Beste lezers,

Waar kan ik in Chiangmai nog kippenvlees of varkensvlees kopen, waar geen water is ingespoten?

Tot een half jaar geleden werd er nog geen water in de kippen of varkens steaks gespoten. Maar nu wel en het vlees wil niet meer aanbraden, dichtschroeien. Het ligt te koken in de koekenpan en is niet meer te eten.

Zijn er nog plaatsen waar men vlees kan kopen waar nog geen water is ingespoten?

Groet,

Adriaan

8 reacties op “Waar in Chiangmai kan ik kippenvlees kopen waar geen water is ingespoten?”

 1. Thallay zegt op

  vlees, kip en vis wordt al decennia eerst in een waterbad gelegd of met water ingespoten voor het de verkoop in gaat. Soms zelfs tot 40% van het gewicht. Brengt aardig wat geld op, water voor de prijs van vlees. Als je de etiketten op ingevroren vlees, kip of vis leest, staat het ook vermeld op het etiket. Een beetje water is noodzakelijk om het product mals en smakelijk te houden, de hoeveelheden die nu echter gehanteerd worden zijn puur gebaseerd op winstbejag.
  Wil je niet bewaterd vlees op de kop willen tikken zul je een slager moeten zien te vinden die zelf slacht waar je bij staat en je een stuk vlees ter plekke verkoopt. Of je slacht zelf, dan weet je zeker dat er niet mee gerotzooid wordt. Verse vis kun je kopen bij de vissers zelf, wat mogelijk in Naklua of Ban Ampur. Je moet dan wel weten wanneer de vissers binnenkomen en de handelaren voor zijn.

 2. Patrick zegt op

  ‘s Morgens vroeg in de thalaad Hang Dong, ook in Big C2. Kad farang ‘Rimping’ heeft lekkere kippen in de beenhouwerij.

 3. Lung addie zegt op

  Beste Adriaan,
  water in kip- en varkensvlees inspuiten bestaat reeds heel lang. Vooral bij vlees geleverd aan grootwarenhuizen en afkomstig uit de vleesindustrie. Dat je nu plots geen vlees meer kan aanbraden of deftig bakken verbaast me ten stelligste… een andere kokkin?
  Ik ben geen professionele kok maar wel een amateurkok die reeds vele jaren zowat dagelijks kookt en kan je enkele tips geven om, dat met water ingespoten kippen- en varkensvlees toch op een deftige manier te kunnen braden. Je doet er mee wat je wil natuurlijk.
  Probeer eens het vlees een paar dagen in te vriezen. Daarna laat je het op een natuurlijke wijze ontdooien en wat ga je zien: het bord waarin het ontdooide vlees ligt zal een mooie plas water hebben. Dat komt door het feit dat ijs meer plaats inneemt dan water. De structuur in het vlees, welke het water vasthoudt, gaat hierdoor barsten en bij ontdooien het water niet meer vasthouden maar loslaten.
  Bij het braden van het vlees: zorg ervoor dat de vetstof, olie of boter (ik verkies boter) voldoende verhit is. Indien niet dan zal het overblijvende water uit het vlees vloeien en zal je vlees liggen sudderen in het water. Indien voldoende verhit zal het water het vlees verlaten onder de vorm van stoom. Dus gooi het vlees niet in je ‘koekenpan’ al voor de vetstof voldoende verhit is.
  Indien je het vlees braadt in de oven: voorverwarm de oven steeds voldoende tot op de braadtemperatuur ( 200/220C) en smeer de ovenpan goed in met vetstof. Ook dan zal het overblijvende water onmiddellijk verdampen en zal je een mooi bruin gebakken stukje kip of varkensvlees overhouden en geen in water gekookt stuk vlees.
  Doe dat ( invriezen) echter niet met rundvlees want dat heeft een totaal andere structuur en wordt niet met water opgespoten. Door invriezen verliest rundvlees veel van zijn kwaliteit, maar je vraag ging over kip- en varkensvlees.

 4. Marijke. zegt op

  Wij doen als we in thailand zijn onze boodschappen bij de rimping supermarkt.Ik weet niet of hun kippenvlees ingespoten is met water.Ik heb daar wel eens kipfilet gekocht en die was niet waterig.Misschuen de moeite waard om te kijken.Succes.

 5. Frans zegt op

  Organic chicken. Te vinden in de Rimping supermarket. Of natuurlijk de local chicken maar daar zit niet zoveel vlees aan.

 6. tooske zegt op

  Op de lokale markt, staat een “slager” die zelf slacht veelal ook varkensvlees en rundvlees, verser kan je het niet hebben. maar de kwaliteit is twijfelachtig verwacht geen malse biefstuk want het is doorgaans van een Thaise wandelende kapstok koe. Over het varkensvlees op de markt heb ik geen klagen, smaakt echt nog zoals een varken moet smaken.

 7. Kareltje zegt op

  Aha,

  Is dat het, mijn vrouw vindt ook al dat het vlees steeds slechter wordt, zij dacht dat het “oud” vlees was en niet vers. Ook zij krijgt de laatste tijd, moeilijk varkens steak gebakken. Juist gisteren bij een “nieuwe” slachter vlees gekocht nl. aan de snelweg 121 in Chiang Mai (San Sai) eerst de aflag 118 voorbij in de richting van Mae Rin, dan stoplichten, dan rechts Home Pro, dan na een 400 meter, naar rechts een klein gebouwtje dat is de slager. Hij slacht zelf.

 8. Adriaan zegt op

  Dank voor de goede tips. Ik ga zo kip bij rimping kopen en zal ook dat invriezen zeker proberen. Nogmaals bedankt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website