw, voor 4 weken naar Thailand en verblijf in hons huis dat op naam staat van mijn vrouw. Wij nog nooit een Tm30 ingevuld. Waarom zou ik dat ook doen? Regelmatig verblijven we tijdens onze vakantie bij familie. Moeten we elke keer een formulier invullen en de moeite nemen om naar de emigratie of politie kantoor te gaan? Ik vraag me af wie mij gaat controleren. Ik begin er in ieder geval niet aan.

 6. Bob, Jomtien zegt op

  Waarom moet uw vriendin een tm30 invullen, zij is een Thai? Voor uzelf hoeft dat m.i. niet daar het geen officieel adres is dat eettentje.

  • RonnyLatYa zegt op

   Waarom niet ? Als je er kan overnachten en haar moeder heeft daar haar officieel adres dan zou haar rmoeder hem moeten melden. Of er dan ook een zaak is waar eten of wat dan ook wordt verkocht maakt op zich niks uit.
   Maar je moet daar ook niet in overdrijven en al zeker niet als je verder tijdens je verlof niks te maken hebt met immigratie. Hou het dan éénmalig bij het adres van de vriendin. Dat zal al meer dan dan voldoende zijn.

 7. Bert Peters zegt op

  Als buitenlander in Phuket een eigen appartement heeft wat op mijn naam staat. Moet je je dan ook melden met bij de imigratie

 8. Daniel VL zegt op

  De eigenaar van de plaats waar een buitenlander verblijft moet dit doen. Hotels of guesthouses hebben TM30 formulieren met een lijst aangebracht om alle buitenlanders aan te melden. Bij mij gebeurt dit via internet al ben ik hier de enige. Als men van plaats naar plaats trekt moet men elke dag eigenlijke tijd vrijmaken om Tm30 aan te melden. Vroeger jaren bestond dit ook maar was er geen toezicht op.
  Men mag dit in principe doen bij de politie. Ik heb dit 5 jaar geleden geprobeerd maar men had er nog nooit van gehoord.
  Als men naar het buitenland gaat en wil terugkomen haalt men best een re-entry bewijs bij Immigration


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website