Waar mag je niet roken in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 november 2018

Beste lezers,

Ik wil met een vriendin in april naar Thailand op vakantie gaan. Maar nu zag ik dat je dus niet overal mag roken. Zoals waar mag dat niet? Want ik wil niet in de problemen komen door dat ik lekker een sigaretje aan het roken ben, en ik word opgepakt.

Ik las ergens dat je dan ook een jaar de cel in moet? Nu baart bij dat best wel zorgen.

Groetjes,

Tamara


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Waar mag je niet roken in Thailand?”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt me dat naar Thailand gaan een mooie gelegenheid is, om te stoppen met het roken.
  Het is bij mijn beste weten ondertussen bijna overal verboden.
  Op het strand, behalve op bepaalde rookplekken, in restaurants, ziekenhuizen, in tempels, in scholen, en mogelijk in de buurt van scholen, in overheidsgebouwen, op straat, als u geen asbak bij u hebt, om de as en de peuken in te doen, want dan moet u uw peuk op straat gooien, en daar staat een flinke boete op, en misschien in uw hotelkamer.
  Niet alles wordt streng nageleefd in Thailand, maar dat was de vraag niet, en bovendien weet je dat niet van tevoren.
  Dat jaar gevangenisstraf hebben ze geschrapt voor roken op het strand, maar er staat nog wel een flinke boete op.

  Gelukkig zit de lucht nog vol met dampen van slecht afgestelde dieselmotoren en asbestdeeltjes van de eternieten golfplaten daken, dus nog mogelijkheden genoeg om longproblemen te krijgen.

  • Marcow zegt op

   Nou nou Ruud … ben je een ex-roker?
   Er komt een nieuwe wet die het verbiedt binnen een straal van 5 meter bij publiekelijke ruimtes te roken. Deze is echter nog niet doorgevoerd (en altijd kans dat hij niet wordt doorgevoerd). Je peukie voor de voeten van een agent op straat gooien … ja, dan heb je de kans bekeurd te worden (2000 Bht).
   Verder kan je overal op straat gewoon roken en bij vele barretjes en restaurants staan er vooraan tafels met asbak. Maak je dus geen zorgen … van dat sigaretje kan je gewoon genieten 🙂

   • Meggy Müller zegt op

    Klopt, als rookster uit Nederland en die vakantie viert in Thailand. Ik hab altijd kleine inklapbare asbakjes bij me. Ik ben een Indische (bruingekleurd), dus ik kan ook als een Thaise worden aangezien, maar ik loop dan demonstratief als ik rook met mijn asbakje, óók hier in Nederland.

 2. De Inquisiteur zegt op

  Doe gewoon als ik. Hou rekening met je omgeving en de anderen.
  Voor de rest geen enkel probleem.
  Ook geen problemen op het strand, op de markt, op straat, … waar dan ook, tenzij er een verbodsteken staat of hangt.
  En die staan meestal op dezelfde plaatsen als in B of Nl.

  • l.lagemaat zegt op

   Op het strand is het zonder meer verboden, behalve bij de duidelijk aangegeven rookzones.

   Bij markten is het lokaal geregeld; om geen risico te lopen niet roken!

   In de omgeving van scholen (300 -500 meter) geen alcohol, niet roken.
   Staat niet aangegeven, omdat men ervan uitgaat dat iedereen dat weet!

   Winkelcentra niet roken.

   Hotels bieden kamers aan voor rokers. Andere kamers zijn voor niet rokers!

 3. wilco zegt op

  Ik ben al 4 weken in Thailand en rook buiten gewoon m,n sigaretje.In mijn hotelkamer mag ik roken,bij het zwembad mag ik roken.Restaurants hebben speciale rookhoeken.De bars,pubs kan gewoon gerookt worden of hebben een aparte hoek.
  Winkelcentra ed is verboden te roken.

  Groten uit Pattaya,

  Willem

 4. e thai zegt op

  je kan een boete krijgen zeker in Bangkok let de politie daar op
  ik ken mensen die een boete gehad hebben
  gelukkig rook ik zelf niet Groet E Thai

 5. Arie zegt op

  Hoi ik ga inmiddels al 16 jaar naar Thailand,
  Het valt allemaal wel mee eigenlijk is het in Thailand hetzelfde als in andere landen op straat mag je gewoon roken (bepaalde plekken zoals vliegveld ziekenhuis en restaurants) heb je netjes aangegeven plekken waar je rustig je sigaret kan roken (een boete of straf krijg je er niet voor als je gewoon doet zoals je in Nederland doet) je moet je daar echt niet druk om maken.
  Fijne vakantie trouwens

 6. John Chiang rai zegt op

  Het begint reeds op je vlucht naar Thailand die afgezien van de geboekte maatschappij tenminste tussen 11 en 15 uur bedraagt.
  Verder is het haast overal verboden waar je andere tijdgenoten die reeds onder een algemene luchtvervuiling en verdere vervuiling lijden, toezettelijk belast.
  Dus kort gezegd, afgezien van een paar plaatsen die hier speciaal voor ingericht zijn,haast overal.
  Hoewel veel rokers hier zeker anders overdenken,vindt ik het rookverbod zeker in een Restaurant een zegen voor iedereen die zijn eten genieten wil.
  Herinner mij jaren geleden,toen het verbod nog niet bestond,een echtpaar in een Restaurant in Phuket die mij uiterst vriendelijk vroegen,of aan mijn tafeltje nog plaats was voor twee Personen,en omdat ze een erg vriendelijke indruk maakten stemde ik toe dat ze plaats konden nemen.
  We raakten snel in gesprek,en na reeds 5 min vroeg de dame of ik er iets op tegen had,dat ze een sigaretje ging roken.
  Omdat ik nog geen eten op de tafel had,en er van uitging dat ze beleefd genoeg was, om bij het arriveren van mijn maaltijd haar sigaret uit te maken,stemde ik toe.
  Achteraf mijn grootste fout,want kort daarna begon ook haar man net zoals zij,de een na de andere sigaret aan te steken.
  Zelfs toen mijn eten kwam,en wij reeds lang in een haast ondoordringbare kwalm zaten,was plotseling van de beginnende beleefdheid niets meer te merken.
  De asbak kwelde haast over van de stinkende peuken,en hoewel ze zagen dat ik mijn gezicht vanwegen de stank der rook afwende,bleven ze vrolijk verder roken.
  Daarom waarbij ik niet generaliseren wil,vindt ik het om deze onbeleefde toestanden te voorkomen,die sommige rokers niet meer onder controle of in bezit hebben,goed dat de Staat met een verbod ingrijpt.

 7. Christina zegt op

  Bij de hotels zijn plekjes waar je kunt roken zelf een zitje erbij. En je kan een klein asbakje kopen met sluiting die in de handtas of broekzak past. Op de luchtaven buiten niet in tempels wel erbuiten en nooit roken ook niet met asbak in de buurt van portretten van de Thaise koninklijke familie. Ook niet op de weekendmarkt in Bangkok maar buiten de gate weer wel.

 8. Carolien zegt op

  Wij zijn met onze rokende zoon afgelopen Mei weer geweest en hij heeft gewoon overal keurig gevraagd of het mocht. Op de luchthaven liep er zelfs iemand helemaal met hem mee om tecwijzen waar de rookplek was. Het is ook gewoon beetje logisch nadenken en rekening houden met elkaar

 9. ton zegt op

  Er moet nog een maar worden bijgevoegd. De E sigaret is in Thailand verboden, en daar staan zeer forse straffen tegenover

 10. Kees 2 zegt op

  Dat er een rookverbod in restaurants is, schijnt bij veel westerlingen in Thailand nog niet doorgedrongen te zijn. In bijv restaurant “Ons Moeder” in Jomtien zijn er zeeeeeeeeeeeeeeer veel onfatsoenlijke Nederlanders die – terwijl er gezinnen aan een tafel naast hen zitten te eten – zonder te vragen een sigaret opsteken. Ik ben gestopt daar te eten vanwege de bizarre lompheid van landgenoten die mijn maaltijd verpesten en daarnaast niet eens het fatsoen hebben om netjes te vragen of iemand er bezwaar tegen heeft. ZEER egoistische mensen, bah!

  De eigenaar schijnt de wet niet te kennen: daarin staat dat in restaurants, op terrassen in de open lucht op DIE plaatsen waar eten en drinken wordt geserveerd NIET gerookt mag worden.
  Sterker nog: de eigenaar kan een boete krigen van 25.000 baht (ongeveer) als hij geen “verboden te roken” bordjes heeft hangen.

  Heel opvallend is dat juist in veel Thaise restaurants (bijv dat bij Rabbit Resort en nog eentje aan Dongtan Beach) die bordjes er wel hangen en er een aparte rookgedeelte is. Het gaat hier om restaurants in de open lucht.

 11. bal bal zegt op

  Ik kom net terug uit Bangkok overal word gerookt op straat haast geen Politie te zien op de Sukhumvit ook word er door rokende Bromfietsen over de stoep gereden daar stond ook 5000 bath op alleen maar Bla Bla Bla .
  Zie de Thaien massaal overal peuken roken en die worden ook overal neer gegooid zelfs agenten zie ik roken .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website