Beste lezers,

Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die ervaring hebben met een grondwater zuiveringsapparaat. Wat is ‘n goed merk? En waar te koop?

Ik hoor graag jullie advies en/of ervaringen.
Groet,

Wim


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Waar in Thailand kan ik een goed goedgrondwater zuiveringsapparaat kopen?”

 1. PEER zegt op

  HOME PRO. Verschillende merken, capaciteiten en prijzen

 2. Christiaan zegt op

  Beste Peer,

  Wim heeft het over een grondwater-zuiveringsapparaat en niet over een leidingwaterzuiveringsapparaat!
  Dat laatste apparaat heeft Home Pro met verschillende kwaliteiten en prijzen.

 3. Jacques zegt op

  Ik heb een E- spring apparaat van het bedrijf Amway op de Sukhumvit road. Doet het al jaren fantastisch en ik gebruik een filter per jaar van 5000 baht en dan eens in de twee jaar nieuwe waterslangetjes. De aanschafprijs is mij ontschoten, maar ik weet wel dat die drinkwaterbakken aan laten rukken door zo’n bedrijfje uiteindelijk meer kosten op de lange termijn. Nog los van al dat gesleep natuurlijk. Gemak dient de mens.

  • Reggy zegt op

   Waar op Sukhumvit,a.u.b?

 4. Arnolds zegt op

  Bij Home Pro heb ik Duits merk Stiebel voor 17000 Bath gekocht en gratis geïnstalleerd.
  Dit apparaat levert 1800 liter drinkwater,waarna de 4 zuiveringsbussen vernieuwd moeten worden.
  Geen gesjouw meer met waterflessen ,we zijn er zeer tevreden mee.

 5. chris zegt op

  Zelf gebruik ik een 5 staps filter met een membraam, deze houdt heel wat tegen en gebruik het om regenwater om te zetten in drinkwater,
  maar eigenlijk heb ik een vraag , weet iemand of het kwaad kan dit water te drinken als het regenwater komt van een asphalt schingles dak ?

 6. peter zegt op

  Wil je het echt drinken, heb je een reverse osmose systeem nodig met UV- lamp bestraling.
  De uv lamp is voor doden van bacteriën, wordt ook in Nederlandse waterzuiverings installaties gebruikt ipv het vroegere chloor.
  Voordat je het RO filter gaat gebruiken, zal je het moeten ontdoen van grotere deeltjes zand, steentjes en meer. Je hebt dus een variatie aan filters nodig. Het RO filter is uiterst fijn en dient dan om chemicaliën eruit te halen. Let wel, je hebt dan echt zuiver water, eigenlijk gedestilleerd

  Ik zag pas kapotte palmbomen, volgens mijn Thaise vriendin worden ze vernietigd met chemicaliën om nieuwe te gaan planten.
  Echter schijnt de Thai niet te begrijpen dat deze afzinken naar bodem water, wat ze weer gebruiken, dus zichzelf ook vergiftigen. Bovendien wordt allerlei afval door de Thai verbrand vanwege het gebrek aan vuilnisophaaldienst. Dus meer chemicaliën in het bodemwater.
  Regenwater heeft natuurlijk hetzelfde probleem (denk aan uitlaat uitstoot en evt uitstoot van fabrieken in de buurt), maar met een membraam (RO) en additionele filters wordt alles gezuiverd.
  Een UV lamp wel zo wijs ivm bacteriën.
  De sets zijn denk ik wel te koop in Thailand,immers zijn er vele water leveranciers, welke volgens mijn vriendin worden gecontroleerd op waterbehandeling. Niet alleen de grote jongens.

 7. Lung addie zegt op

  Beste Wim,
  alvorens uit te kijken waar je een filterinstallatie voor grondwater kan kopen is het wel belangrijk de samenstelling van het opgepompte water te kennen. Dit is totaal afhankelijk van verschillende factoren:
  diepte van de put???
  aard van de grondlagen???
  aard van de mogelijke verontreiniging: chemisch, bacterieel, zware metalen ???

  Meten is weten.

  Om tot een goede opbouw van een filtratiesysteem te komen is het wenselijk om de samenstelling en de verontreiniging van het water te kennen.Het geeft trouwens geen enkele zin om bv de nadruk te leggen op ijzerfiltering ( ijzer is veel voorkomend in grondwater) of nitraatfiltering als dit niet of in zeer beperkte mate in het grondwater in uw regio voorkomt. Als je bv heel kort aan zee woont zal je eerder te kampen hebben met zouten. Woon je in een agrarisch gebied dan zal het eerder nitraten zijn…..Woon je in een industrieel gebied dan kan het chemische verontreiniging zijn …..

  Filters, aangeboden in zaken zoals Home Pro, zijn zogenaamd goed voor ALLES… geloof dat maar niet. Het water zal wel mooi zijn maar is er wel uit wat er eigenlijk uit moet??? De meeste zijn namelijk gebouwd voor leidingwater, waar hoofdzakelijk Calcium en Chloor inzitten. Leidingwater, regenwater, grondwater, deze vragen elk op zich een totaal andere benadering. Bij leidingwater zal u zich weinig of geen zorgen hoeven te maken over bacteriele vervuiling. Bij regenwater hoef jij je geen zorgen te maken over Calcium maar wel over bacteriele verontreiniging. Bij grondwater een combinatie van zowat alles mogelijk: dus eerst analyseren, meten is weten.
  Ik zou dus de raad geven eerst het grondwater eens deftig te laten analyseren alvorens een mogelijk nutteloze filter aan te schaffen die alles doet behalve wat je eigenlijk nodig hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website