Waar in Bangkok kan ik een PCR-test laten doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 januari 2022

Beste lezers,

We vliegen a.s. dinsdag om ca. 2.00 ‘s ochtends (al) weer terug naar Nederland. Wij zijn de laatste 3 dagen in Bangkok, we willen dan op zondag ergens in Bangkok de verplichte PCR-test laten doen. Heeft er iemand recente ervaringen waar dit goed kan en hoe lang duurde het voordat de uitslag bekend is?

Ik hoorde namelijk van mijn Thaise vrouw dat veel ziekenhuizen een test(aanvraag) niet willen uitvoeren omdat indien de test positief is zij ook verantwoordelijk zijn voor je opname en ze daar vaak geen ruimte (meer) voor hebben.

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

17 reacties op “Waar in Bangkok kan ik een PCR-test laten doen?”

 1. Erik zegt op

  Ik heb het laten doen door dr. Donna Robinson (medconsultasia.com). Ik ben er ‘s avonds 23/12 naartoe gegaan zonder afspraak, de volgende ochtend de uitslag inclusief Reiscertificaat. Ik zat op dat moment vlakbij metro Phrom Pong, daar was het 5 minuten vandaan. Bevind zich in het pand van the Racket Club. Kosten dacht ik 2000 Baht.

  • BKK_jack zegt op

   Ik heb m’n RT-PCR test daar ook laten uitvoeren. Had gereserveerd en betaald via https://medex.co.th. Heb hiervoor 3.600 THB betaald. Ter plaatse zag ik inderdaad 2.000 THB op mijn formulier staan en dat was best zuur. ‘s Morgens om 8 uur test gedaan en resultaat ‘s avond om 11.30 gekregen via e-mail.

   Was daar een behoorlijk drukke bedoening, beetje chaotisch ook. Leek alsof iedereen daar wilde zijn. Je kan je daar ter plaatse nog inschrijven, betalen en onmiddellijk een test afleggen.

   [Testing Address] MedConsult Clinic, Floor 3, Building 2 of The Racquet Club, Sukhumvit 49/9 Alley, Khlong Tan Nuea, Watthana, Bangkok 10110

   Clinic Map Location: https://goo.gl/maps/gJjnwR6Mw2dstk4x6
   Video Directions: https://youtu.be/UbKzfMy2t8w

  • john koh chang zegt op

   op subarnabumi airport bij de uitgang waar de taxis staan stond eind november een unit van samitivej hospital. Zonder afspraak kun je sneltest of pcr test laten doen. Sneltestuitslag binnen half uur, pcr test meen binnen 6 uur. Betaalbaar. Heb ik, de pcr test, laten doen. ook heb ik bij dr donna, in bangkok pcr test gedaan. Betaalbaar en als je voor 10.00 neemt, ergens in avond uitslag per mail. Beide warm aanbevolen.

 2. Ton zegt op

  Voor de terugvlucht naar Nederland kun je kiezen voor een sneltest of PCR test, deze sneltest kun je gewoon laten doen op het vliegveld, kosten zijn circa 500-600 bath, een PCR test 3000-4000 bath.
  Dus geniet van Bangkok, mijn keuze zou zijn een sneltest op het vliegveld.

  • UbonRome zegt op

   even voor de goede orde dat hangt af van met wie er gevlogen word, er zijn er weldegelijk die een zogenoemde sealed flight policy er op na houden waarvoor een PCR nodig is om aan boord te mogen. (bijv. Etihad).

   Groet

   • Ton zegt op

    Bedankt voor de correctie, de meeste luchtvaartmaatschappijen volgen hierin het gestelde door de NL overheid, al zijn er uiteraard altijd uitzonderingen die eigen regels hanteren. Vlieg je met de KLM dan is een sneltest voldoende.

    • Willem zegt op

     Dat komt omdat KLM zelf geen covid beleid heeft. Personeel hoeft niet gevaccineerd te zijn en men eist geen testen tenzij het land van bestemming het eist. Bij Etihad is al het personeel gevaccineerd en moet iedere passagier een negatieve PCR test aantonen. Zo is het overal anders en iets om goed op te letten.

     Dit geeft wel eens problemen als iemand met een herstelbewijs van een arts en een positieve pre-departue PCR test naat Thailand wil vliegen. Iets dat volgens de Thaise regels mag maar in strijd is met de regels van sommige vliegmaatschappijen. Vandaar een waarschuwing op de website van de Thaise Ambassade dat de regels van vliegmaatschappijen anders kunnen zijn dan de regels voor toegang in Thailand.

    • Frans zegt op

     We vliegen met Qatar, zij houden de regels van het land van bestemming aan, dus de sneltest op het vliegveld is een goede optie. (Ik had de NL overheidswebsite blijkbaar eerst niet goed gelezen en dacht dat een PCR test verplicht was, heb het zojuist nog een keer gelezen en zie dat een sneltest inderdaad ook toegestaan is). Bedankt voor de tip!

     • Peter zegt op

      De testlocatie voor de sneltest op het vliegveld in Bangkok bevind zich op de begane grond, de vertrekhal is op de bovenste verdieping, dus even met de roltrap naar beneden.

      • Ron zegt op

       Heb je een link naar een website of een telefoonnummer.van deze locatie. Probeerde deze via google maar kan ‘m zo snel niet vinden.

 3. Roger zegt op

  Hallo Frans,

  Ik heb me laten testen in Mahidol op 29 december, de volgende morgen het resultaat opgehaald en ‘s avonds naar de luchthaven.
  Mahidol (Institute of Tropical Disease is op slechts 10 minuten stappen van Victory Monument.
  Kostprijs is 2600 baht, attest inbegrepen.

  Maak zo snel mogelijk een afspraak.

  Succes,

  Roger Tibackx

 4. hannes zegt op

  u kunt gaan naar princ hospitaal suvarnabhumi is bij het vliegveld in de buurt goede verzorging succes

 5. Jan zegt op

  Ik hoor goede reacties van https://www.medconsultbangkok.com/
  Groet Jan.

 6. Theo Huberts zegt op

  Bij (medconsultasia.com). kun je afspraak via internet maken en de uitslag via E-mail ontvangen

 7. Robert zegt op

  Beste Frans,

  Ik heb mijn pcr test met certificaat uit laten voeren bij: Medconsult Co. Ltd
  Adres: Floor 3 of building 2, 6 Racquet club, Soi Sukhumvit 49/9 Khlong Tan Nuea, Wattana. BKK 10110

  Ik heb 2000 baht betaald.
  17-12-21 test uitgevoerd om 14.00 uur
  Uitslag in email de andere dag 10.00 uur.

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.
  Succes

 8. chipper zegt op

  Mijn vrouw heeft zich laten testen in het Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport, s’morgens test, smiddags uitslag. 3500 thb.
  Tel: 098 995 2950
  Email: Support@ansthailand.com
  LINE : @Ansthailand

 9. Pada zegt op

  Hier kun je de regels vinden om Nederland binnen te komen via Schiphol:
  https://www.schiphol.nl/nl/pagina/welcome-back-bereid-je-voor-op-je-aankomst/

  Is ook van belang om de regels van de vliegmaatschappijen te weten voor je vertrekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website