Waar in Thailand is er voldoende zich om te snorkelen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 juli 2019

Beste lezers,

Ik was verleden jaar in Pattaya en ga graag snorkelen. Kan er iemand mij een plaats zeggen waar het water echt helder is en waar ik heerlijk kan snorkelen? Want rond Pattaya en Jomtien is het water op zijn zachts gezegd ‘ niet helder.

Ik wil in het najaar terug en wil toch graag de dieptes zien zonder zwevende plastiek.

Dank op voorhand voor de tips,

Groet,

Norbert (BE)

6 reacties op “Waar in Thailand is er voldoende zich om te snorkelen?”

 1. Bob, Jomtien zegt op

  Op de hoek van Thappraya Road en Pratamnak is een dive shop die ook trips organiseert. Achter Koh Larn liggen meerdere prachtige schone kusten met prachtig koraal. En anders richting Rayong Koh Samet of Trat Koh Chang. Nog behuizing nodig? condo in jomtien, vraag om foto [email protected]

 2. rori zegt op

  Nu 1 ding in ieder geval kun je wel snorkelen in Pattaya en Jomtien beach area. Alleen denk ik dat je alleen maar plasticafval, rioolwater en dus drollen etc tegenkomt. Het water is vooral vanaf Pattaya pier naar het zuiden over een 8 tal kilometers vooral na regen zwart. Pikzwart.

  Er zijn ooit midden april cq begin mei hier foto’s geplaatst over de rioolbuizen van pattaya beach road en de soi’s daar en van de grote buis net voor de night market in Jomtien. Wat de hoofbuizen voor lozing zijn van Pattaya en Jomtien.
  Even zoeken hier naar de foto’s en je staat verrast. Ik woon al ruim 8 jaar in Jomtien zuid. Ga uit principe dus daar NIET de zee in.

  Beter een stuk zuidelijker. Bijvoorbeeld en dat is minimaal ga naar bijvoorbeeld naar Sai keaw Beach een km of 15 a 20 zuidelijker (is in een navy kamp). Of ga nog verder naar Satahip. Of neem de boot naar Koh Samet.
  Daar hebben ze een resort met dezelfde naam (Sia Keaw beach resort). Echter de eerste is het echte strand.

  Nog verder Koh Chang is ook goed te doen om te snorkelen.

  Echter de hele golf van Thailand is voor een groot deel meer een soort van “brak” water met veel modder en zand. Deze golf word eigenlijk helemaal nooit doorgespoeld met oceaan water. Alleen aangevuld met rivierwater. Even zoeken op internet naar wikipedia over deze golf.

  Golf of Andaman is beter. Of: Noord Sarawak probeer eens om ECHT te snorkelen in een helder blauwe omgeving Kudat en of de twee eilanden net daarboven. Balambangan en Banggi.

 3. Pieter zegt op

  Similan eilanden of eilanden rond Phuket.

 4. Jan si thep zegt op

  Kijk eens naar koh tao of angthong marine park of je dat interessant vind
  Koh tao heeft aantal baaien om te snorkelen en er worden ook trips aangeboden.
  Angthong marine park, trips vanaf bv koh samui.

 5. Jasper zegt op

  Koh Kood. Op de pier kun je op 20 meter diepte een 10 bahtstuk zien liggen. Koh Mak is ook OK, maar iets minder.

 6. Marcel zegt op

  Zwevend plastic is helaas HET probleem van de wereld zeeen. Waar dat heendrijft laat zich helaas ook niet sturen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website